Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------mortyr bizim söylediğimiz farklı bişeymiydi açılım konusunda?
pkk yı bitirme olmasa bile dağa çıkışı engellemekle sonuçlanacak bu açılım.
bazıları zannediyorki açılımı istemeyenler arasında sadece Türkler var r.
hayır açılımı istemeyen pkk lılarda vardır .onlarda kendi içlerinde bizdeki hükümet ve muhalefet gibi şeklinde çatışıyorlardır.
bu açılım tamamlanıncada herşey hallolmayacak ,silahını teslim eden pkk lılar sıradan halk haline gelecek..
etmeyenlerse yine askerle çatışacak pkk adı geçmeden ..çoğu mafyacılığa ve silah kaçakçılığına yönelecek.
çünkü orada mama var mama.
yine çatışma ve şehit haberleri alacağız ama büyük bir ihtimal "kaçakçılarla çıkan çatışmada" diye başlayacak haber.
tamamen bitmesi çok uzun sürecektir.
ancak 30 yıl sürmeyeceği kesindir yeterki kirli eller oraya yeniden uzanmasın.
-----------------------------Doğru. Mümkün Gelişmeler.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------mortyr bizim söylediğimiz farklı bişeymiydi açılım konusunda?
pkk yı bitirme olmasa bile dağa çıkışı engellemekle sonuçlanacak bu açılım.
bazıları zannediyorki açılımı istemeyenler arasında sadece Türkler var r.
hayır açılımı istemeyen pkk lılarda vardır .onlarda kendi içlerinde bizdeki hükümet ve muhalefet gibi şeklinde çatışıyorlardır.
bu açılım tamamlanıncada herşey hallolmayacak ,silahını teslim eden pkk lılar sıradan halk haline gelecek..
etmeyenlerse yine askerle çatışacak pkk adı geçmeden ..çoğu mafyacılığa ve silah kaçakçılığına yönelecek.
çünkü orada mama var mama.
yine çatışma ve şehit haberleri alacağız ama büyük bir ihtimal "kaçakçılarla çıkan çatışmada" diye başlayacak haber.
tamamen bitmesi çok uzun sürecektir.
ancak 30 yıl sürmeyeceği kesindir yeterki kirli eller oraya yeniden uzanmasın.
-----------------------------Hoca kaçakçı geçmese de uyuşturucu çok orda bol bol kokain esrar eroin bulurlar...
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------Erzurum kongresi nedir sizce piknik miydi?
İsyanalra gelince, BMM ne karşı Yozga'tta da isyan çıktı Balkesirde de...
-----------------------------erzurum halkı kürtmüdür :)
-----------------------------Hmmm.. BMM Ankara'da olduğuna göre hepsi Ankara'yı temsil ediyor ve Ankaralı :F
-----------------------------tamam güzel kardeşim tamam kazım karabekir kürt rauf orbay kürt Mustafa Kemal kürt Ali Fuat kürt hepimiz kürdüz rahatladınmı bu adam kendi kitabında kürt kardeşlerimiz diye bahsediyorum kürt olsa kürt kardeşlerim dermi erzurumun kaçta kaçı kürt ordaki kürtlerde göç ile gidenler ama rahatla hadi mutlu ol
-----------------------------Güzel kardeşim : )))) sinirlenme...
Erzurum kongresi Doğu illeri müdafayi Hukuk derneğinin organizasyonuydu... ( M.Kemalden önce mandacı bir eğlimleri vardır... ) Türkler de vardı Kürtler de tabi.. Ben bunu söylemek istedim... Yani Erzurum kongresi sadece erzurumu temsil etmiyordu... Öyle olsa senin saydığın isimlerin işi ne ? Ama Erzurumda kürt yok deyip erzurum kongresine kürtler katılmamıştır diyorsan o başka.. Ankarada da kürt yoktu BMMnde de demek gibi bir abukluk çıkar bundan...
-
mafya derken uyuşturucu kaçakçılığını kastettim zaten.
benzin mazot kaçakçılığınında ki parayla uğraşmazlar onlar.
şehire inenlerinde bir çoğu şehire uyum sağlayamaz .
çoğu dağ kanunlarını şehirde uygulamaya çalışıp deliğe tıkılırlar .
içlerinde depresyona girip intihar edenler olur(askerimizde bile vardır bu durum üstelik 7 8 ay gibi kısa bir süre(pkk lılara göre) dağda kaldıkları halde)
sonları eninde sonunda ya ölüm olur yada cezaevi..
efendi olup ne yapmışız diyen pişmanlarda herhalde köyünde mutlu olmaya çalışır.
-
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------Erzurum kongresi nedir sizce piknik miydi?
İsyanalra gelince, BMM ne karşı Yozga'tta da isyan çıktı Balkesirde de...
-----------------------------erzurum halkı kürtmüdür :)
-----------------------------Hmmm.. BMM Ankara'da olduğuna göre hepsi Ankara'yı temsil ediyor ve Ankaralı :F
-----------------------------tamam güzel kardeşim tamam kazım karabekir kürt rauf orbay kürt Mustafa Kemal kürt Ali Fuat kürt hepimiz kürdüz rahatladınmı bu adam kendi kitabında kürt kardeşlerimiz diye bahsediyorum kürt olsa kürt kardeşlerim dermi erzurumun kaçta kaçı kürt ordaki kürtlerde göç ile gidenler ama rahatla hadi mutlu ol
-----------------------------Güzel kardeşim : )))) sinirlenme...
Erzurum kongresi Doğu illeri müdafayi Hukuk derneğinin organizasyonuydu... ( M.Kemalden önce mandacı bir eğlimleri vardır... ) Türkler de vardı Kürtler de tabi.. Ben bunu söylemek istedim... Yani Erzurum kongresi sadece erzurumu temsil etmiyordu... Öyle olsa senin saydığın isimlerin işi ne ? Ama Erzurumda kürt yok deyip erzurum kongresine kürtler katılmamıştır diyorsan o başka.. Ankarada da kürt yoktu BMMnde de demek gibi bir abukluk çıkar bundan...
-----------------------------şunun anlaşılması lazım Erzurum kongresi kendinize ait göstermeyin bu kongrede güney doğu anadolu katılımının az oldğunu sende bende biliyoruz ayrıca kazım karabekir paşanın kürt olduğunu iddia ediyosun öyleyse ispatla hee şunuda söyleyeyim erzurum kongresindekürt temsilci vardır hatta bi resimdede görürüz o sarıklı bir dedemiz vardır o kürttür ama sen bunu kürtler Erzurum kongresini yaptı şeklinde ifade edersen sıkıntı var demektir
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------elevator bunu yazdı:
-----------------------------sirpence bu dediğin yerlerin hepsinde görev yaptım.
elazığ erzincan erzurumda dahil.
kars digor sarıkamış esenkent te dahil.
senin şehrindeydi üssümüz kırmızı dağların karşısında.
ben bir tane Kürtçe bilmeyene denk gelmedim.
"destek sağlayanda vardır ve onlara saygım vardır" demişsin..
sitede konuştuğun Kürtler ve desteklediği konularda senin saygı duyuyorum dediğin konulardır .
Her kürdü pkk lı ve ayrılık yanlısı sanan zihniyete sesleniyorum
vatan sevginiz şüpheli terkedin bu toprakları.
-----------------------------sen görev yaptın ben o topraklarda bizzat yaşadım ve yaşıyorum. Elazığ doğumluyum. Aslen ardahanlıyım. Hayatımın çoğu erzurumda geçti. en az ayda bir karsa mutlaka geçerim. önümdeki iki seneyide karsta geçirecem. bana mı öğretecen kendi memleketimi. Karsın Digor Kürttür. Sarıkamışta 20 binlik merkez nüfusta 2-3 bin kürt var.
Kağızmanın eskiden çoğunluğu Türktü şimdi dtp aldı. Kürtler üredi türkler göç etti ama yinede yarı yarıya türk -kürt oranı. Karsın öteki ilçelerinde Kürt hiç denecek kadar az. kars merkez. 16000 akparti 15000 mhp. hiç mi şaşırtmıyor. Ben hiç kürtün mhp ye oy verdiğini görmedim.
Erzurumun karaçoban hınız gibi bi kaç küçük ilçesi kürt. 20 ilçeden 3 yada 4 ü Kürt ilçesi. merkezin 400binlik nüfusunda 20bin kürt yoktur.
Iğdır çoğunluğu azeri. %60 azeri %40 kürt denebilir. Ama bu seçimde azerilerin oyunun mhp ile akp arasında bölünmesinden ilk defa dtp çıktı ığdırda.
Ardahan, kendi memleketim bu postlarıda ardahandan atıyorum. merkeze bağlı 65 köyün 20 köyü Kürt köyü. onlarda 1800 lü yıllarda diyarbakırdan gelmişler. Merkezin 20bin nüfusunda 3 bin kürt yoktur. İlçelerden bi tek Gölede Kürtler çoğunlukta oda yine tamamen değil %60 kürt falan. Öteki ilçeler tamamen Türk Kürt yok öteki ilçelerde.
Elazığ. Elazığda Kürt oranı bu saydıklarıma göre çok daha fazla ama yine Türkler fazla. İstersen bunu gidip elazığda tarafsız bi şekilde gezip görebilirsin. Elazığda Kürtlerde Diyarbakır tarafındaki ilçelerde yukarı taraflar Türk. yine bi oranlama yaparsak ığdır gibi denebilir. %60 Türk %40 Kürt yada +-%5 oynar çoğunluk Türk.
Gelgelelim hiç Kürtçe bilmeyen kimse görmemene. Bunaysa kıçımla gülüyom. Gel ben seni gezdireyim buraları. Özellikle Kürt ararsan tabii bulamazsın.
Ha buralarda Kürtlerle Türklerin iç içe yaşamasından dolayı olabilir. Ben de bi kaç Kürtçe şey bilirim ama bi Kürtle konuşup anlaşamam. bildiğim 3-5 cümledir. ama babam çok iyi olmasada bi Kürtle anlaşabilecek kadar Kürtçede bilir. Şimdi gel sen benim yaşadığım toprakları bana öğretmekten vazgeç. Yada gel buraya heryeri gezdireyim o postu tekrar düşün
edit: mesela bi Kürt arkadaşımda azeri dilini acaip iyi konuşur.
edit2: Erzincanı da unutmuşum. Erzincanı hiç katma erzincanda Kürt oranı çok çok az.
-----------------------------Altına imzamı atarım ellerine sağlık
-
savunduğunuz kişi Atatürk e izmir suikasti sonucunda İstiklal mahkemelerinde yargılanmıştır.
Türktür diyorsunuz eğer Kürt olsa Atatürke suikastten yargılanıp beraat ettiği halde vatan haini ilan edilebilirdi.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------savunduğunuz kişi Atatürk e izmir suikasti sonucunda İstiklal mahkemelerinde yargılanmıştır.
Türktür diyorsunuz eğer Kürt olsa Atatürke suikastten yargılanıp beraat ettiği halde vatan haini ilan edilebilirdi.
-----------------------------Savunduğunuz kişiden kasıt "Kazım Karabekir" ise Kemal Atatürk'ten müfettişlik görevi alınıp ordudan atıldığı sırada M.Kemal'in karşısına gelip sert bir selam durarak "Emrinizdeyim Komutanım!" dediğini hatırlatmak isterim. Bundan sonra doğudaki kolordusuyla birlikte M.Kemal paşanın emrine girmiştir. Hem de o sıralarda K.Atatürk ile aynı rütbede :)
Madem K.Atatürk'e suikast yapacaksa daha işin başında neden böyle bişey yaptı?
-
Bu devletin asimile olmaması için neler yaptınız ki bu devleti kimlerin kurtardığını tartışıyorsunuz hala!
Ya sev ya terk et diyen kişiler var size ne arkadaşım?? Siz kimsiniz ki böyle birşey söyleyebiliyorsunuz?
Sizler kimsiniz? Bu devlet için ne yaptınız?
bu ülke adına neler düşündünüz kafatasçılıktan başka?
bu ülke adına kaç tane yararlı işiniz olduda şimdi sahipleniyorsunuz bu devleti!
Yıllardır kafatasçılıkla sürdürdüğünüz politikanız artık işe yaramadığı için şimdi ya sev ya terk et diye atıp tutmaya başlayanlara sesleniyorum;
hadi bi yürüyün gidin ya...
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------Bu devletin asimile olmaması için neler yaptınız ki bu devleti kimlerin kurtardığını tartışıyorsunuz hala!
Ya sev ya terk et diyen kişiler var size ne arkadaşım?? Siz kimsiniz ki böyle birşey söyleyebiliyorsunuz?
Sizler kimsiniz? Bu devlet için ne yaptınız?
bu ülke adına neler düşündünüz kafatasçılıktan başka?
bu ülke adına kaç tane yararlı işiniz olduda şimdi sahipleniyorsunuz bu devleti!
Yıllardır kafatasçılıkla sürdürdüğünüz politikanız artık işe yaramadığı için şimdi ya sev ya terk et diye atıp tutmaya başlayanlara sesleniyorum;
hadi bi yürüyün gidin ya...
-----------------------------Peki sen ne yaptın ?