folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !

Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

@sirpence

Erzurum - Ardahan - Kars - Iğdır batı tarafında bilinenin aksine çoğunluğu Türkdür.

---------------------------------------------

yok canım olurmu öyle şey sor bakalım bir hayvana erzurumda türk varmıymış erzurum kürt memleketiymiş kazım karabekir kürtmüş vs vs 

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

sirpence bu dediğin yerlerin hepsinde görev yaptım.

elazığ erzincan erzurumda dahil.

kars digor sarıkamış esenkent te dahil.

senin şehrindeydi üssümüz kırmızı dağların karşısında.

ben bir tane Kürtçe bilmeyene denk gelmedim.

"destek sağlayanda vardır ve onlara saygım vardır" demişsin..

sitede konuştuğun Kürtler ve desteklediği konularda senin saygı duyuyorum dediğin konulardır .

Her kürdü pkk lı ve ayrılık yanlısı sanan zihniyete sesleniyorum

vatan sevginiz şüpheli terkedin bu toprakları.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

elevator bunu yazdı:
    -----------------------------

Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk .

ya sev ya terket i kullananların bir çoğu vatanı öyle bir seviyorkii..

sevdiklerinden sığdırasları geliyor.

onu değiştirin siz .çal çırpsoy rüşvet al ver ama yeterki sev ..

budaha çok yakışmıştı vakti zamanında milliyetçiyim diye geçinenlere.

her politikacı Kürtleri seçim politikası olarak kullanmaya başladı.

ama hepsinin ortak bir görüşü var :)

Türk Kürt kardeştir (başa gelinceye kadar tabiki) ..

yürü be koçum oyumu sana koyum.

bu zamana kadar yazılarını güzel bi şekilde okuyodum bundan sonra sanada saygım kalmadı ve sana kocaman bi siktir çekmek istiyorum. artık Kürtler değilde dağada millyetçiler çıktı. Kürtlerin istisnasız tamamı günahsız bütün suç milliyetçilerin. bu lafta ne var ki bu kadar batıyo. Ya sev ya terk et. Sevip kalma imkanı tanıyoruz sanki her türlü siktirgit diyoruz. Bu ülkede Türk kürt farketmez sevmiyosa siktirsin gitsin ülkenin refah seviyesini aşağı çekmesin. ama batıyo bazı şeyler. 

Bu zamana kadar forumda hep Türk kürt kardeştir; Kürtlerin çoğunluğu ayrılık istemez falan filan diye savunmuştum ama ne kadar dersen de Kürtlerin çoğuna bu ya sev ya terk et lafı batıyo. Sevmiyo musunuz ki batıyo bu laf?

Seven adama bu laf ağır gelmez. Ya sevmiyosunuz ya da bölücüleri dahi kendinizden soyutlamıyosunuz. Zaten burda en önemli sorun o. Vatanını seven Kürtler Bölücülerden kendini soyutlasaydı tüm Kürtlere dair hiç bir zaman hakaret işitmezlerdi. 

sinirli ve acele yazdım saçmaladım biliyorum ama kafam attı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

sirpence yanlış anlayanlar hep böyle götüyle kocaman bir siktir çeker ve banlanmazlarda korkma.

son mesajımı okusaydın biraz bişeyler anlardın belki.

vatanı seviyorum diyip çalıp çırpıp soyup satıp hainlik yapanlardan bir çoğu ya sev ya terket i çok kullanır demişim.

sen kendini büyük bir çoğunlukta değilde geri kalan kısmında tut.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

elevator bunu yazdı:

sirpence bu dediğin yerlerin hepsinde görev yaptım.

elazığ erzincan erzurumda dahil.

kars digor sarıkamış esenkent te dahil.

senin şehrindeydi üssümüz kırmızı dağların karşısında.

ben bir tane Kürtçe bilmeyene denk gelmedim.

"destek sağlayanda vardır ve onlara saygım vardır" demişsin..

sitede konuştuğun Kürtler ve desteklediği konularda senin saygı duyuyorum dediğin konulardır .

Her kürdü pkk lı ve ayrılık yanlısı sanan zihniyete sesleniyorum

vatan sevginiz şüpheli terkedin bu toprakları.

sen görev yaptın ben o topraklarda bizzat yaşadım ve yaşıyorum. Elazığ doğumluyum. Aslen ardahanlıyım. Hayatımın çoğu erzurumda geçti. en az ayda bir karsa mutlaka geçerim. önümdeki iki seneyide karsta geçirecem. bana mı öğretecen kendi memleketimi. Karsın Digor Kürttür. Sarıkamışta 20 binlik merkez nüfusta 2-3 bin kürt var. 

Kağızmanın eskiden çoğunluğu Türktü şimdi dtp aldı. Kürtler üredi türkler göç etti ama yinede yarı yarıya türk -kürt oranı.  Karsın öteki ilçelerinde Kürt hiç denecek kadar az. kars merkez. 16000 akparti 15000 mhp. hiç mi şaşırtmıyor. Ben hiç kürtün mhp ye oy verdiğini görmedim.

Erzurumun karaçoban hınız gibi bi kaç küçük ilçesi  kürt. 20 ilçeden 3 yada 4 ü Kürt ilçesi. merkezin 400binlik nüfusunda 20bin kürt yoktur.

Iğdır çoğunluğu azeri. %60 azeri %40 kürt denebilir. Ama bu seçimde azerilerin oyunun mhp ile akp arasında bölünmesinden ilk defa dtp çıktı ığdırda.

Ardahan, kendi memleketim bu postlarıda ardahandan atıyorum. merkeze bağlı 65 köyün 20 köyü Kürt köyü. onlarda 1800 lü yıllarda diyarbakırdan gelmişler. Merkezin 20bin nüfusunda 3 bin kürt yoktur. İlçelerden bi tek Gölede Kürtler çoğunlukta oda yine tamamen değil %60 kürt falan. Öteki ilçeler tamamen Türk Kürt yok öteki ilçelerde.

Elazığ. Elazığda Kürt oranı bu saydıklarıma göre çok daha fazla ama yine Türkler fazla. İstersen bunu gidip elazığda tarafsız bi şekilde gezip görebilirsin. Elazığda Kürtlerde Diyarbakır tarafındaki ilçelerde yukarı taraflar Türk. yine bi oranlama yaparsak ığdır gibi denebilir. %60 Türk %40 Kürt yada +-%5 oynar çoğunluk Türk.

Gelgelelim hiç Kürtçe bilmeyen kimse görmemene. Bunaysa kıçımla gülüyom. Gel ben seni gezdireyim buraları. Özellikle Kürt ararsan tabii bulamazsın.

Ha buralarda Kürtlerle Türklerin iç içe yaşamasından dolayı olabilir. Ben de bi kaç Kürtçe şey bilirim ama bi Kürtle konuşup anlaşamam. bildiğim 3-5 cümledir. ama babam çok iyi olmasada bi Kürtle anlaşabilecek kadar Kürtçede bilir. Şimdi gel sen benim yaşadığım toprakları bana öğretmekten vazgeç. Yada gel buraya heryeri gezdireyim o postu tekrar düşün

edit: mesela bi Kürt arkadaşımda azeri dilini acaip iyi konuşur. 

edit2: Erzincanı da unutmuşum. Erzincanı hiç katma erzincanda Kürt oranı çok çok az. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

sen bu kafanla devam et boşver.

bir arkadaşın hatırlattığı,einstein'a ait ünlü bir laf vardı onu sana armağan ediyorum. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

elevator bunu yazdı:

Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk .

bu zamana kadar yazılarını güzel bi şekilde okuyodum bundan sonra sanada saygım kalmadı ve sana kocaman bi siktir çekmek istiyorum. artık Kürtler değilde dağada millyetçiler çıktı. Kürtlerin istisnasız tamamı günahsız bütün suç milliyetçilerin. bu lafta ne var ki bu kadar batıyo. Ya sev ya terk et. Sevip kalma imkanı tanıyoruz sanki her türlü siktirgit diyoruz. Bu ülkede Türk kürt farketmez sevmiyosa siktirsin gitsin ülkenin refah seviyesini aşağı çekmesin. ama batıyo bazı şeyler. 

Bu zamana kadar forumda hep Türk kürt kardeştir; Kürtlerin çoğunluğu ayrılık istemez falan filan diye savunmuştum ama ne kadar dersen de Kürtlerin çoğuna bu ya sev ya terk et lafı batıyo. Sevmiyo musunuz ki batıyo bu laf?

Seven adama bu laf ağır gelmez. Ya sevmiyosunuz ya da bölücüleri dahi kendinizden soyutlamıyosunuz. Zaten burda en önemli sorun o. Vatanını seven Kürtler Bölücülerden kendini soyutlasaydı tüm Kürtlere dair hiç bir zaman hakaret işitmezlerdi. 

Şimdi Olayı Bi İnceleyelim, Ya Sev Ya Terket. Hmmm Şöyle Düşünce Çağrıştırıyor bende, Ben Birilerinin Sevdiği Şekilde Sevmek zorundamıyım... Örnek Misal Belki Abes Kaçacak ama Her Erkeğin Ön Sevişme Tarzı Aynımıdır. Her Erkeğin Cinselliğe Bakış Eğilimi aynımıdır. Örneğin Ayaklara İlgi Duyanlar Gibi, Gözlerden Tahrik olanlar Vesaire Uzar gider. Her Erkeğin kadını Sevme Biçimi Aynı değildir.

Aynı Şekilde Her Yurttaşın Vatanı Sevme Şeklide aynı değildir, kimisi Özgürlüğü Kısıtlayanlar ile Savaşmayı Uğraşmayı Vatanseverlik Olarak Görür, kimisi Ekonomik Alanda kısıtlama Yaratanlar la Mücadele Etmeyi VatanSeverlik Olarak Görür. En Güzel Yanıtı T.S.K. Vermiştir, Vatanını En Çok Seven En Çok Çalışandır.

Bu Ya Sev Ya Terket Sözü Bence Abes bir Cümledir. Kimseyi Sevmiyor Olmakla Suçlayamaz Bu Sözü Diyenler. Pkk Lılar hususuna Girmiyecem Çünkü Onları Söylemime Dahil etmedim. Çünkü Onlar hususundaki Teşhisim Bir Hastalık Olduklarıdır. Hastalığı Askeri Çözümler ile Yani Yarayı Kaşıyarak Gideremezsiniz. Devletsel Hastalıklar Politik Güçlü Bilgili Önünü Gören Yaklaşımlar Gerektirir. Çok İyi Politika Yapabilmek Gerekir, Osman Pamukoğlu Malesef Sırrı Sakık Gibilerin Oyununa Çok Çabuk Gelmiştir. Şehitleri Politikaya Malzeme Edenlere Uymaması Gerekmekteydi kanaatimce...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

elevator bunu yazdı:

sen bu kafanla devam et boşver.

bir arkadaşın hatırlattığı,einstein'a ait ünlü bir laf vardı onu sana armağan ediyorum. 

evet hangi kafaymış hangi lafmış? lafıda merak ettim açık açık yaz

oraların çoğunluğunun Kürt olmadığını öğrenince hevesin kaçtı cevap bulamayınca bu kafayla git.

hayır hangi kafada devam ediyorum merak ediyorum. Kürtlerle ilgili vatansever Kürtlerin yazdıkları kitapları Kürtlerden çok okudum hangi kafadayım biliyo musun? Emin ol biliyosunda senin kafana yatmıyo o yol

sen hangi kafadasın önce onu söyle. 

Bi öylesin bi böyle. Önce ne tarafta olduğunu belli et.

Benim safım belli. Kürtlere karşı hiçbir düşmanlığım yok. Arkadaşlarımın yarısı belki çoğu kürt. ama hiç biri ayrımcılık yapamaz ailelerini soylarını soplarını bilirim. arkadaşının arkadaşaının arkadaşı dahi benim yanımda ayrımcılık Kürdistan falan diyemez az dayak yemediler. seslerinide çıkartamazlar.  benim safım Kürt arkadaşlarımın safıda belli ama senin safın belli değil. Ben onlarlada bu konuyu konuştum. Erkek olan dediğinin tam arkasında olur bi öle bi böle konuşmaz. senin bi postun şöyle bi postun böyle. Evet iki saf var arası yok bunun bi onu tam seç. 

Ardahanda onu yapanlar Kürtlerde var. Kendisi vatanını seviyor ama akrabaları düşman. arada derede kalınmaz iki saf var ya akrabalarındanda vazgeçecen ya onlarıda ikna edipburaya gelecen yada o tarafa. yok öle arada derede kalmak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Tabii ki de Kürtler Çanakkale' de yoktu. Ama olmama sebepleri çok farklı. Osman Pamukoğlu ve Türk Halkının bir çoğu düzmantık yürütüyor.

O zamanlara gidelim sene 1915. Kürtlerin  yaşadığı yerler bu günki Güney Doğu Anadolu Bölgesi Musul-D.Bakır-Hakkari-Kerkük vs....

Peki Çanakkale nerde? Taa öbür ucunda. yaklaşık 1800 km yol o zamanlar saatte 110 km. hız yapan opel-renault var mıydı? Veya da cep telefonu, televisyon, radyo gibi bir alet? Kim bilir belki Kürtler sadece Irak tarafında olan savaşı biliyorlardır başka savaş bilmiyordur veya da hiç savaş bilmiyordur. İletişim çökmüş durumda nasıl öğrensin Kurtuluş Savaşını ??...

Bazen bunları göz önünde bulunduramıyoruz ve yanlış yorumlar yapıyoruz... Hadi diyelim ki Kurtuluş savaşından ve Çanakkaleden haberleri var Ankara ile Çanakkale oraya çok uzak ve orası dağlık arazi Hava koşulları zor çetin kış. Şimdiki teknoılojiyle bazı yerlere ulaşamıyorlar o zamandan nasıl yapsınlar bu işi??

Onların zoruna gitmiyo muydu vatanı gavurların alması.. ???.

Şimdi ben bu yorumları yaptım soracak bir kaç dengesiz : İsyanlar nolcak peki?

Sen isyanların arkasındaki kişiyi biliyor musun? Kürtler sadece piyon. Şu adada piyon arkadakiler daha büyük güçler İngiltere-Amerika-Fransa gibi...

Bu nedele hemen Kürtleri suçlamayalım bu günler bunlar oluyorsa bütün suç apoda veya kürtlerde değil bizimde suçlarımız var onları küçümsedik ve hala aynı hatayı yapıyoruz eşit davranmıyoruz batıdan gelen adam onlara yaban hayvanları gibi bakıyor. %70 Kürt hatası varsa %30 Türklerin hatası da var...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

elevator bunu yazdı:

Şimdi Olayı Bi İnceleyelim, Ya Sev Ya Terket. Hmmm Şöyle Düşünce Çağrıştırıyor bende, Ben Birilerinin Sevdiği Şekilde Sevmek zorundamıyım... Örnek Misal Belki Abes Kaçacak ama Her Erkeğin Ön Sevişme Tarzı Aynımıdır. Her Erkeğin Cinselliğe Bakış Eğilimi aynımıdır. Örneğin Ayaklara İlgi Duyanlar Gibi, Gözlerden Tahrik olanlar Vesaire Uzar gider. Her Erkeğin kadını Sevme Biçimi Aynı değildir.

Aynı Şekilde Her Yurttaşın Vatanı Sevme Şeklide aynı değildir, kimisi Özgürlüğü Kısıtlayanlar ile Savaşmayı Uğraşmayı Vatanseverlik Olarak Görür, kimisi Ekonomik Alanda kısıtlama Yaratanlar la Mücadele Etmeyi VatanSeverlik Olarak Görür. En Güzel Yanıtı T.S.K. Vermiştir, Vatanını En Çok Seven En Çok Çalışandır.

Bu Ya Sev Ya Terket Sözü Bence Abes bir Cümledir. Kimseyi Sevmiyor Olmakla Suçlayamaz Bu Sözü Diyenler. Pkk Lılar hususuna Girmiyecem Çünkü Onları Söylemime Dahil etmedim. Çünkü Onlar hususundaki Teşhisim Bir Hastalık Olduklarıdır. Hastalığı Askeri Çözümler ile Yani Yarayı Kaşıyarak Gideremezsiniz. Devletsel Hastalıklar Politik Güçlü Bilgili Önünü Gören Yaklaşımlar Gerektirir. Çok İyi Politika Yapabilmek Gerekir, Osman Pamukoğlu Malesef Sırrı Sakık Gibilerin Oyununa Çok Çabuk Gelmiştir. Şehitleri Politikaya Malzeme Edenlere Uymaması Gerekmekteydi kanaatimce...

kimseyi sevmekle sevmemekle suçlamıyoruz. ne diyor seviyosan kal sevmiyosan terk et. sen sevmiyosun çabuk siktir git değil bu cümle. Vatan tek bi şekilde sevilir. ama vatandaki görevin farklıdır.

Vatanı sevmeyenler bellidir. bölücü Kürtler. Sadece Kürtler değil, Türkler içindede sevmeyenler var. Azınlıklar bunlar sevmeyenler. sevenlerse tek bi şekilde sever ama görevi farklıdır. önce safını belli edeceksin seviyorum yada sevmiyorum. 

Toplam Hit: 31588 Toplam Mesaj: 194