folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

wking

//Peki o zaman sen bir aklın olduğuna inanıyor musun? Aklını görmüyorsun ki nasıl inanıyorsun? Ama aklının yaptığı şeyleri elinin yapamayacağını bildiğin için aklınla bi iş yapınca "heh işte aklım bu" diyebiliyorsun.

saçmalıyorsun. 

//İşte dünya, ay, güneş, güneş sistemi, insan sistemi, yer çekimi, genel çekim yasası ve daha nice şeylerin de kendi kendine oluşması imkansız olduğu için Allah'ın yarattığına şüphesiz inanıyorum. bikere bu allahın varlığına (senin için) kesin kanıt göstermez, tanrının varlığına gösterir

//Kur'an'ı okuyunca bunların yüzyıllar önce yazıldığını görüyorsun ve bunları bir insanın veya birden çok insanın kusursuz bir şekilde yazması imkansızdır.

//İçinde bu kadar şifreler olan bir şeyin insanlar tarafından kusursuz yazılmasının mümkünatı yoktur çünkü insan hata yapan bir varlıktır.

kusursuz olduğunu birtek sizler söylüyorsununz, kuarnı kerinimi canım sıkılnca okurum şu anda tam karşımda duruyor, her okuyşumda gülerim ve kendimden daha fazla emin olurum

son paragraflara karşılıkta, bu allah neden herkese adaletli birşekilde sınav yapmıyor? madem adaletli,neden insanların %99 u doğduğu dinle devam ediyor??? arabistanda cs doğan torpilli imtihana mı giriyor??

Hocam o kadar cahilsin ki şu konularda yemin ediyorum inanamıyorum nasıl bu kadar cahil kaldınız, niye araştırmazsınız.

Senin ailen ister müslüman olsun ister hristiyan olsun ister yahudi olsun hiç fark etmez! Allah adalet sahibidir, kimseye haksızlık yapmaz.

Sana küçücük bir örnek veriyorum:

İslam'ın içinde doğmuş namazı niyazı bilen bir insanın namaz kılmaması çok büyük günahtır fakat çölde doğmuş ve islamdan bîhaber olan bir insana Allah niye namaz kılmadın demeyecek, niye bir yaratıcının varlığını bulmadın diyecek. Herkesin imtihanı ve sorgusu aynı olmayabilir!

Heh işte olay budur. Amerika'da hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğan biri ile Türkiye'de müslüman bir ailenin doğan çocuğu Allah katında birdir!

Allah bütün insanlara aynı soruları sormayacak! Öyle olsaydı haşa Allah adil olmazdı.

Ayrıca Allah mutlaka bir şekilde insanların doğru yolu bulması için şans tanır, öyle ya da böyle mutlaka şans tanır.

Bak Allah şu an sana bu tartışma ortamını yarattı ve doğru yolu bulman için şans verdi; bulursan kârlısın, bulamazsan vay haline.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:

nessaj bunu yazdı:

wking

//Peki o zaman sen bir aklın olduğuna inanıyor musun? Aklını görmüyorsun ki nasıl inanıyorsun? Ama aklının yaptığı şeyleri elinin yapamayacağını bildiğin için aklınla bi iş yapınca "heh işte aklım bu" diyebiliyorsun.

saçmalıyorsun. 

//İşte dünya, ay, güneş, güneş sistemi, insan sistemi, yer çekimi, genel çekim yasası ve daha nice şeylerin de kendi kendine oluşması imkansız olduğu için Allah'ın yarattığına şüphesiz inanıyorum. bikere bu allahın varlığına (senin için) kesin kanıt göstermez, tanrının varlığına gösterir

//Kur'an'ı okuyunca bunların yüzyıllar önce yazıldığını görüyorsun ve bunları bir insanın veya birden çok insanın kusursuz bir şekilde yazması imkansızdır.

//İçinde bu kadar şifreler olan bir şeyin insanlar tarafından kusursuz yazılmasının mümkünatı yoktur çünkü insan hata yapan bir varlıktır.

kusursuz olduğunu birtek sizler söylüyorsununz, kuarnı kerinimi canım sıkılnca okurum şu anda tam karşımda duruyor, her okuyşumda gülerim ve kendimden daha fazla emin olurum

son paragraflara karşılıkta, bu allah neden herkese adaletli birşekilde sınav yapmıyor? madem adaletli,neden insanların %99 u doğduğu dinle devam ediyor??? arabistanda cs doğan torpilli imtihana mı giriyor??

Hocam o kadar cahilsin ki şu konularda yemin ediyorum inanamıyorum nasıl bu kadar cahil kaldınız, niye araştırmazsınız.

Senin ailen ister müslüman olsun ister hristiyan olsun ister yahudi olsun hiç fark etmez! Allah adalet sahibidir, kimseye haksızlık yapmaz.

Sana küçücük bir örnek veriyorum:

İslam'ın içinde doğmuş namazı niyazı bilen bir insanın namaz kılmaması çok büyük günahtır fakat çölde doğmuş ve islamdan bîhaber olan bir insana Allah niye namaz kılmadın demeyecek, niye bir yaratıcının varlığını bulmadın diyecek. Herkesin imtihanı ve sorgusu aynı olmayabilir!

Heh işte olay budur. Amerika'da hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğan biri ile Türkiye'de müslüman bir ailenin doğan çocuğu Allah katında birdir!

Allah bütün insanlara aynı soruları sormayacak! Öyle olsaydı haşa Allah adil olmazdı.

Ayrıca Allah mutlaka bir şekilde insanların doğru yolu bulması için şans tanır, öyle ya da böyle mutlaka şans tanır.

Bak Allah şu an sana bu tartışma ortamını yarattı ve doğru yolu bulman için şans verdi; bulursan kârlısın, bulamazsan vay haline.

bence bu kesinlikle doğru.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

olmadigina inandiginiz biseyi niye bu kadar uzatiyorsunuz ki belli ki var : D

la liberte ne meurt jamais.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

Hocam bahsettiğin ayetleri şöyle ele al ; bir kitap yazıyorsun ve bu kitaba gerek o zaman gerekse ileriki zamanlarda gelecek tepkileri tahmin edebilirsin. O zaman naparsın, bari bu ayetlere gelecek cevapları tahmin ediyorum, hemen cevabınıda yazayım dersin. 

Kur'an seninde bildiğin gibi birden kitap olarak inmemiştir, ayet ayet inip kitap halinde toplanmıştır. Bu yüzden halkın verdiği tepkinin sıcaklığında ayetler gelmiştir, halk demiştir; "inanmamız için bize mucize göster", hemen bir ayet daha yazılmıştır; "biz mucize gösteririz onlar inanmazlar.."

Eğer direk kitap olarak halkın önüne koysalardı halktan gelecek tepkiye göre ayet yazamazlardı.

Ayrıca demişsinki; "herkesin imtihanı farklıdır, allah onlara mucize gönderek imtihan etmek istedi."

Katılmıyorum, çünkü allah mucize gönderip imtihan etmek değil, mucize gönderip varlığını ispat etmek istemiş.

Allah kendi varlığını ispat etmek istese bunu yapabilirdi, ne yani Allah mucize gönderdiği insanlara kendini ispat edemedi mi? Haşa Allah bu kadar aciz mi?

Allah geleceği bilir ve görür daha doğrusu zaman kavramı diye bi şey O'nun için yoktur, bizim için yaratılmıştır.

Allah Kur'an'ın parça parça indirilmesini istediği için öyle indirmiştir bu bilinmez, senin dediğin gibi basit bir cevabı yoktur.

Bu olay tıpkı "Yasin" kelimesi gibidir, yani Allah bize cevabını bildirmemiştir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Bu konu neden silinmiyo :|

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=ta-HwCnUOeI

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

yassun bunu yazdı:
    Bu konu neden silinmiyo :|

yorumları okusaydınız anlardınız

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

wkingim

ya sen şimdi yan komşu mehmet abiyi düşün,nedr adam müslüman doğmuştur küçükten bir camide az buz eğimitini almıştır, zaten geçim sıkıntısı o bu derken diğer dinlermiş mantıkmış cartmışcurtmuş hiç düşümneye zamanı olmamıştır ve müslüman ölecektir,

aynınsınn hristiyan versiyonunu düşün nedir aynı şekilde hristiyan ölecektir, ikisinin dini de kendine göre doğrdur.

ama sen diyorsun ki, bunlara adaletki davranılcak, ulan biri cehenneme biri cennete gidecek:D, nesi adaletli bunun?

he bu arada doğru yolu bulma mevzusuna gelince....

ben manyak mıyım dünyada iyilik yapınca cennete gitçeğimi bile bile, istemeyip cehennemi istiyeyim?? huriler üzümler şaraplar bilmemne, ya ben bunları neden istemiyeyim, ben neden islamiyete inanmıyayım? demekki mantığıma ters düşüyor, inanamıyorum,istesemde inanamıyorum, kendimimi kandırayım??, mantklı gelmiyor abicim sen nasıl karşında montitör olmadığna inanamazsan bende allahın olduğuna inanamıyorum. Sonuçta bu bana allahın verdiği irade/zeka ben bunu kullanarak bu sonuca ulaşıyorum

ki ben bu hale namazını kılan kuranını okuyan bir genç iken geldim, az mı yalvardım olmayan allaha bana yol göster diye, az mı düşündüm az mı sıkıntı çektim...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7714714
    7714714's avatar
    Erkek

Allahım bana inanmayı ve sana kulluk etmeyi nesip ettiğin için sana şükürler olsun.bu videoları izledikçe yorumları okudukça ya bende onlardan olsaydım halim ne olurdu diye düşünüyorum.

küllü nefsin zaiketül mevt

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek
    "bu konunun ana amacı, zihninizde yeni bilgiler ya da inançlar yerleştirmek değil, sadece uyanışı gerçekleştirmek. Henüz herkes hazır değil ama birçoğu öyle." eckhart tolle bu adamı seviyorum (: konuda yapılan yorumların hepsini okudum bir yorumda benden: kendinizi bilirseniz açılır gözünüz. sözüm yanlış anlaşılmassa sevinirim. edit: uyanışı gerçekleştirmek için bir bakış atmanız yeterlidir .p

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
Toplam Hit: 33937 Toplam Mesaj: 248