Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Sana kısa ve öz bir cevap verdim, olayı sen büyüttün. Son kez özetliyorum; tanrı, mantıksız olanı bile gerçek kılabilir.
-----------------------------
Yeni bir konu daha açılsın istemiyorum ama, olmayan bir şey bunu yapamaz.
edit: @wking hocam. ben tanrının dünyasını anlamaya çalışsaydım, tanrı var kabul ederdim yani ateist olmazdım. Ve olmayan bir şeyi alt etmeye çalışmak mantıksız :) -
x3uqm4 bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Sana kısa ve öz bir cevap verdim, olayı sen büyüttün. Son kez özetliyorum; tanrı, mantıksız olanı bile gerçek kılabilir.
edit: @wking hocam. ben tanrının dünyasını anlamaya çalışsaydım, tanrı var kabul ederdim yani ateist olmazdım. Ve olmayan bir şeyi alt etmeye çalışmak mantıksız :)
-----------------------------seninle tartışmayı mantıksız kılan kilit nokta burda hocam. ben var olduğuna inanmıyorum ki siz bana onun yarattıkları ile ilgili birşeyler açıklıyorsunuz şeklinde bir cevap vermişsin. bu kadar adamı boşuna yormuş oldun, adam paintte görsel bile hazırlamış halbuki sana. :)
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------x3uqm4 bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Sana kısa ve öz bir cevap verdim, olayı sen büyüttün. Son kez özetliyorum; tanrı, mantıksız olanı bile gerçek kılabilir.
edit: @wking hocam. ben tanrının dünyasını anlamaya çalışsaydım, tanrı var kabul ederdim yani ateist olmazdım. Ve olmayan bir şeyi alt etmeye çalışmak mantıksız :)
-----------------------------seninle tartışmayı mantıksız kılan kilit nokta burda hocam. ben var olduğuna inanmıyorum ki siz bana onun yarattıkları ile ilgili birşeyler açıklıyorsunuz şeklinde bir cevap vermişsin. bu kadar adamı boşuna yormuş oldun, adam paintte görsel bile hazırlamış halbuki sana. :)
mesaji duzenleyip resmi sonradan koymus gormemistim. wking olaya objektif yaklasmiyor, bunu belirttim ben. ben ateist oldugum halde burada tanri varmis gibi objektif olarak tartistim. ama o surekli kendi bakis acisiyla yaklastigi icin boyle gozukuyor. -
x3uqm4 bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Olmayan bir şeyin paradoksu da olamaz arkadaşım. Paradoks gerçek bir demecin kendisi, ya da farklı, gerçek demeçlerin birbirleri ile çelişmesidir. Eğer olmayan bir şey diye olaya giriyorsan zaten paradoksun argümanları gerçek değildir, bu da demeçlerden varılan sonucun gerçek dışı olduğuna dolayısıyla bir paradoks olamayacağına işaret eder.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
x3uqm4 bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
mesaji duzenleyip resmi sonradan koymus gormemistim. wking olaya objektif yaklasmiyor, bunu belirttim ben. ben ateist oldugum halde burada tanri varmis gibi objektif olarak tartistim. ama o surekli kendi bakis acisiyla yaklastigi icin boyle gozukuyor.
-----------------------------wking ne der bilmem ama bence bu olaya objectif yaklaşmak imkansız hocam. sana materyalist bir bilimle allah'ı anlatamayacağımız gibi onun alemindeki olayları da aynı bilimle açıklayamayız. sana tek söyleyebileceğim bir insan bir robot ürettiğinde o robot insanın alemini kavrayamayacağı gibi biz de allah'ın alemini bu materyalist düşünceyle açıklayamayacağımızdır, aynı robotun 0'lık ve 1'lik sistemle bizi açıklayamayacağı gibi. aslında olması gereken de budur ki yaradanla yaradılan arasında bir fark olsun sizlerin dediği gibi.
-
sene olmuş 2011 hala daha allah kendinden büyük taş yaratabilirmi diye tartışan insnlar var.
-
"ateizm dinin benden çaldığı herşeyi sağlıyor,bana gerçekliği öğretiyor" işte burada bitiyor mesele
-
ben tanrının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. dinlerle falan laçka ettiler güzelim dünyamızı. yeryüzünde hiçbir din yokki dünyanın ilerlemesine bir katkıda bulunsun.
-
Ern3st bunu yazdı:
"ateizm dinin benden çaldığı herşeyi sağlıyor,bana gerçekliği öğretiyor" işte burada bitiyor mesele
-----------------------------bu cümleden de anlıoruz ki dinde yasaklananları çok içerlemiş bakmışki özgür olamıo istediği gibi kendisine zarar weremio içemio s*çamıo sonrada benden çaldı dio ben diorum her zaman kişisel fikrim olarak ateizm bencillikten doğmuştur
-
ırwa ya katıldım