Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
Kimsenin suphesi olmasin ki kan cikacak.Millet birbirini yiyecek.O noktaya getirdiler ve amaclarinda basarilida oluyorlar.Cozumsuzlukte zaten gonlu bu ulkeden yana olan insanlarin zihninde "artik ne olacaksa olsun kan ciksin siyah-beyaz belli olsun" kalibi olustu.Yarinlar o kadarda guzel olmacayak,simdilik net olarak bunu soyleyebilirim.
Acilim'a gelince, ekonomik bir acilim yok.Dogudaki Kurdun onceligi Kurdoloji enstitulerinin kurulmasi degil.Tipki dogu-bati-kuzey-guneydeki Turk'un ve Kurdun ve diger butun yurttaslarin oldugu gibi insanlarimizin buyuk bir ekonomik sorunu var.Sen ekonomik olarak yurttasinin altyapisini olumlu sekillendirirsen,yarin Kurdoloji enstitusude kurulur,Kurtce gunluk gazetelerde basilir,24 saat canli Tv de olur kimsede birsey demez.Yine bu insanlar birlikte yasarlar ama sen insanlarin ekonomik taleplerini karsilamazsan yarin birgun karsilasacagin tablo etnik kiyimdan baska birsey olmaz.Kendine Kurt temsilcisi diyen bazilarida cikip TSK'nin gucunu siniyor.Is kan noktasina geldiginde gotunuzden kan alirlar yillar once kapilarini sana acan bu ulus bu sever o kapilari acmaz.Cagdaslik dogrultusunda gitmek yerine hala kamplasiyoruz.Ben bugune kadar Kurtce konustugu icin dislanan birisini gormedim.Ben bugune kadar Kurt diye bir insana ayrimcilik yapildigini gormedim.Benim gibi binlerceniz ,milyonlarcaniz ayni sofralara oturup ayni ekmegi paylastik.Ayni futbol takiminda yer aldik,mahalle maclarinda.Kavgalara birlikte girdik.Cevdet,Ahmet,Mehmet olarak vardik o safraya Cevdet,Ahmet,Mehmet olarak oturduk,o patlak topun pesinde Cevdet,Ahmet,Mehmet olarak kostuk.Kurt-Turk olarak biz hicbirsey ayirmadik.Turk bayragi asili dugun evlerinde Kurtce turkulere halay cekmedik mi? Kac milyon Turk ayaklandida Kurtler disari,Kurtleri istemiyoruz dedi ? Bana somut ornek verin. Isi kafatascilik noktasinda getiren Turkler olmadimi elbette oldu ama isi teror noktasina getirenler on kat daha fazla oldu.Bu millet yine yarin yanagindan gayri herseyde hep beraber diyebilmek icin dedi,yan komsunun etnik kimligini hic aklina getirmedi.Sokakta futbol maci yapan cocuklar ses cikardigi icin kizip bagiran komsunun adi hep Ayse olmustur.Hic kimde onu Turk Ayse yada Kurt Ayse dememistir.Biraz derin nefes alarak dusunun,biraz beyninize oksijen cekerek dusunun.Yol olmadigi icin camurlara batan,okul olmadigi icin kilometrelerce yuruyen etnik kimliklermiz degildi egitim hakkimizdi , insanligimizdi.
Ve malasef artik basardilar cunku Kurt Cevdet oldu , Turk Mehmet oldu...Sokagin kosesinde bakkal Kurt oldu , karsi caddadeki manav Turk oldu.Hani sokakta futbol oynarken ses cikardigimiz icin bize bagirip kizan Ayse teyzede Kurt Ayse oldu.Kurt Aysenin sesini duyunca kacmaya baslardik ya hani Cevdette bizimle kosardi.Cevdet, Kurt Ayse'nin oglu ama Cevdet iste.Bizimle korkup kacan(kendi annesinden) ,bizimle ayni patlak topun pesinde kosan,bizimle ayni kavgalara girip kafasini gozunu yardiran Cevdet.
4 Eylul Cuma gunu Adana Demirspor - Livorno macinda bir pankart hazirladim Cevdet'te Kurt Cevdet olmasin diye...
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------Erzurum kongresi nedir sizce piknik miydi?
İsyanalra gelince, BMM ne karşı Yozga'tta da isyan çıktı Balkesirde de...
-----------------------------erzurum halkı kürtmüdür :)
-----------------------------Hmmm.. BMM Ankara'da olduğuna göre hepsi Ankara'yı temsil ediyor ve Ankaralı :F
-----------------------------tamam güzel kardeşim tamam kazım karabekir kürt rauf orbay kürt Mustafa Kemal kürt Ali Fuat kürt hepimiz kürdüz rahatladınmı bu adam kendi kitabında kürt kardeşlerimiz diye bahsediyorum kürt olsa kürt kardeşlerim dermi erzurumun kaçta kaçı kürt ordaki kürtlerde göç ile gidenler ama rahatla hadi mutlu ol
-----------------------------Güzel kardeşim : )))) sinirlenme...
Erzurum kongresi Doğu illeri müdafayi Hukuk derneğinin organizasyonuydu... ( M.Kemalden önce mandacı bir eğlimleri vardır... ) Türkler de vardı Kürtler de tabi.. Ben bunu söylemek istedim... Yani Erzurum kongresi sadece erzurumu temsil etmiyordu... Öyle olsa senin saydığın isimlerin işi ne ? Ama Erzurumda kürt yok deyip erzurum kongresine kürtler katılmamıştır diyorsan o başka.. Ankarada da kürt yoktu BMMnde de demek gibi bir abukluk çıkar bundan...
-----------------------------şunun anlaşılması lazım Erzurum kongresi kendinize ait göstermeyin bu kongrede güney doğu anadolu katılımının az oldğunu sende bende biliyoruz ayrıca kazım karabekir paşanın kürt olduğunu iddia ediyosun öyleyse ispatla hee şunuda söyleyeyim erzurum kongresindekürt temsilci vardır hatta bi resimdede görürüz o sarıklı bir dedemiz vardır o kürttür ama sen bunu kürtler Erzurum kongresini yaptı şeklinde ifade edersen sıkıntı var demektir
-----------------------------Ufaktan halüsinasyon durumları....
Birincisi ben Kürt değilim, Türküm
İkincisi ben karabekir paşa hakkında kürttür falan da demedim... ( ilk senden duydum bunu)
Element uydurup , demediğim şeyleri demişim gibi gösterme (çamur at izi kalsın )
İftira etme , ispat et edemiyorsan müfterisin
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Güzel olmuş... Ellerine Sağlık