Soma'da Maden Faciası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

habelerde dinledim. Kurtulan işçi diyorki demiri ısırdım ve bir çok işçiye ısırttım 40 kişi kurtulduk diyor. Bunun ne tür mantığı yada teknik izahı olabilir. ? Eski bir maden mühendiside aynı şeyi dedi ..

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    zigana bunu yazdı

habelerde dinledim. Kurtulan işçi diyorki demiri ısırdım ve bir çok işçiye ısırttım 40 kişi kurtulduk diyor. Bunun ne tür mantığı yada teknik izahı olabilir. ? Eski bir maden mühendiside aynı şeyi dedi ..

denemesi bedava hacı evde kaşık yokmu ısır dur bakalım ne etki yapacak

adam ya şaşırmış o panikte ne yaptığınıda ne dediğinide kontrol edemiyor olabilir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı
    zigana bunu yazdı

denemesi bedava hacı evde kaşık yokmu ısır dur bakalım ne etki yapacak

adam ya şaşırmış o panikte ne yaptığınıda ne dediğinide kontrol edemiyor olabilir

yukarıda çok güzel açıklanmış mevzu (bkz: #42772187). yine de 1-2 noktayı açıklığa kavuşturmakta yarar olabilir:

- karbon monoksit elementel demir ya da demir oksitle (bkz: pas) tepkimeye girerek oksijene dönüşmez ancak demir oksit (ve uygun koşullarda demir) tarafından bağlanır. demir karbonat oluşur. ısırma tükürük yoluyla tepkimeye uygun koşul oluşturuyor olabilir.
    - karbon monoksitin aşırı zehirli olmasının nedeni de budur zaten. karbon monoksit soluduğumuzda, molekül alyuvarlarımızdaki hemoglobinin demirine bağlanarak alyuvarı pert eder. böylece kanımız, hücrelerimize gereken oksijeni taşıyamaz. bu yüzden ortamda oksijen bitmeden çok önce ölürüz.
    - ortamdaki oksijen çok hızlı tükenmez zaten. her nefeste, içinize çektiğiniz havadaki oksijenin bir kısmını kullanır, kalanını geri verirsiniz. oksijen bittiğinde de zehirlenmez, boğulursunuz. yani ölmeniz uzun sürer. halbuki karbon monoksit zehirlenmesi çok daha kısa sürede öldürür.

işte bu nedenlerden, demir ısırmak, bir nevi gaz maskesi takma işlevi görebilir. ama tabi işçilere bunları öğretmek yerine şu maskelerden dağıtsalardı daha iyi bir iş yapmış olurlardı. nitekim yazdıklarımı doğrulayacak kaynak aradım ama, türkiye dışındaki ülkelerde bu konularda sağ kalma kitleri kullanıldığı için kaynak bulamadım. ama böyle bir şey olması lazım. yine de ben abinin ve yakınındakilerin tekniğe ek olarak, biraz da şansla kurtulduklarını düşünüyorum.

Kanyka ekşi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

iddaalar çok ağır 450 madenci o madene gömülecek

http://odatv.com/n.php?n=o-madene-gomuluyorlar-1505141200

Soma’da salı günü meydana gelen iş cinayetinin bilançosu her geçen dakika artıyor. Şuana kadar resmi açıklamalara göre 283 işçinin hayatını kaybettiği açıklansa da belirsizlik sürüyor.

450 İŞÇİ MADENDE KALACAK

Habertürk yazarı sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in Soma ile ilgili attığı tweetler kafaları daha da karıştırdı. Tezel "Soma'dan gerçekler" başlığıyla attığı tweette, "Şu an içinde işçi olan beş galeriden ikisine hiç ulaşılamamış. Ancak yangın sönsün diye içeriye küllü su basılıyor, betonlaşsın diye. Yani, içerdeki yaklaşık 450 işçinin artık çıkarılma şansı kalmadı... haklarında gaiplik kararı verilecek..." dedi.

ali tezelin bu akşamki programı http://tvarsivi.com/player4645yeni.php?y=25&z=2014-05-15%2015:30:00

Yalandır. 450 kişinin hiç mi yakını yok ? Tayyip bunu göze alamaz. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@RETRET

Doğrudur Çok Fena bok atarım. Bok işin ustasıyımdır. Tekrar Bok atmaya geldim.

Sanırım bir tanıdığınız veya siz sendikada görevlisiniz? Bu kadar etkilendiğinize göre.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Senin yazmış olduğun raporların hepsi sonuç gördün mü peki savunduğun sendikalar sonuçları gerekçe göstererek iş anlaşması yapmıyoruz diyebildi mi? Diyemedi. Sendika başkanı o madenlere hiç girdi mi Adım kadar eminim ki gitmemiştir. Ay başı olduğunda fatura karşılığı işiçiden aidatı almıştır. Belki de ödeyemedi diye sendikadan çıkarma girişimi bile yapmışlardır. O kadar kan emici bunlar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Herkes Hükümete yükleniyor. Ben hükümet beyaz kanatlı suçsuz bir melektir demiyorum.  Sendika sisteminde bir yanlış var diyorum ve düzeltilmesi gerekiyor. Sendikaların çoğu bu hükümetten önce de vardı? Hiç baktın mı yönetim şemasına.

Fatura Kesmekle Görevli Kişilerin Büyükbaşların Listesi. 80 li yıllardan beri çoğu işyeri temsilcisi. Zahmet olmazsa kendin okuyuver.

http://www.madenis.org.tr/madenis_kurumsal-myk.php

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşımın Hazırlamış olduğu metnin bir kısmını buradan paylaşıyorum bu metin mail olarak bütün milletvekillerine gitti. İplerler mi sanmıyorum. Ne de olsa önemsiz insanlarız. Maliyet düşük.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu İşçi sendikaları ne yaparlar, şimdi yaz dönemi başladı, turistik yerlerde  sendikalara ait oteller, pansiyonlar, işletirler. buralarda o gariban işçiler tatil yapabilir mi, hayır, sendikaların üst yöneticileri oralarda çoluk,çocuk zevki safa yaparlar. İşçilerin ölmesi onların umurlarında değil, Biraz nutuk çekerler sonra unuturlar, eğlenceye zevki safa ya devam ederler. Sizler hiç iş güvenliği yüzünden, çalışma şartları yüzünden işveren ile anlaşamayan sendika gördünüz mü, duydunuz mu, İşleri güçleri para, çünkü para olunca onlar daha çok nemalanıyorlar. Buradan Sn. Başbakanımıza sesleniyorum, Bundan sonra işyerlerinde vuku bulan iş kazalarında İşveren kadar İşçi Sendikası ve temsilcileri de sorumlu olsun. Maddi manevi cezalarortak olsunlar. Nimetini paylaşanlar, külfetini de paylaşsınlar. Bakın o zaman iş kazalarında azalma nasıl olacak birlikte göreceğiz.

Tekrar milletimizin başı sağ olsun,  ölenlere ALLAH rahmet eylesin yaralılara acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyorum.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Yara derin, çok büyüktür acımız

Ana,baba,evlat,kardeş,bacımız

Tahammüle zorlanıyor gücümüz

Milletçe hepimizin başı sağol sun

Ateşin düştüğü, ocaklar yanıyor

Kazazedelerin yürekleri kanıyor

Rahmete gidenleri dua ile anıyor

Milletçe hepimizin başı sağol sun

İşin ehli olanlardan heyet kurulsun

İhmal var  ise sorumlusu bulunsun

Bir nebzede olsa vicdanlar durulsun

Milletçe hepimizin başı  sağolsun

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bok atma töreni bitti. Afiyet olsun.

Biraz Ağır oldu ama Hazım Sorununuz İnşallah Yoktur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı

Soma’da salı günü meydana gelen iş cinayetinin bilançosu her geçen dakika artıyor. Şuana kadar resmi açıklamalara göre 283 işçinin hayatını kaybettiği açıklansa da belirsizlik sürüyor.

450 İŞÇİ MADENDE KALACAK

Habertürk yazarı sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in Soma ile ilgili attığı tweetler kafaları daha da karıştırdı. Tezel "Soma'dan gerçekler" başlığıyla attığı tweette, "Şu an içinde işçi olan beş galeriden ikisine hiç ulaşılamamış. Ancak yangın sönsün diye içeriye küllü su basılıyor, betonlaşsın diye. Yani, içerdeki yaklaşık 450 işçinin artık çıkarılma şansı kalmadı... haklarında gaiplik kararı verilecek..." dedi.

ali tezelin bu akşamki programı http://tvarsivi.com/player4645yeni.php?y=25&z=2014-05-15%2015:30:00

alır hacı alır, iyice sapıttı bu aralar

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Jilet_Boris bunu yazdı
    Mustafa bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı

450 İŞÇİ MADENDE KALACAK

alır hacı alır, iyice sapıttı bu aralar

Azcık siyaset olacak, özür dilerim.

RTE yavşağı herşeyi her boku kılıfına uydurur..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    zigana bunu yazdı

HOcam o adam borucuymuş.Yani boruya delik atmış temiz hava çeke çeke çıkmış.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Bakan açıklama yapıyor içeride 18 kişi kaldı diyor şirketten personel bilgilerini v.s aldık diyor maksimum 301 kişi falan diyor.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek
    rajooonn bunu yazdı
    recobaba bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

birde internette gezen başbakanın yumruk attıgı video diye birşey var

https://www.youtube.com/watch?v=HSheB7SwX7I

olayın bizzat şahidi olarak,orada yumruk atma olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Adam bir kere somalı yada madenci yakını değil, başbakan arabada iken adam hakaret ediyor ve başbakan da "derdi nedir diye sormak için" arabadan iniyor,o sırada yan taraftan bir başkası korumanın dikkati başka yerde iken başbakanın kolundan tutup çekmek istiyor,koruma bunu görünce müdahale ediyor,başbakan korumayı ittiriyor ne yapıyosun diyerek sonra arbede yaşanıyor.

Başbakan yumruk atmadı diyen arkadaş online mı?

http://odatv.com/vid_video.php?id=8D1CC 

Bir de sen her şeyin şahidisin ne ayaksın sen?

Şimdi ben size ne anlatsam ne yazsam boş,benim vicdanım rahat bunu yazarken ve hala bunu savunabilir,şahitlik yapabilirim. Peki siz görmediğiniz bir şey için.

Tekrar yazıyorum olaya bizzat şahidim yumruk yok! Başbakan bana yumruk attı diyen versin mahkemeye şahitlik yapayım.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
Toplam Hit: 58556 Toplam Mesaj: 394