folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni Dilimiz Kürtce Hayırlı Olsun !!!

Yeni Dilimiz Kürtce Hayırlı Olsun !!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------
    NowalgiN bunu yazdı:

FOXXLY bunu yazdı:
    önce yaşadığı toprağın dilini öğreneceksin, ondan sonra bu topraklara ortak çıkacaksın !

doğuda her ailede türkçe bilen en az 1 kişi var. neden diğerleride öğrenmeye çalışmıyor ? madem ortaksın bu topraklara önce bu ülkenin dilini öğreneceksin oda TÜRKÇEDİR !

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ

blablabla

..... alıntı uzamasın die silmdim.

oldu, yarın diğer insanlarda ben şu dili istiyorum ben bu dili istiyorum desin. varmı böyle mantık ?

trt ozaman napacak ? sen kürtleri özel tutarsan diğer milletler ... mi ? onların hakkı hukuku yokmu ?

ben sana kürtçe konuşmayacaksın mı dedim de bana bildirgeyi yazıyorsun ? istediğin gibi konuş seni tutan yok. ama yaşadığın ülkenin dilini bilmekle mükellefsin.

sorun trt gibi devletin kanalının belli bir kesim için özel statü ortaya koymasıdır. bi yerde ayrımcılığa girer trt nin yaptığı.

Var Böyle Mantık, anayasamızın Birinci Maddesinde Bile Denilmektedir. Her kes Din Dil Irk Farkı Gözetmeksizin Eşittir Denilmiştir, Kendi aralarında Sen Yasaklasanda Konuşuyorlarmı Konuşuyorlar. O Halde Devletin Kontrolü Vede Himayesi Altında Neden olmasın Diğerleride Ben Konuşmak istiyorum desin.

Ama Konuşmayacaklar Türkçeye alıştık bi kere... Kuru inat içinde olan çok insanmı varki Bu kadar Bu Konuyu Altından Üstünden inceliyoruz... Hiç bi haltda olmaz.  Asıl engelci Zihniyet iş başındaysa Olacaklar Korkutuyor insanı.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    İnsan haklarının 30 maddesinden  bla bla bla diye bahsettiğini gördüğüm noktadan itibaren susmak daha mantıklı geldi nedense (:

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

NowalgiN bunu yazdı:
    İnsan haklarının 30 maddesinden  bla bla bla diye bahsettiğini gördüğüm noktadan itibaren susmak daha mantıklı geldi nedense (:

Hayır Dostum, Sevgiden bahsettik, Bizi sevmeyeni Sevmekle Onları Anlamakla, Kendimizi Onlara Anlatmak İfade etmekle Yola Çıkacaz... Sıkacaksa Sevgi insanına Sıksın mermiyi O Sustursun Biz Susmamalıyız... Çünkü Misyonumuz İnsanların Mutluluğu Bu Uğurda Ölenlerde Şehittir...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek

Konuyu açan arkadaş.

zerre kadar siyasetten anlıyomusun acaba? Senin 15 yaşında düşündüğünü bu devlet düşünemiyormu a.q?

Bu ülkede bunun olablme ihtimali warmı?İnsanlara zorla dilmi öğreticekler.

yapan gene yapar iş veren sahibi kürttür yaptığı işte kürtçe bilen elamana ihtiyaç wardır onu alır senimi alıcak.

Hem kürtçe öğrendiğinde kürtmü olucaksın?

Biz adamalra yılalrdır Türkçe öğretiyoruz Türk yapablidikmi? Yapsaydık bugun şehit vermezdik. 

Boş işlerle uğraşıyosun..

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Dina_Kaki bunu yazdı:

Konuyu açan arkadaş.

zerre kadar siyasetten anlıyomusun acaba? Senin 15 yaşında düşündüğünü bu devlet düşünemiyormu a.q?

yapan gene yapar iş veren sahibi kürttür yaptığı işte kürtçe bilen elamana ihtiyaç wardır onu alır senimi alıcak.

Biz adamalra yılalrdır Türkçe öğretiyoruz Türk yapablidikmi? Yapsaydık bugun şehit vermezdik. 

herşey tamamda müridlerin yaşa takılmalarına kıl oluyorum.:D 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Dina_Kaki bunu yazdı:

Konuyu açan arkadaş.

Bu devlet ne işine geliyorsa onu düşünüyor.Ayrıca ben 15 değil 17 yaşındayım.Her gelen vatan,millet için en iyisini mi düşünüyor ?

Sen önemsememeye devam et çok önemli işlerini düşün o zaman abicim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

sabırla bekliyorum..Osman Paşa..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

isviçrenin 3 tane anadili var ama parçalanmıyor a.q nedense biz hemen ota boka parçalanıyoruz anlamadım gitti...

Kürtlerin sayısı oldukça fazladır ve görmezlikten gelinemez eğer sen kürtlere böyle hakklar tanımazsan apo gibi dtp gibi orosbu çocuklarıda bakın Türk milleti sizi eziyor bilmem ne bilmem ne ile kandırır o insanları neden biliyormusun dışlandıkları için ve bu başta bizim düşmanlarımızın işine gelir herkesin kültürüne dinine ve diline saygı duymaktır en güzeli.

eğer sen saygı duymazsan biri kalkar hadi gidelim der diğeri kalkar otur bok yeme der ondan sonrada herkesin çektiği elinde kalır olan vatana millete olur biraz mantıklı düşünün...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    svs
    svs's avatar
    Erkek

bencede hayırlı ugurlu olsun  gerekli bişeydi oldu bence
    bizim en azından hakkımızdı sonucta kendi dilim bu sayede asimile olmayacaz tarihten kaybolmayacaz

kimse yanlıs anlamasın ben kürtlüğümle gurur duyuyorum ama amacım ikilik cıkarmak degil sadece kendi özünü soyunu ne oldugunu bilmek herkesin hakkı 

sehirlerde dogan yetişen kürt cocuklar var simdi büyüdükleri ortam yüüznden kürtçe konusamıyolar aile içerisinde konusuluyosa anlayabiliyolar ancak.. 1  2  kusak sonra bakacagızki anlamıyolar konusamıyolar ben buna üzülüyodum

bide ben bundan çok rahatsızım içerisinde kürt kelimesi geçen her cümlenin sonu neden terör ile bitiyo
    ne biliyim anlatamıyom

40 yılda bir kürt halkı için pozitif bir adım atılmıs kimi kalkıp katliam yapmaya calısıyo kimi bilmem ne yapıyo
    ne oluyo kimi katledecen onu merak ediyom ben  ?????

ben sunu söylüyorum eger kurtulus savasından sonra kürt halkının varlıgı kabul edilseydi onlara daglılar diye hitap edilmeseydi  tükendikleri iddia edilmeseydi   hiç bişey böyle olmazdı 

Hep kardeş olacak değiliz ya, yaşasın halkların sevgililiği...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=s6tK-vjr1yM

Bu adamı hiç sevmem ama al biraz ufkun açılsın..

İnsanları insan gibi kabul etmeliyiz. Kafatası miliyetçiliği yaprsak çoğunluğu eğitimsiz olan bu halk tabiki bize düşman olur.

İnsanlar doğarken ırkını seçme sansı olmuyor maalesef..

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
Toplam Hit: 19664 Toplam Mesaj: 152