Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
Paradox21 bunu yazdı:
-----------------------------
syntr bunu yazdı:
sene 2011 hala dine kitaba inanan var
-----------------------------Sene 2011 hala dine kitaba inanmayan war
-----------------------------10 tane kitap var hepsine inan bende indirdim dün gece , ona da inan
-
- Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır.
- Biz Tanrı’yı oynamazsak, kim oynayacak?- Deniz fenerleri kiliselerden daha yardımcıdır
At gözlüğü güzel birsey mi sizce(hadi atın sahibi icin güzel ama at için)?
-
Elhamdülillah Müslümanım.
Peki neden Müslümanız?
Amerika'da ya da İsrail'de doğsak yine Müslüman olabilecek miydik?
Biz dini inancımıza gerçekten gönül veriyo muyuz yoksa o dini inanca sahip olmamız sadece sosyal-ekonomik ve tarihi olaylardan mı kaynaklanıyor?
Ya Talas Savaşı olmasaydı ?
İleride istesem dinimi değiştirebilirim (dinde zorlama yoktur, herkes özgürdür), ama bu o toplumda garipsenecek bir davranış değil mi? Amerikada ya da Avrupada Müslümanlara bakışları ortada.. Aynı Şey Müslüman devletler içinde geçerli.
İşte ateistler bu konuda dini inancı olanlara göre avantajlı.. Adamların bir seçim özgürlüğü var.
-
mortyr bunu yazdı:
Peki neden Müslümanız?
Biz dini inancımıza gerçekten gönül veriyo muyuz yoksa o dini inanca sahip olmamız sadece sosyal-ekonomik ve tarihi olaylardan mı kaynaklanıyor?
İleride istesem dinimi değiştirebilirim (dinde zorlama yoktur, herkes özgürdür), ama bu o toplumda garipsenecek bir davranış değil mi? Amerikada ya da Avrupada Müslümanlara bakışları ortada.. Aynı Şey Müslüman devletler içinde geçerli.
İşte ateistler bu konuda dini inancı olanlara göre avantajlı.. Adamların bir seçim özgürlüğü var.
-----------------------------hoca özgürlük diyorsun o özgürlük bu vatandaki herkezde var fakat inancı olmayan birinin inancı ne olursa olsun olan birinden daha fazla dışlandığını da unutuyorsun ki beni dışlamıyorlar ben adam dışlıyorum o ayrı
mahalle baskısı gibi çevre korkusu olan biri tam özgürlüğünü eline alana kadar çoğunluğa ayak uydurmak zorundadır . cahillik tüm dinlerde olan birşey
hıristiyan budist fark edermi agora yı izleyin. din kontrol aracından başka birşey değil farkına varmak yada varmamak işte bütün mesele bu
-
.Edit
yorum aşağıda..
-
PanxeR bunu yazdı:
mortyr bunu yazdı:
Peki neden Müslümanız?
-----------------------------hoca özgürlük diyorsun o özgürlük bu vatandaki herkezde var fakat inancı olmayan birinin inancı ne olursa olsun olan birinden daha fazla dışlandığını da unutuyorsun ki beni dışlamıyorlar ben adam dışlıyorum o ayrı
mahalle baskısı gibi çevre korkusu olan biri tam özgürlüğünü eline alana kadar çoğunluğa ayak uydurmak zorundadır . cahillik tüm dinlerde olan birşey
hıristiyan budist fark edermi agora yı izleyin. din kontrol aracından başka birşey değil farkına varmak yada varmamak işte bütün mesele bu
-----------------------------Bu vatanda özgürlükler daha oturmadı hocam, eğer otursaydı mahalle baskısı diye birşey de olmazdı. Ne kadar ysalar dese de toplumsal bir özgürlük hala sağlanmış değil..
Ayrıca dediğinde çok haklısın din kontrol aracından başka birşey değildir.
-
eXceptioN bunu yazdı:
OSHO hocamızın güzel bir sözü var .p
(bkz: inancın kaynağı korkudur, sahtedir, dışarıdan gelmiştir, inanç dünyadaki en ucuz şeydir.)
-----------------------------adam tekte koymuş cvbı siz daha ne konuşuyorsunuz amk