Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
amacı ne bu adamın ?
Zaten bölünmeye mailli iki toplum birbirine karşı bilenmiş birde milli zaferler kürtleri soyutluyor.Kürtler olmasa bile söylenecek zaman bu zaman değil
-
bu konuda uzun zaman önce antioksidant nickli arkadaşımızda çok yazmıştı. başlığı filan unuttum tabi ama, o bu konuyu çokca belirtmişti.
tabi ne kadar doğru bilemem ama bende çokca yerden bunu duyuyorum.
bu arada eski müridler antiyi gören var mı :|
-
İşiniz gücünüz bölücülük yapmak.
hadi yaşınız küçük aklınızdamı küçük?
sormazlarmı adama kurtuluş savaşı sadece batı illerindemi yapıldı diye?
git bak bakalım fransızlarla ingilizleri yurttan kimler atmış.
sen istanbulda izmirde kütahyada ki şehitleri araştırırsan tabiki Kürt fazla bulamazsın.
g.doğuyu ve doğu anadoluyu işgal eden fransızlara ingilizlere bırakıp izmire istanbula gelip yunanlılarlamı savaşacaktı Kürtler?
D.bakır'da Ş.urfa'da şırnak ve hakkari'de kurtuluş savaşıyla kazanıldı bunu unutmayın .
hem güçlü Türkiyeden bahsediyorlar hemde sizcilik bizcilik çıkarıyorlar.
paşada sanırım benim gibi g.doğu sendromuna yakalandı.
bir düzeltme yapar umarım.
-
bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
kendi varmıymış?
-----------------------------yokmuş ama bu adam 2 sene boyunca pkk nın en azgın zamanında onların anasını belleyen adam vatana hizmet etmiş bi adam yani ayrıca bu adam canından korkan bi adam değil kaç kere suikastten kurtulmuş bide senin ülkenin başındakiler bile o uğruna kürtlere yalan söyledi sonra kıvırdı doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar demi
-----------------------------Genel kurmayın kayıtlarına dayanarak söylenir böyle tarihi şeyler
hikayeden osman :)
-
TheColtfire bunu yazdı:
-----------------------------AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------TheColtfire bunu yazdı:
-----------------------------
Hangi belgelere dayanarak bunu soyluyor bu adam kanina susamis :S
-----------------------------sen var oldugunu hangı belgelere dayanarak soluyorsun pekı =)
-----------------------------bu ülke sadece türk ırkı tarafından kurulmamıştır,
çerkezi boşnağı lazı kürdü arabı... ve sayamadığım bir çok ırk da vardır,
bu ülke herhangi bi ırkın tapulu malı da değildir..
-----------------------------bırak dostum sivilde türkçüyüm diye geçinip kürdü,lazı,çerkezi bir çırpıda silenler kendilerini atillanın torunu zannediyor.gözlerininiz çekik bile değil o övünç duyduğunuz ve mensubu hissettiğiniz öztürklerin hiç bir fiziki özelliklerini taşımıyorsunuz anca hayaller dünyasında yaşıyorsunuz. hani türkçü oluyorsanız adabıyla bile olamıyorsunuz.
-
bunu belirtmenin ne anlamı var. emekli paşaysa emekliliğini bilsin. tarihçi değil kendisi. dediği şey doğru veya yanlış olabilir. ama bizim paşaların en büyük hatası hepsi m.kemal atatürk kesiliyor. her şeyi ben bilirim ben yaparım havalrına giriyorlar. atatürk bir askerdi ama onun durumu istisnaydı ve ülkeyi kurup siyaset de yaptı cumhurbaşkanlığı da yaptı devrim de yaptı. özellikle bu emekli paşalar atatürk sanıyor kendini o kadar kabileyetli olduğunu düşnüp saçmalıyorlar böyle. Bu iddianın bu ülkeye ne faydası var allah aşkına? misak-ı milli çizildi bir kere geri dönüş yok. Dışlayamazsın, suçlayamazsın. Ya sahipleneceksin ya sahipleneceksin. Bu ülke için savaşmadılar bu ülkeye katkıları yok demenin bu ülkeye bir gram menfaati yoktur. Milliyetçilik buysa olmaz olsun. Ben Atatürk milliyetçliğinin akla dayandığını düşünüyorum. Bunların yaptıkalrı asla milliyetçilik olamaz.
-
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------varsayalımkı yok ne olacak
bayzın kürtlere acayıp bı sekılde takmıs durumdasın rüyalarında fln goruyomusun
insan korktugu seyı aklından cıkaramaz
kullandıgım cumlelerde polemık arama samımıyetle soluyorum ve soruyorum
-----------------------------Benimde dikkatimi çekti bayzin son zamanlarda bu konulara çok taktı.
-
bayzin askerlik yaptınmı bilmiyorum ..
seninle askerlik yapıp çarpışmaya katılan Kürt kökenli arkadaşlarımızın vay haline.
birlikte vurduğunuz pkk lının silahını alıp sıkarsın, pkklı vurmuş gibi.
sende bu potansiyeli görüyorum.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------bayzin askerlik yaptınmı bilmiyorum ..
seninle askerlik yapıp çarpışmaya katılan Kürt kökenli arkadaşlarımızın vay haline.
birlikte vurduğunuz pkk lının silahını alıp sıkarsın, pkklı vurmuş gibi.
sende bu potansiyeli görüyorum.
-----------------------------yok aslında o kadar da degıl ama bırılerı gaz mı verıyo nabıyor bılmıyorum defalarca muhappet ettım kendısıyle iyi bı arkdastır ama ınkar etsede bu kürt düşmanlıgı nerden gelıyor bılemıcem
-
Osman Paşa son derece doğru konuşuyor,
Askerliğimi Gelibolu'da yaptım, 13,5 ay, O şehitlikte sürekli olarak törenler olurdu, sürekli olarak yeni şehitlikler ortaya çıkarılırdı, ben törende ve şehitlik çıktığında komutanlarla gider tutanak tutar, tören alanı için çizimler yapardım,
20-30 kez gittim, ve ALLAH'a şükürler olsun teskere alıncaya kadar ortaya çıkan bütün şehitlikleri gezdim.
Şehitliklerin yanında birçok tabya'da vardı.
Her gittiğimde imkanım oldukçada gizli gizli resim çekerdim.
Dikkatimi çeken doğudan savaşmak için gelen kardeşlerimizin memleketlerine baktıkça ŞANLIURFA, ERZURUM, VAN, ELAZIĞ, MALATYA hep bu şehirleri görürdüm.
Diyarbakır, Tunceli, Şırnak, Mardin bu v.b şehirleri çok nadir görürdüm.
Irkçılık meselesi değil olay, olay tamamen "çanakkale savaşında omuz omuza savaştık" diyerek, olmaz naneyi yiyeceklerini sananların iki yüzlülüğüdür
Araplar'ın, Lazların, Çerkesler'in, Makedon Türkler,inin Sayısı daha fazla idi.
Sadece ve sadece gökyüzünden bakıldığında AY-YILDIZ şeklinde görünen sembolik mezarlarda 81 ilin adı geçmektedir.

Alttaki resimde GaziAntep'in bir köyünden savaşmak için giden ve tamamı şehit olan akrabaların olduğu şehitliği gördüm.