Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
ulquiorra bunu yazdı:
Allah'a ruh ile erişilir siz kalkıp aklınızı kullanarak Allah'ı arıyorsunuz. kullandığınız yöntem yanlış. yapmaya çalıştığınız şey integral sorusunu dil bilgisiyle çözmeye çalışmak gibi.
Tabi ki Allah'ın delilleri vardır insanların aklını kullanarak Allah'ın varlığını kanıtlaması için ancak bu inançlı kişiler içindir. İlk önce ruh ile Allah'ın varlığına inanılır daha sonra akıl ile Allah'ın delilleri sayesinde Allah'ın varlığı kanıtlanır. Siz daha ilk aşamada eleniyorsunuz.
Ateist biri çok iyi niyetli, iyi huylu olsun. Hatta dindeki büyük günahları bile işlememiş olsun. bu insan ateist ölürse eğer cehenneme gider. çünkü dünyaya gelişimizdeki ilk amaç Allah'a iman. ilk amacı tamamlayamamış birisi nasıl yaşamış olursa olsun onun için yolun sonu ebedi ızdıraptır.
herkes çok yazmış ama hepsi az okumuş.
-----------------------------işte error verilen yer burası. neden Allah seni yaratıyor ve kendisine inanmanı istiyor? 10 numara bir insan olduğunda ama inanmadığında ise cehenneme yolluyor, ebedi ızdırap veriyor. Buralarda bir yerde yanlışlık gözünüze çarpmıyor mu?
-----------------------------bir insanın 10 numara olduğuna kim neye göre karar veriyor?
-
aşşağıdan devam.Modlar silebilirse sevinrim
-
Anakroniq bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
ulquiorra bunu yazdı:
Allah'a ruh ile erişilir siz kalkıp aklınızı kullanarak Allah'ı arıyorsunuz. kullandığınız yöntem yanlış. yapmaya çalıştığınız şey integral sorusunu dil bilgisiyle çözmeye çalışmak gibi.
Tabi ki Allah'ın delilleri vardır insanların aklını kullanarak Allah'ın varlığını kanıtlaması için ancak bu inançlı kişiler içindir. İlk önce ruh ile Allah'ın varlığına inanılır daha sonra akıl ile Allah'ın delilleri sayesinde Allah'ın varlığı kanıtlanır. Siz daha ilk aşamada eleniyorsunuz.
Ateist biri çok iyi niyetli, iyi huylu olsun. Hatta dindeki büyük günahları bile işlememiş olsun. bu insan ateist ölürse eğer cehenneme gider. çünkü dünyaya gelişimizdeki ilk amaç Allah'a iman. ilk amacı tamamlayamamış birisi nasıl yaşamış olursa olsun onun için yolun sonu ebedi ızdıraptır.
herkes çok yazmış ama hepsi az okumuş.
-----------------------------işte error verilen yer burası. neden Allah seni yaratıyor ve kendisine inanmanı istiyor? 10 numara bir insan olduğunda ama inanmadığında ise cehenneme yolluyor, ebedi ızdırap veriyor. Buralarda bir yerde yanlışlık gözünüze çarpmıyor mu?
-----------------------------bir insanın 10 numara olduğuna kim neye göre karar veriyor?
-----------------------------kitapta olduğu yazılan tanrı, yine kitapta yazılan kriterlere göre..
Bu durumda ateistler haklı ? Kitaba inanıyorsun neden ? çünkü kitap sana , kitaba inanmanı söylüyor.Dahası cennetin, cehennemin olduğunu, tanrının olduğunu söylüyor.Yapman gerekenleri, ve yapmazsan neler olacağını söylüyor.
din ayırt etmiyorum.
--
Yaratıcının olduğuna inanırım . Çünkü bu mükemmel sistemin rast gele olduğunu düşünmüyorum.
Bunun yanında, her boku yiyen müslümanla, sütten çıkma ak kaşık olan gavur sırf din farkı yüzünden çifte standarta uğruyorsa ??
ulquiorra
kaldı ki : Allah ruh ile aranır demişsin.Başka dinde doğan birisine hep mantığını kullanıp islamı seçseydin diyorlar.
Eğer yaratıcıya ruh ile ulaşmaya çalışırsak, bizi diğerlerindenden yani diğer hayvanlardan ayırdığı mantığı, aklı boşa çıkartmış oluruz.NEden akıl sağlığı yerinde olmayanlar dinden sorumlu dğeil ? neden hayvanlar sorumlu değil ? Çünkü Allah'a ulaşmak için ; önce ne yaptığını, ne istediğini, ne yapman gerektiğini bilmen gerek.
-
videoda kullanılan sözler ve öğeler çok çok salakça :))
-
eXceptioN bunu yazdı:
-----------------------------OSHO hocamızın güzel bir sözü var .p
(bkz: inancın kaynağı korkudur, sahtedir, dışarıdan gelmiştir, inanç dünyadaki en ucuz şeydir.)
Ozaman ucuzken Pahalìla$madan alsan iyi olur sonradan alacak gücün olmaya bilir... dì$ardan gelmi$ diye bilir dünyada hangi akíl veya akìllar böyle bi kitabì dini yaza bilirki.... Osho korkusuz ozaman öylemi Hicbir$eyden korkmaz ölümden dahi... Her$eyi dü$ünüyor Ama dinin gerçek olabilitesini unutuyor ya gerçekse i$te ozaman sìctì...:D -
syntr bunu yazdı:
sene 2011 hala dine kitaba inanan var
-----------------------------Sene 2011 hala dine kitaba inanmayan war
-
NaZi_ bunu yazdı:
Bundan birkaç sene evvel, ''İnsanlar inançsız yaşayamazlar'' diye bir söz duymuştum. Çok haklı bir yargıydı. ''Ben Ateistim'' diyen insanların büyük çoğunluğu farklılık peşinde koşan insanlardır. Son yıllara bulaşmış kalmış olan marjinal hayatların süsü püsü haline gelmiş bir inanç sistemidir. Her inanışın aşırısı zarardır. Ben bir Müslümanım ve dini bir tartışma konusu yapacak kadar aşağılamaya ahlakım el vermiyor. Bunu benim kendi dinimde söylüyor. Ateist insanların hiçbiri, inanışlarını kendi içlerinde yaşamıyor. Belkide onların inanışları ahlaki değerleri barındırmıyor. Gösterilen video bilgi vermek amaçlı değildir. Gösterilen video reklam amaçlıdır. Gösterilen video haksızlığa karşı açıklama niteliğinde değildir. Gösterilen video saldırgan ve propoganda eğiliminde bir görseldir. Belli bir kesimin marjinal hayatlarından doğan tembellik kökenli inanış, bu kadar ucuz oyunlar içerisinde yaşamakta ve yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu yazı ise, yapılan propagandada içeriği geçen tüm dinler adına bir haksızlığa cevaptır. Biz dinimizi ahlakımız çerçevesinde yaşarız. Saygılar.
-----------------------------Her dinin ilk şartı ikiyüzlülüktür, en güzel örneklerinden biri de bu mümin ve ahlaklı kardeşimizin Nazizim reklamı yapmasıdır.
-
Dostlar 24 sayfa olmuş hala tartışıyorsunuz 100024 sayfa konuşsanız ne olacak ne değişecek. Boşu boşuna kirlilik yapmayın ateiz mi mi değiştireceksiniz ya da islamiyeti yeniden mi yazacaksınız. bir dost video paylaşmış benimde hoşuma gitti beğenirsin fikrini söylersin ama yok şiir yazma yok uzun uzun yazılar sanki mahkemeye savunma veriyormuş gibi saçma şeyler bunlar, çok boş vaktiniz mi var bence daha eğlenceli şeyler var dini konuşmaktan...
-
KrypT bunu yazdı:
NaZi_ bunu yazdı:
Bundan birkaç sene evvel, ''İnsanlar inançsız yaşayamazlar'' diye bir söz duymuştum. Çok haklı bir yargıydı. ''Ben Ateistim'' diyen insanların büyük çoğunluğu farklılık peşinde koşan insanlardır. Son yıllara bulaşmış kalmış olan marjinal hayatların süsü püsü haline gelmiş bir inanç sistemidir. Her inanışın aşırısı zarardır. Ben bir Müslümanım ve dini bir tartışma konusu yapacak kadar aşağılamaya ahlakım el vermiyor. Bunu benim kendi dinimde söylüyor. Ateist insanların hiçbiri, inanışlarını kendi içlerinde yaşamıyor. Belkide onların inanışları ahlaki değerleri barındırmıyor. Gösterilen video bilgi vermek amaçlı değildir. Gösterilen video reklam amaçlıdır. Gösterilen video haksızlığa karşı açıklama niteliğinde değildir. Gösterilen video saldırgan ve propoganda eğiliminde bir görseldir. Belli bir kesimin marjinal hayatlarından doğan tembellik kökenli inanış, bu kadar ucuz oyunlar içerisinde yaşamakta ve yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu yazı ise, yapılan propagandada içeriği geçen tüm dinler adına bir haksızlığa cevaptır. Biz dinimizi ahlakımız çerçevesinde yaşarız. Saygılar.
-----------------------------Her dinin ilk şartı ikiyüzlülüktür, en güzel örneklerinden biri de bu mümin ve ahlaklı kardeşimizin Nazizim reklamı yapmasıdır.
-----------------------------Kişisel profil reklam amacı güdmez.
-
ok