Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
şunu sormak istiyorum bir atesit olarak. hiç bir şey nedensiz olmaz deniyor ki bu son zamanlarda benim çok aklıma takılıyor. dişlerin bile arasında boşluk var tane tane eğer dişler komple tabaka olsaydı y...ğı yemiştik. yani ruh yok diyorum ama beden nasıl oluyor da geri gelemiyor sadece yara alıyoruz ve ondan dolayı ölenleri bir şekilde geri getiremezmiyiz. kalbi çalıştırsak beyne oksijen salsak. yani konu dağılabilir ama aklımda her ne kadar az soru işareti olsa da (bu arada çok uzay belgeseli izlerim) bir kaç detayı görmezden gelemiyorum. varoluş amacımızı anlamıyorum bir şekilde insanoğlu otomatiğe bağlamış cinsellik sayesinde hayata tutunuyoruz. evrenin sınırlarına uzanmak isterdim.
-
trampfd bunu yazdı:
-----------------------------sergerde bunu yazdı:
-----------------------------
1 Ateist oldunda ne değişti ?? 2 Dinin temeli korkuya dayanıyorda sen ölümden korkmuyormusun ??? 3 Milyarlarca kitlesi -- mensubu olan dinlere tabi olan kişiler salakta bi sizmi akıllısınız ??? 4 Bilimin açıklayamadığı onca soru varken neden sadece bilimin sana gösterdiği yüzünün peşinden koşuyorsun ??? 5 Bilim ''proteinlerin tesadüfen oluşumunu kesinlikle imkansızdır'' der. !!! Ek not: (Hayatın yapı taşı olan proteinlerin tesadüfen oluşmaları matematiksel olarak imkansızdır. Örneğin, bileşiminde 288 amino asit bulunan ortalama büyüklükteki bir protein molekülünün TESADÜFEN oluşma ihtimali 10300'de 1 ihtimaldir. (Bu, 1 rakamının sağına 300 tane sıfır gelmesiyle oluşan astronomik bir sayıdır.) Bu ihtimalin pratikte gerçekleşmesi ise imkansızdır. (Matematikte 1050'de 1'den küçük ihtimaller pratikte "sıfır ihtimal" kabul edilirler.) Tek bir proteinin bile tesadüfen oluşmasını açıklayamayan evrim teorisi, hücrenin ve daha kompleks yapıların nasıl meydana geldiğini asla açıklayamaz) SON OLARAK İNANMADIKLARIN VAR OLMADIKLARI ANLAMINA GELMEZ. SEN GÖZLERİNİ KAPATIYOR OLABİLİRSİN ARKADAŞIM !! GÜN GELİR AÇILIRLAR AMA.....
-----------------------------..ve tüm bunları sağlayan birisi var ama ne hikmetse, arabistanda bir mağra içindeki bir adamla iletişime geçip "insanlık bozuldu, sen onlara doğru yolu göstermelisin" mi diyor? komik :)
Mantıklı sorulara mantıklı cevaplar istiyorum tanrının iletişim şekli seni hiç alakadar etmez !! Sadece sorduklarıma sırasıyla cevap verebiliyorsan tartışalım ?? -
gokcan bunu yazdı:
şunu cidden anlamıyorum bana bunu da açıklayın..Ve bunu bir Müslüman olarak anlamıyorum..
Ateizm, Tanrıya veya ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi. Var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.
Şimdi ateizm bu ise..Bu kişiye neden hala Kur'an dan yada Peygamber efendimizin sözlerinden örnek verilir.Zaten adam ona inanmıyor..Ne kadar saçma hala örnekleri o şekilde çoğaltmak.
-----------------------------Reddetmek veya kabul etmek için sorgulamak gerekir. Bunun içinde elde varolan verileri değerlendirmek gerekir.
Bu yüzden Kur'an dan örnekler veriyoruz.
-
sizin dini itikatınız uçkurunuzdan çalışıyorsa bu ne ateizmin ne de bir dinin sorunudur.
@kurtcebe bing beng ne hacı? big bang olmasın o?? ne olduğunu merak ediyorsan vikipedyayı kullanarak öğrenebilirsin benim burada hatırlatmak istediğim büyük patlama teorisinin materyalist temelli olup eğer kafaları bassaydı detaylarına dindarları evrim teorisinden daha fazla kızdıracak bir yaklaşım olduğudur.
ateizm evet kimseye bişey sağlamaz kimseye olmayan cennetleri vaadedip kimseyi olmayan cehennemlerle tehtid etmez. materyalizm görüşü ve dine yaklaşımı olan ateizm diyelim insana yaşadığı dünyayı anlamasını sağlar, kendine silah,uygarlık,kültür geliştirmesini bir zamanlar doğaüstü sandığı şeyleri beyninde gerçeklerle çözmesini sağlar. ateizm sana tabiki bişey sağlamak için var değil ayrıca ...
öte yandan din ne sağlar ? cehalet ve sefaletten başka insana herhangi bir faydası olmuşmudur? varlığını yine bu cehalete borçlu değilmidir, bilinmeyen birşeye karşı durduk yere araştırmaya düşünmeye düşman kesilmez mi? dünya yuvarlaktır diyeni kazığa bağlayıp yakmaz mı, kendilerine kemik atan yokken durduk yere bilimsel araştırmaya saldırmanın yollarını aramaz mı ?
neyse madem din mevzuu yasaktı bu başlıkta silinsin gitsin
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------sizin dini itikatınız uçkurunuzdan çalışıyorsa bu ne ateizmin ne de bir dinin sorunudur.
@kurtcebe bing beng ne hacı? big bang olmasın o?? ne olduğunu merak ediyorsan vikipedyayı kullanarak öğrenebilirsin benim burada hatırlatmak istediğim büyük patlama teorisinin materyalist temelli olup eğer kafaları bassaydı detaylarına dindarları evrim teorisinden daha fazla kızdıracak bir yaklaşım olduğudur.
ateizm evet kimseye bişey sağlamaz kimseye olmayan cennetleri vaadedip kimseyi olmayan cehennemlerle tehtid etmez. materyalizm görüşü ve dine yaklaşımı olan ateizm diyelim insana yaşadığı dünyayı anlamasını sağlar, kendine silah,uygarlık,kültür geliştirmesini bir zamanlar doğaüstü sandığı şeyleri beyninde gerçeklerle çözmesini sağlar. ateizm sana tabiki bişey sağlamak için var değil ayrıca ...
öte yandan din ne sağlar ? cehalet ve sefaletten başka insana herhangi bir faydası olmuşmudur? varlığını yine bu cehalete borçlu değilmidir, bilinmeyen birşeye karşı durduk yere araştırmaya düşünmeye düşman kesilmez mi? dünya yuvarlaktır diyeni kazığa bağlayıp yakmaz mı, kendilerine kemik atan yokken durduk yere bilimsel araştırmaya saldırmanın yollarını aramaz mı ?
neyse madem din mevzuu yasaktı bu başlıkta silinsin gitsin
Bing Beng? Amuda kalkarak mı okuyon yazdıkları mı? Big Bangın anlamını googledan açıp bende yazarım buraya.
Big Bang ta evrenin açıklaması ne sen onu yaz? Hani sizin dawkinsçiler madde evveldi diyordu şimdi nolduda 0 noktası var diyorlar, ne olduda bu soytarılar fikir değiştirdiler?
Din bu dünyadaki insanoğlunun anatomisinde yatan nefis duygularını yaratıcının koyduğu yasalarla düzene sokmaya çalışır. Ateizmde ahlak kavramı yoktur.
-
@kurtcebe bingbeng ile ahlak kavramının ne alakası var siz ne çekiyonuz kuzum?
http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Patlama
bide araya anatomi fln bilimsel laflar sıkıştırda zırvaladığın belli olmasın , yaratıcın yasa koymuşmuşmuş
unutma ki bu sadece iddialardan ibaret , kanıtlamakla ilgili yükümlülüklerinizi tamamlamadan birileirnin kıçından çıkanlara inanma gereği duymayanları suçlamaya "mantıksal" olarak hakkınız yok öte yandan big bang gibi teoriler tam neticelendirilememiş olsa da temelini elle tutulup gözle görülür gerçeklerden almakta kararlıdır.
-
inanan insanlar zannediyorki ateist birisi önüne geleni sikip çoğaltıyor, heryerde taşkınlık yapıyor ahlaksızlık yapıyor. arkadaşım bunların ateizmle bir ilgisi yok, kişinin kendisiyle ilgisi var. uçkurunu kendi başına kontrol edemeyenler ise dini yasaklarla işin altına cehennem korkusunu yapıştırarak bunları yapmıyor.
-
sergerde bunu yazdı:
1 Ateist oldunda ne değişti ?? 2 Dinin temeli korkuya dayanıyorda sen ölümden korkmuyormusun ??? 3 Milyarlarca kitlesi -- mensubu olan dinlere tabi olan kişiler salakta bi sizmi akıllısınız ??? 4 Bilimin açıklayamadığı onca soru varken neden sadece bilimin sana gösterdiği yüzünün peşinden koşuyorsun ??? 5 Bilim ''proteinlerin tesadüfen oluşumunu kesinlikle imkansızdır'' der. !!! Ek not: (Hayatın yapı taşı olan proteinlerin tesadüfen oluşmaları matematiksel olarak imkansızdır. Örneğin, bileşiminde 288 amino asit bulunan ortalama büyüklükteki bir protein molekülünün TESADÜFEN oluşma ihtimali 10300'de 1 ihtimaldir. (Bu, 1 rakamının sağına 300 tane sıfır gelmesiyle oluşan astronomik bir sayıdır.) Bu ihtimalin pratikte gerçekleşmesi ise imkansızdır. (Matematikte 1050'de 1'den küçük ihtimaller pratikte "sıfır ihtimal" kabul edilirler.) Tek bir proteinin bile tesadüfen oluşmasını açıklayamayan evrim teorisi, hücrenin ve daha kompleks yapıların nasıl meydana geldiğini asla açıklayamaz) SON OLARAK İNANMADIKLARIN VAR OLMADIKLARI ANLAMINA GELMEZ. SEN GÖZLERİNİ KAPATIYOR OLABİLİRSİN ARKADAŞIM !! GÜN GELİR AÇILIRLAR AMA.....
-----------------------------Yapılan hesap modern proteinler üzerinden yapılmakta ve kimyasal, biyokimyasal etkileşimler göz ardı edilip tamamen rastgele olduğu iddiası ortaya atılmaktadır. Ayrıca evrim teorisi tek bir proteinin bile tesadüfen oluşmasını açıklamaz, çünkü bu evrim teorisinin ilgi alanı değildir. Abiogenesis'in ilgi alanıdır. Kaldıki labaratuar ortamında inorganik moleküllerden, RNA ve amino asit oluşumu yapılan çeşitli araştırmalarda gözlenmiştir. Şimdi ortada ateizmle ilgili bir tartışma dönerken, hiç alanınız olmadığı halde bilimsel olayları çarpıtırsanız orada dur derim.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------@kurtcebe bingbeng ile ahlak kavramının ne alakası var siz ne çekiyonuz kuzum?
http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Patlama
Yavrucum sizin Ateist dallamalar(Dawkins,Marx vs) materyalizmi savunmuyorlar mı? Ateizm metafizik hiç bir olguyu kabul ediyor mu? Sen ediyormusun?
Hem ateistim diyorsun hem ben sana anlatıyorum ateizmin ne olduğunu :)
Big Bangta evrenin bir başlangıç noktası kabul edildi, ateistlerin aksine sonsuza kadar maddenin var olmayacağını ispatladı(Big Crunc).
Ne alakası mı var? Bu ateizmi destekleyen materyalizmin 20-21. yy dal çöktüğünü bildirir. Evrim teorisi cart curt onlarda baş konularda konuşulur.
Size Kurandan yada hadislerden cevap verilmez vesselam. Ama birzamanlarda " bilim böyle diyor" dediğiniz şeyler artık gerçektende bilimsel olarak teker teker çürütülüyor. 21. yüzyıl aklın mantığın dinin(islamın) gerrçek olarak yaşanacağı bir yüzyıl olacak. Geçin bu ayakları.
Edit. Alıntı yaptığım mesajı düzenlemeden yazmışsın. Ama dün bi arkadaş yazmıştı burda eşşeğe altın semeri bindirsende karı yok :) O yüzden bazı konularda he deyip geçiyoruz.
-
Kurtcebe bunu yazdı:
Yavrucum sizin Ateist dallamalar(Dawkins,Marx vs) materyalizmi savunmuyorlar mı? Ateizm metafizik hiç bir olguyu kabul ediyor mu? Sen ediyormusun?
Hem ateistim diyorsun hem ben sana anlatıyorum ateizmin ne olduğunu :)
Big Bangta evrenin bir başlangıç noktası kabul edildi, ateistlerin aksine sonsuza kadar maddenin var olmayacağını ispatladı(Big Crunc).
Ne alakası mı var? Bu ateizmi destekleyen materyalizmin 20-21. yy dal çöktüğünü bildirir. Evrim teorisi cart curt onlarda baş konularda konuşulur.
Size Kurandan yada hadislerden cevap verilmez vesselam. Ama birzamanlarda " bilim böyle diyor" dediğiniz şeyler artık gerçektende bilimsel olarak teker teker çürütülüyor. 21. yüzyıl aklın mantığın dinin(islamın) gerrçek olarak yaşanacağı bir yüzyıl olacak. Geçin bu ayakları.
Edit. Alıntı yaptığım mesajı düzenlemeden yazmışsın. Ama dün bi arkadaş yamıştı burda eşşeğe altın semeri bindirsende karı yok :) O yüzden bazı konularda he deyip geçiyoruz.
-----------------------------yavru kuşum dinle ozaman : materyalizmin ve idealizm tarihin düşüncenin başlangıcından beri var olan, bu şey olduğu için mi görüyoruz gördüğümüz için mi var felsefi sorusunun iki farklı karşılığıdır. ancak siz kendi yalanlarında sözüm ona gerçek arayan dallamalarında ne idealizm ne de materyalizm ile gerçek bir bağı olabilir .
sizin derdiniz sadece, sözüm ona inandığınız şeyleri kullanarak içinde yaşadığınız topluma ve sizin gibi olmayan herşeye saldırmanın yollarını bulmak ve bu şekilde ruhunuzdaki ezikliği, öfkeyi sözde inançlarınızla kapatmaya çalışmaktır. cehennemin ta kendisi sizsiniz , bu dünyaya insana fitneyi yayan cehaleti yücelten tarihin başından beri sizin kafanızdaki açgözlü ezikler olmuştur.
materyalizm çökse çok mu sevincen, doğru söyle hadi madem allah gelsin meraba aslında ben burdayım siz görmediniz dsin herşey hallolcak mı ? insanların senin tanrına inanmaması neden bu kadar ağrına gidiyor bence materyalizmden önce bunu sorgulamanı öneririm.
idealizm ya da materyalizm birbirnin zıttı ve kanıtı olarak düşünce var oldukça var kalacaklardır. ama sizin tanrılarınız inananların gölgesindedir , öldüğünüzde onlarda öleceklerdir.
öte yandan senin gibilerde neden-sonuç bağı gerçek anlamıyla işlemediği için neye dayanarak 21.yy ın senin dinine ait olacağını hissettinde kehanette bulunduğunu sormanın manası var mı ?
ne bileyim , çin müslüman bir ülkemi yoksa abd hegomonyası islam gerçeğine(!) mi dayanmaya karar vermiş ? ruslar japonlar akın akın arap dinine mi koşuyorlar yoksa afrika ve ortadoğuda müslüman ülkeler dinsel bağnazlığın gölgesindeki sefaletten kırılmıyorlar da sen farklı bir gezegendemi yaşıyorsun ?