Windows 10 Saatler Kala
-
pesimistzombie bunu yazdı
@lepusmorris hacı dün yazmıştım embedded win10 upgrade almıyormuş o olay yattı.
Şuan her yerde microsoftun yükseltme yapan herkese aynı keyi verdiği yazıyor. Zaten windows yükseltme yapılan sürümler oem olacak demişti.
Ben yükselterek deniyorum eğer bana da aynı keyi verirse upgrade olayı hikaye demektir çatır çatır sıfır kurulumla her makinaya orjinal windows atılabilir.
Denemeden bişey diyemiyorum ama.
tamam hocam. herkesin gözü senin üzerinde şuan. tam bir görev adamısın; sana güveniyoruz :D
-
iso çıktımı msdn olan
-
kurulumu yaptım.
başlat çubuğunu adam etmişler. explorer bayağı bi seri olmuş diğer sürümlere göre gerçekten çok daha iyi. onun dışında menu çubukları ikonların felan tasarımları değişmiş. Yani göz alışmadığı için tasarımsal olarak pek bişeye benzetemedim ama genel olarak iyi gibi. öle direk hüsrana uğratacak bir durum yok.
-
solstice bunu yazdı
kurulumu yaptım.
başlat çubuğunu adam etmişler. explorer bayağı bi seri olmuş diğer sürümlere göre gerçekten çok daha iyi. onun dışında menu çubukları ikonların felan tasarımları değişmiş. Yani göz alışmadığı için tasarımsal olarak pek bişeye benzetemedim ama genel olarak iyi gibi. öle direk hüsrana uğratacak bir durum yok.
hocam yükseltmemi yoksa sıfır kurulum mu yaptın? lisanslama olayı nasıl oldu? bilgi verebilir misin?
-
lepusmorris bunu yazdısolstice bunu yazdı
kurulumu yaptım.
hocam yükseltmemi yoksa sıfır kurulum mu yaptın? lisanslama olayı nasıl oldu? bilgi verebilir misin?
yok hocam yükseltme yaptım. win 8.1 den orj lisanslı idi. normal update mantığında güncellemeyi indirdi. sonra 3 - 4 kez yeniden baslatarak kurulumu tamamladı.Ben hiç müdahale etmedim. Programları dosyaları herşeyi kontrol ettim. herhangi bir engelleme yada ayar sıfırlama yok. herşey olduğu gibi çalışıyor. Güncellemeyi indirmesi ve kurması yaklaşık 1.5 saat sürdü. Şuanda sadece tasarım değişmiş gibi gözüküyor.
-
solstice bunu yazdılepusmorris bunu yazdısolstice bunu yazdı
kurulumu yaptım.
yok hocam yükseltme yaptım. win 8.1 den orj lisanslı idi. normal update mantığında güncellemeyi indirdi. sonra 3 - 4 kez yeniden baslatarak kurulumu tamamladı.Ben hiç müdahale etmedim. Programları dosyaları herşeyi kontrol ettim. herhangi bir engelleme yada ayar sıfırlama yok. herşey olduğu gibi çalışıyor. Güncellemeyi indirmesi ve kurması yaklaşık 1.5 saat sürdü. Şuanda sadece tasarım değişmiş gibi gözüküyor.
hayırlı olsun hocam. hız, performans ne durumda? değişiklik yok mu?
-
lepusmorris bunu yazdısolstice bunu yazdılepusmorris bunu yazdısolstice bunu yazdı
kurulumu yaptım.
saolasın Hocam. yüklemeden sonra ilk açılmada biraz kasıldı aslında. ama kısa sürede toparladı. özellikle başlat çubugu kendine gelememişti ama şimdi oda toparlamış. Hız açısından bakarsak win 8.1 deki performans oranlarıyla aynı gibi. Ama win 8.1 de pc yoğun iken. yüksek boyutlu dosyaları yada programları açarken kitlenmeler oluyordu. Zorunlu olarak görev çubuğundan kapatmak zorunda kalıyordum. Şuanda o bölümlerde kitlenme olmadı daha kararlı gibi duruyor. Onun haricinde genel tasarım hem daha şık hemde arayüzdeki veriler daha anlaşılır duruyor diyebilirim. Yani bana da öle gelmiş olabilir bilemiyorum : )
yinede bana göre en belirgin durumlar explorer ve başlat çubuğundaki başarılı görünen değişimler.
Bu başlat ile explorer ekran görüntüsü
solstice tarafından 29/Tem/15 14:29 tarihinde düzenlenmiştir -
solstice bunu yazdılepusmorris bunu yazdısolstice bunu yazdılepusmorris bunu yazdısolstice bunu yazdı
kurulumu yaptım.
saolasın Hocam. yüklemeden sonra ilk açılmada biraz kasıldı aslında. ama kısa sürede toparladı. özellikle başlat çubugu kendine gelememişti ama şimdi oda toparlamış. Hız açısından bakarsak win 8.1 deki performans oranlarıyla aynı gibi. Ama win 8.1 de pc yoğun iken. yüksek boyutlu dosyaları yada programları açarken kitlenmeler oluyordu. Zorunlu olarak görev çubuğundan kapatmak zorunda kalıyordum. Şuanda o bölümlerde kitlenme olmadı daha kararlı gibi duruyor. Onun haricinde genel tasarım hem daha şık hemde arayüzdeki veriler daha anlaşılır duruyor diyebilirim. Yani bana da öle gelmiş olabilir bilemiyorum : )
yinede bana göre en belirgin durumlar explorer ve başlat çubuğundaki başarılı görünen değişimler.
Bu başlat ile explorer ekran görüntüsü
Hayırlı olsun hocam öncelikle,
Peki win 8 keyi mi aktif şuanda sistemde veya size baska bir key mi vermiş?
-
programlarin hepsi sorunsuz calisiyormu hocam ?
-
hacılar yükseltme henüz bitti. ekran grefik ayarları dandik bir durumdamiğdem bulanıyor fazla uzatmicam :D
windows iso indiriciyle yükselt seçeneğiyle yükseltme yaptım baya uzun sürdü.
herşeyi olduğu gibi geçirdi.
çalışmayan hiç bir şey yok gibi gözüküyor
kayıp hiç bir şey yok masaüstü resmi de dahil
grafik sürücüleri yüklü olmamasına rağmen win 8.1 den daha performanslı
20 gb alanım kaldıydı ssd de ona rağmen kurulum yaptı şuan 10 gb boş yerim var.
verdiği key windows pro rtm generic key olarak nette yazan keyle aynı. özel key vermiyor.
bu keyle temiz kurulum yapmayı denicem birazdan.