Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
syntr bunu yazdı:
-----------------------------sene 2011 hala dine kitaba inanan var
-----------------------------bugüne kadar gördüğüm en çapsız yaklaşım :D kapasitenin de bir alt sınırı olmalı :D bu mu yani :D
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------
herşey alışkanlıklardan ibaret.
dindar insan, var mı acaba demeye bile çekinir.
ateizme yeni ısınanların içinde her daim bir "ya varsa" korkusu vardır.
uzun yıllar önce zincirlerini koparanlarda ise tanrı, kandırılmışların inandığı bir nesne olarak algılanır.
-----------------------------bu söylemiş olduğun cümleye katılmıyorum.. eğer bilinçsizce bu düşünceyi benimsemişse, doğrudur. fakat bilinçli bir şekilde o düşünceyi benimseyenler için doğru değil.. "ya varsa" sorusuna verilecek cevabı vardır ki adam ateizmi benimsemiş olsun..
-
Madem hersey boşş neden kuranda yazılanların hepsi bir bir gerçekleşiyor? biri yüzyıllar önce kahinlik yapıp bi kitap mı yazmış, şöyle olacak böyle olacak die??
-
"Dinde zorlama yoktur. Çünkü, Hak ve batıl birbirinden ayırt edilmiştir"
Bence daha fazla cevaba gerek yok cevap vererek bu gibi kimselere kendilerini birşeymiş gibi hissetme duygusu veriyoruz boşverin adamda inanç yoksa uğraşmak boşuna asıl uğraşılması gereken ikilemde olan vede imanı zayıflamış olan.
Dünyalar kadar altını harçasanda inancın uğruna vermez sana bir insanın inançını kurtardığında verdiği sevabı Hak Teala sana...
-
eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz - Kim ne yazarsa yazsın hiç kimsenin fikri değişmeyecek daha öncede böyle çok konu oldu sadece sayfalarca yazı olucak .
-
Ramazan ayında oruçlu müslüman halk sokaktayken ateist bir adamın çocuğu elinde abur cubur atıştırıyormuş. Ateist baba çocuğa bakmış oruçlu insanların gözü önünde yemek yiyor kapmış veleti çekmiş sopayı. Çocuk ne oluyor babacığım demiş. Adam ramazan ayında oruçlu müslümanların önünde böyle bir şeye kalkıştığı için dövdüğünü söylemiş. Çocuk babasına sen ne zamandandır müslümamsın demiş. Baba müslüman olmadığını ama inançlı insanlara saygı ile yaklaşılması gerektiğini söylemiş..
Şimdi ateist adam var tıpkı bu misaldeki gibidir. Kendine inançsızdır. İnançlı insanada saygılıdır.
Birde ateist vardır kendini ispatlama çabasında olan, ahlak kurallarının, genel geçer sosyal kuralların sadece din dayatması olduğunu düşünen, işine gelmediği kanuınları hiçe saymak için kendini avutan kişidir. Birde buna kılıf uydurur "bilimsel" etiketi adı altında.
Şimdi konuyu açan arkadaşı üye olduğum tarihten beri takip ederim din konularındaki yazdıklarına, tek bir ortak nokta var hepsindede kendini ispatlama çabası, aydınlanmış insan rolü vs. :)
Kuran-ı Kerim'i okudukça inançsızlığım artıyor yazmışsın iyi güzel de materyalizm ile kitaptaki felsefeyi birbirine karıştırırsan zaten pusulayı şaşırırsın ki şaşırmışsında senin bu saaaten sonrada dönecek bi u dönüş çizginde yok :)
Ama senin inansızlığın seni bağlar, tahminde ediyorum büyük ihtimalle maddeciliğe,marxizmle kafayı bozmuşsun. Çok istersen sana materyalizmin 21. yüzyılda nasıl çöktüğünü yazarım tartışırız :)
-
Ben bu ateizmin insanlara dinin tasavvufi yonunun iyi anlatilamadigini dusundugum icin icine dustukleri bir bosluk olarak nitelendiriyorum ve takdir ediyorum. En azindan insanin yaradilis fitratindan biri olan yaradani arama yolunda sorgulayarak onemli bir adim atmis oluyorlar. Iste bundan sonraki adim gorebilmek, algilayabilmek, hissedebilmek... Bildigim 2 sey var; -insan eli ve akli ile yapilmis hersey birgun yok olup gitmeye mahkumdur. -seytan sana aklina gelebilecek herseyin yalan oldugunu soyleyebilir. Ama herseyin... Yanlizca Allah'in varliginin ve birliginin olmadigini soyleyemez cunku onuda o yaratmistir...
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
Din kitlelerin afyonudur,
-----------------------------Kusura bakma hocam ama amacın ne bir günde senin dünya görüşünü değiştiren ne kendinle çelişiyosun
http://www.tahribat.com/Forum-Arkadaslar-Lutfen-Bu-Sayfayi-Sikayet-Edelim-130511/1/#1496532
-
tanrinin varligina yada yokluguna herhangi bir kanit yoktur. tanri paradokstur, çelişkidir.
Tanrı insanın içinde yarattığı bir hayal ürünüdür. İnsanlar zayıftır. Her insanın inanma ihtiyacı vardır. İşte dinlerde bu noktada ortaya çıkmıştır. Peygamber "Dünya boka dönüyor ulan! Bu gidişata dur demek lazım, ama nasıl?" der. Ardından o zamanlar bilim geri planda olduğu için evreni, doğayı açıklayamaz bu yüzden hayalinde bir Tanrı yaratır. Ve dünyayı düzene sokmak için bir din yaratır. Devamından gelen peygamberler ise her dünya bozulduğunda bunu tekrarlarlar. Din ve tanrı ne kadar konuşulursa konuşulsun, bir sonuca ulaşılamaz.
Russelin tanrı paradoksu:_tanrının varolduğunu kabul ediyor musun? _evet. _onun gücünün sonsuz olduğunu kabul ediyor musun? _evet. _onun herseyi yaratabileceğini kabul ediyor musun? _evet. _soru:''bu niteliklere sahip olduğunu kabul ettiğin tanrı, kendisinin kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratabilir mi? Eğer cevap yaratabilir ise: Onun gücü herşeye yetmez. Eğer cevap yaratamaz ise: O Herşeyi yaratan değildir.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
Russelin tanrı paradoksu:_tanrının varolduğunu kabul ediyor musun? _evet. _onun gücünün sonsuz olduğunu kabul ediyor musun? _evet. _onun herseyi yaratabileceğini kabul ediyor musun? _evet. _soru:''bu niteliklere sahip olduğunu kabul ettiğin tanrı, kendisinin kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratabilir mi? Eğer cevap yaratabilir ise: Onun gücü herşeye yetmez. Eğer cevap yaratamaz ise: O Herşeyi yaratan değildir.
-----------------------------Tanrı kendisinin kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratıp, sonra onu kaldırır. Çünkü o tanrıdır, onun için imkansız yoktur.