folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek
    anca ortalık karıştırsın bu adam içinizde yaşayın la derdiniz ne?

Allah Türktür.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Matchup bunu yazdı:
    -----------------------------

syntr bunu yazdı:

sene 2011 hala dine kitaba inanan var 

ne gerici insan var ya demi hayret bişi :( . Geçen gördüm toplu namaz kılıyorlar yok artık dedim ne olmuşuz ne hale gelmişiz dedim . Türkiye laiktir laik kalacaaak , akp halka hesap verecekkk jkahamuahah :D.

5 dakka oldu hala gülüyom qwkjfqwgh

Metallica Rules
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    @Krypt, @Wking, siz ikinizde beni anlamadınız. burada konu ağırlık, fizik veya benzeri bir şey değil. Burada konu, Tanrının paradoks olduğudur.
    Evet, @kreyzi beni biraz anladı sağolsun :)
    birşeyi yaratan kişi ondan üstün olan kişi değil midir ?

yani bir varlık kendinden büyük birşey yaratabilir mi ? onu yaratan olduğu için her zaman en büyük o olmaz mı ?

adı üstünde paradoks böyle saçma birşeye düşecek kimse yoktur burada sanıyorum

Kaldıramayacağı kayayı yaratırsa, Onu kaldıramaz, gücü yetmez.
    Yaratamazsa, her şeyi yaratan değildir.
    Bu bir paradoks, bunun içinden çıkılamaz. cevap aramak boşuna. ben ilk yazdığım şeye örnek olarak bunu vermiştim. keşke cevaplarınızı soruya değil, ilk yazdığıma verseydiniz :)

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    @Krypt, @Wking, siz ikinizde beni anlamadınız. burada konu ağırlık, fizik veya benzeri bir şey değil. Burada konu, Tanrının paradoks olduğudur.

yani bir varlık kendinden büyük birşey yaratabilir mi ? onu yaratan olduğu için her zaman en büyük o olmaz mı ?

Bu bir paradoks, bunun içinden çıkılamaz. cevap aramak boşuna. ben ilk yazdığım şeye örnek olarak bunu vermiştim. keşke cevaplarınızı soruya değil, ilk yazdığıma verseydiniz :)

Bunun bir cevabı var bak, oku: http://www.tahribat.com/Forum-Ateizm-Bana-Hicbir-Sey-Saglamiyor-130607/9/#1498447

Sadece 3 başlık değil, bütün içeriği oku bi şeyler anlamak ve kaliteli bir tartışmacı olmak istiyorsan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    wking bunu yazdı:

x3uqm4 bunu yazdı:

Bunun bir cevabı var bak, oku: http://www.tahribat.com/Forum-Ateizm-Bana-Hicbir-Sey-Saglamiyor-130607/9/#1498447

Sadece 3 başlık değil, bütün içeriği oku bi şeyler anlamak ve kaliteli bir tartışmacı olmak istiyorsan.

hocam tekrar baktım sagol bişey dikkatimi cekti. oradaki 1, 2,3 maddelermis. bende sorulara verilen cevap sanmistim :D
    okudum. bu cevapta sacmalik. neden mi?
     Soru ile yapılmak istenen kıyas, çelişkili hükümlere dayandırılmıştır. Dolayısıyla, bu sorunun "iddia olma" özelliği yoktur. 

Bir iddia yok ortada, sadece çelişki var. Ayrıca soruyu soran kişiyi bilgisiz göstermeye çalışan bir cevap. Bu soruda sadece çelişki vardır. defalarca söyledim. "Tanrı yoktur" iddiası yoktur.

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    hocam tekrar baktım sagol bişey dikkatimi cekti. oradaki 1, 2,3 maddelermis. bende sorulara verilen cevap sanmistim :D
    okudum. bu cevapta sacmalik. neden mi?

Soru ile yapılmak istenen kıyas, çelişkili hükümlere dayandırılmıştır. Dolayısıyla, bu sorunun "iddia olma" özelliği yoktur. 

Bir iddia yok ortada, sadece çelişki var. Ayrıca soruyu soran kişiyi bilgisiz göstermeye çalışan bir cevap. Bu soruda sadece çelişki vardır. defalarca söyledim. "Tanrı yoktur" iddiası yoktur.

"tanrı yoktur" iddiası olmadığını farkındayım, "tanrı en güçlü değildir" iddiası vardır. Yani bir iddia vardır!

Aslında birazcık felsefeyle "tanrı yoktur" iddiasını öne sürdüğünü bile çıkarabilirim ama yoruldum artık.

Biz ne dersek diyelim sen aynı telden çalmaya devam edecek gibisin, hayırlı geceler diliyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:

Hayır arkadaşım, asıl sen anlamadın. İnsanlar paradoxlara tabidir, ancak tanrılar değildir. "Kaldıramayacağı kayayı yaratırsa, Onu kaldıramaz, gücü yetmez." Bunu neye dayanarak söylüyorsun, tanrıyı gördün mü? İçinde bulunduğu ortamı biliyor musun? Tanrı ile ilgili tek bilgini her şeye gücünün yetmesi deyip, sonradan bak buna gücü yetmiyor demen komik. Her şeye gücü yeten tanrının bir şeye gücünün yetmemesi, ve buna gücünün yetmemesinin sebebinin sırf insanlar için imkansız olması bir çelişki değil midir? Bence bu paradox diye ortaya atılan şey, geri tepmektedir, ve ateistlerin lehine değil aleyhine işlemektedir. Konu ağırlık, fizik ve ya benzeri bir şey değil zaten, konu senin dünyevi tecrübelerden yol alarak tanrıyı yargılıyor olman. Sana en başta verdiğim basit cevabı reddediyorsun çünkü senin için mümkün değil, ancak ben de zaten hiç bir zaman bunu iddia etmedim, tek söylediğim konu tanrının gücü olduğunda düşünce kalıplarını aşmandı ki açıkca bunu beceremiyorsun, zırt pırt dönüp tanrı paradokstur diyorsun, daha bir adet mantıklı cevabın yok bana, sürekli başa sarıyorsun. İddia ediyorum bu paradox geçersizdir, ve ortaya atılan örnek tarafcılığa bağlı sığ düşünmenin aciz bir örneğidir. Aksini iddia eden, bu arkadaş gibi olayı başa sarmadan mantıklı açıklamalar getirebilecek olan birisi varsa gelsin. Ha burada konu tanrının varlığı, ya da yokluğu değildir. O konuda her ne kadar ateistlerle aynı fikirde olmak hoşlandığım bir şey olmasada, nihai olarak hemfikiriz. Ama sadece o konuda. Konumuz burada ortaya atılan paradox iddiasıdır. Bekliyorum.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    Hocam ortada iddia yok. ben ilk mesajimda sorudan önce birşeyler yazmıştım. yazdığıma görede bir örnek vermiştim. bir çok paradoks örneği var. ancak siz gittiniz örneğe takıldınız. eğer daha çok paradokslara takılmak isterseniz, şunlara cevap arayabilirsiniz. Ancak cevap aramak boşuna olacaktır.
    Tanrı kaldıramayacağı kadar ağır bir taş yaratabilir mi? 

Tanrı kendinden bir tane daha yaratabilir mi? 

Tanrı kendini yok edebilir mi? 

Tanrı 'kendisinden daha yüce' bir varlık yaratabilir mi?

herşeyi kapsayan ve herşeyde varolan tanrı herşeyi de içinde yaratır ve yok eder dersek ve tanrı herşeye muktedirse kendi kendini de yok etmeye muktedir midir? bu durumda tanrının evreni yok etmesi kendini de yok etmesi anlamına mı gelir?

tanrı eylem olarak insanı yaratmıştır ve arkasından söz olarak din kitaplarını göndermiştir. bu noktadan hareketle söz eylemden nasıl daha etkili olabilir?

=)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sana kısa ve öz bir cevap verdim, olayı sen büyüttün. Son kez özetliyorum; tanrı, mantıksız olanı bile gerçek kılabilir.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Son bir şey söylüyorum, senin hayal dünyan sınırlıdır. Allah ise sonsuzluk kavramındadır.

Sen hayal dünyan ile onun dünyasını anlayamazsın, bu basit sorularla alt edemezsin.

Arkadaki beyazlığı sonsuz olarak düşün (çünkü sonsuzu gösteremem), siyah daire ise insanların algılayabileceği alan olsun.

Oradaki mavi nokta senin sorunun cevabı fakat sen ona ulaşamazsın, çünkü sen sınırlı düşünüyorsun fakat Allah için sınır diye bi şey yoktur. Sınır denen şey bizim için yaratılmıştır, şimdi anladın mı hocam?

http://img706.imageshack.us/img706/2922/19289073.jpg

Toplam Hit: 33938 Toplam Mesaj: 248