Soma'da Maden Faciası
-
Yahu arkdas bu nedir ya, biri ordan ana baci sover oteki gider bela okur. Bu kadar aciz olmamizi gerektirecek ne var ki cok merak ediyorum ? Suan bunun gunu mu yani ? Ölenlerin daha sayisi bile belli degilken analar bacilar hasta onunde yasli gozle beklerken siktimin yerinde kalkip akp soyleydi chp onergesiydi bilmem ne diyosunuz , dis geciremeyincede birbirinize kufur edip beddua ediyosunuz. Vallahi pes.
-
Bu olaya ihmal değil kazadır demek esaslı bi "TAŞŞAK GEÇMEDİR" o yüzden biraz empati yaparsanız niye başbakana milletin hep bir ağızdan sövdüğünü anlarsınız.
-
Andrei bunu yazdıHeadBanger bunu yazdı
sizin ben ahlakınızın aile terbiyenizin amına koyim. vicdanınızı sikiyim sonunda küfür ettirdiniz.
ulan şu duruma bile siyaseti sokuyorsunuz ya
ALLAH BİN BELANIZI VERSİN SİZİN VE SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİN.
sana cok agır seyler yazardım da simdi head, sırf oturup az da olsa muhabbet etmisligimizin hatırına bir sey demiyorum, benim durumumda olmayanlar sana gereken cevabı verecektir birazdan.
bu kadar da olmaz, pes.
ülkede yapılan her iyi sey akp'nin eseri ama en ufak körü bir sey oldugunda Allah'ın takdiri, kader. bu olaya gerekli önlemi almayan hükümet, hesap sorulması gereken kisiler de hükümet, bakkal rıza dayı degil, gelmissin siyaset yapmayın diyorsun, güney kore'ye bak, japonya'ya bak. senin düsüncene göre bugün gerekli "siyaset" yapılmazsa yarın aynı kaza yine basımıza gelecek.
onları da dua ederek kurtarırsınız.
Katılıyorum..
-
Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet,yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.
Ben maden mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim, 1 yıl sonra maden mühendisliği sıfatına erişmiş olacak ve acı olayların en fazla yaşandığı sektöre adım atmış bulunacağım.
Yaşanılan bu acı olay beni de şüphesiz en derinden yaralamıştır.
Günlük 50bin ton kömür işleten bu ocakta trafoda patlama oldu ve an itibari ile 250ye yakın madencimiz vefat etti,ulaşılamayan 400e yakın işçimiz var.
Acı olayın kaynağı tam olarak kesinleşmiş değil fakat ben yinede trafo patlamasından kaynaklandığını kesinlikle düşünmüyorum.
Yaşanılan bu acı olayı siyasileştirmekten vazgeçin diyenlere söyleyecek bir iki kelimem var.
Madenin kapısında 2 yaşındaki çocuğu kucağında saatlerce ağlayarak bekleyen anneler,aynı şekilde bekleyen babalar,amcalar,dayılar...
Elindeki megafonla vefat edenlerin isimlerini anons eden kişiye gözyaşlarıyla korku içerisinde bakan insanlar...
Televizyon karşısında olayları göz kırpmadan takip eden milletimiz...
Tüm bunlar bir taraftayken,
29 nisanda chp grubunun somadaki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin araştırma önergesinin kabul edilmemesi ,
ülkenin başbakanının çıkıp 1862 yılında ingilterede 204 kişinin japonyada 1914te 687 kişinin öldüğünü örnek göstererek bu tür olayların yaşanmasının normal karşılanması gerektiğini söylemesi,
feribot faciasi sonrasi istifa eden güney kore başbakanının konuşması ,yandaşa peşkeş çekilen madende, ağır ihmal sonucu ölen işçilerimizin üzerine konuyu halı altına süpürmeye ve bahane üretmeye çalışan başbakanın konuşması..Sanki iki farkli dünyadan yaratıklar konuşuyor !
Söyleyecek çok şey var konuşabilsem,yazılacak çok şey var yazabilsem...
Keşke,keşke,keşke....
Hiçbir şey tarihin en acı olaylarından birinin yaşanmış olması gerçeğini değiştirmeyecek! -
Allah en kısa zamanda ihmalsizlik edenleri halk için çalışmayip ceplerini dolduranları insanları kullananları cezalandırsin. Halkı için çalısan insan gelisimini hedefleyen standartlarını insan yaşamına katkıda bulunmak ve her geçen gün bunun için çalısmalar yapan insanları ve ülkesini gercekten düsünen insanlari dis ülkelere imrenerek baktirmayan hayal kurdurmayi degil onlari gerceklestirmek icin destekleyen GERÇEK BİR YÖNETİM OLMASI ÜMİDİYLE... ALLAH MADEN KAZASINDA ÖLEN DEĞERLİ İNSANLARİMİZİN AİLELERİNE SABİR DİLİYORUM.ALLAH RAHMET EYLESİN !
-
Hükümet çok iyi destek veriyor mağdur yakınlarına
https://twitter.com/YiitK/status/466623735228010496/photo/1
-
Tüm şehit olan işçi kardeşlerimize Allah tan rahmet diliyorum.Ailelerine baş sağlığı diliyorum.Manisa lı mürid olarak bunun acısını kat ve kat yaşıyorum. an itibari ile kurtarma çalışmalarına katılan MANİSA TRAC ekibinden abimizden aldığım habere göre şu anda malesef yanarak vefat eden şehitlerimize ulaşmaya başladıklarını söylediler.Hepimizin gözleri dolu hepimizin gözleri yerde tüm TÜRK MİLLETİNİN başı sağolsun.
-
274 allah yakınlarına herkesin sabır versin :(
-
ulan babamin gozleri GUNBOYU bugulandi 2 3 kez icin icin AGLADI,
Benim sinirler bozuldu, ne Haber kanallari, ne ulusal tematik kanallari seyredebiliyorum.
ATV de onceki gunlerde KIMLIKSIZ, şimdide GLADYATOR donuyor. Büyük nazimiz fuhrerimiz konustu,
usaklari MADENLERDE ustabasimiz, HOLDINGLERDE isguvencesiz isverenimiz oldu, sokaklarda basimiza inen
JOP TEKME BIBERFUZELERI yemisiz gozumuze bedenimize vebenzeri..
Ölen ve Yaralanan, ben ve benim gibiler VICDANSIZ, MIDESIZ olmuşşuz( gkhn, headbanger),
dogru yeteri kadar SESIMIZI CIKARAMADIGIMIZ ICIN dogrudur..
yalniz her isi Allaha havale edecek kadar MERKEZI ve CEVRESEL SINIR SISTEMINDENDE yoksun degili(z)m,
Allah beterinden korusun,.. Biraz olsun ipinize sarilin lan, Aklinizi kullanin, kefenin cebi yok.
Nehir yatagina TOKI yapacak kadar, kural tanimaz akilsizliklara goz yuman, OYDAŞLARIMADA
buradan sesleniyorum, TOPUNUZUN ALLAH BELASINI VERSIN. Ozellikle o algiyi olusturan balkonlardan
yalakalik yapan nAminaQPartisinin uyelerine.. Adi ALI, MEHMET, MUSTAFA, R.T.ERDOGAN, C.CICEK, S.YAKUT,
F.CELIK, vb olsun farketmez..
-