Yeni Dilimiz Kürtce Hayırlı Olsun !!!
-
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Ben bu kanalı destekliyorum.
Roj tv gibi bölücü kanalları ufak çocuklara izleteceklerine böyle faydalı kanalları izlesinler. Böyle saf kürt milleti gerçekleride bu kanaldan öğrenmiş olur. Pkk nın ne mal olduğunu görürler.
hay ağzını öpeyim hayvancıgım:D
-----------------------------hep demişimdir adamgibi adam bu adam..
-
orda zaten k.ıraktan irandan yapılan kürtçe yayınlar var.hiç olmazsa devletin yayınıda olsunki insanlar gerçekleri görsün
-
Yine bana ırkçı faşist diyiceklerdir yine bi dünya konuşucaklardır KÜRT dilde yayın türkiyenin beynine sıkılmış bir kurşun dur
ozaman lazca çeçence gürcü çerkez arnavutca çingenece sayamadım bütün etnik grupların dilinde de yayın yapılısın nelan burası muz cumhuriteyimi ozaman türkiyenin başındaki türk ibaresini kaldırsınlar MUZ Cumhuriyeti koysunlar yazıklar olsun bunu yapanlar bu ülkeyi parsel parsel satanlar utansın. Kim Türk kimliginden utanıyorsa onun taaaa ............
-
beyler bu sorun sadece erdoğanla kalmıyo sadece erdoğan olarak küçük düşünmeyin bu olay avrupanın yardimi pkklıların sünnetsiz çıkmasi bazı olayların gelismesiylede ilgili ben erdoğanı başbakan olarak görmüyorum
Devleti parsel parsel satan .... teki ama bunların arkasındaki olaylar önemli Ben size hollandada yaşayan bi arkadaşımın anlattiklarını aktarim. Hollanda da Den Haag sehrinde belediyenin kendisinin düzenlemiş olduğu bağış kampanyaları var bu kampanyalarda ne yaziyo biliyomusunuz Kurdish mensen helpen. Kürdistanli adamlara yardim ne şekilde giyilmedik elbiselerinizi paketleyin evinizin önünden alınacak bunların yardim adi altinda belediyenin gösterdiği yerlerde gösteri düzenlemeleri hatta ve hatta konuşulana göre abn ambro bankasının pkk lılara aylık bağladikları konuşulanların arasında
derneklerinin yani sira ermeni asilli olan hollandalıların büyük çoğunluğu pkk yı biliyo yani benim anlamadiğim biz bu avrupa kanunlarını bilmem bütün kiriterlerini yerine getirmek için tayyip erdoğan bey niye satilmiş gibi bi duruş sergiliyo onu bi türlü çözemiyom biz avrupaya girecemize avrupa bize girdi satilmadik yer kalmadi biz onların kiriterlerini yapacamiza onlar bizim kiriterlerimizi yapsinlar. Ne bilim sabah sabah işkembe çorbasi kelle paca içsinler en azindan bi yemek kültürleri olur bari ben çok değişik dillere karşi değilim ama biz TÜRKÜZ bir dilimiz bayrağımız Allaha çok şükür bi vatanımız var DİLİMİZDE TÜRKÇE bunu kimse unutmasin UNUTTURULMAYA DA çalışılmasın bazi kesimlere şirin gözükecez diye sabrimizi da taşirmasinlar BU MİLLET GÖRÜNDÜĞÜ KADAR UMURSAMAZ DEĞİL. Ters Tarafına gelirseniz .... gidersiniz.
Kusura bakmayın ben bu konu oldumu sinirimi klavyeden çıkartiyorum çok yaziyorum saygılar
-
Stevie bunu yazdı:
-----------------------------Bence de doğru atılmış bir adım.
Sonuçta milyonlarca insanın konuştuğu bir dil varsa kabul edilmesi gerekir.
Almanya'da bile metro vs. tabelalarda almanca, ingilizce ve türkçe varmış.
Noldu türkler almanya'yı bölmüş mü oldu?
-----------------------------İşte budur be kardeşim işte bu.Lafı öyle uzatmaya falan gerk yok.Kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum.
Hatta bu daha önce yapılsaydı belki bu kadar kanda dökülmeyecekti.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün kemikleri sızlamaz merak etmeyin.
ve yine Atatürk'ün " Türkiye Cumhuriyeti Türk ve Kürt halklarının ortak vatanıdır" sözünü okuyun öyle gelin!
-----------------------------önce yaşadığı toprağın dilini öğreneceksin, ondan sonra bu topraklara ortak çıkacaksın !
doğuda her ailede türkçe bilen en az 1 kişi var. neden diğerleride öğrenmeye çalışmıyor ? madem ortaksın bu topraklara önce bu ülkenin dilini öğreneceksin oda TÜRKÇEDİR !
-----------------------------Ya FOXXLY sen nekadar mal bi adammışsın be,aslında yorum yazmaya bile değmezsin ya neyse
Hem sen adamların topraklarını ellerinden al,hem katlet hemde deki siz bizim dili öğreneceksiniz işte tam bir mala yakışır sözler malsın olum sen mal :)))
-
MinervaL bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------Fathi bunu yazdı:
İngiLizce ne kadar Dilse Kürtce'de O Kadar DİLDİR....BEn Kürdüm ama Her Kürt Pkk'lı değildir.ÖLe Olsayıd Coktan Ankaraya bayrak dikilmişti....
-----------------------------siktir lan. pkk lı olduğunu belli ettin zaten.
evet her kürt pkk lı değildir ama her kürt pkk lı olsada bi bok olmazdı... cürmünüz kadar bile yer yakamazsınız amq.
-----------------------------Olması istediğinle gerçek olacağın arsındaki çizgiyi iyi çiz .. Ben sadece kürtlerin yaşadığı köyler biliyorum..Ve onları savunmuyorum ama kendi değerşerine bizden çok değer veriyorlar..Ben sıcak odamda otururken o benim yaşımda inandığı değer için dağa çıkıyor.Ve ben de şunu diyorum .. Her kürt PKK olsaydı o bayrak ankaraya dikilirdi.Ama kaç milyon kişi ölürdü onu allah bilir.
-----------------------------Yaw böyle düşünebilen insanlar gördüğümde insan olduğumdan utanmıyorum en azından saol be kardeş , o kadar bilinçsizmişizki bu konunun başından okudum sonuna kadar ama şu belliki daha çok fırın ekmek yemeliyiz bilinçli bi toplum olabilmek için, çokkkk.
-
chaotic bunu yazdı:
-----------------------------Ya FOXXLY sen nekadar mal bi adammışsın be,aslında yorum yazmaya bile değmezsin ya neyse
Hem sen adamların topraklarını ellerinden al,hem katlet hemde deki siz bizim dili öğreneceksiniz işte tam bir mala yakışır sözler malsın olum sen mal :)))
-----------------------------hocam konuyu farklı boyuta getiriyorsun fox ile görüşüm ters fakat adam öyle demiyor burda tartışılan Kürtçe tv, birilerine mal vs. diyerek bişey kazanamazsın sonuçta herkes görüşünü belirtiyor görüşü sana uymuyorsa bu onun mal olduğu anlamına gelmez.
1. kimin toprağı elinden alındı hocam ?2. kim katledildi ? (Teröristleri diyorsan onlar Terörist ve olması gereken zaten gebermeleri)
-
chaotic bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün kemikleri sızlamaz merak etmeyin.
ve yine Atatürk'ün " Türkiye Cumhuriyeti Türk ve Kürt halklarının ortak vatanıdır" sözünü okuyun öyle gelin!
-----------------------------önce yaşadığı toprağın dilini öğreneceksin, ondan sonra bu topraklara ortak çıkacaksın !
doğuda her ailede türkçe bilen en az 1 kişi var. neden diğerleride öğrenmeye çalışmıyor ? madem ortaksın bu topraklara önce bu ülkenin dilini öğreneceksin oda TÜRKÇEDİR !
-----------------------------Biz kimin topraklarını elinden alıp kimi katletmişiz acaba ?
Bide adam gibi konusmayı öğren terbiyesiz .Sokakda gördüğünde konuşamayacağın lafları burda millete söleme.
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------osman paşayı bekleyenlerdenim.bide yök başkanı kürt dili ve edebiyatı bölüm açmaya çalışmaz mı .sanki varda. kodumun şerefsizi. başka kanalda normalde trt de olması normal değil bencede.
sırf g.doğudan ve kürtlerden oy almak için bunu yapan tayyip şerefsizine küfürleri saymakla bitiremiyorum. devir onların devri dalga geçiyorlar sanki.
Osman paşa ne yapacakki?O ununu eledi silahını astı,artık siyasetçi .
bütün halkı kucaklayacağız sözüde kendisine aittir.
oradaki halkıda dağdaki itide en iyi ayırt edenlerin başında gelir.
HEPAR manifestosunu bir ara oku mayrip....
trt olmamalıydı diyen bir çok kişi var, işin propaganda boyutunu düşünemiyorsunuz demekki.
ayrıca bunlar alıştırma sürecidir ,yavaş yavaş asker li dizeler sırlar dünyası gibi dizilerinde kürtçesi gelecektir.
şimdi objektif olarak düşün mayrip .
bir KAN UYKUSU belgeseli kürtçe olarak yayınlansa oradaki 9 15 yaş arası kürt çocukların o askerlere bakış açısı değişmezmi iyi yönde ?
yada kınalı kuzular? veya ölümsüz kahramanlar gibi diziler ?
kısacası türkçe bilmeyen çocuklara ne anlatacaksın? demekki kürtçe kanal iyi oldu.