Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor
-
Arkadaşlar defalarca dile getiriyoruz ama diğer sayfalarada bakınca, savunduğunuz Tanrı fikri ile Bertnard Russel'ın kutsal çaydanlığı arasında hiç bir fark yok.
Aklınızda hemen şunların oluştuğuna eminim, "adama bak! biz tanrı diyoz, o çaydanlık diyor " burada çaydanlık olayın ne kadar saçma boyutlara ulaştığını yansıtmak açısından kullanılmıştır.
Bilmeyen arkadaşlar için Bertnard Russel'ın çaydanlık benzeşimini sunayım.
"Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her Pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakınçağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir Engizisyon yargıcıyla bir randevu alınırdı."
Yine verilecek cevapların ciddiyetini tahmin ettiğim için bir muzip arkadaş çıkıpta, "istersen kola kapağına, istersen don lastiğine tap" diye gayriciddi ve tartışma etiğinden uzak cevaplar vermesin.
-
ufak paragraflarla insanların inancını sadece önceki tarihlerden bu yana gelmiş bir düşünce olarak özetleyebiliyosun ya ben seni gerçekten kutluyorum :)
-
13 sayfa yorumu okumadım ve okumam da. çünkü (yazarın dinine bakmaksızın) çoğu düşünmeden yazılmış, gereksiz yorumlar. belki daha öncelerki yorumlarda sorulmuştur ama:
Din adamlarının, o dine inananların davranışlarının sorumluluğunu yaratıcıya yüklemek niye? tüm teistler terorist olsa bile bunun Allah'la ne alakası var? yaptıkları eylemler Allah'ın kusurunu değil kulların sapkınlıklarını gösterir. dini kullanarak birşeyler elde etmeye çalışanlara kızıp yaratıcıya küsmek, dini terslemek çocukça. yaptığınız tam da bu dini kullanan şeref sahibi olmayan aşağılıkların istediği şeyler. dini kullananlar toplumu bölmek ister. siz de böylece onların ekmeğine yağ sürmüş oluyorsunuz.
dini konu yasağı kalktı mı len? :D
-
hayatım o kdar boktan saçma sapan gidiyoki bunların hepsi tesadüf olamaz :)
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------
Son bir şey söylüyorum, senin hayal dünyan sınırlıdır. Allah ise sonsuzluk kavramındadır.
Sen hayal dünyan ile onun dünyasını anlayamazsın, bu basit sorularla alt edemezsin.
Arkadaki beyazlığı sonsuz olarak düşün (çünkü sonsuzu gösteremem), siyah daire ise insanların algılayabileceği alan olsun.
Oradaki mavi nokta senin sorunun cevabı fakat sen ona ulaşamazsın, çünkü sen sınırlı düşünüyorsun fakat Allah için sınır diye bi şey yoktur. Sınır denen şey bizim için yaratılmıştır, şimdi anladın mı hocam?

-----------------------------O zaman şöyle diyeyim , hiçbir zaman anlamaya aklımızın yetmeyeceği bir yaratıcıya, allah içtenlikle samimi bir şekilde inanmamızı mı istiyor ?
Yoksa bunların hepsi saçma gelip, aklımız gerçekten kavramaya yetmeyecek, en iyisi direk kabul edelim mi diyoruz.
Aklının yetemediği birşeye inanan insana, samimiyeti ile inanıyor diyemeyiz.
-
o riski nasıl göze alıp inanmıyorsunuz ona şaşırıyorum nasılsa hiç bi zeka tanrıya ulaşamıyacak :)
-
CasTeaL bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
Son bir şey söylüyorum, senin hayal dünyan sınırlıdır. Allah ise sonsuzluk kavramındadır.
Sen hayal dünyan ile onun dünyasını anlayamazsın, bu basit sorularla alt edemezsin.
Arkadaki beyazlığı sonsuz olarak düşün (çünkü sonsuzu gösteremem), siyah daire ise insanların algılayabileceği alan olsun.
Oradaki mavi nokta senin sorunun cevabı fakat sen ona ulaşamazsın, çünkü sen sınırlı düşünüyorsun fakat Allah için sınır diye bi şey yoktur. Sınır denen şey bizim için yaratılmıştır, şimdi anladın mı hocam?

-----------------------------O zaman şöyle diyeyim , hiçbir zaman anlamaya aklımızın yetmeyeceği bir yaratıcıya, allah içtenlikle samimi bir şekilde inanmamızı mı istiyor ?
Yoksa bunların hepsi saçma gelip, aklımız gerçekten kavramaya yetmeyecek, en iyisi direk kabul edelim mi diyoruz.
Aklının yetemediği birşeye inanan insana, samimiyeti ile inanıyor diyemeyiz.
-----------------------------zaten içtenlikle değil korkudan inanıyorlar.cehennem gibi bir gerçek varken ortada :F yusuf yusuf mode on.
-
Şimdi videoyu izledim. Benim dikkatimi çekti, sizin de dikkatinizi çekmiştir. Hep böyle kan, revan, dehşet, korku içeren şeylerin aşırı islamcılar tarafından gerçekleştirildiğini apaçık görüyorsunuz. Ateistlerin de çoğunluğu zaten bu tür olayları kaynak gösteriyor, bizi sorgulamak için? Madem müslümansın, bu nedir? Falanca falanca olay olmuş, hala Tanrıya mı inanıyorsun? ... tarzı. Şimdi, güzel kardeşim, herşeyden önce, tamam inanmayabilirsin, saygımız vardır. Müslümanlığın temelinde bu saygınlık vardır zaten. Farklı dinlere inananlara ve ibadet yerlerine saygı göstermek buyurulmuştur.
Değinmek istediğim nokta, bu tür diyaloglar; genelde kendini müslüman olarak gören kişilerin büyük bir intihar saldırısı düzenleyip, X kişiyi öldürmesiyle, gündeme gelir. Sen sanıyormusun ki, bu tür eylemleri gerçekleştirenler gerçekten Müslüman? İslamda böyle birşey yok. Kimse, kimsenin canına kast edemez. Bu tür zalimler, "Cihad" adı altında (ki bu "Cihad" terimi de onların gözünde İslam dışı tüm varlıkları yok etmek olarak algılanır) böyle eylemlere girişirler. Cihad savaşmak değildir. Cihad, bireylerin dünyevi zevklere karşı direnişini, mücadeleyi ve insanları islam ile tanıştırmayı konu alır. İnananların birbirlerinin canına kast ederek Cihadı yayma düşüncesi, İslamla bağdaştırılamaz. Kısacası bu kişiler kendisini müslüman sanan; ama gerçekte Tanrının ve bizlerin gözünde hiçbir değeri olmayan insanlardır.
Lütfen, artık kaynak olarak, bizim inancımıza bürünmüş teröristlerin video/fotoğraflarıyla mesaj yazmayın. Bizim sizin inancınıza olan saygımızı, sizde bize gösterin. Zaten gösterenler için lafım yok. Kimse üstüne alınmasın.
Saygılarımla.
-
CasTeaL bunu yazdı:
Arkadaşlar defalarca dile getiriyoruz ama diğer sayfalarada bakınca, savunduğunuz Tanrı fikri ile Bertnard Russel'ın kutsal çaydanlığı arasında hiç bir fark yok.
Aklınızda hemen şunların oluştuğuna eminim, "adama bak! biz tanrı diyoz, o çaydanlık diyor " burada çaydanlık olayın ne kadar saçma boyutlara ulaştığını yansıtmak açısından kullanılmıştır.
"Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her Pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakınçağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir Engizisyon yargıcıyla bir randevu alınırdı."
Yine verilecek cevapların ciddiyetini tahmin ettiğim için bir muzip arkadaş çıkıpta, "istersen kola kapağına, istersen don lastiğine tap" diye gayriciddi ve tartışma etiğinden uzak cevaplar vermesin.
-----------------------------Sorun da burada başlıyor işte hocam, böyle bir kitap onaylanmadı, onaylanmayacak, onaylanamaz.
Madem böyle düşünüyorsun şimdi böyle bir kitap bas ve onaylat bakalım bundan 500 yıl sonra o kitap kutsal olsun, insanlar çaydanlığa tapsın. Hadi hocam bekliyorum.
-
wking bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------Sorun da burada başlıyor işte hocam, böyle bir kitap onaylanmadı, onaylanmayacak, onaylanamaz.
Madem böyle düşünüyorsun şimdi böyle bir kitap bas ve onaylat bakalım bundan 500 yıl sonra o kitap kutsal olsun, insanlar çaydanlığa tapsın. Hadi hocam bekliyorum.
-----------------------------2000 yıl önce yaşamış olsaydı bazı şşeyleri onaylatabilirdi. zira teknolojinin, haber alımının geliştikçe yeryüzünde ortaya çıkan dinlerin sayısındaki azalma sadece bir tesadüf mü?