Soma'da Maden Faciası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Balikesirde AFAD da calisan yetkili bi akrabam var, onunla gorustum az once. Cok zor kurtulma ihtimalleri artik diyo. Ölü sayisi 400ü bulurmus.

Biz bile inemiyoruz cogu yere diyo. Onlardan da rahatsizlanan olmus mudahale esnasinda o derece diyo.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Balikesirde AFAD da calisan yetkili bi akrabam var, onunla gorustum az once. Cok zor kurtulma ihtimalleri artik diyo. Ölü sayisi 400ü bulurmus.

Biz bile inemiyoruz cogu yere diyo. Onlardan da rahatsizlanan olmus mudahale esnasinda o derece diyo.

yeteri kadar oksijen tüpü olsa idi....

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    banger bi sus artik ya her seye atliyon
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

kardeşim orada şu anda. dün gece otostop la gittiler.

saat 1 gibi oradaydı. 

saat 1 de bana gelen bir haberde şu ifadeler vardı

"abi ölü sayısı 200 ü geçti. cesetleri tır ve izmirden gelen cenaze araçlarıyla soğuk hava depolarına ( kırkağaçta ki ) taşıyorlar."

sabah kardeşimle görüştüm 

abi geldiğimiz saatten beri sadece 2 kişi sağ çıkarıldı gerisi hep ceset.

içeride 1000 e yakın ( ki benim tahminim daha fazla ) işçi vardı. resmi kayıtta söylenen şu an 205 işçi hayatını kaybetti. + diğer 200 küsür işçi

ve içeride mahsur kalanlar. KORKARIZ ki ölü sayısı 400 ün üzerinde... 

Akşam bizde gidiyoruz soma'ya. yapılabilecek birşey var mı yokmu bakalım. detayları yazarım yine

SYL 184
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

yeteri kadar oksijen tüpü olsa idi....

Iscilerdeki maskeler bir saat oda normal bi kullanimla hayati idame ettirecek duzeydeymis. O anin korku ve panik ortamiyla nefes alisverisi maksimum duzeye ulastigindan malesefes yarim saat dayanabilirmis maskeler. 

Ne aci ki bitecegini bile bile ölümü beklediler. Nefes alamayarak o an aileleleri akillarinda belki ne hayalleri akillarina gelerek vefat ettiler.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    HeadBanger bunu yazdı

@serdar

dövlet diyor ki her işletme işletmenin boyutuna göre  işgüvenlikçi ve iş yerimi hekimi bulmak zorundadır.

devlet denetimini bu konularda iş güvenlikçi üzerinden yapar dıyoruz. iş güvenlikçinin parasını patron öder diyoruz.

anlaman için kocaman da yazabilrim 

DEVLET İŞ GÜVENLİKÇİNİN PARASINI VERMEZ. PATRON VERİR. PATRON NE DERSE İŞ GÜVENLİKÇİ PISIRIK OLUR TAMAM ABİ EYVALLAH ABİ. NE VEREYİM ABİME DİYE DEVAM EDER.

bende diyorum ki devlet bu konuda bir şey yapamaz. devlet bu konuda bir adım atarak iş güvenliği birimini oldug gibi kendi ellerine altına alır.

he bu arada dua bir boka yaramazsa annen baban ( Allah gecinden korusun  ) vefat ettiğinde mevlütte okutma sen.

1 mayıstan anlamıyormuşum.

1 mayıstan anlamam için taksime gidip onun bunun malına mülküne zarar verip devletin polisine taş atıp ona buna sövmekse 1 mayıs şuuru sağl kalsın.

ben çalışanım devletin bana tahsis etmiş oldugu bayramı değerlendiriyorum. dahaa geniş kapsamlı olanlarda işçi ve emekçilerle ilgili şeyleri devletten isteyebilir.   bknz: sendikalar ( varsa satılmamışlar bknz: disk kesk vs ) 

hadi güldürme beni. çok küçük düşüyorsun. devletin özel sektöre yapabilecekleri sınırlıdır sadece köprü olur iş güvenlikçi.

sen memur olsan madende çalışırmıydın? iş güvenliği de öyle bir şey. devlert memurunu sürekli madende çalıştıramazsın.

Delinin yalellisi gibi yok taş atılmış bilmemne geçin muhabbeti Taksim'de onlar taş attı polis çatır çatır vatandaşı katletti neyse konun alakası yok başka yere çekme mevzuyu

konU memur madende çalışmak değil konu denetlemek bakkal manav değil orası maden gerekirse bakanlık müfettiş görevlendirecek çok sık gidecek oraya kardeşim iş güvenliği uzmanının kaderine bırakmayacak onca emekçinin canını ama hükümet muhalefetten gelen teklifi bile değerlendirmediyse böyle denetlemediyse bunca insanın katili odur

ölen öldüğüyle kalsın sır kapısı mantığı dua filan edin senelerdir madenlerde insanlar ölür yine ölmeye devam etsin sizin istediğiniZ bu özel sektör sonuçta dimi 

yav he he  biz sır kapısı izleyek sende hiç bir zaman bu şekilde siyaset yapma.

milletin babası amcası dayısı ölmüş sen burda devletin anasını s..im tayyibin amk. bu kafaylada sen fazla yaşama.

devlet müfettişi her an oraya gitmez abicim afedersin ama devletin müfettişi oraya bile girmek istemıordur.

iş güvenlikçinin insafına kalmıştır. patrondan alıyor parası devletten değil.

azcık bilgi sahibi ol da gel abi hiç tartışmayalım bu konuyu seninle.

bilgi sahibi olmadan bilgi verme lütfen.

ulan senin yaşın kaç dalyarak kimi ölüp kimin Yasin okutup okutmamasına karışıyosun seni burda hoşaf ederim çocuk defol lan şurdan üzüntümüzü adam gibi yaşayalım şerefsiz

ArduouS tarafından 14/May/14 11:11 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

ya olayı neden siyasete döküyorsunuz arkadaşlar ? biz 400 ile 800 tane candan bahsediyoruz siz birbirinizi yiyorsunuz! ayıptır! yönetimin bir an önce konuya müdahele etmesini rica ediyorum.

SYL 184
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    HeadBanger bunu yazdı

@serdar

dövlet diyor ki her işletme işletmenin boyutuna göre  işgüvenlikçi ve iş yerimi hekimi bulmak zorundadır.

devlet denetimini bu konularda iş güvenlikçi üzerinden yapar dıyoruz. iş güvenlikçinin parasını patron öder diyoruz.

anlaman için kocaman da yazabilrim 

DEVLET İŞ GÜVENLİKÇİNİN PARASINI VERMEZ. PATRON VERİR. PATRON NE DERSE İŞ GÜVENLİKÇİ PISIRIK OLUR TAMAM ABİ EYVALLAH ABİ. NE VEREYİM ABİME DİYE DEVAM EDER.

bende diyorum ki devlet bu konuda bir şey yapamaz. devlet bu konuda bir adım atarak iş güvenliği birimini oldug gibi kendi ellerine altına alır.

he bu arada dua bir boka yaramazsa annen baban ( Allah gecinden korusun  ) vefat ettiğinde mevlütte okutma sen.

1 mayıstan anlamıyormuşum.

1 mayıstan anlamam için taksime gidip onun bunun malına mülküne zarar verip devletin polisine taş atıp ona buna sövmekse 1 mayıs şuuru sağl kalsın.

ben çalışanım devletin bana tahsis etmiş oldugu bayramı değerlendiriyorum. dahaa geniş kapsamlı olanlarda işçi ve emekçilerle ilgili şeyleri devletten isteyebilir.   bknz: sendikalar ( varsa satılmamışlar bknz: disk kesk vs ) 

hadi güldürme beni. çok küçük düşüyorsun. devletin özel sektöre yapabilecekleri sınırlıdır sadece köprü olur iş güvenlikçi.

sen memur olsan madende çalışırmıydın? iş güvenliği de öyle bir şey. devlert memurunu sürekli madende çalıştıramazsın.

Delinin yalellisi gibi yok taş atılmış bilmemne geçin muhabbeti Taksim'de onlar taş attı polis çatır çatır vatandaşı katletti neyse konun alakası yok başka yere çekme mevzuyu

konU memur madende çalışmak değil konu denetlemek bakkal manav değil orası maden gerekirse bakanlık müfettiş görevlendirecek çok sık gidecek oraya kardeşim iş güvenliği uzmanının kaderine bırakmayacak onca emekçinin canını ama hükümet muhalefetten gelen teklifi bile değerlendirmediyse böyle denetlemediyse bunca insanın katili odur

ölen öldüğüyle kalsın sır kapısı mantığı dua filan edin senelerdir madenlerde insanlar ölür yine ölmeye devam etsin sizin istediğiniZ bu özel sektör sonuçta dimi 

yav he he  biz sır kapısı izleyek sende hiç bir zaman bu şekilde siyaset yapma.

milletin babası amcası dayısı ölmüş sen burda devletin anasını s..im tayyibin amk. bu kafaylada sen fazla yaşama.

devlet müfettişi her an oraya gitmez abicim afedersin ama devletin müfettişi oraya bile girmek istemıordur.

iş güvenlikçinin insafına kalmıştır. patrondan alıyor parası devletten değil.

azcık bilgi sahibi ol da gel abi hiç tartışmayalım bu konuyu seninle.

bilgi sahibi olmadan bilgi verme lütfen.

Devletin müfettişi oraya gitmiyorsa devletin müfettişini oraya göndermiyorsa gitmeyen müfettişini takip etmiyorsa suçlu kim söyle boş konuşma

hacı kafan mı güzel senin iyi misin yoksa harbi anlamak mı istemiyorsun 

mart ayında denetlenmiş yersen diyorsun bak kendinde güvenmiyorsun

iş güvenlikçiler devletin bünyesinde çalışçakmış bunu yapmıyorsa kim suçlu 

konuda siyaset yok bir şey yok söyleyecek lafınız yok hülümete laf söylenmesi zoruna gidiyor savunmaya geçiyorsun savunulacak laf bulamıyorsun saçmalıyorsun resmen 

200 den fazla kişi ölmüş hükümetin ihmali var insanlar hesabını Başbakan'dan enerji bakanından hesabını sormayacakta PTT genel müdüründen mi hesap soracak yoksa İSKİ den mi kimden soralım hesabını sen söyle boş muhabbet yapacağına

laf bulamadın yok insanlar ölmüş cart curt muhabbet edeceğine hesap soran insanlara karşı hükümet yalakalığı yapıp gereksiz konuşacağına saygı duy suçluluları korumaya kalkma burada 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

hergün yeni bir acı. yazık..

varolsun iktidar onların koltuklarına zeval gelmesinde diğerlerinin ne önemi var

le le le sakine
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

Yapılması gerekenler şuan şunlar:

1. Somayı denetleyen müfettişler hapse atılmalı.

2. İş güvenlikçileri mühebbet yemeli.

3. Soma kömür san. Şirketi yöneticileri alınabilecek en büyük cezayı almalı.

4. Enerji tabii kaynaklar bakanı ve danışmanları acilen istifa etmeli.

Devlet deneyleyen müfettişe böyle cezalar vermezse okadar umursamaz şekilde denetlemeye devam ederler.

ArduouS tarafından 14/May/14 11:17 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 61768 Toplam Mesaj: 394