folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergerde
    sergerde's avatar
    Erkek
    evrim teorisinin ilgi alanı proteinleri içermiyormu ?? Dur deme güler geçerim :)

isyanda sergerde....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    xzxz bunu yazdı:
    -----------------------------

Kurtcebe bunu yazdı:

Yavrucum sizin Ateist dallamalar(Dawkins,Marx vs) materyalizmi savunmuyorlar mı? Ateizm metafizik hiç bir olguyu kabul ediyor mu? Sen ediyormusun? 

Hem ateistim diyorsun hem ben sana anlatıyorum ateizmin ne olduğunu :) 

Big Bangta evrenin bir başlangıç noktası kabul edildi, ateistlerin aksine sonsuza kadar maddenin var olmayacağını ispatladı(Big Crunc).

Ne alakası mı var? Bu ateizmi destekleyen materyalizmin 20-21. yy dal çöktüğünü bildirir. Evrim teorisi cart curt onlarda baş konularda konuşulur.

Size Kurandan yada hadislerden cevap verilmez vesselam. Ama birzamanlarda " bilim böyle diyor" dediğiniz şeyler artık gerçektende bilimsel olarak teker teker çürütülüyor. 21. yüzyıl aklın mantığın dinin(islamın) gerrçek olarak yaşanacağı bir yüzyıl olacak. Geçin bu ayakları.

Edit. Alıntı yaptığım mesajı düzenlemeden yazmışsın. Ama dün bi arkadaş yamıştı burda eşşeğe altın semeri bindirsende karı yok :) O yüzden bazı konularda he deyip geçiyoruz.

yavru kuşum dinle ozaman : materyalizmin  ve idealizm tarihin düşüncenin başlangıcından beri var olan, bu şey olduğu için mi görüyoruz gördüğümüz için mi var felsefi sorusunun iki farklı karşılığıdır. ancak siz kendi yalanlarında sözüm ona gerçek arayan dallamalarında ne idealizm ne de materyalizm ile gerçek bir bağı olabilir . 

sizin derdiniz sadece, sözüm ona inandığınız şeyleri kullanarak içinde yaşadığınız topluma ve sizin gibi olmayan herşeye saldırmanın yollarını bulmak ve bu şekilde ruhunuzdaki ezikliği, öfkeyi sözde inançlarınızla kapatmaya çalışmaktır. cehennemin ta kendisi sizsiniz , bu dünyaya insana fitneyi yayan cehaleti yücelten tarihin başından beri sizin kafanızdaki açgözlü ezikler olmuştur. 

materyalizm çökse çok mu sevincen, doğru söyle hadi madem allah gelsin meraba aslında ben burdayım siz görmediniz dsin herşey hallolcak mı ? insanların senin tanrına inanmaması neden bu kadar ağrına gidiyor bence materyalizmden önce bunu sorgulamanı öneririm. 

idealizm ya da materyalizm birbirnin zıttı ve kanıtı olarak düşünce var oldukça var kalacaklardır. ama sizin tanrılarınız inananların gölgesindedir , öldüğünüzde onlarda öleceklerdir. 

öte yandan senin gibilerde neden-sonuç bağı gerçek anlamıyla işlemediği için neye dayanarak 21.yy ın senin dinine ait olacağını hissettinde kehanette bulunduğunu sormanın manası var mı ?

ne bileyim , çin müslüman bir ülkemi yoksa abd hegomonyası islam gerçeğine(!) mi dayanmaya karar vermiş ? ruslar japonlar akın akın arap dinine mi koşuyorlar yoksa afrika ve ortadoğuda müslüman ülkeler dinsel bağnazlığın gölgesindeki sefaletten kırılmıyorlar da sen farklı bir gezegendemi yaşıyorsun ?

Profilinde yaş 33 diye yazıyor şu yazdıklarını okuyan birisi 33 yaşındaki adam bunu yazmış desin ben sana yazdıklarının hepsine teker teker cevap verecem :)

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:

Yavrucum sizin Ateist dallamalar(Dawkins,Marx vs) materyalizmi savunmuyorlar mı? Ateizm metafizik hiç bir olguyu kabul ediyor mu? Sen ediyormusun? 

Hem ateistim diyorsun hem ben sana anlatıyorum ateizmin ne olduğunu :) 

Big Bangta evrenin bir başlangıç noktası kabul edildi, ateistlerin aksine sonsuza kadar maddenin var olmayacağını ispatladı(Big Crunc).

Ne alakası mı var? Bu ateizmi destekleyen materyalizmin 20-21. yy dal çöktüğünü bildirir. Evrim teorisi cart curt onlarda baş konularda konuşulur.

Size Kurandan yada hadislerden cevap verilmez vesselam. Ama birzamanlarda " bilim böyle diyor" dediğiniz şeyler artık gerçektende bilimsel olarak teker teker çürütülüyor. 21. yüzyıl aklın mantığın dinin(islamın) gerrçek olarak yaşanacağı bir yüzyıl olacak. Geçin bu ayakları.

Edit. Alıntı yaptığım mesajı düzenlemeden yazmışsın. Ama dün bi arkadaş yazmıştı burda eşşeğe altın semeri bindirsende karı yok :) O yüzden bazı konularda he deyip geçiyoruz.

Ya iş evrim teorisine falan gelince sadece bir teoridir dersiniz, Big Chill, Big Crunch gibi olayalara gelince ispatlandı. İspatlanmadı arkadaşım, bunların ikisi de teoridir.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergerde
    sergerde's avatar
    Erkek
    1 Rastlantılarla ortaya çıktığı iddia edilen ilk biomoleküller beslenme, üreme, korunma gibi canlılık özelliklerine sahip değil miydi? 2 Beslenme, üreme, korunma gibi canlılık özellikleri kompleks sistemlerdir. Az gelişmişleri, çeyrekleri, yarımları işe yaramaz. İşlevlik kazanması için eksiksiz oluşması gerekir. Bu kompleks sistemler rastlantılarla nasıl meydana geldi? İddia edilen ilk ilkel biomolekülün canlılık özelliklerine ve mekanizmalarına sahip olması gerekliliği onun tam bir canlı hücresi olduğunu kanıtlamıyor mu? 3 Aynı dönemlerde ortaya çıkan prokaryot ve ökaryot hücreler arasında evrim mekanizmalarıyla asla açıklanamayan derin, geniş ve büyük yapı farklıkları için ne buyuruyorsunuz? Bu iki hücre arasındaki yapı farklılıkları öylesine büyük geniş ve derindir ki evrimcilerce ortaya atılmaya mecbur kalınan ökaryot hücreler prokaryot hücrelerden evrimleşti safsatası sadece ve sadece iki hücre arasında evrimsel bir bağ kurma amaçlıdır. Bilimsel hiç bir kanıta dayanmaz. 4 RNA, DNA hücre çekirdeği rastlantılarla nasıl oluştu? 5 Eşeysiz üremeden eşeyli üremeye nasıl geçildi? Eşeyli üreme bitkilerden hayvanlara milyonlarca canlı türü tarafından U-Y-G-U-L-A-N-I-R !! ve hepside evrimsel bağ kurulamayacak kadar farklı yapılardadır. Ayrıca eşeyli üremede ayrı ayrı iki cins canlıya ihtiyaç duyulur. Bu canlıların cinslerine uygun olarak mükemmel ve eksiksiz olmaları gerekir. En küçük eksiklik ve aksaklık üremeyi durdurur. Bu mükemmel mekanizma milyonlarca canlı türünde rastlantılarla eksiksiz ve mükemmel olarak nasıl meydana geldi? 6 Omurgasız canlılardan omurgalılara nasıl geçildi? 7 Yumurtlayan soğukkanlı canlıklardan doğuran sıcakkanlık canlılara nasıl geçildi? 8 Prekambriyen dönemde sadece ve seyrek olarak bazı omurgasızlar dışında herhangi bir fosil kaydı bulunmaz ama hemen ardındaki kambriyen döneminde yapı olarak birbirlerinden çok farklı canlılar aniden ve bol sayıda ortaya çıkarlar. Neden? 9 Denizlerden karalara nasıl çıkıldı? 10 Bir alt filumu olan tetrapodlarla primatlar arasındaki ara format canlıları nedir? KrypT nickli arkadaştan cevap bekliyorum !!

isyanda sergerde....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

sergerde bunu yazdı:
    evrim teorisinin ilgi alanı proteinleri içermiyormu ?? Dur deme güler geçerim :)

Şimdi sağda solda okuduğun soruları bir dakika kenara bırakıp, bana evrim teorisini tanımlar mısın?

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

şurda hepimiz türküz adetlerimizi gelenek ve göreneklerimizi biliyoruz bilmeyen uymayan varsada siktrsin gitsin.Din insanın eksik kalan kısımlarını tamamlar, müslümanlık,hristiyanlık,musevilik ne bileyim budizm bile yapar.Biz müslümanız haramda gözümüz yoktur,adam hristiyandır pazarlarıda olsa gider insan içine karışır duasını eder kaynaşır,musevidir ayinlerde etkileşime girer burda sürekli öğütler ve güzel lütuflar bahşedilir insana.Haa şimdi video ile alakalı aklımız fikrimiz var neyin nasıl olduğunu bilecek yaştayız eğer sen gidipte din için canlı bomba oluyosan bu senin aptallığını zaten dinden çıktığını gösterir,ateizmin bi siki aydınlattığı yok aksine insanların içini karartır.Dinden dolayı işlemeyeceği suç varsa gider yapar neden çünkü korkusu yoktur.Din zaten bilimle orantılı gitmelidir aksini idda eden bir dinde yoktur ortada.bilindiği gibi hep dinden çıkmış insanların yanıltmasıdır bilimi yasaklamak insanlara ama kaynaklar yaşananlar ortadadır.orta çağda yasaklanan bilimsel gelişmeler günümüzde hız kazandıysa, neymiş dinden çıkanlar gidip dinle bilim paralel gidebiliyomuş.yani ateistlik bi boka yaramıyo sadece boşluğa atar insanı.korkusuz yapar.bu korkusuzlukta bi yere kadar tabi.hayat her zaman kaşınana ayar vermesini bilmiştir.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergerde
    sergerde's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı:

sergerde bunu yazdı:

Şimdi sağda solda okuduğun soruları bir dakika kenara bırakıp, bana evrim teorisini tanımlar mısın?

Evrim teorisinin var olduğunu kabullenen sensin !! Ben sana hiç bir şey ispatlamıyorum. Sadece cevap istiyorum sorduğum sorulara,ayrıca sağda solda okuduğum sorular değil! evet ;Cevap alayım !!

isyanda sergerde....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

paranın dini, imanı olmaz 

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

bu ara moda zaten ateistlik hayir anlamadigim inanmayan adamin dinle isi ne aksine bunlar her din konusunda ilk sirada bayrak tasiyor

Nedenini sölim ben sana bu adam ateist ve inanmıyor buraya kadar herşey tamam,fakat bu fikrini yaymaya ve kanıtlamaya çalışıyor ki bunun için forum sitelerine birkaç video linki eski yeni düşünürlerden alıntıları buraya copy paste etmek,dinin bir korku araçı olarak insanları kontrol etmek için yaratılmış olduğunu düşünmek ve başka insanlara düşündürmeye çalışmak için bu kadar çabanın nedeni ne olabilir?

Kaldıki bu yeterliliğe sahip olduğun sonuçuna nerden vardın ? senden çok daha zeki ateistlerin bugüne kadar gelebildikleri nokta ortadayken senin burda açınası denilebilçek bişeyleri kanıtlamaya çalışmanın asıl nedeni kendine bile itiraf edemiyorken ben sana nedenini sölim.

İnandığı ateistliğin sonunda ölünçe tamamen yok olaçağı ve geriye hiçbir şey kalmayaçağını savunan bir inanışın var gel gelelim bundan korkuyorsun aslında diğerine inanmak istiyorsun ama beynin ve zekan buna yetmiyor diğer taraf ağır basıyor gel gelelim olurda diğer taraf din tarafı gerçekten varsa ve bizi yaratana bir gün hesap vermen gerekirse orada yalnız olmak istemiyorsun bunun tek ve asıl nedeni budur gerisi sadeçe laf kalabalığıdır ..

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

'kuranı okumayan ateist ile,zeitgeisti izlemeyen müslüman ile din tartışmam.'

bu da froumda birinin sözüydü.kimdi hatırlayamadım.casteal sözüm sana değil yanlış anlama.diyeceğim o ki;ne kadar donanımlı olursan ol karşı tarafında aynı şekilde olması lazım seni eleştirebilmesi için.

'insan yaşamak için doğar,ölmek için yaşar.'

bu da benim uydurmam.ne alaka bilmiyorum : p

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
Toplam Hit: 33935 Toplam Mesaj: 248