Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
Ah şu siyaset yok mu, adama her lafı söyletir.----------------- @yalnızturk, benim çok umrumda değil Alparslanın ordusunda Kürtlerin olup olmaması ama bildiğim bir şeyi paylaşmak isterim; Alparslan'ın ordusunda 20.000 mi bilmiyorum fakat, 10.000 Kürt olduğu kesin, çünkü eski zamanların meşhur bir tarihçisi kitiabında öyle yazmış (Murat Bardakçı nın programında konuşuldu), Alparslanın ordusu 50.000 kişiymiş. ---------- Bir de birileri Çanakkale, Kurtuluş savaşlarında neden doğulu-g.doğulu şehitlerin sayısı az diyor, nedenini söyleyeyim, çünkü onlar o zamanlar Ermenilerle batak oynayıp, Fransızlarla okey çeviriyorlardı, oyundan fırsat bulamayıp gidememiş olabilirler :S
-----------------------------yaw tamam bırakın Allah aşkına böyle boş muhabbetlere girmicem girdiriyosunuz 10.000 kürt alparslanın ordusundaymış sizin o kürt sandıklarınız peçenekler olmasın herşeyi geçin bu sana mantıklı geliyormu bir kürt neden tanımadığı bir türkün yanında savaşa girsin ayrıca türklerle kürtler aynı coğrafyada değiller bir paylaşımları yok biz anadoluya girene kadar gel gelelimki o toprakların yerli halkı kovuluyor türkler yerleşiyor bu bağlamda siz oranın yerli halkıysanız batıya göç etmiş olmanız lazım ki şu kesindir oranın yerli halkı biz geldiğimizde ermenilerdi tarihçiye gelince orhan pamuk ta tarih yazıyor halaçoğluda yazandan yazana değişir
-
Pardon çok Sayın tarih üstadı @yalnızturk, ben sizin dünyaca ünlü bir tarihçi olduğunuzu unutmuşum :D. Kusura bakma ama şu an kendini çok küçük düşürüyorsun, neyse...
-
SpoofU bunu yazdı:
Pardon çok Sayın tarih üstadı @yalnızturk, ben sizin dünyaca ünlü bir tarihçi olduğunuzu unutmuşum :D. Kusura bakma ama şu an kendini çok küçük düşürüyorsun, neyse...
-----------------------------bu kendini küçük düşürmekse sende bunu yap en azından kendini kandırmış olmazsın
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------Bence Boş ver benim gibi, Ne Desende Boş.... Bir kere Allah Belamızı Vermiş. Geriye Dönüş Yok. Hata Etmeye Devam edileceğini Sanmıyorum. Hatalı Fikir Beyan Edenlerin Sayısının Çok düştüğünü Söyleyebilirim. Burada Kürt Diyince Ağzının Şekli Değişenler ile Neşemizi Bozmaya değmez. Bırak istedikleri Kadar Ağızlarını Şekilden Şekile koysunlar.
Alparslana Anadolunun Kapılarını Açmada Kürtlerin Yani Med lerin, Yada İyonyanların Pek çok Katkısı Olmuştur. Tarihi Yalan İle Yazamaz Kimse Gerçekler Er Geç Gelir Görünürler. Gerçeklerin Üzerini Örtemez kimse Sen Rahat ol.... Kürtler Türkler ile Çok Uzun Bir Zaman Mesut Mutlu yaşadılar... Kaldıki O Yüzden Şu anda Bir Çevre Kürtler için Vatansız Kelimesini Kullanmaktadırlar. Türkler ile Vatan Sahibi olmaktan Gocunmadı bu halk. Ama Bir Çevre Tarafından Son Yüz Yılda Kalmadık Pervasızlıklar ile Hakaret ve Zulüm Görmeye Başlamıştır.
Sorun değil, Üstü Örtülen Gerçekler Er geç Görüneceklerdir.. kürtleri Ayrı Gayrı Göstermeye Çabalayanların Milliyetçi Görünmesi Enteresan Olsada Pek Çok Halk Kitleleri Tarafından kürtlerin Türklerin Ezeli Dostu Olduğu Bilinmektedir. Türk ve Kürt Kaderleri Birbirine Bağlı İki Millettir. Türk Kürtsüz Kürt de Türksüz Yaşamını İdame Ettiremez. Bunun tersi Olur derseniz, Denemesi Bedava değil Malesef, Ve Denerseniz Hüsrandan Başka kazanç Elde edemezsiniz. Hem Kürtler Hemde Türkler İçin Geçerlidir.
-
Osman Pamukoğlu tam bir kafatasçı bana göre.
Kurtuluş Savaşında,Çanakkale cephesinde heryerde Atatürk'ün arkasında savaşan ve şehit düşmüş insanlar yanlarında arkadaşları şehit olurken onun Türk yada Kürt yada Laz vs. olduğunamı bakıyorlardı!
Terbiyesizce açıklamalardan kaçınılması gerekir diye düşünüyorum.Nedemek kürt yoktu ne demek o yoktu bu yoktu bu savaşlar Osman Pamukoğlu gibi dar düşünceli insanlar ve kafatasçılar tarafından kazanılmadı! Bu savaşlar yüreklerini ortaya koymuş ayaklarında giyecek çarığı bile olmayan sabah akşam hoşaf içne kuru ekmek yiyen onurlu ve bağımsızlık aşığı vatandaşlar tarafından kazanıldı ve bu tip "ırkçı" açıklamalarla onların kemiklerini sızlatılıyor...
-
ya kürt arkadaşlarımız siz neyi tartışıyosunuz?
kürtlerin kurtuluş ve çanakkale savaşlarında türk'lerle birlikte savaşıp savaşmadıklarınımı?
yoksa pkkdakilerin kürt olmadıklarınımı?
---------------------------
savaşmışlar veya savaşmamışlar.. ordaki şehitlerin hepsi bizim şehitlerimiz..
bakın, ii okuyun BİZİM şehitlerimiz diyorum. Kürtlerle, Türklerle, Çerkezlerle, Lazlarla birlikte..
ama tek fark; ozmn hepbirlikteydik Kürtler, Türkler, Çerkezler, Lazlar vs.
şuan birlikte deiliz ve farkındaysanız bir tek Kürtlerle birlikte deiliz..
neden aynı sorunları Lazlarla, Çerkezlerle yaşamıyoruz? (Türkler olarak)
neden sadece Kürtlerle yaşıyoruz bu olayları? bu vatanı paylaşamama sorununu?
neden Kürtler artık Türk'lere mermi sıkıyo? ya da Lazlar neden sıkmıyo da: kürtler kendilerinde o lüksü görüyolaar?
bana şimdi çıkıpta pkk ya katılmış olan kürtlerin çoğu cahildir, carttır, curttur, demeyin.. Lazlarda da bi ton cahil insan vardr, Çerkezlerdede..
ozmnlar Türklerle yanyana omuz omuz savaşmışlarsa ne mutlu bize..
ama şimdi karşımızdalar, (genel olarak konuşmuyorum Kürt arkadaşlarmız ltf. üstüme atlamasınlar kürtler öle deil böle.. şundan dolayı fln filan dye..) hemde zamanında Mehmetçik olarak can vermiş Kürt Ata'larına rağmen..
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------ya kürt arkadaşlarımız siz neyi tartışıyosunuz?
kürtlerin kurtuluş ve çanakkale savaşlarında türk'lerle birlikte savaşıp savaşmadıklarınımı?
bakın, ii okuyun BİZİM şehitlerimiz diyorum. Kürtlerle, Türklerle, Çerkezlerle, Lazlarla birlikte..
neden Kürtler artık Türk'lere mermi sıkıyo? ya da Lazlar neden sıkmıyo da: kürtler kendilerinde o lüksü görüyolaar?
bana şimdi çıkıpta pkk ya katılmış olan kürtlerin çoğu cahildir, carttır, curttur, demeyin.. Lazlarda da bi ton cahil insan vardr, Çerkezlerdede..
ama şimdi karşımızdalar, (genel olarak konuşmuyorum Kürt arkadaşlarmız ltf. üstüme atlamasınlar kürtler öle deil böle.. şundan dolayı fln filan dye..) hemde zamanında Mehmetçik olarak can vermiş Kürt Ata'larına rağmen..
-----------------------------hani onlar işe girdiğinde memleketimdeki vatandaş asgari ücret alırken o 100tl daha az alıyo ya,hani devlet dairesinde sıra gelmesi için 1 saat beklerken vatandaş o 2 saat bekliyo ya,hani o seçimlere katılamıyo ya seçilemiyo ya,memleketimdeki vatandaş haklarının hepsini alırken o %25ini alabiliyo ya ondan bu isyan işte
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------CellyM bunu yazdı:
-----------------------------ya kürt arkadaşlarımız siz neyi tartışıyosunuz?
-----------------------------hani onlar işe girdiğinde memleketimdeki vatandaş asgari ücret alırken o 100tl daha az alıyo ya,hani devlet dairesinde sıra gelmesi için 1 saat beklerken vatandaş o 2 saat bekliyo ya,hani o seçimlere katılamıyo ya seçilemiyo ya,memleketimdeki vatandaş haklarının hepsini alırken o %25ini alabiliyo ya ondan bu isyan işte
-----------------------------yazık vallahi..
Ata'larımız, hepmizin Ata'ları, şu zamandaki durumu görseler, harbiden bırakırlardı savaşmayı geçip güzelce karınlarını doyurur dinlenirlerdi.. ülkenin işgalini izlerlerdi..
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------Bence Boş ver benim gibi, Ne Desende Boş.... Bir kere Allah Belamızı Vermiş. Geriye Dönüş Yok. Hata Etmeye Devam edileceğini Sanmıyorum. Hatalı Fikir Beyan Edenlerin Sayısının Çok düştüğünü Söyleyebilirim. Burada Kürt Diyince Ağzının Şekli Değişenler ile Neşemizi Bozmaya değmez. Bırak istedikleri Kadar Ağızlarını Şekilden Şekile koysunlar.
Alparslana Anadolunun Kapılarını Açmada Kürtlerin Yani Med lerin, Yada İyonyanların Pek çok Katkısı Olmuştur. Tarihi Yalan İle Yazamaz Kimse Gerçekler Er Geç Gelir Görünürler. Gerçeklerin Üzerini Örtemez kimse Sen Rahat ol.... Kürtler Türkler ile Çok Uzun Bir Zaman Mesut Mutlu yaşadılar... Kaldıki O Yüzden Şu anda Bir Çevre Kürtler için Vatansız Kelimesini Kullanmaktadırlar. Türkler ile Vatan Sahibi olmaktan Gocunmadı bu halk. Ama Bir Çevre Tarafından Son Yüz Yılda Kalmadık Pervasızlıklar ile Hakaret ve Zulüm Görmeye Başlamıştır.
Sorun değil, Üstü Örtülen Gerçekler Er geç Görüneceklerdir.. kürtleri Ayrı Gayrı Göstermeye Çabalayanların Milliyetçi Görünmesi Enteresan Olsada Pek Çok Halk Kitleleri Tarafından kürtlerin Türklerin Ezeli Dostu Olduğu Bilinmektedir. Türk ve Kürt Kaderleri Birbirine Bağlı İki Millettir. Türk Kürtsüz Kürt de Türksüz Yaşamını İdame Ettiremez. Bunun tersi Olur derseniz, Denemesi Bedava değil Malesef, Ve Denerseniz Hüsrandan Başka kazanç Elde edemezsiniz. Hem Kürtler Hemde Türkler İçin Geçerlidir.
-----------------------------iyonlar medler tamam sustum zaten konuşmak istesemde sözün ve mantığın bittiği yer :)
-
Pamukoğlu'nun tepkisinin nedeni ayrılıkçı kürtlerin (teröre destek veren kesimden söz ediyorum) sürekli olarak biz çanakkalede savaştık iddiasını ortaya koyması, federasyon talebini öne getirirken bunu dayanak olarak kullanmasıdır, yoksa adamın sorununun kürtlerle olduğuna inanmıyorum çünkü akraba ve aile çevresinde de çok kürt var, tarih bilgisi de çok sağlamdır, nereden bildiğimi soracaksınız tanışma fırsatı buldum :) gördüklerim arasında en demokrat adam.