Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
İnsan gibi tartışmayan, küfür eden herkez uzaklaştırılacaktır...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------istediğimiz her inancın propagandasını yapabiliyor muyuz hocam? kafamda soru kalmasın diye soruyorum hocam yanlış anlama.
-
Buremba bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------istediğimiz her inancın propagandasını yapabiliyor muyuz hocam? kafamda soru kalmasın diye soruyorum hocam yanlış anlama.
-----------------------------Bu konu silinmediyse yapılıyor olması gerek hocam.
-
@wking. hocam inanmadigim bir seyde yazan şey bana ne kadar gerçek olabilir sence?
Tamam. Eğer gücü sonsuzsa, bir kaya yaratır. ama kendisinin kaldıramayacağı bir kaya olacağı için bu kayayı kaldıramayacaktır. Söylediğiniz şeyler krypt'in söylediğiyle aynı. Eğer yarattığı kayayı kaldırabilirse, bu yarattığı şey, kendisinin kaldıramayacağı kaya değil, kendisinin kaldırabildiği bir kaya olurdu. -
x3uqm4 bunu yazdı:
@wking. hocam inanmadigim bir seyde yazan şey bana ne kadar gerçek olabilir sence?
Tamam. Eğer gücü sonsuzsa, bir kaya yaratır. ama kendisinin kaldıramayacağı bir kaya olacağı için bu kayayı kaldıramayacaktır. Söylediğiniz şeyler krypt'in söylediğiyle aynı. Eğer yarattığı kayayı kaldırabilirse, bu yarattığı şey, kendisinin kaldıramayacağı kaya değil, kendisinin kaldırabildiği bir kaya olurdu.
-----------------------------Benim anlamadığım, istese yaratırda kaldıramayacağı kayayı neden yaratsınki
-
x3uqm4 bunu yazdı:
Tamam. Eğer gücü sonsuzsa, bir kaya yaratır. ama kendisinin kaldıramayacağı bir kaya olacağı için bu kayayı kaldıramayacaktır. Söylediğiniz şeyler krypt'in söylediğiyle aynı. Eğer yarattığı kayayı kaldırabilirse, bu yarattığı şey, kendisinin kaldıramayacağı kaya olamaz.
-----------------------------Senin inanmadığın şey "din"dir. Fakat burada konu "din" ile değil gayet bildiğimiz basit Türkçe'yle anlatılıyor.
Sana çok basit bir örnek vereyim:
Matematik dersinde limit konusunu bilirsin. Orada sonsuz - sonsuz belirsizliği vardır, bak adı üstünde belirsizlik.
Peki neden belirsiz ki bu hiç düşündün mü? Aynı iki şeyi birbirinden çıkarınca sıfır kalması gerekmez mi? 5 - 5 = 0, 1232 - 1232 = 0 gibi...
Sonsuz - sonsuz sıfıra eşit değildir, nedeni ise 1. sonsuz, (sonsuz + 10) olabilir, ikinci sonsuz ise (sonsuz - 5) olabilir. Çünkü (sonsuz + 10) ve (sonsuz - 5) de sonsuza eşittir, sonsuzun değerine bi şey katmaz ve değerinden bi şey eksiltmez!
Peki o zaman 1. sonsuz - 2. sonsuz = (sonsuz + 10) - (sonsuz - 5) yapınca cevap 15 çıkmaz mı? Eee niye sıfır çıkmadı? İşte sıfır çıkmamasının nedeni sonsuzun sonu yoktur, ikisi de birbirinden büyük olabilir.
Bu örneğe bakarak düşün...
Allah'ın gücü ve kudreti de böyledir; sonsuzdur. Yani hiçbir şey onun gücü üstünde olamaz, dediğin gibi bir kaya da olamaz çünkü Allah'ın gücüdür sonsuz olan, ötesi yoktur.
NOT: Bak soruna cevap verdim, zahmet edip oku lütfen. Oku ki başa sarmayalım sürekli.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
Tamam. Eğer gücü sonsuzsa, bir kaya yaratır. ama kendisinin kaldıramayacağı bir kaya olacağı için bu kayayı kaldıramayacaktır. Söylediğiniz şeyler krypt'in söylediğiyle aynı. Eğer yarattığı kayayı kaldırabilirse, bu yarattığı şey, kendisinin kaldıramayacağı kaya değil, kendisinin kaldırabildiği bir kaya olurdu.
-----------------------------Hala yorumlarını tecrübe edindiğin fiziksel dünyanın kurallarına dayanarak yapıyorsun. Sınırların dışında düşünemiyorsun. Ateist olduğunu iddia etmeyi bırakmalısın ya da tartışma işini hakikaten bu işi yalamış yutmuş birisine bırakmalısın. Diğer arkadaşlar, bu arkadaş günün birinde size artık klişe olmuş "at gözlüğü" ile ilgili bir yorum yaparsa, kendisini bu başlığa yönlendiriniz.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------birşeyi yaratan kişi ondan üstün olan kişi değil midir ?
yani bir varlık kendinden büyük birşey yaratabilir mi ? onu yaratan olduğu için her zaman en büyük o olmaz mı ?
adı üstünde paradoks böyle saçma birşeye düşecek kimse yoktur burada sanıyorum
-
DE5TROY3R bunu yazdı:
-----------------------------x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------Benim anlamadığım, istese yaratırda kaldıramayacağı kayayı neden yaratsınki
kayanın rengi ne diye bi soru sorsaydın keşke :D biz burada sadece varsayım ve mantık üzerine konuşuyoruz. kimsenin bir şey yarattığı yok. -
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam catlos yukarda açıklamış bak..
Sonsuz kavramını anlamaya yeten bir yapıya sahip değiliz o yüzden boşa kürek çekiyosun :)
Sonsuz + 5 = Sonsuz diyoruz.. Sonsuzları sadeleştirip 5 = 0 demekten farkı yok yaptığının...