Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------elevator bunu yazdı:
-----------------------------yasevyaterket!
sen Kürtlerin hepsinin uçağa atlayıp istese çanakkaleye savaşmaya gideceğini falanmı isterdin?
Birazda G.antepin arşivlerini incele Şırnak D.bakır da dahil olmak üzere Tüm aşiret reislerinin birleşip fransızları ve ingilizleri nasıl kaçırttıklarını araştır.
sen nerdeyse selanikteki şehitlikte Kürt yok diyeceksin.e nasıl olsun dostum?
her il önce kendini kurtarmaya bakıyor cepheler neden var? cephe ne demektir? bunları incele.
D.bakırın Şırnakın batı cephesinde kaç askeri olur?
----------------------------Hoca mademki sordun;
Kürtlerin uçarak gitmeleri mümkün değildi amenna,
Malatya, Erzurum, Elazığ, Antep, Urfa nasıl gitmiş, Metro ile gitmemişlerdir değilmi,
Antep, Urfa, Maraş işgal altında iken 1000 lerce evladını gönderiyorda, diğerleri napıyorlardı acaba ?
Sorun burda kimlerin gittiği veya gitmediği değil,
Sorun " Çanakkale savaşında bizde 100,000 lerce şehit verdik, bizde savaştık " diyerek yalan söylemek, ve bu yalanın ardına sığınarak şerefsizlik yapmaktır.
-----------------------------:) metro ile gitmediler tabiki ..onlar orada yaşayan veya zamanında göç eden kürtlerdi anladın?
böyle şerefsizlik yapmaktır dersen..
biri çıkar senin D.bakırda kaç şehit verdiğini sorgular G.doğuda kaç istanbullu izmirli şehit var diye sorar..
git ozaman oralardaki istanbullu şehitleri ara izmirli şehitleri ara bak bakalım hiç varmı?
ne diyeceksin merak ediyorum açıkçası yapman gereken tek şey susmaktır..
çünkü oralardaki şehitliklerde bunları göremezsin.
burayı şunlar orayı bunlar biz siz onlar diyerek kurtulmadı bu vatan.
-----------------------------Hmm oda güzel, demekki Gelibolu Şehitliğinin Merkezinde bulunan Danışma Bürosu kayıtları yalan söylüyor, kesin photoshop ile yapmışlarıdır, terbiyesizler :)
Demekki Zamanında oraya göç eden kürtlerdi, enteresan bir yaklaşım.
Neden göç etmişler, savaş döneminde iş ve sosyal imkanlar dahamı zengindi geliboluda ?
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------güzel karar her konuda başlamadan çekilsen buralar karışmicak
......
neden yanlız olduğunun sebebi budur işte. -
Ben Çekildim Sözlerime Kimse Alıntı Yapmasın. Son Sözüm, Bölücülük Oyunudur Gelmeyin Oyunlara, ne Türk kürdü nede Kürt Türkü Yokedemez, Sonu Olmayan Rüyalara Girmeyin. Bu Halka yazık, Bari Yapıcı Şeyler yazın, Okurken Feyz Alalım. Gençlik Nefret ile Körüklenmesin.
Hem Ülkede Kürt İle Türk Arasında Bir Sorunda Yokki, Bakınız Bir Türk Abimin Evinde İkamet ediyorum, Ve Bir aydan fazladır Evinde Misafirim. Biz Birbirimizden Nefret etmiyoruzki. Serin Gidin Gençler.
Ben Türk Abimin Evinde Kürtçe müzikte Dinlemekteyim. Yok Bir Sorun Aramızda, Mustafa Yıldız Doğanın Güzel Parçalarınıda Dinlemekteyim, Nicelerimiz Birliktedir, Yan yanadır Omuz Omuzadır.
-
Sadece şunu söylüyorum kimse kendini kandırmasın ve tarihinden utanmasın biz burada deden katılmadı o zaman sende öylesin gibi bi yaklaşımla hareket etmiyoruz ırkçı bir yaklaşımla hareket etmiyoruz biz türküz diye kürtleri dışlamıyoruz tam tersine diyoruzki Türk ırkı değil Türk milleti bu milletin içine kürdünü lazınıda alıyoruz bize faşist dedirtenler Kürtçeyi anadilde istetenler ve türevlerini yaptıran şüphesizki ogün çanakkaleyi geçemeyenlerdir siz geçmişi bırakın bugün bu güce karşı çıkıyomusunuz çıkmıyomusunuz bu sizi ve bizi ilgilendirir sen İngilizlerin oyunlarını Amerikalıların oyunlarını çözdüysen ve karşıysan sorun yok demektir
bana musade ayrılıyorum haydi sağlıcakla kalın
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------güzel karar her konuda başlamadan çekilsen buralar karışmicak
......
neden yanlız olduğunun sebebi budur işte.
-----------------------------bak hoca imzanda ne güzel belirtmişin kişiler arası diyaloğun ana temasını
fazla kasmamak lazım kasınca kötü şeyler oluyor
-
Türkleri kimse yok edemez zaten.Kürtleride aynı şekilde fakat kendini yüce TÜRK milleti içinde başka bir millet zanneden zihniyetleri gayet güzel bir şekilde yok eder edebiliriz.Bizler bunun için yaşıyoruz. Osman pamukogluna gelince sözlerinde sonuna kadar haklıdır.Olup olmamaları sorun degil tartışılması bile yanlış bu cevabı ahmet türk denen saçmalıga karşılık vermiştir zaten
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------acaba bu konuda hemen ani refleks gösteren arkadaşlarımız neden
Pkk Kimdir ? Pkk Dayımdır, pkk Abimdir, pkk Ablamdır
buradaki konudada aynı refleksi göster(e)medi ?
kardeşlik masalı söyleyenlerin bir çoğu malesef ki iki yüzlü.. (hepsi değil)
ha bana faşist diyende çıkar aranızda (zaten kimisi lafı ona getirmiş, açıkca yazamamısta).
tamam ben faşist olayım ama en azından iki yüzlü değilim.
söliceğimi sakınmıyorum.
-----------------------------Pkk nın Anasını Bacısını Onu Yaratanlarınki ile Birlikte milyon kere Tamammı Rahatladınmı... Abdullah Kardeş Refleks Gösteriyoruz Çünkü, Kürt Halkına Haksızlık Eskiden Beridir Vardı, Bu Haksızlıklara Direndi diye Türlü Türlü isimler Altında Öldürüldüler, İsyancı oldular Çarpışarak Öldüler, Bu Zulüm neden. Neden bu İnsanlar Sürekli Kötü Adamı Oynamak Zorunda Bırakılıyor. Kötü adamlar neden Gözlerimize Görünemiyor. Asıl Bölücü olanlar Onlar. Bölücülük edip Vatan Millet Sakarya Şarkıları Söylüyorlar. Ve Maskeleri Böylece Yüzlerinde Onları koruyor.
-----------------------------videoyu ızledıysen gorursun, kendı kendıze haksızlık yapıyorsunuz (=
ben dahada bişi demiyorum (:
her zmankı gibi kürt kardeşlerimiz sütten çıkmış akkaşık kadar masumdur :)
ahh bu Türkler =)
-----------------------------Yani Sen Canın Çektiğinde Heeey Kürdo Gel lan Buraya Diyeceeksin Bende Hemide Koşar Adım Gelecem, Şap Diye Osmanlı Tokadı Şaplatacaksın ve Ben Hazır Ol Konumunda Karşında Duracam, Karşılık Verdimmide İsyancı Adı Alacam Öylemi...
Abdullah Kardeş Serin Gel bence. Saçmalamaktasın Belirtirim sana. Biz kendimize Haksızlık etmemişiz, Pkk kürtler Tarafından Kurulmuş bir Örgüt Değil, Suni bir Örgüttür, Günümüzde Kürtlerin Son Zamanlarda Çoğunu Kontrol edebilecek Pozisyona Gelmiştir. Ancak Eskiden Pkk yoktu Anımsatırım, Sağ Ve Sol Olayları Kürdü Sürekli Dürtükleyen Çevrelerce Çıkmıştır.
kenan Evrende İyice soslamıştır Olayı neyse Biraz Araştırda gel Tartışalım ben Anlatmaktan yoruldum.
-----------------------------pkk kürtler tarafından kurulmadı ? ben mi kurdum yani ?
dayı sen videoyu izledin mı once bana onu bi soleysene ? çocuk diyorkipkk benım anamdır babamdır amcamdır ablamdır abımdır mbi izlede gör.
her konuda bilgiçlik taslıyorsun. birşeyleri bilen bitek sen değilsin bunuda unutma.
+ niyet okuyuculuqu yapma.
benim kardeşim dediğim adam 4 o.ç kürt tarafından bir gece yarısı kalbınden bıcaklanarak kollarımda öldü bılıyormusun ? (hala yakalanamadılar 2 sene oldu)
sebeb ne? evimize giderken gectıgımız yol için onlara harac verecekmısız ? kimin yerinde kimden harac ıstıyorsun ? (muğla/milas, öyle doğuda değil)
sımdı gelde ben bu kardeslık masallarına ınanayım =)
bence sen biraz hava al :) internet cafede sabahtan aksama kadr pc basındasın nede olsa =)
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------acaba bu konuda hemen ani refleks gösteren arkadaşlarımız neden
Pkk Kimdir ? Pkk Dayımdır, pkk Abimdir, pkk Ablamdır
buradaki konudada aynı refleksi göster(e)medi ?
kardeşlik masalı söyleyenlerin bir çoğu malesef ki iki yüzlü.. (hepsi değil)
ha bana faşist diyende çıkar aranızda (zaten kimisi lafı ona getirmiş, açıkca yazamamısta).
tamam ben faşist olayım ama en azından iki yüzlü değilim.
söliceğimi sakınmıyorum.
-----------------------------Pkk nın Anasını Bacısını Onu Yaratanlarınki ile Birlikte milyon kere Tamammı Rahatladınmı... Abdullah Kardeş Refleks Gösteriyoruz Çünkü, Kürt Halkına Haksızlık Eskiden Beridir Vardı, Bu Haksızlıklara Direndi diye Türlü Türlü isimler Altında Öldürüldüler, İsyancı oldular Çarpışarak Öldüler, Bu Zulüm neden. Neden bu İnsanlar Sürekli Kötü Adamı Oynamak Zorunda Bırakılıyor. Kötü adamlar neden Gözlerimize Görünemiyor. Asıl Bölücü olanlar Onlar. Bölücülük edip Vatan Millet Sakarya Şarkıları Söylüyorlar. Ve Maskeleri Böylece Yüzlerinde Onları koruyor.
-----------------------------videoyu ızledıysen gorursun, kendı kendıze haksızlık yapıyorsunuz (=
ben dahada bişi demiyorum (:
her zmankı gibi kürt kardeşlerimiz sütten çıkmış akkaşık kadar masumdur :)
ahh bu Türkler =)
-----------------------------Yani Sen Canın Çektiğinde Heeey Kürdo Gel lan Buraya Diyeceeksin Bende Hemide Koşar Adım Gelecem, Şap Diye Osmanlı Tokadı Şaplatacaksın ve Ben Hazır Ol Konumunda Karşında Duracam, Karşılık Verdimmide İsyancı Adı Alacam Öylemi...
Abdullah Kardeş Serin Gel bence. Saçmalamaktasın Belirtirim sana. Biz kendimize Haksızlık etmemişiz, Pkk kürtler Tarafından Kurulmuş bir Örgüt Değil, Suni bir Örgüttür, Günümüzde Kürtlerin Son Zamanlarda Çoğunu Kontrol edebilecek Pozisyona Gelmiştir. Ancak Eskiden Pkk yoktu Anımsatırım, Sağ Ve Sol Olayları Kürdü Sürekli Dürtükleyen Çevrelerce Çıkmıştır.
kenan Evrende İyice soslamıştır Olayı neyse Biraz Araştırda gel Tartışalım ben Anlatmaktan yoruldum.
-----------------------------pkk kürtler tarafından kurulmadı ? ben mi kurdum yani ?
dayı sen videoyu izledin mı once bana onu bi soleysene ? çocuk diyorkipkk benım anamdır babamdır amcamdır ablamdır abımdır mbi izlede gör.
her konuda bilgiçlik taslıyorsun. birşeyleri bilen bitek sen değilsin bunuda unutma.
+ niyet okuyuculuqu yapma.
benim kardeşim dediğim adam 4 o.ç kürt tarafından bir gece yarısı kalbınden bıcaklanarak kollarımda öldü bılıyormusun ? (hala yakalanamadılar 2 sene oldu)
sebeb ne? evimize giderken gectıgımız yol için onlara harac verecekmısız ? kimin yerinde kimden harac ıstıyorsun ? (muğla/milas, öyle doğuda değil)
sımdı gelde ben bu kardeslık masallarına ınanayım =)
bence sen biraz hava al :) internet cafede sabahtan aksama kadr pc basındasın nede olsa =)
-----------------------------Tamam Hocam Kapa Gözlerini Rüyana Devam... Bişey demedim ben. Tamam bok yedim Ben Kurdum Her halde. Kimse Alıntı yapmasın Sanırım Daraldım ben..
Not: İnternet Kafede değilim, Kafeyi Zarar ile Kapayalı bir yıldan Fazla Zaman oldu.
-
Sadece bilinenler:
Milli savunma bakanlığının 1998 yılında resmi belgelere dayanarak açıkladığı kurtuluş savaşında kayıtlı şehit olanların sayısı ( savaşa gönüllü katılanlar, esir kamplarına düşenler, kayıp ve hastalıktan ölenler bu listeye dahil değil )
Doğu ve güneydoğulu şehitler
Erzincan : 702
Kars : 41
Adıyaman : 193
Erzurum : 910
Bingöl : 106
Ağrı : 35
Bitlis : 282
G.Antep : 626
Hakkari : 21
Siirt : 153
Ardahan : 31
Malatya : 643
Ş.Urfa : 710
Şırnak : 8
D.Bakır : 497
Mardin : 182
Batman : 8
Elazığ : 718
Muş : 105
Van : 343
http://www.kuvvaimilliye.net/DİYARBAKIRLI ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ (Örnekler)
Adı:
Baba adı
Ölüm yeri:
Kazası:
KAZIM EFENDİ- MUSA- AKBAŞ NAKLİYAT HASTAHANESİ-Merkez
MAHMUT- MUSA- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
MAHMUT- HASAN- AKBAŞ HASTAHANESİ- Merkez
MAHMUT- KASIM- ŞİMAL GURUBU AĞIR MECRUHİN HASTAHANESİ- Merkez
MEHMET NAİM EFENDİ- CEMİL PAŞA- CENUP GRUBUNDA- Merkez
MEHMET SABRİ- HACI İSMAİL- SEDDÜLBAHİR`DE KEREVİZ DERESİNDE- Merkez
MEHMET ZİYA- İSMAİL- SEDDÜLBAHİR`DE KEREVİZ DERESİNDE- Merkez
MEMDUH EFENDİ- HALİL HULUSİ- HANESİNDE- Merkez
MUSTAFA- MEHMET ALİ- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
MUSTAFA- NUMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
ZİYA- MEHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ- Merkez
CEMAL- BAYRAM- MERKEZTEPE`DE (İlçe: BİSMİL-MERKEZ-ÇÖLAĞAN)
ALİ- MEHMET- TRİYANDAFİL ÇİFTLİĞİNDE- ÇERMİK-
BAYRAM- ABDULLAH- HİLAL-İ AHMER KADIRGA HASTAHANESİ- ÇERMİK
FERHAT AĞA- KOŞAN OSMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇERMİK
İBRAHİM- MUSTAFA- ASMALIDERE- ÇERMİK
MUSTAFA- HÜSEYİN- SEVK MECRUHİN HASTAHANESİ- ÇERMİK
RAMAZAN- SÜLEYMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇERMİK
ŞAMEDDİN- MUSA- ÇANAKKALE GURUBU 24 FIRKA HASTAHANESİ- ÇERMİK
İBRAHİM- DAHİL- ŞİMAL GURUBU AĞIR MECRUHİN HASTAHANESİ- ÇINAR-OVABAĞ-ALATOSUN B.
CUMA- RESVAN- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇÜNGÜŞ-MERKEZ-YAYGINKONAK
HÜSEYİN- ALİ- GÜLHANE HASTAHANESİ- ÇÜNGÜŞ
HÜSEYİN- HASAN- MERKEZTEPE`DE- ÇÜNGÜŞ
İBRAHİM- ETHEM- KABATEPE BALIK TEPE- ÇÜNGÜŞ--------
MEHMET ALİ- MEHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ- ÇÜNGÜŞ-MERKEZ-AVUT
SALİH- CEBRAİL- KEREVİZDERE MUHAREBESİ- ÇÜNGÜŞ-MERKEZ-KARAKAYA
ŞERİF- OSMAN- MERKEZTEPE`DE-ERGANİ
ALİ- MEHMET- MERKEZTEPE- HANİ--------
CUMA ALİ- OSMAN- MEYDAN HARBİ- HANİ------
HASAN- RASUL- MEYDAN HARBİ- HANİ------
İSMAİL- MEHMET- MEYDAN HARBİ- HANİ------
MAHMUT- İSMAİL-9.FIRKA SEYYAR HASTAHANESİ- HANİ------
MEHMET- RESUL- ARIBURNU MUHAREBESİ- HANİ------
HASAN- MAHMUT HASAN- DARGOZ`DA- HAZRO-MERKEZ-ÇİTLİBAHÇE
MEHMET- AHMET-18.KOLORDU 51.FIRKA SIHHİYE BÖLÜĞÜ- LİCE--------
CEMAL- NUMAN- ARIBURNU MUHAREBESİ
TAHİR- ALİ- SİPER MUHAREBESİNDE- LİCE--------
TATAR- FARİSİ----- LİCE--------
ŞEYHO- İSMAİL- MERKEZ- MEYDAN HARBİ -MERMER-DERVİŞHASAN
ALİ-HU-- ŞİRAN TEPESİNDE- SİLVAN--------
HASAN- MEHMET- MEYDAN HARBİ- SİLVAN--------
GALİP- AHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ—
HAKKI- HASAN- SARICALI HASTAHANESİ----
HALİT- AHMET- TİRYANDA FİL ÇİFTLİĞİ---
HASA- MEHMET- ARIBURNU MUHAREBESİ
HÜSEYİN- DAVUT-51.FIRKA SIHHİYE BÖLÜĞÜ—
İBRAHİM-ALİ- MERKEZTEPE`DE—
İBRAHİM- RESUL- CONK BAYIRINDA
İBRAHİM EFENDİ- CEMİL PAŞA-4.SEYYAR HASTAHANESİ
Uygulama Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği'ne aittir.Dünya savaşı ve Kürtler
Bu savaşta Kürtlerin Osmanlıya büyük hizmetlerini görüyoruz.Elazığ’daki Murat suyu yakınlarında bulunan 11.Tümen ve merkezi Musulda bulunan 12.tümen tamamen Kürtlerden oluşuyordu.Ayrıca Erzurumda konuşlanmış 9.tümenin ve Sivasta konuşlanmış 10.tümenin asker ve subaylarının çoğu Kürttü.Kürtler çok sayıda sınır birliği,jandarma ve güvenlik güçleri ile birlikte 135 yedek süvari bölüğünü oluşturmuştu.Güney mezopotamyadaki Şuaybeh muharebesinde yer alan Şeyh Mahmud’a ve diğer Kürt liderlere bağlı çok sayıda gönüllü de cihat çağrısına olumlu cevap vermişti.Büyük aşiret güçleri,Rus ordusuna karşı,hem Osmanlı topraklarında hem de kuzeybatı İran’da çarpışmıştır.Kürtlerin 300.000 savaş kaybı olmuştur(Wadie Jwaideh:Kürt Milliyetçiliğinin Tarihi.İletişim yay.İst.2004
Birinci Dünya savaşında Diyarbakırlılar
Birinci dünya savaşında Diyarbakırlı Süleyman Nazif Fransız ve İngiliz işgaline karşıKasım 1918’de Fransız kuvvetlerinin general Franchet d’Espery kumandasında ve azınlıklar ile kozmopolit halkın alkışlartı arasında istanbula girmelerine gönlü razı olmayan Süleyman Nazif,Hadisat gazetesinde siyah bir çerçeve içinde ‘Kara bir gün’ başlıklı makalesini yazdı.23 kasım 1918 tarihli bu yazı üzerine Franszı general Süleyman Nazif’i tutuklattı ve kurşuna dizilmesini emretti.Ancak Erkan-ı harbiye resinin ve bazı yabancı komutanların araya girmesi sonucu bu emir geri alındı
Ancak Süleyman Nazif gene susmadı.Bu kez 23 Ocak 1920 günü İstanbul üniversitesinde ağır bir dille işgal kuvvetlerine saldırdı.Bu konuşma büyük bir yankı uyandırdı ve halkı galeyena getirdi.Bunun üzerine bu kez de İngiliz işgal kuvvetleri komutanı tarafından Malta’ya sürüldü.20 ay malta’da sürgün yaşadı.Orada da boş durmadı Çal Çoban isimli bir kitap yazdı,burada milli duyguları dile getiren,heyecanlı yazılar bu kitapta bulunmaktaydı.Milli mücadelenin başarıyla sona ermesinden sonra istanbul’a döndü1950'li yıllardan önce Muş'un esas yerleşim yeri bugün kale Mahallesi dediğimiz şehrin arkasındaki Kurtik Dağının yamaçlarındaydı. Şehrin çevre illerle bağlantısı Bitlis ve Erzurum yollarıydı.Doğuya giden Erzurum yolu dağın yamacını paralel olarak takip edip giderken, Batıya giden Bitlis yolu yamaçtan aşağı dik bir yokuştan inerek bugün Taşo Köprüsü (Taş Köprü) dediğimiz köprünün üzerinden inerek Hasköy'e doğru uzanan yoldur. Bitlis yolu o dönemlerde Muş'u batıya ve güneye bağlayan yoldur. Bitlis tarafından Muş' geldiğiniz zaman Taşo Köprüsünden itibaren şehrin merkezine çıkan yol neredeyse yüzde kırkbeş meyillidir. Öyle ki bir çok araç yokuşu çıkarken yarı yolda kalıp geriye kaçar bazen de arkada kalan evlere vururdu.1950'den sonra bugünkü yollar yapılınca bu yollar eski önemini yitirdi. Şimdi sadece yan yollar olarak yakın çevreye ulaşımda kullanılıyor. Ayrıca, bu tarihten sonra eski Muş valisi Tevfik Sırrı Gür'ün gayretiyle şehir ovaya doğru gelişme göstermiştir."
Murat GÜVEN Havada Bulut Yok Türküsü Üzerinde Bir İnceleme isimli makalede detay olarak Muşluların Yemen’e gidişi anlatılmaktadır.Kitabımızın yer sorunu nedeniyle özet alıyorum.Detay için http://www.turkuler.com/yazi/havadabulut.asp sitesine bakınızAdı soyadı
Sınıfı ve rütbesi
Baba adı
Memleketi
Doğum tarihi
Medeni durumu
En son birliği
Şehit olduğu tarih
Miktat Uluünlü
Piyade binbaşı
İbrahim
Diyarbakır
1909
Evli,iki çocuk babası
- Kore
tugayı
18Mayıs
1951Cevat Alan
Er
Hasan
Çermik
1929
Evli
1.Kore tugayı
30 Ocak 1951
Resul Erdaş
Er
Mehmet
Lice
1928
Evli,bir çocuk babası
1.Kore tugayı
11.Mart
1951M.Ali Gündüzeli
Er
Mehmet
Çermik
1929
Bekar
1.Kore tugayı
31 ocak 1951
Cuma Güzel
Er
Hasan
Çermik
1928
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Kemal Karacadağ
Er
Kasım
Diyarbakır
1928
Evli,iki çocuk babası
1.Kore tugayı
20 Mayıs 1951
Selahattin Burçoğlu
Topçu onbaşı
Abdülkerim
Diyarbakır
1930
Bekar
2.Kore tugayı
19 kasım 1951
Abdüllatif Çelik
Piyade er
İsmail
Bismil
1924
Bekar
2.Kore tugayı
16 Kasım 1951
Mehmet Sabri Olcay
Topçu er
Haydar
Kulp
1930
Evli
2.Kore tugayı
22 mayıs1952
Güneydoğulu Kore şehitleri
Adı soyadı
Sınıfı ve rütbesi
Baba adı
Memleketi
Doğum tarihi
Medeni durumu
En son birliği
Şehit olduğu tarih
Bekir Avcı
Er
Mehmet
Urfa
1928
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım1950
Mehmet çelik
Er
Halil
Gaziantep
1924
Bekar
1.Kore tugayı
30 Ocak 1951
Halil Çetin
Piyade er
İbrahim
Midyat
1929
Evli
1.Kore tugayı
26 Ocak 1951
Mehmet Demirbay
Er
Mehmet
Adıyaman
1928
Bekar
1.Kore tugayı
14 Haziran 1951
Ramazan Ediz
Er
Ali
İdil
1922
Evli,üç çocuk babası
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Ahmet Gülhan
Piyade er
Abdül
Savur
1929
Evli
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Ali Han
Er
Ramazan
Siverek
1929
Bekar
1.Kore tugayı
14 Haziran 1951
Mahmut Kara
Er
Aptullah
Beytüşşebap
1929
Evli
1.Kore tugayı
23Nisan1951
Vakkas Kartal
Er
Ali
Gaziantep
1928
Evli,bir çocuk babası
1.Kore tugayı
28 Kasım 1950
Ömer Kıyas
Piyade er
Halit
Şırnak
1929
Evli
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Seydo Sarı
Er
Abdullah
Kızıltepe
1928
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım1950
Murat Taş
Piyade er
Osman
Eruh
1929
Evli,iki çocuk babası
1.Kore tugayı
18 Mayıs 1951
Ahmet Akay
Piyade er
İbrahim
Gaziantep
1930”
Bekar
2.Kore tugayı
15 Aralık1951
Mehmet Akgün
Piyade er
Halil
Nizip
1930
Bekar
2.Kore tugayı
4 Nisan 1952
Mehmet Çelik
Piyade er
Halil
Nizip
1929
Bekar
2.Kore tugayı
18 Mart 1952
Mustafa Derici
Piyade
ErMehmet
Kilis
1929
Bekar
2.Kore tugayı
21 Haziran 1952
Hacı Eroğlu
Piyade er
Cemal
Siverek
1930
Bekar
2.Kore tugayı
26 Nisan 1952
İbrahim Gümüşten
Bando er
Mehmet
Mardin
1929
Bekar
2.Kore tugayı
10 Eylül 1951
Hüseyin temel
Piyade er
Yusuf
Adıyaman
1930
Bekar
2.Kore tugayı
17Nisan1952
Ahmet Zor
İstihkam er
Süleyman
Islahiye
1930
Bekar
2.Kore tugayı
13 Ağustos1951
Abid çamlıca
Piyade çavuş
İbrahim
Reyhanlı
1930
Evli
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
M.Sadık Değer
Çavuş
İsmail
Cizre
1930
Evli,iki çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Tevfik Hadi Özçelik
Çavuş
İbrahim
Derik
1930
Bekar
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Mahmut Akıncı
Piyade er
İbrahim
Hilvan
1929
Evli,dört çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Mahmut Aydın
Er
Hasan
Mardin
1931
Evli,iki çocuk babası
3.Kore tugayı
ı25 Ağustos1952
Ali Belkıs
Er
Yusuf
Eruh
1931
Evli
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Hüseyin Demir
Er
Yusuf
Midyat
1931
Evli,bir çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Süleyman Deveci
Er
Ramazan
Islahiye
1931
Evli,bir çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs1953
Şehmuz Doğan
Er
Süleyman
Derik
1931
Evli
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Mehmet Koç
Piyade er
İbrahim
Kurtalan
1930
Evli,bir çocuk babası
3.Kore tugayı
31 Aralık1952
Musa Özcan
Er
Ali
Gaziantep
1930
Evli
3.Kore tugayı
16 Mayıs 1953
Öveyiz Öztürk
Piyade er
Cuma
Gaziantep
1930
Bekar
3.Kore tugayı
29 Mayıs1953
Mustafa Dana
Er
M.Sait
Gaziantep
1931
Evli,iki çocuk babası
4. Kore tugayı
16 Ekim 1953
Doğulu Kore şehitleri
Adı soyadı
Sınıfı ve rütbesi
Baba adı
Memleketi
Doğum tarihi
Medeni durumu
En son birliği
Şehit olduğu tarih
Muzaffer
Arcaİstihkam üsteğmen
Zülfü
Elazığ
1922
Evli,iki
Çocuk babası- Kore
Tugayı
28 Kasım
1950Naci Gökçe
Piyade üsteğmen
Mustafa
Karaköse
1922
Evli bir çocuk babası
1.Kore tugayı
29 Kasım
1951Halil Erdoğan
Tabip Kıdemli üsteğmen
İbrahim
Sarıkamış
1922
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Kadim Uluk
Piyade başçavuş
Mehmet
Posof
1919
Evli,bir çocuk babası
1.Kore tugayı
28 Kasım1950
Aptullah Avras
Çavuş
Mehmet
Erciş
1928
Evli iki çocuk babası
1.Kore tugayı
30 Ocak 1951
Halil Dağ
Onbaşı
Osman
Elazığ
1928
Evli
1.Kore tugayı
26 Ocak 1951
Hüseyin Gürbüz
Onbaşı
Seyit Ali
Nazımiye
1929
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Yaşar Türkmen
Onbaşı
Ahmet
Elazığ
1928
Evli,iki çocuk babası
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Halil Bulu
Piyade er
Paşalı
Posof
1928
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Nuri Canayakın
Piyade er
Süleyman
Erzincan
1929
Bekar
1.Kore tugayı
11 Nisan 1951
Köroğlu Çelik
Piyade er
Mehmet
Erciş
1929”
Evli
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Kemal Elçi
Er
Rıza
Van
1929
Bekar
1.Kore tugayı
23 Nisan 1951
Ömer Er
Er
Yasin
Muş
1929”
Evli,üç çocuk babası
1.Kore tugayı
30 Ocak 1951
Zaim Fırat
Er
Recep
Erzurum
1929”
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Abdülmecit Kalkıcı
Piyade Er
-
Erciş
1916
Evli,beş çocuk babası
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Abdulvahap Kara
Er
Abdulmecit
Bulanık
1929
Evli,bir çocuk babası
1.Kore tugayı
21 Nisan 1951
Faik Kırak
Piyade er
Yusuf
Sivrice
1929
Evli
1.Kore tugayı
23 Nisan 1951
Abdullah Özbek
Piyade er
Hüseyin
Hakkari
1929
Evli
1.Kore tugayı
23 Nisan 1951
İbrahim Özdemir
Piyade er
Kadri
Solhan
1926
Bekar
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Lütfü Zor
Er
İsmail
İspir
1929
Evli
1.Kore tugayı
29 Kasım 1950
Mehmet Öğen
Topçu teğmen
Elhas
Erzurum
1925
Bekar
2.Kore tugayı
28 Kasım 1951
Ömer Oğuzhan
Topçu kd.üstçavuş
Arif
Elazığ
1929”
Evli
2.Kore tugayı
20 kasım 1951
Haydar Doğan
Piyade çavuş
Mehmet
Erzincan
1929
Bekar
2.Kore tugayı
16 Kasım 1951
Musa Gülpınarı
Çavuş
Abidin
Gürün
1930
Bekar
2.Kore tugayı
6 Ekim 1951
Selahattin Gümüş
Muhabere onbaşı
Hümmet
Kars
1929
Bekar
2.Kore tugayı
27 Kasım 1952
Dursun Hınıslı
Piyade onbaşı
Hatip
Hınıs
1929
Bekar
2.Kore tugayı
15 Aralık 1952
Mehmet Özmen
Piyade onbaşı
Abdullah
Sivrice
1930
Bekar”
2.Kore tugayı
23 Eylül 1951
Yusuf Algın
Piyade er
Dilboz
Hakkari
1932
Bekar
2.Kore tugayı
18 Ekim 1951
Yaşar Birgül
Topçu er
Osman
Erzurum
1930
Bekar
2.Kore tugayı
1 Mayıs1952
Feyyaz Çeliker
Piyade er
Veysel
Muş
1930
Bekar
2.Kore tugayı
1 Mart1952
Ali Emeksiz
Piyade er
Ali Hacı Abdullah
Darende
1929
Bekar
2.Kore tugayı
8 Ekim1951
Necmi Sonka
Piyade er
Osman
Erzincan
1929
Bekar
2.Kore tugayı
29 Eylül1951
Sait Taşdemir
Topçu er
Mehmet
Sivrice
1930
Evli,bir çocuk babası
2.Kore tugayı
18 Nisan1952
Hakir Uslu
Piyade er
Selim
Kemaliye
1930
Bekar
2.Kore tugayı
8Ekim
1951Ali Selçuk
İstihkam üstçavuş
Fikri
Elazığ
1927
Bekar
3.Kore tugay
29 Mayıs 1953
Fahrettin Sezmen
Üstçavuş
M.Ali
Malatya
1928
Bekar
3.Kore tugayı
8 Temmuz
1953Fevzi Aktaş
Çavuş
Mustafa
Erzurum
1930
Bekar
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Resul Aydın
Çavuş
M.Ali
Maden
1930
Bekar
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Abdurrahman Can
Onbaşı
Hacı Mehmet
Darende
1930
Evli,bir çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Haydar yalçın
Onbaşı
Mustafa
Erzincan
1930
Evli
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Raif Adanur
Piyade er
Ali
Muş
1931
Evli,bir çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Paşa Baykal
Er
Mehmet
Muş
1931
Evli
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Ahmet Çankaya
Er
Adem
Palu
1930
Bekar
3.Kore tugayı
8Ocak
1953Mehmet Demirtaş
Er
Mevlüt
Tortum
1930
Bekar
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Ali Eren
Er
Sait
Hınıs
1931
Bekar
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Rıza kartal
Er
Ali
Tercan
1931
-
3.Kore tugayı
24 Mayıs 1953
Aziz kaya
Er
Mehmet
Kağızman
1930
Bekar
3.Kore tugayı
29Mayıs 1953
Hüseyin Kelka
Er
İbrahim
Erzincan
1931
Bekar
3.Kore tugayı
29Mayıs1953
Haydar tali
Er
Mehmet
Hınıs
1930
Evli,iki çocuk babası
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Kemal Uyanel
Er
Temur
Malatya
1930
Bekar
3.Kore tugayı
13 Mayıs1953
Faik Yörük
Piyade er
Yusuf
Baskil
1930
Evli
3.Kore tugayı
29 Mayıs 1953
Rasim Bahar
Onbaşı
Abdülvahap
Erzincan
1931
Bekar
4. Kore tugayı
4 Mart 1954
Dediğim gibi bu adam pkkdan daha tehlikeli bir artistir...
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Hmm oda güzel, demekki Gelibolu Şehitliğinin Merkezinde bulunan Danışma Bürosu kayıtları yalan söylüyor, kesin photoshop ile yapmışlarıdır, terbiyesizler :)
Demekki Zamanında oraya göç eden kürtlerdi, enteresan bir yaklaşım.
Neden göç etmişler, savaş döneminde iş ve sosyal imkanlar dahamı zengindi geliboluda ?
-----------------------------enteresan değil gerçek bir yaklaşım.
eğer gerçekler sana enteresan geliyorsa onu bilemem.
neden göç ettikleri önemli değil ki konuda bu değil zaten.
arada 1000 km var
savaştasın zaten heryerde düşman var.amaç düşmanla savaşmak değilmiydi?
G.doğudaki halk fransızlara ingilizlere "Hayır ya biz sizinle değil italyanlarla veya yunanlılarla savaşmak istiyoruz"
diyip orayamı gelmeleri gerekiyordu?
saçma diimi? ama bunu isteseler bile gelemezlerdi oraya kadar olan illerin hepsi düşman işgalindeydi.
kuru inat hiç bir fayda sağlamaz.yarın bir savaşta yanında savaşan Kürt arkadaşını kovarmısın?
hepimiz biriz diyen birini bile kabullenemiyorsun.