folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !

Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mortyr516 bunu yazdı:
    -----------------------------

Tabii ki de Kürtler Çanakkale' de yoktu. Ama olmama sebepleri çok farklı. Osman Pamukoğlu ve Türk Halkının bir çoğu düzmantık yürütüyor.

O zamanlara gidelim sene 1915. Kürtlerin  yaşadığı yerler bu günki Güney Doğu Anadolu Bölgesi Musul-D.Bakır-Hakkari-Kerkük vs....

Peki Çanakkale nerde? Taa öbür ucunda. yaklaşık 1800 km yol o zamanlar saatte 110 km. hız yapan opel-renault var mıydı? Veya da cep telefonu, televisyon, radyo gibi bir alet? Kim bilir belki Kürtler sadece Irak tarafında olan savaşı biliyorlardır başka savaş bilmiyordur veya da hiç savaş bilmiyordur. İletişim çökmüş durumda nasıl öğrensin Kurtuluş Savaşını ??...

Bazen bunları göz önünde bulunduramıyoruz ve yanlış yorumlar yapıyoruz... Hadi diyelim ki Kurtuluş savaşından ve Çanakkaleden haberleri var Ankara ile Çanakkale oraya çok uzak ve orası dağlık arazi Hava koşulları zor çetin kış. Şimdiki teknoılojiyle bazı yerlere ulaşamıyorlar o zamandan nasıl yapsınlar bu işi??

Onların zoruna gitmiyo muydu vatanı gavurların alması.. ???.

Şimdi ben bu yorumları yaptım soracak bir kaç dengesiz : İsyanlar nolcak peki?

Sen isyanların arkasındaki kişiyi biliyor musun? Kürtler sadece piyon. Şu adada piyon arkadakiler daha büyük güçler İngiltere-Amerika-Fransa gibi...

Bu nedele hemen Kürtleri suçlamayalım bu günler bunlar oluyorsa bütün suç apoda veya kürtlerde değil bizimde suçlarımız var onları küçümsedik ve hala aynı hatayı yapıyoruz eşit davranmıyoruz batıdan gelen adam onlara yaban hayvanları gibi bakıyor. %70 Kürt hatası varsa %30 Türklerin hatası da var...

bende onu anlatmaya çalıştım ama sen daha iyi açıkladın. evet piyon ama isyan ettikleri gerçeğide vardır bunuda inkar edemeyiz tabii :)

yaklaşık 180 yıldır avrupai devletler Türklerle Kürtleri ayırmaya çalışıyor. Kürtlerde piyon olarak kullanıldıklarının farkında olmaksızın ilerliyor. bu konuyu tartışmakda gayet saçma ama tartışmak isteyene engel olamıyosun.

Sonrada bunu yazınca sen bu kafayla devam et oluyor :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

elevator bunu yazdı:

Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk .

ya sev ya terket i kullananların bir çoğu vatanı öyle bir seviyorkii..

sevdiklerinden sığdırasları geliyor.

onu değiştirin siz .çal çırpsoy rüşvet al ver ama yeterki sev ..

budaha çok yakışmıştı vakti zamanında milliyetçiyim diye geçinenlere.

her politikacı Kürtleri seçim politikası olarak kullanmaya başladı.

ama hepsinin ortak bir görüşü var :)

Türk Kürt kardeştir (başa gelinceye kadar tabiki) ..

yürü be koçum oyumu sana koyum.

bu zamana kadar yazılarını güzel bi şekilde okuyodum bundan sonra sanada saygım kalmadı ve sana kocaman bi siktir çekmek istiyorum. artık Kürtler değilde dağada millyetçiler çıktı. Kürtlerin istisnasız tamamı günahsız bütün suç milliyetçilerin. bu lafta ne var ki bu kadar batıyo. Ya sev ya terk et. Sevip kalma imkanı tanıyoruz sanki her türlü siktirgit diyoruz. Bu ülkede Türk kürt farketmez sevmiyosa siktirsin gitsin ülkenin refah seviyesini aşağı çekmesin. ama batıyo bazı şeyler. 

Bu zamana kadar forumda hep Türk kürt kardeştir; Kürtlerin çoğunluğu ayrılık istemez falan filan diye savunmuştum ama ne kadar dersen de Kürtlerin çoğuna bu ya sev ya terk et lafı batıyo. Sevmiyo musunuz ki batıyo bu laf?

Seven adama bu laf ağır gelmez. Ya sevmiyosunuz ya da bölücüleri dahi kendinizden soyutlamıyosunuz. Zaten burda en önemli sorun o. Vatanını seven Kürtler Bölücülerden kendini soyutlasaydı tüm Kürtlere dair hiç bir zaman hakaret işitmezlerdi. 

sinirli ve acele yazdım saçmaladım biliyorum ama kafam attı.

Şimdi Olayı Bi İnceleyelim, Ya Sev Ya Terket. Hmmm Şöyle Düşünce Çağrıştırıyor bende, Ben Birilerinin Sevdiği Şekilde Sevmek zorundamıyım... Örnek Misal Belki Abes Kaçacak ama Her Erkeğin Ön Sevişme Tarzı Aynımıdır. Her Erkeğin Cinselliğe Bakış Eğilimi aynımıdır. Örneğin Ayaklara İlgi Duyanlar Gibi, Gözlerden Tahrik olanlar Vesaire Uzar gider. Her Erkeğin kadını Sevme Biçimi Aynı değildir.

Aynı Şekilde Her Yurttaşın Vatanı Sevme Şeklide aynı değildir, kimisi Özgürlüğü Kısıtlayanlar ile Savaşmayı Uğraşmayı Vatanseverlik Olarak Görür, kimisi Ekonomik Alanda kısıtlama Yaratanlar la Mücadele Etmeyi VatanSeverlik Olarak Görür. En Güzel Yanıtı T.S.K. Vermiştir, Vatanını En Çok Seven En Çok Çalışandır.

Bu Ya Sev Ya Terket Sözü Bence Abes bir Cümledir. Kimseyi Sevmiyor Olmakla Suçlayamaz Bu Sözü Diyenler. Pkk Lılar hususuna Girmiyecem Çünkü Onları Söylemime Dahil etmedim. Çünkü Onlar hususundaki Teşhisim Bir Hastalık Olduklarıdır. Hastalığı Askeri Çözümler ile Yani Yarayı Kaşıyarak Gideremezsiniz. Devletsel Hastalıklar Politik Güçlü Bilgili Önünü Gören Yaklaşımlar Gerektirir. Çok İyi Politika Yapabilmek Gerekir, Osman Pamukoğlu Malesef Sırrı Sakık Gibilerin Oyununa Çok Çabuk Gelmiştir. Şehitleri Politikaya Malzeme Edenlere Uymaması Gerekmekteydi kanaatimce...

kimseyi sevmekle sevmemekle suçlamıyoruz. ne diyor seviyosan kal sevmiyosan terk et. sen sevmiyosun çabuk siktir git değil bu cümle. Vatan tek bi şekilde sevilir. ama vatandaki görevin farklıdır.

Vatanı sevmeyenler bellidir. bölücü Kürtler. Sadece Kürtler değil, Türkler içindede sevmeyenler var. Azınlıklar bunlar sevmeyenler. sevenlerse tek bi şekilde sever ama görevi farklıdır. önce safını belli edeceksin seviyorum yada sevmiyorum. 

Bence Bu Söylem Çok Saçma, Gerek Yok. Sevmeye Mecbur Olduğun Bir hususu Seviyorsan Seviyorum De Şeklinde ucuz Bir Yaklaşım Garipsediğim Bir Yaklaşımdır. Nasıl Sevmez be yahu, Böyle sığ düşünceler Bana Göre değil. Her kes Vatanını Sever. Bu nasıl Bir mantıktır. Güzelim Ülkemizin Her yeri Çok güzel. Her yeri Cennet, nasıl Sevmez yahu. Mantığım Kilitleniyor.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:
    mortyr516 bunu yazdı:

Tabii ki de Kürtler Çanakkale' de yoktu. Ama olmama sebepleri çok farklı. Osman Pamukoğlu ve Türk Halkının bir çoğu düzmantık yürütüyor.

O zamanlara gidelim sene 1915. Kürtlerin  yaşadığı yerler bu günki Güney Doğu Anadolu Bölgesi Musul-D.Bakır-Hakkari-Kerkük vs....

Peki Çanakkale nerde? Taa öbür ucunda. yaklaşık 1800 km yol o zamanlar saatte 110 km. hız yapan opel-renault var mıydı? Veya da cep telefonu, televisyon, radyo gibi bir alet? Kim bilir belki Kürtler sadece Irak tarafında olan savaşı biliyorlardır başka savaş bilmiyordur veya da hiç savaş bilmiyordur. İletişim çökmüş durumda nasıl öğrensin Kurtuluş Savaşını ??...

Bazen bunları göz önünde bulunduramıyoruz ve yanlış yorumlar yapıyoruz... Hadi diyelim ki Kurtuluş savaşından ve Çanakkaleden haberleri var Ankara ile Çanakkale oraya çok uzak ve orası dağlık arazi Hava koşulları zor çetin kış. Şimdiki teknoılojiyle bazı yerlere ulaşamıyorlar o zamandan nasıl yapsınlar bu işi??

Onların zoruna gitmiyo muydu vatanı gavurların alması.. ???.

Şimdi ben bu yorumları yaptım soracak bir kaç dengesiz : İsyanlar nolcak peki?

Sen isyanların arkasındaki kişiyi biliyor musun? Kürtler sadece piyon. Şu adada piyon arkadakiler daha büyük güçler İngiltere-Amerika-Fransa gibi...

Bu nedele hemen Kürtleri suçlamayalım bu günler bunlar oluyorsa bütün suç apoda veya kürtlerde değil bizimde suçlarımız var onları küçümsedik ve hala aynı hatayı yapıyoruz eşit davranmıyoruz batıdan gelen adam onlara yaban hayvanları gibi bakıyor. %70 Kürt hatası varsa %30 Türklerin hatası da var...

bende onu anlatmaya çalıştım ama sen daha iyi açıkladın. evet piyon ama isyan ettikleri gerçeğide vardır bunuda inkar edemeyiz tabii :)

yaklaşık 180 yıldır avrupai devletler Türklerle Kürtleri ayırmaya çalışıyor. Kürtlerde piyon olarak kullanıldıklarının farkında olmaksızın ilerliyor. bu konuyu tartışmakda gayet saçma ama tartışmak isteyene engel olamıyosun.

Sonrada bunu yazınca sen bu kafayla devam et oluyor :)

Doğru söylüyorsunda Şimdi tam tersi olsaydı Kürtler yönetseydi Pkk da TÜrk olsaydı Liderde Atatürk olsaydı bizede Büyük ülkeler arkadan poh pohlasaydı biz de yapardık bu da kaçınılmaz gerçek...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

elevator bunu yazdı:

Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk .

ya sev ya terket i kullananların bir çoğu vatanı öyle bir seviyorkii..

sevdiklerinden sığdırasları geliyor.

onu değiştirin siz .çal çırpsoy rüşvet al ver ama yeterki sev ..

budaha çok yakışmıştı vakti zamanında milliyetçiyim diye geçinenlere.

her politikacı Kürtleri seçim politikası olarak kullanmaya başladı.

ama hepsinin ortak bir görüşü var :)

Türk Kürt kardeştir (başa gelinceye kadar tabiki) ..

yürü be koçum oyumu sana koyum.

bu zamana kadar yazılarını güzel bi şekilde okuyodum bundan sonra sanada saygım kalmadı ve sana kocaman bi siktir çekmek istiyorum. artık Kürtler değilde dağada millyetçiler çıktı. Kürtlerin istisnasız tamamı günahsız bütün suç milliyetçilerin. bu lafta ne var ki bu kadar batıyo. Ya sev ya terk et. Sevip kalma imkanı tanıyoruz sanki her türlü siktirgit diyoruz. Bu ülkede Türk kürt farketmez sevmiyosa siktirsin gitsin ülkenin refah seviyesini aşağı çekmesin. ama batıyo bazı şeyler. 

Bu zamana kadar forumda hep Türk kürt kardeştir; Kürtlerin çoğunluğu ayrılık istemez falan filan diye savunmuştum ama ne kadar dersen de Kürtlerin çoğuna bu ya sev ya terk et lafı batıyo. Sevmiyo musunuz ki batıyo bu laf?

Seven adama bu laf ağır gelmez. Ya sevmiyosunuz ya da bölücüleri dahi kendinizden soyutlamıyosunuz. Zaten burda en önemli sorun o. Vatanını seven Kürtler Bölücülerden kendini soyutlasaydı tüm Kürtlere dair hiç bir zaman hakaret işitmezlerdi. 

sinirli ve acele yazdım saçmaladım biliyorum ama kafam attı.

Şimdi Olayı Bi İnceleyelim, Ya Sev Ya Terket. Hmmm Şöyle Düşünce Çağrıştırıyor bende, Ben Birilerinin Sevdiği Şekilde Sevmek zorundamıyım... Örnek Misal Belki Abes Kaçacak ama Her Erkeğin Ön Sevişme Tarzı Aynımıdır. Her Erkeğin Cinselliğe Bakış Eğilimi aynımıdır. Örneğin Ayaklara İlgi Duyanlar Gibi, Gözlerden Tahrik olanlar Vesaire Uzar gider. Her Erkeğin kadını Sevme Biçimi Aynı değildir.

Aynı Şekilde Her Yurttaşın Vatanı Sevme Şeklide aynı değildir, kimisi Özgürlüğü Kısıtlayanlar ile Savaşmayı Uğraşmayı Vatanseverlik Olarak Görür, kimisi Ekonomik Alanda kısıtlama Yaratanlar la Mücadele Etmeyi VatanSeverlik Olarak Görür. En Güzel Yanıtı T.S.K. Vermiştir, Vatanını En Çok Seven En Çok Çalışandır.

Bu Ya Sev Ya Terket Sözü Bence Abes bir Cümledir. Kimseyi Sevmiyor Olmakla Suçlayamaz Bu Sözü Diyenler. Pkk Lılar hususuna Girmiyecem Çünkü Onları Söylemime Dahil etmedim. Çünkü Onlar hususundaki Teşhisim Bir Hastalık Olduklarıdır. Hastalığı Askeri Çözümler ile Yani Yarayı Kaşıyarak Gideremezsiniz. Devletsel Hastalıklar Politik Güçlü Bilgili Önünü Gören Yaklaşımlar Gerektirir. Çok İyi Politika Yapabilmek Gerekir, Osman Pamukoğlu Malesef Sırrı Sakık Gibilerin Oyununa Çok Çabuk Gelmiştir. Şehitleri Politikaya Malzeme Edenlere Uymaması Gerekmekteydi kanaatimce...

kimseyi sevmekle sevmemekle suçlamıyoruz. ne diyor seviyosan kal sevmiyosan terk et. sen sevmiyosun çabuk siktir git değil bu cümle. Vatan tek bi şekilde sevilir. ama vatandaki görevin farklıdır.

Vatanı sevmeyenler bellidir. bölücü Kürtler. Sadece Kürtler değil, Türkler içindede sevmeyenler var. Azınlıklar bunlar sevmeyenler. sevenlerse tek bi şekilde sever ama görevi farklıdır. önce safını belli edeceksin seviyorum yada sevmiyorum. 

Bence Bu Söylem Çok Saçma, Gerek Yok. Sevmeye Mecbur Olduğun Bir hususu Seviyorsan Seviyorum De Şeklinde ucuz Bir Yaklaşım Garipsediğim Bir Yaklaşımdır. Nasıl Sevmez be yahu, Böyle sığ düşünceler Bana Göre değil. Her kes Vatanını Sever. Bu nasıl Bir mantıktır. Güzelim Ülkemizin Her yeri Çok güzel. Her yeri Cennet, nasıl Sevmez yahu. Mantığım Kilitleniyor.

seviyorum demek basit bi cümle değil. o cümleyi içten söylemek mesele. Evet toprakları güzel her tarafı cennet. onun için topraklarını herkes seviyor. Ama bizim sevmemiz gerek topraklardaki bütünlük. işte o bütünlüğü dışa söylemene gerek yok yüreğinle sevdiğini söylüyebiliyo musun?

tabii soru sana değil est yanlış anlamada. konu o. onu anlatmak istiyorum. Kurtuluş savaşında Kürtlerin olması yada olmamasıda önemli değil. Önemli olan Şu anda Kürtlerin bu bütünlüğü içten sevebilmeleri. ve bunu hep söylüyorum sevmeyenlerden kendilerini soyutlamadıkları takdirde de bilmeyenlerher zaman bütün Kürtlere laf atacak ve böyle Kürtler şöyleydi böyleydi konularının sonu gelmeyecek. Bu soyutlamayı yapsalar o zaman bu konularda bitmesede azalır.

Bu demokratik açılımla ümit ettiğim şey bu soyutlamanın olması. yoksa bu açılım pkk yı bitirmez. pkk yla halk arasındaki soyutlamayı başarır. pkk halkdan destek bulamaz askeri bi müdahale ilede son bulur. vs vs vs umarım anlamışsındır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Evet Anlıyorum Fakat Pkk Hususunda Mantığıma Göre Gelişmeler Askeri Müdahale Hariç İstediğin Şekilde Olacak Gibi. Pkk dağdan İnecek ama Korkarım Türkiyede Yeni Kimlik ve Yeni Görevler alacaklar. Bilmiyorum Mantığım Böyle söylüyor nedense. Zaman Gösterecek.

Bu Bir Halk Sorunu Bir Hastalıktır, Halkın Katılımı Olan bir Örgütü İndirmek Gerekir bu Mantıktan Yola Çıktığında Politik Olarak Atılan Adım, Mermi Sıkmadan Tamamlanacak Adımdır Sonucu Çıkıyor. Daha Fazla Ölüm Sorunu Sürdürür Mantık bu.

Bu Hastalığı narkoz(af) Dahil Pek Çok Politik İlaç Yolu ile Çözecekler ama Askeri Müdahale Bence Çok yerinde Olmayacaktır Bu Süreçte. Mantığım Askeri Operasyon ile kalanların Öldürülmesine Dayatılmış Bir Çözümün Olacağını Düşük İhtimale Bile Bağlamıyor.

Yurt Çapında Genel Bir Af Çıkacak.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Sirpenceye katılıyorum demokratik açılım konusunda.

Anladığım kadarıyla hükümet pkk ile halkın arasını bozmak istiyor soyutlamak istiyor. Eskiden Kürtler devlete küs, pkk ya dosttu hükümet bunu yapmaya calışıyor ama çok yanlış iş de yapıyorlar ara sıra ama başarırlarsa pkk kalmaz çünkü pkkya akan potansiyel durur gençler terörst olmaz TÜrk Askeri olur SOnrada gücünü yitiren pkk ya isteyerek sktr olup gider ya da Tirk Askeri tarafından yok edilir...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:

Evet Anlıyorum Fakat Pkk Hususunda Mantığıma Göre Gelişmeler Askeri Müdahale Hariç İstediğin Şekilde Olacak Gibi. Pkk dağdan İnecek ama Korkarım Türkiyede Yeni Kimlik ve Yeni Görevler alacaklar. Bilmiyorum Mantığım Böyle söylüyor nedense. Zaman Gösterecek.

Bu Bir Halk Sorunu Bir Hastalıktır, Halkın Katılımı Olan bir Örgütü İndirmek Gerekir bu Mantıktan Yola Çıktığında Politik Olarak Atılan Adım, Mermi Sıkmadan Tamamlanacak Adımdır Sonucu Çıkıyor. Daha Fazla Ölüm Sorunu Sürdürür Mantık bu.

Bu Hastalığı narkoz(af) Dahil Pek Çok Politik İlaç Yolu ile Çözecekler ama Askeri Müdahale Bence Çok yerinde Olmayacaktır Bu Süreçte. Mantığım Askeri Operasyon ile kalanların Öldürülmesine Dayatılmış Bir Çözümün Olacağını Düşük İhtimale Bile Bağlamıyor.

Yurt Çapında Genel Bir Af Çıkacak.

Asker bu saatten sonra direk operasyon yapamaz çünkü halka da zarar veriyor ne zamanki halk barışık olcak o zaman operasyon yapılacak ve Kürtlerde sonuna kadar yardım edecek...İnşallah filmin sonu bu olur =))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

pkk bitmedikçe askeri müdahalede bitmez. ve askeri müdahale hemen değil. Pkk nın halkdan aldığı destek kesilince pkk nın bitmesi için askeri müdahale şart. çünkü pkk kendini muhatap alınmadığını gördükçe dağdan inmez. bu açılım halkla bağlantısını kesmekten başka işe yaramaz ki aslında bu çok işe yarar bişe önemli olanda o zaten. pkk hiç ceza almadan dağdan inip Türkiye içinde rahatça durmaz yine fitne fesat ortaya çıkartır. pkk nın tam bitmesi için son darbe sadecepkk ya yönelik askeri bi müdahale olmalıdır. yoksa cesaretleri kırılmaz zannındayım.

Nuri Elibolun köşe yazısı vardı sanırsam bulabilirsem koyayım bi dk.

edit: okursanız sevinirim. sanırım nuri elibol benim anlatmak istediğimi yazar diliyle daha güzel anlatmış :)

Türkiye yaklaşık iki aydır “Demokratik açılımı” tartışıyor. Sivili-askeri-bürokratı- akademisyeni-hükümeti-muhalefeti akan kanın durması için beyin yoruyor. Devletin en üst kurumu olan MGK bu açılıma destek veriyor. Özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın AB standartlarında bireysel hak ve özgürlüklerinin ve kültürel haklarının sağlanması ve yaşadıkları bölgede ekonomik sorunlarının giderilmesi için hükümetin çabalarına terör örgütü PKK bomba ile cevap verdi. Terör örgütü 4 evladımızı şehit etti. Hepimizin başı sağolsun. Bir de yaralımız var, ona da acil şifalar diliyoruz. Tam da beklediğimiz gibi terör örgütü demokratik açılımın sürecini bombaladı. Bu süreçte olumlu mesafe alındıkça PKK terör örgütünün eylemleri artacaktır.
    Kendi kendimizi kandırmayalım. Kürt vatandaşlarımızla ilgili hangi olumlu adımları atarsak atalım terör örgütü kendi iradesi ile silah bırakmaz Kürt kökenli vatandaşlarımızın hak ve hukukları onları çok ilgilendirmiyor. PKK’nın lider kadrosunun, İmralı’daki bölücübaşının tek sigortası dağdaki eli silahlı teröristtir. Onlar kandırılmış bu gençlerin dağdan inmesine asla müsaade etmezler. Lider kadro silah kaçakçılığı, esrar-eroin kaçakçılığından elde edilen büyük bir bütçeye hükmediyor. Bir elleri yağda bir elleri balda. 25 yıldır 40 bine yakın insanımızı kaybettik. Bu insanlarımızın herhalde en az 20 bini Kürt kökenli vatandaşlarımızdır. Kürtler için dağa çıktığını söyleyenler nasıl oluyor da Kürtleri öldürüyor? Kürtler PKK’nın umurunda bile değil. O süslü laflar işin propagandası.
    “Demokratik açılım” PKK’nın ve bölücübaşının korkulu rüyasıdır. Bu projenin başarısız olması için terör örgütü her yolu deneyecek, her türlü provokasyonu yapacaktır. Bu tür demokratik açılımlarla ve bölgenin refah düzeyinin yükseltilmesi ile PKK’nın elinden oyuncakları alınmış olacaktır. PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da tutunabilmesi için yöre halkının desteğine ihtiyacı vardır. Yöre insanının problemlerini çözdüğünüzde ve güvenliğini tam olarak sağladığınızda PKK’nın istismar araçları elinden alınmış olacaktır. Böyle bir ortam sağlandığında PKK bölgeden eleman temininde zorlanacak, dağa çıkışlar azalacaktır. Ayrıca böyle bir ortamda kandırılmış olan insanları dağda tutabilmek PKK için zorlaşacaktır. Bu sonuç da PKK’yı marjinal hale getirecektir.
    “Demokratik açılım” sürecinde hedef terör örgütünü marjinal hale getirmektir. Bu çabalar terörü bitirmez ama marjinal hale getirir. THKP-C ile 40 yıldır mücadele ediliyor. Bu örgüt hâlâ var. Ama arkasında halk desteği olmadığı için marjinal hale geldi.
    Hedef, PKK’yı değil yöre halkını kazanmak olmalıdır. PKK kazanılamaz. PKK neye hizmet ettiği belli olmayan taşeron bir örgüttür. Ama etle tırnak geldiğimiz kendi insanımızı kazanmak ve o insanların örgütle bağını kesmek mümkündür. Bu amaç için ne gerekiyorsa PKK’nın provokasyonlarına rağmen cesaretle yapılmalıdır.

-------------

“Kürt sorunu” yıllara dayanan bir sorun. “Terör sorunu” 25-30 yıllık mazisi olan daha yeni bir sorun. “Kürt sorunu”nu çözmek için atılan adımlar, terör sorununu bitirmez. “Demokratik açılım” adı altında atılacak adımları bütün gönlümle destekliyorum.
    AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamış bir ülkede, o ülkenin tüm vatandaşları en az AB ülkelerinde olduğu kadar hak ve özgürlüklere sahip olmalıdır. Ancak hangi reformu yaparsak yapalım PKK asla kendiliğinden silah bırakmayacaktır. Hem PKK hem de bölücübaşı, her defasında atılan adımları yetersiz bulacaktır. Daha fazlasını isteyecektir. İşin gerçeği, Kürtlerin hakları-hukukları onların çok umurunda değildir. Kendisi affedilip cezaevinden çıkarılmadığı sürece bölücübaşı, PKK’nın dağdan inmesini asla istemez. PKK’nın diğer lider kadroları kendilerini garantiye almadan, kendilerine af çıkarılıp siyaset yolu açılmadan silah bırakmazlar. Bölücübaşını ve ölüm emirleri veren lider kadroya hiçbir siyasi irade af çıkarmayı aklından bile geçirmez.
    Biz vatandaşlarımızın mutluluğu ve refahı için AB standartlarında ne gerekiyorsa cesaretle yapalım. Ama bilelim ki, ne yaparsak yapalım PKK dağdan kendi özgür iradesi ile inmez. Ancak “Kürt sorunu”nun çözümünde önemli mesafeler alır isek terör örgütüne büyük bir darbe indirmiş oluruz. Terörle mücadelenin ekonomik, sosyal, psikolojik ve diplomatik boyutunu ısrarla sürdürürsek iş sadece teröristle mücadeleye kalır ki, bence bu işin en kolay noktasıdır. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın hak ve özgürlükler konusundaki taleplerine karşılık verip bölgenin ekonomik sorunlarını çözersek, terör bitmez ama teröre verilen destek biter, dağa çıkış azalır. Terör örgütü halkın desteğini kaybeder. Halk desteğini kaybeden bir örgüt marjinal hale gelmeye mahkumdur.
    Doğu ve Güneydoğulu Kürt kökenli vatandaşlarımızın taleplerinin büyük bir bölümü yerine getirilemeyecek, üniter yapımıza zarar verebilecek talepler değil. Geç kalmış da olsak daha fazla gecikmeden bunları karşılamalıyız.
    Bakan Atalay’ın şu ana kadar 5 siyasi parti, 7 sendika, 20 STK, 23 şehit ailesi derneği ve yüzlerce aydınla görüşerek, “birlikte çözüm üretme” anlayışı bu ortak sorunun çözümü için en doğru yöntemdir. Bu çabalar devam etmelidir. Hükümetin sorunun çözümü için kararlı ve samimi olması yeterlidir.
    Ayrıca demokratikleşme sorunu, sadece Kürtleri kapsamamalıdır. Eğitim hakkı engellenen başörtülü kızları da, birçok sorun yaşayan Alevi vatandaşlarımızı da kapsamalıdır. Bu ülkenin üniter yapısını bozmayacak, toprağını bölmeyecek ve bayrağını değiştirmeyecek her açılımı cesaretle yapmalıyız. Kimsenin elinde bizimle oynayacak misket bırakmamalıyız. Ancak bu süreç devam ederken siyasi parti liderlerinin seçtiği üslup maalesef sorunlu. Bu sorunlara, bu üslupla yaklaşılırsa bir yere varılamaz. Kimse kimseden daha fazla vatansever, daha fazla milliyetçi değil. Bu sorunu siyasi partiler oy malzemesi yaparlarsa, vebal altında kalırlar. Farklı düşünmek normaldir ama hakaret etmek, suçlamak yanlıştır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:

pkk bitmedikçe askeri müdahalede bitmez. ve askeri müdahale hemen değil. Pkk nın halkdan aldığı destek kesilince pkk nın bitmesi için askeri müdahale şart. çünkü pkk kendini muhatap alınmadığını gördükçe dağdan inmez. bu açılım halkla bağlantısını kesmekten başka işe yaramaz ki aslında bu çok işe yarar bişe önemli olanda o zaten. pkk hiç ceza almadan dağdan inip Türkiye içinde rahatça durmaz yine fitne fesat ortaya çıkartır. pkk nın tam bitmesi için son darbe sadecepkk ya yönelik askeri bi müdahale olmalıdır. yoksa cesaretleri kırılmaz zannındayım.

Nuri Elibolun köşe yazısı vardı sanırsam bulabilirsem koyayım bi dk.

Orda kalınla işaretlediğin sözünü hiç kimse bilemez istediklerini alırlarsa adam gibi yaşarlar ama yine aynı hatalar yapılıp Kürt damgasını yerlese aynı şeyler tekrar olur...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

mortyr bizim söylediğimiz farklı bişeymiydi açılım konusunda?

pkk yı bitirme olmasa bile dağa çıkışı engellemekle sonuçlanacak bu açılım.

bazıları zannediyorki açılımı istemeyenler arasında sadece Türkler var r.

hayır açılımı istemeyen pkk lılarda vardır .onlarda kendi içlerinde bizdeki hükümet ve muhalefet gibi şeklinde çatışıyorlardır.

bu açılım tamamlanıncada herşey hallolmayacak ,silahını teslim eden pkk lılar sıradan halk   haline gelecek..

etmeyenlerse yine askerle çatışacak pkk adı geçmeden ..çoğu mafyacılığa ve silah kaçakçılığına yönelecek.

çünkü orada mama var mama.

yine çatışma ve şehit haberleri alacağız ama büyük bir ihtimal "kaçakçılarla çıkan çatışmada" diye başlayacak haber.

tamamen bitmesi çok uzun sürecektir.

ancak 30 yıl sürmeyeceği kesindir yeterki kirli eller oraya yeniden uzanmasın.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 31584 Toplam Mesaj: 194