Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
Allah'a ruh ile erişilir siz kalkıp aklınızı kullanarak Allah'ı arıyorsunuz. kullandığınız yöntem yanlış. yapmaya çalıştığınız şey integral sorusunu dil bilgisiyle çözmeye çalışmak gibi.
Tabi ki Allah'ın delilleri vardır insanların aklını kullanarak Allah'ın varlığını kanıtlaması için ancak bu inançlı kişiler içindir. İlk önce ruh ile Allah'ın varlığına inanılır daha sonra akıl ile Allah'ın delilleri sayesinde Allah'ın varlığı kanıtlanır. Siz daha ilk aşamada eleniyorsunuz.
Ateist biri çok iyi niyetli, iyi huylu olsun. Hatta dindeki büyük günahları bile işlememiş olsun. bu insan ateist ölürse eğer cehenneme gider. çünkü dünyaya gelişimizdeki ilk amaç Allah'a iman. ilk amacı tamamlayamamış birisi nasıl yaşamış olursa olsun onun için yolun sonu ebedi ızdıraptır.
herkes çok yazmış ama hepsi az okumuş.
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------
Allah'a ruh ile erişilir siz kalkıp aklınızı kullanarak Allah'ı arıyorsunuz. kullandığınız yöntem yanlış. yapmaya çalıştığınız şey integral sorusunu dil bilgisiyle çözmeye çalışmak gibi.
Tabi ki Allah'ın delilleri vardır insanların aklını kullanarak Allah'ın varlığını kanıtlaması için ancak bu inançlı kişiler içindir. İlk önce ruh ile Allah'ın varlığına inanılır daha sonra akıl ile Allah'ın delilleri sayesinde Allah'ın varlığı kanıtlanır. Siz daha ilk aşamada eleniyorsunuz.
Ateist biri çok iyi niyetli, iyi huylu olsun. Hatta dindeki büyük günahları bile işlememiş olsun. bu insan ateist ölürse eğer cehenneme gider. çünkü dünyaya gelişimizdeki ilk amaç Allah'a iman. ilk amacı tamamlayamamış birisi nasıl yaşamış olursa olsun onun için yolun sonu ebedi ızdıraptır.
-----------------------------peki allah olmadan önceki zamanlardaki ruhlar, örneğin 3000sene önce mısırda yaşayanlarda benzer şekilde RA'ya ancak ruh ile ulaşılır siz bi bok bilmiyonuz boş boş konuşuyonuz demiyormuydu bir takım kafirlere. günümüzde allahın ulaşamadığı yerlerde mesela çinde ya da norveçte,avustralyada yaşayanlar ordaki ruhlar nolcek ? güney amerikanın balta girmemiş ormanlarında yaşayan islamı geç hiç bir dinin ulaşmadığı yerdeki ruhlar?
delil dediğin şeyler ancak akıl ile idrak edilebilir, aklın bir tanımı varken ruhun belirli bir tanımı yoktur. Sen insanı diğer hayvanattan ayıran tek şey olan aklı reddedip ne olduğu nerde başlayıp bittiği hatta olup olmadığı bilinemeyen birşeyden ruhtan bahsediyorsun , insanı diğer mahlukattan ayıran tek desturu ortadan kaldıralım diyorsun ki bu bile inkar ettiğin o aklın ürünü bir düşüncedir. öyle birşeyin olduğu yani dediğin dinsel bağnazlığın "ruh , maneviyat" yalanları ile insanların aklına ve hayatına dayatıldığı durumlar , ortaçağ avrupası, günümüz afganistanı vb örnekler zaten dünyaya inmiş cehennemin kendisidir. aklın olmadığı yerde istediği kadar maneviyat olsun ruhani şuhu ile dolup taşmış olsun ortaya çıkacak tek şey hayvanlıktır
-
xzxz bunu yazdı:
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------peki allah olmadan önceki zamanlardaki ruhlar, örneğin 3000sene önce mısırda yaşayanlarda benzer şekilde RA'ya ancak ruh ile ulaşılır siz bi bok bilmiyonuz boş boş konuşuyonuz demiyormuydu bir takım kafirlere. günümüzde allahın ulaşamadığı yerlerde mesela çinde ya da norveçte,avustralyada yaşayanlar ordaki ruhlar nolcek ? güney amerikanın balta girmemiş ormanlarında yaşayan islamı geç hiç bir dinin ulaşmadığı yerdeki ruhlar?
delil dediğin şeyler ancak akıl ile idrak edilebilir, aklın bir tanımı varken ruhun belirli bir tanımı yoktur. Sen insanı diğer hayvanattan ayıran tek şey olan aklı reddedip ne olduğu nerde başlayıp bittiği hatta olup olmadığı bilinemeyen birşeyden ruhtan bahsediyorsun , insanı diğer mahlukattan ayıran tek desturu ortadan kaldıralım diyorsun ki bu bile inkar ettiğin o aklın ürünü bir düşüncedir. öyle birşeyin olduğu yani dediğin dinsel bağnazlığın "ruh , maneviyat" yalanları ile insanların aklına ve hayatına dayatıldığı durumlar , ortaçağ avrupası, günümüz afganistanı vb örnekler zaten dünyaya inmiş cehennemin kendisidir. aklın olmadığı yerde istediği kadar maneviyat olsun ruhani şuhu ile dolup taşmış olsun ortaya çıkacak tek şey hayvanlıktır
Allahın ulaşamadığı yer çin,norveç hmm ok birde http://www.sadakat.net/forum/islamgenel/islami_tebligin_ulasamadigi_insanlar-t28218.0.html oku soruna yanıt bulacaksın.(ayetlerle) -
tahribat hala dini tartışıyor, 2 yıl önce de tartışıyordu.
-
trabs0n bunu yazdı:
Ulan Yunus inandı Adına Destanlar yazdı..
Mevlana yandı bir kere görmek için dağlara dolandı
2 kuruş beyni bok'a bulanmış embriyolar inanmadı.
Neyse bu şiirim sataşma nezdinde değildi. :) isteyen istediği kola kapağına ve don lastiğine tapabilir.
Ama birşey gözüme takıldı Rna Dna larla bişey açıklamaya çalışan arkadaş şu sorumuda yanıtlarmı?
Sıkıntıyı, vicdan azab'ını bana bu yolla bilimsel olarak açıkla.??
-----------------------------Görmemişim. Buyrun; http://www.bun.kyoto-u.ac.jp/~suchii/D.onM.html
Ayrıca D. C. Geary'nin "The Origin of Mind: Evolution of Brain, Cognition and General Intelligence" kitabı da bu konu ile ilgili çok güzel bir kaynaktır.
-
Bundan birkaç sene evvel, ''İnsanlar inançsız yaşayamazlar'' diye bir söz duymuştum. Çok haklı bir yargıydı. ''Ben Ateistim'' diyen insanların büyük çoğunluğu farklılık peşinde koşan insanlardır. Son yıllara bulaşmış kalmış olan marjinal hayatların süsü püsü haline gelmiş bir inanç sistemidir. Her inanışın aşırısı zarardır. Ben bir Müslümanım ve dini bir tartışma konusu yapacak kadar aşağılamaya ahlakım el vermiyor. Bunu benim kendi dinimde söylüyor. Ateist insanların hiçbiri, inanışlarını kendi içlerinde yaşamıyor. Belkide onların inanışları ahlaki değerleri barındırmıyor. Gösterilen video bilgi vermek amaçlı değildir. Gösterilen video reklam amaçlıdır. Gösterilen video haksızlığa karşı açıklama niteliğinde değildir. Gösterilen video saldırgan ve propoganda eğiliminde bir görseldir. Belli bir kesimin marjinal hayatlarından doğan tembellik kökenli inanış, bu kadar ucuz oyunlar içerisinde yaşamakta ve yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu yazı ise, yapılan propagandada içeriği geçen tüm dinler adına bir haksızlığa cevaptır. Biz dinimizi ahlakımız çerçevesinde yaşarız. Saygılar.
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------işte error verilen yer burası. neden Allah seni yaratıyor ve kendisine inanmanı istiyor? 10 numara bir insan olduğunda ama inanmadığında ise cehenneme yolluyor, ebedi ızdırap veriyor. Buralarda bir yerde yanlışlık gözünüze çarpmıyor mu?
-
NaZi_ bunu yazdı:
-----------------------------Bundan birkaç sene evvel, ''İnsanlar inançsız yaşayamazlar'' diye bir söz duymuştum. Çok haklı bir yargıydı. ''Ben Ateistim'' diyen insanların büyük çoğunluğu farklılık peşinde koşan insanlardır. Son yıllara bulaşmış kalmış olan marjinal hayatların süsü püsü haline gelmiş bir inanç sistemidir. Her inanışın aşırısı zarardır. Ben bir Müslümanım ve dini bir tartışma konusu yapacak kadar aşağılamaya ahlakım el vermiyor. Bunu benim kendi dinimde söylüyor. Ateist insanların hiçbiri, inanışlarını kendi içlerinde yaşamıyor. Belkide onların inanışları ahlaki değerleri barındırmıyor. Gösterilen video bilgi vermek amaçlı değildir. Gösterilen video reklam amaçlıdır. Gösterilen video haksızlığa karşı açıklama niteliğinde değildir. Gösterilen video saldırgan ve propoganda eğiliminde bir görseldir. Belli bir kesimin marjinal hayatlarından doğan tembellik kökenli inanış, bu kadar ucuz oyunlar içerisinde yaşamakta ve yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu yazı ise, yapılan propagandada içeriği geçen tüm dinler adına bir haksızlığa cevaptır. Biz dinimizi ahlakımız çerçevesinde yaşarız. Saygılar.
-
Tartışılması gereken şu : inançsızlık bir inanç mıdır ? Sonra gerikalanına gelirsiniz...
edit:
ki bana göre kusursuzluk nasıl bir kusursa, inançsızlık bir inançtır.Birileri ateizme saldırarak , onlara müslümanlığı ve dini eleştirme hakkı verdi.
KAldı ki hakaret içermediği sürece eleştirmek, eleştirilmek , bunu kabullenmek bir sanattır, çağdaşlıktır..
Cahil adam kendini eleştirlenleri hakaretle, sinirle karşılık verir, cahil adam savunduğu bir değere hakaret içermeyen bir eleştiri bile olsa , en büyük hakaretmiş gibi algılar.
Cahilliği geride bırakın.
----
Bu gün defne joy foster'ın haberi vardı mynette.Altta yazmış biri o akdar alkol alırsa olacağı buydu.Allah korkusu gerek tarzında birşey.İşte islamı algılayış, yorumlama çok saçma bir yerde.Bu adam astım, kalp krizi ve ölümün peygamberlerde bile olduğunu bilmiyor mu ?
Müslümanlık hoş görü dinidir deyip, mini etek giyiyorsun kahbe diyen, temizlik imandan gelir deyip ; leş gibi kokarak insanları rahatsız eden bir zihniyet var.
Milletimizin zihniyeti.Sadece müslümanlıkla alakalı değil.Atatürkçü, ateist, deist, kürt, alevi.. Neyi savunursa savunsun, idolojisini çarpıtma durumu var.Bizim halkımızda mevcut.
---
Ateist, deist, müslüman, hristiyan, kürt, alevi, türbanlı....Hiç biri önemli değil.Birbirine saygı duymayan bir millet haline geldik.GÖrünüşte chp, müslüman, ateizm suçlu gibi dursa da değil.
Suçlu olan milletimizin zihniyeti.NEyi benimserse benimsesinler...Savundukları , yaptıkları değil, savunma biçimleri ve yapma biçimleri yanlış..
-
yeter a.q aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın.