folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Meral Akşener'in Kuracağı Yeni Parti Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Meral Akşener'in Kuracağı Yeni Parti Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı

Meral aksener‘e simdiden karsi cikan ya din bezirgani ya tayyipci ya onun yancisi bahcelici ya kürtcü ya komünist ya da partiyi Kemalizm‘den baska yöne saptiran kilicdaroglucu(ki kilicdaroglu‘nun bir hemserisi olarak bunu söylüyorum)

Son 15 yilda adim adim bataga sürüklenen Türkiye‘yi tekrar gün yüzüne cikarmasi icin Meral Aksener‘e sans taninmasindan yanayim.

:))

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tüm yorumları okudum ve sonuç: bu dar kafalılığı acilen bırakmamız lazım !
    1. ülkede vergilerin durumu belli, asgari ücret ile geçim belli, mutluluk oranı v.s herşey ortada
    sen ise tüm bunları görmezden gelip yok efendim bu kadın bu parayı nereden buldu kesin dış destek alıyor bilmem ne diyorsun ?
    sanki şuan başımızda olanlar gökten zembille indi ve zamanında kimseden destek almadılar ?

2. fetöcü değilci muhabbeti de bi ayrı komedi, bu kadar tehlikeli ve oy oranı öngörülemez düzeyde olan bir rakibin en ufak bir fetö bağlantısı bulunsa çoktan içerde olmazmıydı ?
    ayrıca zamanında fetöyle kardeşlik yapan ve her faaliyetini destekleyen ve bu pisliği başımıza bela edenler yine şuan başımızda olanlar değilmiydi ? sürekli kandırıldık diyenlerin faturasını vatandaş ödüyor yani sen ödüyorsun hiç zorunda gitmiyor mu ?

3. türkçülük ülkcülük olayıda ayrı dert sanki mhpnin başındaki kişinin kim olması gerektiği hangi türkçü veya ülkücüye soruldu veya Meral Akşener mhpden ihraç edilirken bu kadar sevilen ve saygı duyulan birinin partiden atılması durumu hangi ülkücüye hangi mhpliye danışıldı ?

4. aslına astarına bakmadan internette gördüğün her görüntüye neden inanıyorsun ? kadının 15 mayıs mhp kurultayı ile ilgili 15 inden sonra .. sözünün videosunu kesip onu 15 temmuz diye göstermeye çalışanların seni kadırmasına neden izin veriyorsun ?
    ben başbakan olacağım demesi mhpnin başına geçersem partimi iktdira taşıyacağım anlamındayken sen bunu darbe sonrası ülkenin başına geçeceğim olarak algılıyorsun v.s ?

https://www.youtube.com/watch?v=zS19YP-9Syc

gelelim görüşüme: şuan için 2019 başkanlık seçimlerinde akşenerden daha güçlü bir aday yok çünkü herkes onu konuşuyor ve düşündüğüm gibi akşener aday olacaksa tüm hayır bloğu akşeneri desteklemeli ve bu destek vatandaşı rahatsız edecek türden bir destek olmamalı yoksa iş "chp hdp hayır diyor bunlar vatan haini biz evet demeliyiz" algısına dönüşürse yine şuanki kazanır çünkü bizim milletimiz çabuk gaza geliyor ve son referandumda hayır demeyi düşünen birinin "hdp ile pkk ile aynı saftamı olacaksın ?" lafını duyduktan sonra evet kullanması gerçeğini yani bu tip insanların da varlığını ve her oyun eşit olduğunu düşünerek hareket etmeleri lazım..

LhaNeT tarafından 21/Eki/17 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Sağın böyle acınacak bir duruma düşmesinin sebebi, tüm sağ partilerin fetöcü olsun yada olmasın birer Amerikan maşası olması. Herkes ben daha iyi maşayım kavgasında. Tüm sağ partilerinin var oluşunun tek temeli sermayeye dayanıyor. Ortak dertleri, sermaye büyüsün, sermaya güçlensin. Kapitalizmin temelidir sermaye. Kimi az dinci, kimi daha dinci, ama ortak tek yanları, "Sermaye" kölesi bir zihniyet. Sol partiler için de kusursuz demiyorum ama sol partiler daima kendi ideolojilerine ve prensiplerine sadık kalıyorlar. Çoğunuz diyeceksiniz ideoloji karın doyurmaz. Tabii doğrudur, buna kimse itiraz edemez. İdeolojisi olmayan ve içi boşaltılmış siyaset'te aynen bu günki gibi boş ve muğlak olur. Kimse önünü göremiyor. Herkes bir kahraman arayışı içinde. Erdoğan da bu rolü en iyi oynayan kişi. Bakalım nereye kadar. Meral Akşeneri konuşanlar da bir tek Mhp seçmenleri. Sizin dünyanız kendi aranızda. Kendi dünyanızı tüm türkiye'ye mal etmek bir hata olur. Meral Akşener hakkında herkes kendi beklentilerini saymış. Meral Akşenerin bir lider sıfatıyla henüz kendi sözlerini duymadık. Yolun başındayken bir kaç gaf yaparsa, kendi kalesine de ilk golü atmış olur. Mecliste konuşmak ile halka hitab etmek farklı şeyler. Umarım Mhp'nin küskünlerinin oyları Akp'ye kaymaz. >Ben ondan endişeleniyorum.

emrah20 tarafından 21/Eki/17 20:45 tarihinde düzenlenmiştir

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Valla bilemeyecem ama benim gözüm kesiyor gibi, erkek gibi kadın! Daha ne diyim. iyi galiba birazda benim çaresizlik ve umutsuzluk var, ben ona oy veririm.

Kurtismail tarafından 21/Eki/17 23:07 tarihinde düzenlenmiştir

Işık Savaşçısı...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opsiyonel
    opsiyonel's avatar
    Erkek

akşenerin altından bence birçok oyun çıkacak tabikide ilerleyen günlerde göreceğiz ne olup olmayacağını

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

Tahribat'ta ilk defa bu kadar uzun soluklu ve bansız bir siyaset konusu görüyorum :) Gözüme ilişen üç şey oldu baya güldüm :

1) Ahmet Takan kurt gazeteci.

2) Türkiye'de seküler ve muhafazakar kanat olduğunu iddia ederek birlikte hareket edecek kesimlerin yine aynı sıfatı haiz iki kitlenin gerçek mensuplarından aynı anda oy alabileceği iddiası.

3) CHP'nin "böyle bir ülke olabilir mi" özdeyişi(!) ile, koalisyonla dahi olsa iktidara gelebileceği iyimserliği.

Seçimlere daha çok var. İçeride ve dışarıda gündem epey hareketli geçecektir. Şimdiden oy oranı yazan bile olmuş. Bu kadar aceleci olmayın.

Şimdi öncelikle bu alıntı yaptığım kısıma cevap vereyim çünkü ilk 2 madde benim yazmış olduğum içerikten alıntı. Ahmet Takan'ı ve gazeteciliğin ne olduğunu bilmeyen birine bu garip gelmelidir ki, bunu da normal karşılıyorum. Gazeteciliğin merkezi olan Ankara'da Ahmet Takan'ın kurt gazeteciliği Ankara gazetecileri tarafından kabul edilen bir şey. Sizin şahsi fikirlerinizin bir önemi yok belki sizin için en kurt gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'dır.

İkinci maddede ise büyük bir bilgi eksikliği var. Türkiye'de seküler ve muhafakazakar kanatlar var. Bu sekülarizmi allahsızlık/dinsizlik, muhafazakarlığı ise allahçılık/dincilik olarak görüyorsanız sizin için normal. Türkiye'de milliyetçilik de, Atatürkçülük de, kemalizm de, sol görüşler de sekülerdir. Seküler-Muhafazakâr kanatlar yeni partinin kendini konumlandırdığı "milli merkez"de buluşacaklar, buna da tekrar tanıklık edeceğiz (bkz: I. Meclis, İttihat ve Terakki). Sekülerlik-Muhafazakârlık birbirine zıt şeyler değil. Fikirleri iyi tanımanız gerekiyor. En basit örnekler; Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa. Hem muhafazakâr hem de seküler insanlar. Türkiye'de bu iki kanada da mensup insanlar olmadığını söylemek çok yanlış bir söylem. Bu iki kanat var ve hâlâ yaşıyorlar. Muhafazakâr deyince aklına Necip Fazıl gelmeyenler benim ne demek istediklerimi gayet iyi anlayacaklardır.

Gelelim para meselesine; Ümit Özdağ, Kübra Par'ın programında bunu gayet iyi açıkladı. Şuan partinin pek bir masrafı olmadığını, parti kurucular kurulunun gerekli masrafları karşıladığını, parti kurulduktan sonra da büyük bir kampanya yapılacağını söyledi. Sanıyorsunuz ki Türkiye'de parti kurmak için çok çok çok büyük paraların dönmesi gerekiyor. Hayır, öyle bir şey yok. Şuan yeni partinin sadece Ankara ve İstanbul binaları üzerine çalışmalar yapılıyor. 81 il ve 957 ilçede aynı anda bina açsaydı, teşkilat kursaydı ve onları besleseydi "bu paranın suyu nerden akıyor" diye düşünebilirdiniz fakat şuan öyle bir durum yok. Türkiye'de faal 96 parti var. Bu partilerden sadece 25-30 tanesi son seçimlere katılabildi. Bunun da belirli şartları var, her şey için acele ediyor ve sorduğunuz soruların cevabını biran önce almak istiyorsunuz ama hiç sabretmeyi düşünmüyorsunuz. Yeni partinin arkasında AB, ABD, Almanya, Rusya vb. herhangi bir güç aramayın. 

Neymiş efendim ülkeyi bir kadın yönetemezmiş, evde kararları baba alıyormuş, annenin vasfı yokmuş vs. Böylesine sapık ve sapkın düşüncelerin Tahribat'da açıkça söylenebiliyor olması gerçekten üzücü. Kaale almıyorum.

"Erdoğan rejimi"nin seçimle gideceğine inanmayan arkadaşımız serzenişinde haklı. Referandum seçimlerinde sandığa sahip çıkmak isteyen iki isim vardı Ümit Özdağ-Meral Akşener o gece YSK'da verilen mücadeleyi bilenler/duyanlar/izleyenler vardır illâki. %38-41 barajına kadar gerilemiş bir AKP var şuan. 15 Temmuz 2018'de yapılacak olan erken seçim ile bunu da görmüş olacağız. Benim inancım, gitmese bile bir daha toparlayamayacak şekilde dağılması yönünde. Sandıkların korunma meselesi ile tamamen bizlerin elinde olan bir şey. Halkını arkasına alan "muhalefet" gerekeni yapacaktır. En azından ben yeni partide bunun olacağına eminim.

Yeni partiyi MHP oylarının bölünmesine yönelik bir hareket olarak görenler ise çok yanılacaklar. 2018'in Mart ayında Devlet Bahçeli koltuğunu bırakınca her şeyi daha net göreceğiz. Sadece medyaya bakıp MHP'den parlatılan isimlerin koltuk için hazırlandığını anlayabiliriz. Bir diğer ihtimal Devlet Bahçeli'nin koltukta kalması eğer böyle bir şey gerçekleşirse maksimum alınacak oy %6'dır. Seçim barajını düşürmeye yönelik yapılabilecek bir hamle içinse yeni yılı beklememiz gerekecek. Böyle bir ihtimal de var.

Allah Türktür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

Mhp deki teşkilatların yarısından fazlası istifa etti.Meralin partisine geçecekler , evet-hayır referandumundan bahçelinin bittiği zaten belli oldu. Bahçelinin tayyip in uşağı olmasını kaldıramadılar. Hala bahçeliyi destekleyenlerde düşüncelerini değiştiremeyen , yenilemeyen ya da kabullenemeyenlerdir. Kanayan bir yara varsa söküp atıcaksın. Yazık ettiler mhp ye , piç ettiler partiyi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Bir Emine Ülker Tarhan değil.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

"Akşener amerikan uşağı, altından kesin oyun çıkacak, onu destekleyen derin birileri var" gibi söylemlerin kaynağı nedir arkadaşlar ?

Dün arkadaşla bu konuyu tartışıyoruz kalkıp "arkasında amerika var" dedi, "neye dayanarak söylüyorsun" soruma "bilmiyorum bana öyle geliyor" diye cevap verdi.

Sahiden bu düşüncenin dayanağı nedir ? Ben hükümetin bu düşünceyi vatandaşa empoze ettiğini düşünüyorum. İnsanlarda sürekli bir "akp giderse düzen bozulur, kötünün de kötüsü yaşanır, ülkede kaos çıkar" düşüncesi var. Bu sizce neden kaynaklanıyor ve bu yanlış düşünceye sahip insanları nasıl doğru düşünmeye sevk edebiliriz ?

Adamlar nuh diyor peygamber demiyor...

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    ershn bunu yazdı
    literatur bunu yazdı

Şimdi öncelikle bu alıntı yaptığım kısıma cevap vereyim çünkü ilk 2 madde benim yazmış olduğum içerikten alıntı. Ahmet Takan'ı ve gazeteciliğin ne olduğunu bilmeyen birine bu garip gelmelidir ki, bunu da normal karşılıyorum. Gazeteciliğin merkezi olan Ankara'da Ahmet Takan'ın kurt gazeteciliği Ankara gazetecileri tarafından kabul edilen bir şey. Sizin şahsi fikirlerinizin bir önemi yok belki sizin için en kurt gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'dır.

İkinci maddede ise büyük bir bilgi eksikliği var. Türkiye'de seküler ve muhafakazakar kanatlar var. Bu sekülarizmi allahsızlık/dinsizlik, muhafazakarlığı ise allahçılık/dincilik olarak görüyorsanız sizin için normal. Türkiye'de milliyetçilik de, Atatürkçülük de, kemalizm de, sol görüşler de sekülerdir. Seküler-Muhafazakâr kanatlar yeni partinin kendini konumlandırdığı "milli merkez"de buluşacaklar, buna da tekrar tanıklık edeceğiz (bkz: I. Meclis, İttihat ve Terakki). Sekülerlik-Muhafazakârlık birbirine zıt şeyler değil. Fikirleri iyi tanımanız gerekiyor. En basit örnekler; Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa. Hem muhafazakâr hem de seküler insanlar. Türkiye'de bu iki kanada da mensup insanlar olmadığını söylemek çok yanlış bir söylem. Bu iki kanat var ve hâlâ yaşıyorlar. Muhafazakâr deyince aklına Necip Fazıl gelmeyenler benim ne demek istediklerimi gayet iyi anlayacaklardır.

Ahmet Takan ile ROK'un gözümde bir farkı yok hocam. İkisi de kalibre ve ciddiyette aynı kulvardalar.

İkinci kısma dair yazdıklarına bakınca eleştirimi hiç anlamadığını görüyorum. Düşünsel temelde iki akımın tek grupta yahut kişide mevcut olması mümkündür. Ama bu mesele biri Türkiye gerçekleri bir diğeri de daha genel olarak söylem tezatlığı sebebiyle sıkıntılı. İlki, Türkiye'de seçmen hem muhafazakâr hem seküler değildir. Böyle bir kitle yok. Bu söylemle Türkiye'de oy alamazsın. En fazla çıkar dersin ki "kardeşim imanınız imansızlığınız laikliğiniz şeriatçılığınız vs. sizi bağlar ben kalkınmacı ve ilerlemeciyim kimseye müdahil olmayacağım", halk da bunu yemez ama gene kendi içinde tutarlı bir söylemdir. Anadolu tabiri ile seçim sonuçlarını görünce göt üstüne oturur kalırsın. Bu noktada İttihat ve Terakki ile 1.Meclis'i örnek göstermen ayrıca isabetsiz olmuş. İkisi de kurucu meclis sayılır. Her ikisi de işinin sonraki aşamalarında yoğun tasfiyelere şahit olmuştur ki bu da yine benim seküler-muhafazakâr politik birlikteliğinin namümkün olduğu tezimi doğrular.

İkinci hususa gelince; diyelim ki Türkiye'de seçmen tercihlerini ve bu meseledeki verileri görmezden geldin ve "kardeşim ben macera arıyorum, param da bol vaktim de" dedin ve kendini seküler muhafazakâr olarak tanımladın, meydana çıktın. Hem halk hem de siyaset bilimciler adama gülerler. Kılıçdaroğlu'nun mottosu burada üstüne yapışır ve sana "böyle bir şey olabilir mi"ler ile hücum ederler. Siyasi düşünce tarihi ve siyaset felsefesinin ve dahi insan tabiatının özüne aykırı bu söylem. Rezil ederler adamı.

Türkçüleri severim. Dinamik adam hangi kesimden olursa olsun kabulüm. Ama duygularınız tutarısızlığa itiyor. Sorsam Türkçe şöyle böyle bir ton nutuk atarsın, ama Allah özel isim olduğu halde küçük harfle yazmışsın. İşte buna ilkesellik değil ilkellik diyoruz. Dili inancına göre yontamazsın. Yoksa orda da adama gülerler :)

Toplam Hit: 36358 Toplam Mesaj: 279
siyaset türkiye meral akşener yeni parti