Windows 10 Saatler Kala
-
windows 10 ile sevmediğim bişi buldum
win8.1 de arama yaparken app arıorsak mesela sticky note arıyordum, yada unity programını arıyordum hemen app'in simgesi çıkıor basıor çalıştırıyordum
win 10 da altta arama yapıyorum pcdeki şeyleri bulamıyor
unity aradım, sticky note u aradım, popcorn time aradım bulamadı app'i.bu kadar kötü bi arama mekanizması olamaz.
şimdi geforce aradım yine bişi bulamadım.halbu ki nvdianın appi ve pc de yüklü durumda.
camera diye arattım kendi uygulaması olan camerayı bile bulamadı.bi işe yaramayan search yapmışlar
-
deja-vu bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
@deja-vu kurduktan sonra geforce experience zamazingosunu kaldırmayı unutma (eğer kurarsa)
3d vision ve onu hiç yükletmiyorum zaten :)
yanlız sorun hala geçmedi.
Hala kısa donmalar var videolarda.
tabi bunu bir tek chrome da denedim.
normal pc den video bakmak şart birde.
sanırım olay videoda değil genel bir donma olabilir .
Ses kartını yükledin mi ?
Benmde videolarda sekmeler oluyordu realtek hd audio ses kartını yükledim düzeldi o açıdan sordum
Bu arada benmde pc kapanmıyor mavi ekran verip yeniden başlatıyor
-
@Ekerci yanlış hatırlamıyorsam ssd almıştın samsungun. magicianı açıp os optimization kısmına bir bak index /search hizmeti kapalı mı diye kapalıysa arama yapmıyor. başıma gelmişti. geri açtım düzeldi. Yanlış hatılıyorsam da yine bi kontrol et sen :D
-
Tayga bunu yazdıdeja-vu bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
@deja-vu kurduktan sonra geforce experience zamazingosunu kaldırmayı unutma (eğer kurarsa)
3d vision ve onu hiç yükletmiyorum zaten :)
yanlız sorun hala geçmedi.
Hala kısa donmalar var videolarda.
tabi bunu bir tek chrome da denedim.
normal pc den video bakmak şart birde.
sanırım olay videoda değil genel bir donma olabilir .
Ses kartını yükledin mi ?
Benmde videolarda sekmeler oluyordu realtek hd audio ses kartını yükledim düzeldi o açıdan sordum
Bu arada benmde pc kapanmıyor mavi ekran verip yeniden başlatıyor
yüklü hocam.
Bana sanki chrome ile alakalı gibi geliyor ama çıkar birazdan kokusu ortaya. Şu yazıyı yazarken bile dediğim gibi kasılıyor çünkü
-
pesimistzombie bunu yazdı
@Ekerci yanlış hatırlamıyorsam ssd almıştın samsungun. magicianı açıp os optimization kısmına bir bak index /search hizmeti kapalı mı diye kapalıysa arama yapmıyor. başıma gelmişti. geri açtım düzeldi. Yanlış hatılıyorsam da yine bi kontrol et sen :D
yuh yaa :D yuhhhhhhhhhhhhhhhh
10 yıl geçse bulamayacağım, düzeltesem bile nası oldugunu anlamayacağım bir sorundu :D
birde ssd aldıgımı hatırlayıp bu sorunu çözmen
yuhhh :D
ne sövdüm varay 8.1 daha iidi fln die die :D
-
Hocalar bende rezerve yaptım ama oradan bi türlü yükleme gelmedi yukarda müridimizin verdiği linkten indirdim kurdum lisans felan sorun olmadı.
Ben beğendim genel olarak bi hızlandı bilgisayar tabi bu önceden aşırı program vardı bende onları silmiş olmamdan kaynaklanıyor olabilir.
İnternet Explorer yerine yeni yaptıkları Microsoft Edge adlı tarayıcıyı kullanmayı bile düşündüm aslında google Chrome indirmek için girmiştim :D
Cortana diye bişey var ama ülkemizde ve dilimizde kullanılmıyomuş galiba bu İphone da ki siri gibi bişey asistan yani
yeni masaüstüne geçiş özelliği var diyolardı ben orda masaüstü uygulamaları geçiş yaptıklarımıza göre değişecek sanıyordum sadece açık pencereler değişiyo onu sevmedim
Corel,Photoshop,filezilla,Notepad++, vb. uygulamalar kurdum sorunsuz çalışıyor.
Başlat Menüsü gelmiş ama bizim o bildiğimiz başlat menüsü değil zaten o başlat menüsünü unuttuk gitti :D
Sağdan soldan bişeyler çıkmıyor orası güzel bana göre.
Telefon tarzı bi bildirim ekranı yapmışlar sağ altta orayı beğendim.
benim gördüklerim böyle
-
hacılar windows update kısmına girip gelişmiş seçenekler > güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç sayfasındaki açık olan butonu kapayın p2p update sistemi upload yapabiliyor arada sırada gereksiz yere net yavaşlıyor. upload kotası olanlar özellikle kapasın.
-
Win8.1 üstüne kurdum. 2 saat uygulama yüklemeyeyim diye. Bir anlık kararla yaptım ve pişman değilim. 8.1 e nazaran daha seri geldi sanki.
-
Arkadaşlar windows 10 creationtoolx64 ile iso indirecektim indirme sırasında internet kesildi, sonra indiririm dedim. sürekli aşağıdaki hatayı alıyorum. reset attım bilgisayara, yeniden indirdim exe yi yine aynı hatayı alıyorum. var mı bunun bir çözümü?
edit: tekrar reset attım düzeldi. şuan iniyor.
-
Çok daha hızlı
kms outo ile 2016 ya kadar. Lisansladım