Windows 10 Saatler Kala

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

ben direk temiz kurulum yaptım etkinleştirme vs. durumları nasıl oluyor ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@saybirs yanlış yapmışsın hocam yükseltme yapacaktın önce. eski windowsuna geri dönerek yükseltme işlemi yaparak geç sonra temiz format at. Ya da bir süre böyle takılcam diyorsan geçici etkinleştirme;

Başlat >> CMD >> Yönetici olarak çalıştır 

slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX 

slmgr /skms kms.xspace.in 

slmgr /ato 

exit 

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı
    coLin bunu yazdı

şimdi birazdan sıfır iso ile format atıcam duruma bakıcam. duruma göre bu postu editlerim.

Kalıcı olan 7 anahtarını iso'ya gösterip mi deneyeceksin? Eğer düşüncen bu ise reddit'de biri denemiş ama olmadığını söylemişti.

Eğer olursa ben de update 10'u siler iso olarak sıfırdan kururarım :d cevabı bekliyor olacağım

hocam normal talimatlarda yükseltme yapın, microsoft yükseltme yapanları otomatikman hwid lisansıyla lisanslıyor bir sonraki sıfır kurulumda hiç bir key yazmadan yükleyin nete bağlanın otomatikman windows sizi tanıyarak lisans yapacak şeklinde.

ben de bunu test etmek için hiç bir key girmeden format atıp oto lisanslıyor mu bakacağım. yani artık key girmeyeceğiz win10 için upgrade yaptığımızdan dolayı keyi unutun. 

yarım saat içinde test edip haber vericem

İşlem tamamdır kurulum sırasında key kısımalrını atlayarak formatladım. Windows otomatikman aktifleştirildi.

Hayırlı uğurlu olsun :B

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

İyi geceler Hocalar.

Ben Asus Leptop Kullanıyorum dün bende güncelleyeyyim dedim takıntı yaptımmı illaki geçmem lazım uğraş uğraş bi türlü geçemedim.

İso indirip sıfırdan kursam şimdiye kadar çoktan olmuştu ama bu bilgisayarın üzerinde herhangi bir key yok yani recovery mi ne bi sistem oluyo.

Onun için iso kurarsam orjinal olmayacak galiba bana Windows 10 Rezerve gelimişti ve rezerve etmiştim C:$Windows.~BT Bu Klasörde gelmiş durumda Ama ben sıfırladım dün bilgisayarı bütün güncellemeleri felan yaptım Windows 10 Rezerve yine var ama bir türlü güncelleme gelmiyo 10 için şimdide o gelmeden bilgisayaraıma proğramlarımı tekrar kurup yerleşmek istemiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

#....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@risk53

https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 

şurdan creation toolu indir "yükselt" işlemi yap update i bekleme boşuna.

bir kere yükseltme işlemi yapacaksın, uzun sürer. Yükseltme bittikten sonra ister öyle kal ister sıfır kurulum için yine aynı programdan başka bir bilgisayar için iso dosyası indir seçeneğiyle temiz iso indirip onunla format atacaksın key sorarsa girmeyip atla şimdi değil diyeceksin.

1 kere yükseltilme yapılması şart sıfır kurulum için. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

@risk53

bir kere yükseltme işlemi yapacaksın, uzun sürer. Yükseltme bittikten sonra ister öyle kal ister sıfır kurulum için yine aynı programdan başka bir bilgisayar için iso dosyası indir seçeneğiyle temiz iso indirip onunla format atacaksın key sorarsa girmeyip atla şimdi değil diyeceksin.

Şimdi Hocam dediğim gibi benim elimde herhangi bir key yok Ama windows8 orjinal asus bilgisayar recorvery felan diye bi sistem var benim olan orjinal windowsum kaybolurmu dediğiniz gibi yapıp yükseltirsem

#....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    risk53 bunu yazdı

@risk53

Şimdi Hocam dediğim gibi benim elimde herhangi bir key yok Ama windows8 orjinal asus bilgisayar recorvery felan diye bi sistem var benim olan orjinal windowsum kaybolurmu dediğiniz gibi yapıp yükseltirsem

format olayından kaçın, yükselt yap. yükselt yaptıktan sonra illaki format atmak istiyosan ayarlarda sıfırla seçeneği var onunla windowsunu sıfırla. olur da ilerde recovery yaparsan yine 8e geri döneceksin ve bir windows 10 isosuyla yükselt diyerek yine windows 10 kurabilirsin.

format olayından kaçın dememin sebebi format atarken yanlışlıkla recoveryi silebilirsin belki o nedenle.

recovery olayın sürekli 8 olarak kalacak yani. onu 10a çeviremezsin.

ek olarak; win10a çevirdikten sonra win8 hakkın ne olur bilemiyorum eski keyi değiştirmiyor windows herkese aynı keyi vererek hwid ile aktivite ediyor otomatik. muhtemelen eski keyini eski 8inle kullanmaya devam edebilirsin ilerde belirli süresi var mı emin değilim microsoft destekle görüşsen iyi olur bunun için.

pesimistzombie tarafından 01/Ağu/15 02:08 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmRee
    EmRee's avatar
    Erkek

Bu arada key istememesinin sebebini müşteri hizmetlerindeki arkadaş anakartın dijital imzası ile olduğunu söyledi

http://i.hizliresim.com/Eby6gB.gif
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

Ben bi yükselteyim a.q orjinal windowsunun bu güne kadar kullanmadım sıkıntı yoktu bi orjinal windowsumuz oldu hep sıkıntı hep sıkıntı :D

#....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    EmRee bunu yazdı

Bu arada key istememesinin sebebini müşteri hizmetlerindeki arkadaş anakartın dijital imzası ile olduğunu söyledi

muhtemelen evet. hdd ve grafik kartı değiştiren bir kullanıcı sorunsuz aktive olduğunu belirtmiş mdl'da anakartlarınıza iyi bakın bu nedenle :B

Toplam Hit: 50000 Toplam Mesaj: 427
windows 10