folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni Dilimiz Kürtce Hayırlı Olsun !!!

Yeni Dilimiz Kürtce Hayırlı Olsun !!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------
    elevator bunu yazdı:
    BuZuL bunu yazdı:

anlamadım ne bayrağı dikiyorsunuz ?

Pkk bayrağı falanda bok dikersiniz dikkat edin size dikmesinler :D

Ulubatlı hasandan bahsediyorlar  sen yanlış anlamışsın :)
    haa pardon o zaman :D ülkemde dikilecek tek bayrak Türk bayrağıdır... başka ihtimal yok zaten :D

Ben kürtlerin hepsi pkk olursa Ankaraya bayrak dikerdi diyen elemana Ermenilerde zamanında bayrak dikmek istiyorlardı dedim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

hah işte bende öyle anladım zaten :D neyse konu derinleşecek o yüzden sussam daha iyi olacak zaten önceki mesajlarda yazdım fazlası zarar...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Yahu Hala Tartışma ortamlarında Nasıl tartışılacağını ya bilmiyoruz yada Otokontrol Olayını Henüz kavrayamamış Kardeşlerimiz var.

Kimse Derdini Tam anlamıyla anlatamıyor, Burada Ark niyetli kişi yada kişiler olacağını Sanmıyorum, Nedir Burası Bir çok sayfalarda savaş Alanı gibi olmuş yine.

Atılan Adım Doğrudur. bu Yönde Yapılması gerekenleride Bir çok arkadaşlarımızda gayet güzel anlatmıştır. Üstünden girip altından Çıkacak Birbirinizi Rencide Edecek ne kaldı geriye anlayamadığım Nokta budur.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Android bunu yazdı:

neden sadece kürtçe?

şimdi lazlar, tatarlar, çerkezler,,,,, neden ayaklanmasın?

taviz tavizi getirir, olmamalıydı

Sadece kürtçe değil merak etme 1-2 ay sonra ermenice de yayın yapacak ve bir süre sonra da ermeni kanalı açılacak :|

http://www.gazeteciler.com/news_detail.php?id=149111

Durmak yok yola devam :|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:
    ----------------------------

Atillla bunu yazdı:

merak ettim bu kürtce hangi lehcede yayınlanıyor benim bildiğim bir cok cesiti var kürt cenin.

Gözümün Nuru bunda Merak edicek ne var... Konuşsunlar Konuşanlar Yüzünden Memleket Yıkılmaz Garanti veriyorum.. İşin Gırgırı Garanti verecek Statüm yok ama Birbirimizi Sever Sayarsak İşte ona Hakikaten Garanti veririmki Yükseliriz. Emin ol. Kürtçe Kürtçedir. Lehçeleri vardır. Ama Kürtçe Bir Lehçe değildir.

Anlamadım diyarbakırlı bir kürt sırnak lı bir kürt ün konusmalarını anlamaz onlar ırak lının kini anlamaz süriyedekiler hiç birini anlamaz .

ve pkk da bir dönem yeminlerin anlasılsın diye türk ce edildiğinide okumuştum şimdi bunlar uydurmamı bilemem arastırmadım ama aralarında cok farklılıklar vardır benim bildiğim ve kürtce diye bir dil yok biliyorum.Tabi kürtcenin ortak bi dil haline getirilmesi yıllar önçe baslanmıştı demekki yeni bi dil cıkmış ortaya aslında tv de yetmez kürtce eğetimde lazım bence

Bilgi güctür.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    atillla doğru diyorsun :D bizim buradaki (iç anadoludaki) kürtler ile doğudaki kürtler birbirini anlamıyor ikiside birbirine kızıyor bu kürtçe bilmiyor diye bende bilmiyom hangisinin bildiği doğru :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Atillla bunu yazdı:
    ShockMan bunu yazdı:
    ----------------------------

Atillla bunu yazdı:

merak ettim bu kürtce hangi lehcede yayınlanıyor benim bildiğim bir cok cesiti var kürt cenin.

Gözümün Nuru bunda Merak edicek ne var... Konuşsunlar Konuşanlar Yüzünden Memleket Yıkılmaz Garanti veriyorum.. İşin Gırgırı Garanti verecek Statüm yok ama Birbirimizi Sever Sayarsak İşte ona Hakikaten Garanti veririmki Yükseliriz. Emin ol. Kürtçe Kürtçedir. Lehçeleri vardır. Ama Kürtçe Bir Lehçe değildir.

Anlamadım diyarbakırlı bir kürt sırnak lı bir kürt ün konusmalarını anlamaz onlar ırak lının kini anlamaz süriyedekiler hiç birini anlamaz .

ve pkk da bir dönem yeminlerin anlasılsın diye türk ce edildiğinide okumuştum şimdi bunlar uydurmamı bilemem arastırmadım ama aralarında cok farklılıklar vardır benim bildiğim ve kürtce diye bir dil yok biliyorum.Tabi kürtcenin ortak bi dil haline getirilmesi yıllar önçe baslanmıştı demekki yeni bi dil cıkmış ortaya aslında tv de yetmez kürtce eğetimde lazım bence

Aponun birkac videoda adamlarıyla Türkce konustuguna bizzat şahit oldum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
     Aponun birkac videoda adamlarıyla Türkce konustuguna bizzat şahit oldum.  

Apo kürtçe bilmiyor ki kürtçe konuşsun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    a.q kürtçeninde onu icad edeninde onu kamulaştıranında, resmen tanıyanında vs vs

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tiesto
    Tiesto's avatar
    Erkek
    elevator bunu yazdı:

Vay be gençlerimiz coşmuş yine , e haklılardır belki .

ama yinede görüşümü yazayım.

Bu karar pkk ya vurulmuş en büyük darbelerden biridir.

Propagandalarını yaparken güya davalarını anlatırken "bak kardeşim sen kendi dilini bile konuşamıyorsun,kürtçe müzik bile dinleyemiyorsunbak televizyona kürtçe bir kanal varmı" derlerdi.

şimdi bunu diyemecekler ama değiştireceklerine eminim. 

kürtçe yayından korkmayın  o kanalda neler yayınlanıyor ona bir bakın ....

eğitim şart ! eğitim vermenin en kolay yoluda tv ve anladıkları dilde tabi..

Sözlerine kesinle katılıyorum. Hala milliyetçilik yaparak sorunun arka yüzünü görememekteyiz. Tabi ki hepimiz milliyetçiyiz ülkemizin bir karış toprağını bile kimseye vermeyiz ama bu kürt sorununu da görmezden geldiğimiz zaman işte o zman yanılmış oluruz. ve yıllarca bir şey yok diyerek çözüm getiremediğimiz bu sorunun çözümüne yönelik ilk adımıda kurulan bu tv yi lütfen sulandırmayalım. Yoksa meclisteki dtp denen götler çıkar kendi akıllarınca çözüm aramaya kalkar. Eğer burada biz tahribat olarak ilerisini görebiliyorsak bırakında hükümette o kadarını kestirebilsin. Bunu akp li olduğum için değil bu konunun sulandırılmaması için sölüyorum. 

Ceza : Ben Rapin Oğluyum. Sagopa Kajmer : Benim öyle Bir oğlum yok.
Toplam Hit: 22100 Toplam Mesaj: 152