Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
tamam la tamam ateistsin coolsun. süpersin adamım sen ya
-
ben ateistim demenin yüceltildiği bir dönem yaşıyoruz bu arkadaşlarda o furyaya kapılanlardan sanırım.
inanmıyorsan inanmazsın kimse gel sana burda bana ateistliği anlat, dinin eksik yanını göster vs. vs. demiyor ayrıca sen/siz kimsinizki veya çapınız ne ki milyonları peşine takmış düşünce/ianançlar hakkında fetva verir gibi konuşabiliyorsunuz?
madem bir dünya görüşün var böyle binlere hitap edilecek yerde değilde kendi arkadaşlıkların içinde tartış. sanal ortamda yaptığın tartışmada sen kimsin ne biliyosun tarzı şeylerle karşılaşmamak için.
tamamiyle genel üstüne alınmak isteyende alındıktan sonra boş verip geçsin. insanlar artık düşünce özgürlüğünün olduğunu farketmeleri amacıyla.
-
syntr bunu yazdı:
-----------------------------
sene 2011 hala dine kitaba inanan var
-----------------------------Nasıl bir dünyada yaşıyorsun merak ettim ordan bakınca böyle gözüküyor demek :|.
-
Inanc ne korkudur nede baska birsey.Inanc asktir, Ben Allahima kitabima peygamberime asigim,Allahim beni cehennemine koysun ama beni onun askindan uzak birakmasin.Icimdeki iman atesiyle yaksin beni.Allahim beni nuruyla parlatsin.Islama bana herseyi sagliyor, Islam bana gormemi, Allahin nimetlerini verdiklerini ona sukrederek, ona taparak onun askini hissettirerek sagliyor.Allahima duam sudur ki; Su zayif kalbimden bir an olsun askini, Allah askini eksik etmesin.Dilerim goremeyenlerede gorecek goz nasip etsin.Kalkip dini ocuymus gibi gosteren, sadece islam korkudur diyen zihniyete yaziklar olsun.Bana benim gibi inanan Mevlana gibi insanlardan ornek verin.Kalkip elin Iranini benim karsima getirmeyin.Biz sevgi peygamberinin ummetiyiz,hersey sevgi ve askla mumkundur.
-
syntr bunu yazdı:
-----------------------------sene 2011 hala dine kitaba inanan var
sene 2011 hala dine kitaba inanmayan var. Not : bu lafim sadece gerici olan bu müridedir. Diger Ateist arkadaslara saygim sonsuz.. -
herşey alışkanlıklardan ibaret.
dindar insan, var mı acaba demeye bile çekinir.
ateizme yeni ısınanların içinde her daim bir "ya varsa" korkusu vardır.
uzun yıllar önce zincirlerini koparanlarda ise tanrı, kandırılmışların inandığı bir nesne olarak algılanır.
-
seni biraz olsun birey olarak algıyarak yorum yapmıştım ama birey olmanın gerektirdiği gereklileri yerine getiremeyen kendini kanıtlama peşinde olan biri olarak görmeye başladım nedeni ise yaşadığı yeri tanrıtanımaz!?!? diye özetleyen biriyle ne tartışılır nede dikkate alınır. sizin gibi insanlara ayrı bir dünya gerekli, toplumda kendinizi rahat hissedebilmeniz amacıyla kapatıcaksın bir bölgeye siz şöylesiniz siz böylesiniz diye pohpohlayacak insanlarla beraber yaşadığınız taktirde inanın toplumsal refah gelicektir dünyaya.
@casteal
-
doğul,yaşa,öldükten sonra hiç olmak yok olmak bence mantıksız.Hiç bir şey kayb olmuyor.Bir formadan diğer formaya geçiyor.İnsanız öldükten sonra ruhumuz yaşar.
çok şükür inanıyoruz.
-
peki hiç din seçmemiş dinle alakası olmayan kişilere ne denir ?
ateist tanrının varlığını inkar eder
peki bir insan doğdu reşit olana kadarda dinle ilgili hiç bir bilgisi yok
sadece çevredeki ahlak kuralları ile yaşıyor bu tip kişilere ne denir
-
eXceptioN bunu yazdı:
OSHO hocamızın güzel bir sözü var .p
(bkz: inancın kaynağı korkudur, sahtedir, dışarıdan gelmiştir, inanç dünyadaki en ucuz şeydir.)
-----------------------------hiç bi insan inançsız değildir. dinin olmadığına inanırsın (mesela). o halde bu da sahtedir, dışarıdan gelmiştir ve en ucuz şeydir. kaynağıda inanmaya korkmaktır.