folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !

Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

elevator bunu yazdı:
    -----------------------------

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

elevator bunu yazdı:

yasevyaterket!

sen  Kürtlerin hepsinin uçağa atlayıp istese çanakkaleye savaşmaya gideceğini falanmı isterdin?

Birazda G.antepin arşivlerini incele Şırnak D.bakır da dahil olmak üzere Tüm aşiret reislerinin birleşip fransızları ve ingilizleri nasıl kaçırttıklarını araştır.

sen nerdeyse selanikteki şehitlikte Kürt yok diyeceksin.e nasıl olsun dostum?

her il önce kendini kurtarmaya bakıyor cepheler neden var? cephe ne demektir? bunları incele.

D.bakırın Şırnakın   batı cephesinde  kaç askeri olur?

----------------------------

Hoca mademki sordun;

Kürtlerin uçarak gitmeleri mümkün değildi amenna,

Malatya, Erzurum, Elazığ, Antep, Urfa nasıl gitmiş, Metro ile gitmemişlerdir değilmi,

Antep, Urfa, Maraş işgal altında iken 1000 lerce evladını gönderiyorda, diğerleri napıyorlardı acaba ?

Sorun burda kimlerin gittiği veya gitmediği değil,

Sorun " Çanakkale savaşında bizde 100,000 lerce şehit verdik, bizde savaştık " diyerek yalan söylemek, ve bu yalanın ardına sığınarak şerefsizlik yapmaktır.

:) metro ile gitmediler tabiki ..onlar orada yaşayan veya zamanında göç eden kürtlerdi anladın?

böyle şerefsizlik yapmaktır dersen..

biri çıkar senin D.bakırda kaç şehit verdiğini sorgular G.doğuda kaç istanbullu izmirli şehit var diye sorar..

git ozaman oralardaki istanbullu şehitleri ara izmirli şehitleri ara bak bakalım hiç varmı?

ne diyeceksin merak ediyorum açıkçası yapman gereken tek şey susmaktır..

çünkü oralardaki şehitliklerde bunları göremezsin.

burayı şunlar orayı bunlar biz siz onlar diyerek  kurtulmadı bu vatan.

Hmm oda güzel, demekki Gelibolu Şehitliğinin Merkezinde bulunan Danışma Bürosu kayıtları yalan söylüyor, kesin photoshop ile yapmışlarıdır, terbiyesizler :)

Demekki Zamanında oraya göç eden kürtlerdi, enteresan bir yaklaşım.

Neden göç etmişler, savaş döneminde iş ve sosyal imkanlar dahamı zengindi geliboluda ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

güzel karar her konuda başlamadan çekilsen buralar karışmicak

......

neden yanlız olduğunun sebebi budur işte.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Ben Çekildim Sözlerime Kimse Alıntı Yapmasın. Son Sözüm, Bölücülük Oyunudur Gelmeyin Oyunlara, ne Türk kürdü nede Kürt Türkü Yokedemez, Sonu Olmayan Rüyalara Girmeyin. Bu Halka yazık, Bari Yapıcı Şeyler yazın, Okurken Feyz Alalım. Gençlik Nefret ile Körüklenmesin.

Hem Ülkede Kürt İle Türk Arasında Bir Sorunda Yokki, Bakınız Bir Türk Abimin Evinde İkamet ediyorum, Ve Bir aydan fazladır Evinde Misafirim. Biz Birbirimizden Nefret etmiyoruzki. Serin Gidin Gençler.

Ben Türk Abimin Evinde Kürtçe müzikte Dinlemekteyim. Yok Bir Sorun Aramızda, Mustafa Yıldız Doğanın Güzel Parçalarınıda Dinlemekteyim, Nicelerimiz Birliktedir, Yan yanadır Omuz Omuzadır.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

Sadece şunu söylüyorum kimse kendini kandırmasın ve tarihinden utanmasın biz burada deden katılmadı o zaman sende öylesin gibi bi yaklaşımla hareket etmiyoruz ırkçı bir yaklaşımla hareket etmiyoruz biz türküz diye kürtleri dışlamıyoruz tam tersine diyoruzki Türk ırkı değil Türk milleti bu milletin içine kürdünü lazınıda alıyoruz bize faşist dedirtenler Kürtçeyi anadilde istetenler ve türevlerini yaptıran şüphesizki ogün çanakkaleyi geçemeyenlerdir siz geçmişi bırakın bugün bu güce karşı çıkıyomusunuz çıkmıyomusunuz bu sizi ve bizi ilgilendirir sen İngilizlerin oyunlarını Amerikalıların oyunlarını çözdüysen ve karşıysan sorun yok demektir 

bana musade ayrılıyorum haydi sağlıcakla kalın 

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

elevator bunu yazdı:

yalnizturk bunu yazdı:

güzel karar her konuda başlamadan çekilsen buralar karışmicak

......

neden yanlız olduğunun sebebi budur işte.

bak hoca  imzanda  ne  güzel belirtmişin  kişiler  arası  diyaloğun ana  temasını

fazla  kasmamak lazım kasınca  kötü şeyler  oluyor  

kontra bisiklet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Türkleri kimse yok edemez zaten.Kürtleride aynı şekilde fakat kendini yüce TÜRK milleti içinde başka bir millet zanneden zihniyetleri gayet güzel bir şekilde yok eder edebiliriz.Bizler bunun için yaşıyoruz. Osman pamukogluna gelince sözlerinde sonuna kadar haklıdır.Olup olmamaları sorun degil tartışılması bile yanlış bu cevabı ahmet türk denen saçmalıga karşılık vermiştir zaten

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

acaba bu konuda hemen ani refleks gösteren arkadaşlarımız neden

Pkk Kimdir ? Pkk Dayımdır, pkk Abimdir, pkk Ablamdır

buradaki konudada aynı refleksi göster(e)medi ?

kardeşlik masalı söyleyenlerin bir çoğu malesef ki iki yüzlü.. (hepsi değil)

ha bana faşist diyende çıkar aranızda (zaten kimisi lafı ona getirmiş, açıkca yazamamısta).

tamam ben faşist olayım ama en azından iki yüzlü değilim.

söliceğimi sakınmıyorum.

Pkk nın Anasını Bacısını Onu Yaratanlarınki ile Birlikte milyon kere Tamammı Rahatladınmı... Abdullah Kardeş Refleks Gösteriyoruz Çünkü, Kürt Halkına Haksızlık Eskiden Beridir Vardı, Bu Haksızlıklara Direndi diye Türlü Türlü isimler Altında Öldürüldüler, İsyancı oldular Çarpışarak Öldüler, Bu Zulüm neden. Neden bu İnsanlar Sürekli Kötü Adamı Oynamak Zorunda Bırakılıyor. Kötü adamlar neden Gözlerimize Görünemiyor. Asıl Bölücü olanlar Onlar. Bölücülük edip Vatan Millet Sakarya Şarkıları Söylüyorlar. Ve Maskeleri Böylece Yüzlerinde Onları koruyor.

videoyu ızledıysen gorursun, kendı kendıze haksızlık yapıyorsunuz (=

ben dahada bişi demiyorum (:

her zmankı gibi kürt kardeşlerimiz sütten çıkmış akkaşık kadar masumdur :)

ahh bu Türkler =)

Yani Sen Canın Çektiğinde Heeey Kürdo Gel lan Buraya Diyeceeksin Bende Hemide Koşar Adım Gelecem, Şap Diye Osmanlı Tokadı Şaplatacaksın ve Ben Hazır Ol Konumunda Karşında Duracam, Karşılık Verdimmide İsyancı Adı Alacam Öylemi...

Abdullah Kardeş Serin Gel bence. Saçmalamaktasın Belirtirim sana. Biz kendimize Haksızlık etmemişiz, Pkk kürtler Tarafından Kurulmuş bir Örgüt Değil, Suni bir Örgüttür, Günümüzde Kürtlerin Son Zamanlarda Çoğunu Kontrol edebilecek Pozisyona Gelmiştir. Ancak Eskiden Pkk yoktu Anımsatırım, Sağ Ve Sol Olayları Kürdü Sürekli Dürtükleyen Çevrelerce Çıkmıştır. 

kenan Evrende İyice soslamıştır Olayı neyse Biraz Araştırda gel Tartışalım ben Anlatmaktan yoruldum.

pkk kürtler tarafından kurulmadı ? ben mi kurdum yani ?

dayı sen videoyu izledin mı once bana onu bi soleysene ? çocuk diyorkipkk benım anamdır babamdır amcamdır ablamdır abımdır mbi izlede gör.

her konuda bilgiçlik taslıyorsun. birşeyleri bilen bitek sen değilsin bunuda unutma.

+ niyet okuyuculuqu yapma.

benim kardeşim dediğim adam 4 o.ç kürt tarafından bir gece yarısı kalbınden bıcaklanarak kollarımda öldü bılıyormusun ? (hala yakalanamadılar 2 sene oldu)

sebeb ne? evimize giderken gectıgımız yol için onlara harac verecekmısız ? kimin yerinde kimden harac ıstıyorsun ? (muğla/milas, öyle doğuda değil)

sımdı gelde ben bu kardeslık masallarına ınanayım =)

bence sen biraz hava al :) internet cafede sabahtan aksama kadr pc basındasın nede olsa =)

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

acaba bu konuda hemen ani refleks gösteren arkadaşlarımız neden

Pkk Kimdir ? Pkk Dayımdır, pkk Abimdir, pkk Ablamdır

buradaki konudada aynı refleksi göster(e)medi ?

kardeşlik masalı söyleyenlerin bir çoğu malesef ki iki yüzlü.. (hepsi değil)

ha bana faşist diyende çıkar aranızda (zaten kimisi lafı ona getirmiş, açıkca yazamamısta).

tamam ben faşist olayım ama en azından iki yüzlü değilim.

söliceğimi sakınmıyorum.

Pkk nın Anasını Bacısını Onu Yaratanlarınki ile Birlikte milyon kere Tamammı Rahatladınmı... Abdullah Kardeş Refleks Gösteriyoruz Çünkü, Kürt Halkına Haksızlık Eskiden Beridir Vardı, Bu Haksızlıklara Direndi diye Türlü Türlü isimler Altında Öldürüldüler, İsyancı oldular Çarpışarak Öldüler, Bu Zulüm neden. Neden bu İnsanlar Sürekli Kötü Adamı Oynamak Zorunda Bırakılıyor. Kötü adamlar neden Gözlerimize Görünemiyor. Asıl Bölücü olanlar Onlar. Bölücülük edip Vatan Millet Sakarya Şarkıları Söylüyorlar. Ve Maskeleri Böylece Yüzlerinde Onları koruyor.

videoyu ızledıysen gorursun, kendı kendıze haksızlık yapıyorsunuz (=

ben dahada bişi demiyorum (:

her zmankı gibi kürt kardeşlerimiz sütten çıkmış akkaşık kadar masumdur :)

ahh bu Türkler =)

Yani Sen Canın Çektiğinde Heeey Kürdo Gel lan Buraya Diyeceeksin Bende Hemide Koşar Adım Gelecem, Şap Diye Osmanlı Tokadı Şaplatacaksın ve Ben Hazır Ol Konumunda Karşında Duracam, Karşılık Verdimmide İsyancı Adı Alacam Öylemi...

Abdullah Kardeş Serin Gel bence. Saçmalamaktasın Belirtirim sana. Biz kendimize Haksızlık etmemişiz, Pkk kürtler Tarafından Kurulmuş bir Örgüt Değil, Suni bir Örgüttür, Günümüzde Kürtlerin Son Zamanlarda Çoğunu Kontrol edebilecek Pozisyona Gelmiştir. Ancak Eskiden Pkk yoktu Anımsatırım, Sağ Ve Sol Olayları Kürdü Sürekli Dürtükleyen Çevrelerce Çıkmıştır. 

kenan Evrende İyice soslamıştır Olayı neyse Biraz Araştırda gel Tartışalım ben Anlatmaktan yoruldum.

pkk kürtler tarafından kurulmadı ? ben mi kurdum yani ?

dayı sen videoyu izledin mı once bana onu bi soleysene ? çocuk diyorkipkk benım anamdır babamdır amcamdır ablamdır abımdır mbi izlede gör.

her konuda bilgiçlik taslıyorsun. birşeyleri bilen bitek sen değilsin bunuda unutma.

+ niyet okuyuculuqu yapma.

benim kardeşim dediğim adam 4 o.ç kürt tarafından bir gece yarısı kalbınden bıcaklanarak kollarımda öldü bılıyormusun ? (hala yakalanamadılar 2 sene oldu)

sebeb ne? evimize giderken gectıgımız yol için onlara harac verecekmısız ? kimin yerinde kimden harac ıstıyorsun ? (muğla/milas, öyle doğuda değil)

sımdı gelde ben bu kardeslık masallarına ınanayım =)

bence sen biraz hava al :) internet cafede sabahtan aksama kadr pc basındasın nede olsa =)

Tamam Hocam Kapa Gözlerini Rüyana Devam... Bişey demedim ben. Tamam bok yedim Ben Kurdum Her halde. Kimse Alıntı yapmasın Sanırım Daraldım ben..

Not: İnternet Kafede değilim, Kafeyi Zarar ile Kapayalı bir yıldan Fazla Zaman oldu. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Sadece bilinenler:

Milli savunma bakanlığının 1998 yılında resmi belgelere dayanarak açıkladığı kurtuluş savaşında kayıtlı şehit olanların sayısı ( savaşa gönüllü katılanlar, esir kamplarına düşenler, kayıp ve hastalıktan ölenler bu listeye dahil değil )
    Doğu ve güneydoğulu şehitler

Erzincan : 702
    Kars : 41
    Adıyaman : 193
    Erzurum : 910
    Bingöl : 106
    Ağrı : 35
    Bitlis : 282
    G.Antep : 626
    Hakkari : 21
    Siirt : 153
    Ardahan : 31
    Malatya : 643
    Ş.Urfa : 710
    Şırnak : 8
    D.Bakır : 497
    Mardin : 182
    Batman : 8
    Elazığ : 718
    Muş : 105
    Van : 343
    http://www.kuvvaimilliye.net/

DİYARBAKIRLI ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ (Örnekler)
    Adı:
    Baba adı
    Ölüm yeri:
    Kazası:
    KAZIM EFENDİ- MUSA- AKBAŞ NAKLİYAT HASTAHANESİ-Merkez
    MAHMUT- MUSA- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
    MAHMUT- HASAN- AKBAŞ HASTAHANESİ- Merkez                                                                                    
    MAHMUT- KASIM- ŞİMAL GURUBU AĞIR MECRUHİN HASTAHANESİ- Merkez
    MEHMET NAİM EFENDİ- CEMİL PAŞA- CENUP GRUBUNDA- Merkez
    MEHMET SABRİ- HACI İSMAİL- SEDDÜLBAHİR`DE KEREVİZ DERESİNDE- Merkez
    MEHMET ZİYA- İSMAİL- SEDDÜLBAHİR`DE KEREVİZ DERESİNDE- Merkez
    MEMDUH EFENDİ- HALİL HULUSİ- HANESİNDE- Merkez
    MUSTAFA- MEHMET ALİ- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
    MUSTAFA- NUMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
    ZİYA-  MEHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
    CEMAL- BAYRAM- MERKEZTEPE`DE   (İlçe: BİSMİL-MERKEZ-ÇÖLAĞAN)
    ALİ- MEHMET- TRİYANDAFİL ÇİFTLİĞİNDE- ÇERMİK-
    BAYRAM- ABDULLAH- HİLAL-İ AHMER KADIRGA HASTAHANESİ- ÇERMİK
    FERHAT AĞA- KOŞAN OSMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇERMİK
    İBRAHİM- MUSTAFA- ASMALIDERE- ÇERMİK
    MUSTAFA- HÜSEYİN- SEVK MECRUHİN HASTAHANESİ- ÇERMİK
    RAMAZAN- SÜLEYMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇERMİK
    ŞAMEDDİN- MUSA- ÇANAKKALE GURUBU 24 FIRKA HASTAHANESİ- ÇERMİK
    İBRAHİM- DAHİL- ŞİMAL GURUBU AĞIR MECRUHİN HASTAHANESİ- ÇINAR-OVABAĞ-ALATOSUN B.
    CUMA- RESVAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇÜNGÜŞ-MERKEZ-YAYGINKONAK
    HÜSEYİN- ALİ- GÜLHANE HASTAHANESİ- ÇÜNGÜŞ
     HÜSEYİN- HASAN- MERKEZTEPE`DE- ÇÜNGÜŞ
    İBRAHİM- ETHEM- KABATEPE BALIK TEPE- ÇÜNGÜŞ--------
    MEHMET ALİ- MEHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ-  ÇÜNGÜŞ-MERKEZ-AVUT
    SALİH- CEBRAİL- KEREVİZDERE MUHAREBESİ-  ÇÜNGÜŞ-MERKEZ-KARAKAYA
    ŞERİF- OSMAN- MERKEZTEPE`DE-ERGANİ
     ALİ- MEHMET- MERKEZTEPE- HANİ--------
    CUMA ALİ- OSMAN- MEYDAN HARBİ- HANİ------
    HASAN-  RASUL- MEYDAN HARBİ- HANİ------
    İSMAİL- MEHMET- MEYDAN HARBİ- HANİ------
    MAHMUT-  İSMAİL-9.FIRKA SEYYAR HASTAHANESİ- HANİ------
    MEHMET-  RESUL- ARIBURNU MUHAREBESİ- HANİ------
    HASAN- MAHMUT HASAN- DARGOZ`DA- HAZRO-MERKEZ-ÇİTLİBAHÇE
    MEHMET- AHMET-18.KOLORDU 51.FIRKA SIHHİYE BÖLÜĞÜ- LİCE--------
    CEMAL- NUMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ
    TAHİR-  ALİ- SİPER MUHAREBESİNDE- LİCE--------
    TATAR- FARİSİ----- LİCE--------
     ŞEYHO-  İSMAİL- MERKEZ- MEYDAN HARBİ -MERMER-DERVİŞHASAN
    ALİ-HU-- ŞİRAN TEPESİNDE- SİLVAN--------
    HASAN- MEHMET- MEYDAN HARBİ- SİLVAN--------
    GALİP- AHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ—
    HAKKI- HASAN- SARICALI HASTAHANESİ----
    HALİT- AHMET- TİRYANDA FİL ÇİFTLİĞİ---
    HASA-  MEHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ
    HÜSEYİN- DAVUT-51.FIRKA SIHHİYE BÖLÜĞÜ—
    İBRAHİM-ALİ- MERKEZTEPE`DE—
    İBRAHİM-  RESUL- CONK BAYIRINDA
    İBRAHİM EFENDİ- CEMİL PAŞA-4.SEYYAR HASTAHANESİ
    Uygulama Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği'ne aittir.

Dünya savaşı ve Kürtler
    Bu savaşta Kürtlerin Osmanlıya büyük hizmetlerini görüyoruz.Elazığ’daki Murat suyu yakınlarında bulunan 11.Tümen ve merkezi Musulda bulunan 12.tümen tamamen Kürtlerden oluşuyordu.Ayrıca Erzurumda konuşlanmış 9.tümenin ve Sivasta konuşlanmış 10.tümenin asker ve subaylarının çoğu Kürttü.Kürtler çok sayıda sınır birliği,jandarma ve güvenlik güçleri ile birlikte 135 yedek süvari bölüğünü oluşturmuştu.Güney mezopotamyadaki Şuaybeh muharebesinde yer alan Şeyh Mahmud’a ve diğer Kürt liderlere bağlı çok sayıda gönüllü de cihat çağrısına olumlu cevap vermişti.Büyük aşiret güçleri,Rus ordusuna karşı,hem Osmanlı topraklarında hem de kuzeybatı İran’da çarpışmıştır.Kürtlerin 300.000 savaş kaybı olmuştur

(Wadie Jwaideh:Kürt Milliyetçiliğinin Tarihi.İletişim yay.İst.2004
    Birinci Dünya savaşında Diyarbakırlılar
    Birinci dünya savaşında Diyarbakırlı Süleyman Nazif Fransız ve İngiliz işgaline karşı

Kasım 1918’de Fransız kuvvetlerinin general Franchet d’Espery kumandasında ve azınlıklar ile kozmopolit halkın alkışlartı arasında istanbula girmelerine gönlü razı olmayan Süleyman Nazif,Hadisat gazetesinde siyah bir çerçeve içinde ‘Kara bir gün’ başlıklı makalesini yazdı.23 kasım 1918 tarihli bu yazı üzerine Franszı general Süleyman Nazif’i tutuklattı ve kurşuna dizilmesini emretti.Ancak Erkan-ı harbiye resinin ve bazı yabancı komutanların araya girmesi sonucu bu emir geri alındı
    Ancak Süleyman Nazif gene susmadı.Bu kez 23 Ocak 1920 günü İstanbul üniversitesinde ağır bir dille işgal kuvvetlerine saldırdı.Bu konuşma büyük bir yankı uyandırdı ve halkı galeyena getirdi.Bunun üzerine bu kez de İngiliz işgal kuvvetleri komutanı tarafından Malta’ya  sürüldü.20 ay malta’da sürgün yaşadı.Orada da boş durmadı Çal Çoban isimli bir kitap yazdı,burada milli duyguları dile getiren,heyecanlı yazılar bu kitapta bulunmaktaydı.Milli mücadelenin başarıyla sona ermesinden sonra istanbul’a döndü

1950'li yıllardan önce Muş'un esas yerleşim yeri bugün kale Mahallesi dediğimiz şehrin arkasındaki Kurtik Dağının yamaçlarındaydı. Şehrin çevre illerle bağlantısı Bitlis ve Erzurum yollarıydı.Doğuya giden Erzurum yolu dağın yamacını paralel olarak takip edip giderken, Batıya giden Bitlis yolu yamaçtan aşağı dik bir yokuştan inerek bugün Taşo Köprüsü (Taş Köprü) dediğimiz köprünün üzerinden inerek Hasköy'e doğru uzanan yoldur. Bitlis yolu o dönemlerde Muş'u batıya ve güneye bağlayan yoldur. Bitlis tarafından Muş' geldiğiniz zaman Taşo Köprüsünden itibaren şehrin merkezine çıkan yol neredeyse yüzde kırkbeş meyillidir. Öyle ki bir çok araç yokuşu çıkarken yarı yolda kalıp geriye kaçar bazen de arkada kalan evlere vururdu.1950'den sonra bugünkü yollar yapılınca bu yollar eski önemini yitirdi. Şimdi sadece yan yollar olarak yakın çevreye ulaşımda kullanılıyor. Ayrıca, bu tarihten sonra eski Muş valisi Tevfik Sırrı Gür'ün gayretiyle şehir ovaya doğru gelişme göstermiştir."
    Murat GÜVEN Havada Bulut Yok Türküsü Üzerinde Bir İnceleme isimli makalede detay olarak Muşluların Yemen’e gidişi anlatılmaktadır.Kitabımızın yer sorunu nedeniyle özet alıyorum.Detay için http://www.turkuler.com/yazi/havadabulut.asp sitesine bakınız

Adı soyadı

Sınıfı ve rütbesi

Baba adı

Memleketi

Doğum tarihi

Medeni durumu

En son birliği

Şehit olduğu tarih

Miktat Uluünlü

Piyade binbaşı

İbrahim

Diyarbakır

1909

Evli,iki çocuk babası

1. Kore

tugayı

18Mayıs
    1951

Cevat Alan

Er

Hasan

Çermik

1929

Evli

1.Kore tugayı

30 Ocak 1951

Resul Erdaş

Er

Mehmet

Lice

1928

Evli,bir çocuk babası

1.Kore tugayı

11.Mart
    1951

M.Ali Gündüzeli

Er

Mehmet

Çermik

1929

Bekar

1.Kore tugayı

31 ocak 1951

Cuma Güzel

Er

Hasan

Çermik

1928

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Kemal Karacadağ

Er

Kasım

Diyarbakır

1928

Evli,iki çocuk babası

1.Kore tugayı

20 Mayıs 1951

Selahattin Burçoğlu

Topçu onbaşı

Abdülkerim

Diyarbakır

1930

Bekar

2.Kore tugayı

19 kasım 1951

Abdüllatif Çelik

Piyade er

İsmail

Bismil

1924

Bekar

2.Kore tugayı

16 Kasım 1951

Mehmet Sabri Olcay

Topçu er

Haydar

Kulp

1930

Evli

2.Kore tugayı

22 mayıs1952

Güneydoğulu Kore şehitleri

Adı soyadı

Sınıfı ve rütbesi

Baba adı

Memleketi

Doğum tarihi

Medeni durumu

En son birliği

Şehit olduğu tarih

Bekir Avcı

Er

Mehmet

Urfa

1928

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım1950

Mehmet çelik

Er

Halil

Gaziantep

1924

Bekar

1.Kore tugayı

30 Ocak 1951

Halil Çetin

Piyade er

İbrahim

Midyat

1929

Evli

1.Kore tugayı

26 Ocak 1951

Mehmet Demirbay

Er

Mehmet

Adıyaman

1928

Bekar

1.Kore tugayı

14 Haziran 1951

Ramazan Ediz

Er

Ali

İdil

1922

Evli,üç çocuk babası

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Ahmet Gülhan

Piyade er

Abdül

Savur

1929

Evli

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Ali Han

Er

Ramazan

Siverek

1929

Bekar

1.Kore tugayı

14 Haziran 1951

Mahmut Kara

Er

Aptullah

Beytüşşebap

1929

Evli

1.Kore tugayı

23Nisan1951

Vakkas Kartal

Er

Ali

Gaziantep

1928

Evli,bir çocuk babası

1.Kore tugayı

28 Kasım 1950

Ömer Kıyas

Piyade er

Halit

Şırnak

1929

Evli

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Seydo Sarı

Er

Abdullah

Kızıltepe

1928

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım1950

Murat Taş

Piyade er

Osman

Eruh

1929

Evli,iki çocuk babası

1.Kore tugayı

18 Mayıs 1951

Ahmet Akay

Piyade er

İbrahim

Gaziantep

1930”

Bekar

2.Kore tugayı

15 Aralık1951

Mehmet Akgün

Piyade er

Halil

Nizip

1930

Bekar

2.Kore tugayı

4 Nisan 1952

Mehmet Çelik

Piyade er

Halil

Nizip

1929

Bekar

2.Kore tugayı

18 Mart 1952

Mustafa Derici

Piyade
    Er

Mehmet

Kilis

1929

Bekar

2.Kore tugayı

21 Haziran 1952

Hacı Eroğlu

Piyade er

Cemal

Siverek

1930

Bekar

2.Kore tugayı

26 Nisan 1952

İbrahim Gümüşten

Bando er

Mehmet

Mardin

1929

Bekar

2.Kore tugayı

10 Eylül 1951

Hüseyin temel

Piyade er

Yusuf

Adıyaman

1930

Bekar

2.Kore tugayı

17Nisan1952

Ahmet Zor

İstihkam er

Süleyman

Islahiye

1930

Bekar

2.Kore tugayı

13 Ağustos1951

Abid çamlıca

Piyade çavuş

İbrahim

Reyhanlı

1930

Evli

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

M.Sadık Değer

Çavuş

İsmail

Cizre

1930

Evli,iki çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Tevfik Hadi Özçelik

Çavuş

İbrahim

Derik

1930

Bekar

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Mahmut Akıncı

Piyade er

İbrahim

Hilvan

1929

Evli,dört çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Mahmut Aydın

Er

Hasan

Mardin

1931

Evli,iki çocuk babası

3.Kore tugayı

ı25 Ağustos1952

Ali Belkıs

Er

Yusuf

Eruh

1931

Evli

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Hüseyin Demir

Er

Yusuf

Midyat

1931

Evli,bir çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Süleyman Deveci

Er

Ramazan

Islahiye

1931

Evli,bir çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs1953

Şehmuz Doğan

Er

Süleyman

Derik

1931

Evli

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Mehmet Koç

Piyade er

İbrahim

Kurtalan

1930

Evli,bir çocuk babası

3.Kore tugayı

31 Aralık1952

Musa Özcan

Er

Ali

Gaziantep

1930

Evli

3.Kore tugayı

16 Mayıs 1953

Öveyiz Öztürk

Piyade er

Cuma

Gaziantep

1930

Bekar

3.Kore tugayı

29 Mayıs1953

Mustafa Dana

Er

M.Sait

Gaziantep

1931

Evli,iki çocuk babası

4. Kore tugayı

16 Ekim 1953

Doğulu Kore şehitleri

Adı soyadı

Sınıfı ve rütbesi

Baba adı

Memleketi

Doğum tarihi

Medeni durumu

En son birliği

Şehit olduğu tarih

Muzaffer
    Arca

İstihkam üsteğmen

Zülfü

Elazığ

1922

Evli,iki
    Çocuk babası

1. Kore

Tugayı

28 Kasım
    1950

Naci Gökçe

Piyade üsteğmen

Mustafa

Karaköse

1922

Evli bir çocuk babası

1.Kore tugayı

29 Kasım
    1951

Halil Erdoğan

Tabip Kıdemli üsteğmen

İbrahim

Sarıkamış

1922

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Kadim Uluk

Piyade başçavuş

Mehmet

Posof

1919

Evli,bir çocuk babası

1.Kore tugayı

28 Kasım1950

Aptullah Avras

Çavuş

Mehmet

Erciş

1928

Evli iki çocuk babası

1.Kore tugayı

30 Ocak 1951

Halil Dağ

Onbaşı

Osman

Elazığ

1928

Evli

1.Kore tugayı

26 Ocak 1951

Hüseyin Gürbüz

Onbaşı

Seyit Ali

Nazımiye

1929

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Yaşar Türkmen

Onbaşı

Ahmet

Elazığ

1928

Evli,iki çocuk babası

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Halil Bulu

Piyade er

Paşalı

Posof

1928

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Nuri Canayakın

Piyade er

Süleyman

Erzincan

1929

Bekar

1.Kore tugayı

11 Nisan 1951

Köroğlu Çelik

Piyade er

Mehmet

Erciş

1929”

Evli

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Kemal Elçi

Er

Rıza

Van

1929

Bekar

1.Kore tugayı

23 Nisan 1951

Ömer Er

Er

Yasin

Muş

1929”

Evli,üç çocuk babası

1.Kore tugayı

30 Ocak 1951

Zaim Fırat

Er

Recep

Erzurum

1929”

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Abdülmecit Kalkıcı

Piyade Er

-

Erciş

1916

Evli,beş çocuk babası

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Abdulvahap Kara

Er

Abdulmecit

Bulanık

1929

Evli,bir çocuk babası

1.Kore tugayı

21 Nisan 1951

Faik Kırak

Piyade er

Yusuf

Sivrice

1929

Evli

1.Kore tugayı

23 Nisan 1951

Abdullah Özbek

Piyade er

Hüseyin

Hakkari

1929

Evli

1.Kore tugayı

23 Nisan 1951

İbrahim Özdemir

Piyade er

Kadri

Solhan

1926

Bekar

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Lütfü Zor

Er

İsmail

İspir

1929

Evli

1.Kore tugayı

29 Kasım 1950

Mehmet Öğen

Topçu teğmen

Elhas

Erzurum

1925

Bekar

2.Kore tugayı

28 Kasım 1951

Ömer Oğuzhan

Topçu kd.üstçavuş

Arif

Elazığ

1929”

Evli

2.Kore tugayı

20 kasım 1951

Haydar Doğan

Piyade çavuş

Mehmet

Erzincan

1929

Bekar

2.Kore tugayı

16 Kasım 1951

Musa Gülpınarı

Çavuş

Abidin

Gürün

1930

Bekar

2.Kore tugayı

6 Ekim 1951

Selahattin Gümüş

Muhabere onbaşı

Hümmet

Kars

1929

Bekar

2.Kore tugayı

27 Kasım 1952

Dursun Hınıslı

Piyade onbaşı

Hatip

Hınıs

1929

Bekar

2.Kore tugayı

15 Aralık 1952

Mehmet Özmen

Piyade onbaşı

Abdullah

Sivrice

1930

Bekar”

2.Kore tugayı

23 Eylül 1951

Yusuf Algın

Piyade er

Dilboz

Hakkari

1932

Bekar

2.Kore tugayı

18 Ekim 1951

Yaşar Birgül

Topçu er

Osman

Erzurum

1930

Bekar

2.Kore tugayı

1 Mayıs1952

Feyyaz Çeliker

Piyade er

Veysel

Muş

1930

Bekar

2.Kore tugayı

1 Mart1952

Ali Emeksiz

Piyade er

Ali Hacı Abdullah

Darende

1929

Bekar

2.Kore tugayı

8 Ekim1951

Necmi Sonka

Piyade er

Osman

Erzincan

1929

Bekar

2.Kore tugayı

29 Eylül1951

Sait Taşdemir

Topçu er

Mehmet

Sivrice

1930

Evli,bir çocuk babası

2.Kore tugayı

18 Nisan1952

Hakir Uslu

Piyade er

Selim

Kemaliye

1930

Bekar

2.Kore tugayı

8Ekim
    1951

Ali Selçuk

İstihkam üstçavuş

Fikri

Elazığ

1927

Bekar

3.Kore tugay

29 Mayıs 1953

Fahrettin Sezmen

Üstçavuş

M.Ali

Malatya

1928

Bekar

3.Kore tugayı

8 Temmuz
    1953

Fevzi Aktaş

Çavuş

Mustafa

Erzurum

1930

Bekar

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Resul Aydın

Çavuş

M.Ali

Maden

1930

Bekar

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Abdurrahman Can

Onbaşı

Hacı Mehmet

Darende

1930

Evli,bir çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Haydar yalçın

Onbaşı

Mustafa

Erzincan

1930

Evli

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Raif Adanur

Piyade er

Ali

Muş

1931

Evli,bir çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Paşa Baykal

Er

Mehmet

Muş

1931

Evli

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Ahmet Çankaya

Er

Adem

Palu

1930

Bekar

3.Kore tugayı

8Ocak
    1953

Mehmet Demirtaş

Er

Mevlüt

Tortum

1930

Bekar

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Ali Eren

Er

Sait

Hınıs

1931

Bekar

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Rıza kartal

Er

Ali

Tercan

1931

-

3.Kore tugayı

24 Mayıs 1953

Aziz kaya

Er

Mehmet

Kağızman

1930

Bekar

3.Kore tugayı

29Mayıs 1953

Hüseyin Kelka

Er

İbrahim

Erzincan

1931

Bekar

3.Kore tugayı

29Mayıs1953

Haydar tali

Er

Mehmet

Hınıs

1930

Evli,iki çocuk babası

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Kemal Uyanel

Er

Temur

Malatya

1930

Bekar

3.Kore tugayı

13 Mayıs1953

Faik Yörük

Piyade er

Yusuf

Baskil

1930

Evli

3.Kore tugayı

29 Mayıs 1953

Rasim Bahar

Onbaşı

Abdülvahap

Erzincan

1931

Bekar

4. Kore tugayı

4 Mart 1954

Dediğim gibi bu adam pkkdan daha tehlikeli bir artistir...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

Hmm oda güzel, demekki Gelibolu Şehitliğinin Merkezinde bulunan Danışma Bürosu kayıtları yalan söylüyor, kesin photoshop ile yapmışlarıdır, terbiyesizler :)

Demekki Zamanında oraya göç eden kürtlerdi, enteresan bir yaklaşım.

Neden göç etmişler, savaş döneminde iş ve sosyal imkanlar dahamı zengindi geliboluda ?

enteresan değil gerçek bir yaklaşım.

eğer gerçekler sana enteresan geliyorsa onu bilemem.

neden göç ettikleri önemli değil ki konuda bu değil zaten.

arada 1000 km var

savaştasın zaten heryerde düşman var.amaç düşmanla savaşmak değilmiydi?

G.doğudaki halk fransızlara ingilizlere  "Hayır ya biz sizinle değil italyanlarla veya yunanlılarla savaşmak istiyoruz"

diyip orayamı gelmeleri gerekiyordu?

saçma diimi? ama bunu isteseler bile gelemezlerdi oraya kadar olan illerin hepsi düşman işgalindeydi.

kuru inat hiç bir fayda sağlamaz.yarın bir savaşta yanında savaşan Kürt arkadaşını kovarmısın?

hepimiz biriz diyen birini bile kabullenemiyorsun.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 31566 Toplam Mesaj: 194