Soma'da Maden Faciası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    Balyoz99 bunu yazdı
    recobaba bunu yazdı

İnandırıcılığı kalmaMış diye bir şey yok,her kes inanmak istediğine inanıyor,ben gördüğüme. 400 değil 1000 kişi ölmüş desem başbakan tekme tokat dalmış desem burda %90 inanır.hükümetw çalacak malzeme çıktı diye sevinir. Arkadaşları komşuları ölmüş biri olarak bu insanların hiç birinin üzüldüğüne inanmıyorum. Soma halkı da inanmıyor isteyen gelsin görsün,dışarıdan provakasyon için gelenlere burdaki halkın tepkisini. Siz bizim hakkımızı aramayın kardeşim biz kendi hakkımızı kendimiz ararız,sizin timsah göz yaşlarınıza ihtiyacımız yok. Her şey gözümüzün önünde neyin ne olduğunu çok iyi görüyoruz.halk tv den oda tv den yandaştan candaştan görüp konuşmuyoruz.

Yazdım yazdım sildim. Senin gibiler ülkenin bir köşesine toplansın siz öldükçe ağlamaz, bok yoluna gitti kamiller deriz.

Çok biliyorsan söylesene neden öldü o kadar insan? Biz siktiğimin sunucuları kapanmasın diye herşeyi 2 kez yedeklerken, her yıl teknik/idari denetime girerken yüzlerce insanın çalıştığı madenler nasıl bu şekilde olabiliyor?

İnternetin kesilse yaptığınız işi sikeyim diye telekom'a saydırırsın ama  göz göre göre ülke tarihinin en büyük maden faciası yaşanıyor hükümetime saldırıyorlar diye inliyorsun. başbakan olack o şerefsizden hesap sormayalım da kimden soralım? Katledilen madencilerden mi?

aynen ben de öyle. ilk gece daha 5-6 kişi diye sayıklanırken, tvler göstermezken (gündüz 3te olmuş olmasına rağmen) ben o gece dahi uyuyamadım. sürekli takip ettim. erkek adamım erkek gibi söylüyorum 3 defa bildiğin ağladım 3 gündür. ve biraz önce yine videolara bakarken ağlıyordum, tbtye bakayım dedim. hâlâ gözümden yaşlar akıyorken bu mesajı gördüm. yazsam mı yazmasam mı diye ikilemlere düştüm. bi yandan kızdım bi yandan üzüldüm. her ne kadar demek ben ölsem sikinde olmayacak bunların diye kızsam da kinlenemedim, acısı varmış dedim yazmadım en sonunda.

zaten yazsam çok şey yazcam. bitmeyecek. ama hiçbişey de değişmeyecek. zaten ölen geri gelmez fakat keşke bundan sonraki ölümleri engellemek için ufacık birşey yapabilseydim. mesela bu olayın hesabını sormayı becerip bu saatten sonra da olsa önlem aldırmayı becerebilmek. soma holding sahibinin madeni işletmeye devam edicem açıklamasını okuduktan sonra anladım ki o da mümkün değil. demek ki çoktan işini sağlama almış, anlaşmalarını yapmış, herşeyin üstünü örtmüş ve üçüncü gün utanmadan böyle birşey diyebilecek kadar arkasını sağlama almış. biz ona bu cesareti vermişiz halk olarak. 

sövün beyler, cehape zihniyetiyim ben. chpye oy vermemiş olmama rağmen hem de. ben haşhaşiyim çünkü karbondioksit soluyarak ölenlerin nefesi benim ciğerlerime doldu. ben provakatörüm çünkü tanımadığım insanın hakkını savunmaya çalıştım. ben dış mihrakım çünkü doğmamış çocuklarım insan gibi yaşasın istedim.

sövün, acınızı azaltacaksa sövün. rahatlayın. 

ve de sevinin, çünkü bir provakatörü daha alt ettiniz, çünkü şu günden itibaren tbtdeki tüm siyasi konulardan çekiliyorum. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    recobaba bunu yazdı

İnandırıcılığı kalmaMış diye bir şey yok,her kes inanmak istediğine inanıyor,ben gördüğüme. 400 değil 1000 kişi ölmüş desem başbakan tekme tokat dalmış desem burda %90 inanır.hükümetw çalacak malzeme çıktı diye sevinir. Arkadaşları komşuları ölmüş biri olarak bu insanların hiç birinin üzüldüğüne inanmıyorum. Soma halkı da inanmıyor isteyen gelsin görsün,dışarıdan provakasyon için gelenlere burdaki halkın tepkisini. Siz bizim hakkımızı aramayın kardeşim biz kendi hakkımızı kendimiz ararız,sizin timsah göz yaşlarınıza ihtiyacımız yok. Her şey gözümüzün önünde neyin ne olduğunu çok iyi görüyoruz.halk tv den oda tv den yandaştan candaştan görüp konuşmuyoruz.

Allah senin belanı versin. Allah sana tez vakitte baba kardeş acısı yaşatsın. Allahın laneti senin üzerine olsun.

Ölenlerin hepsi benim kardeşimdi zaten,aynı acıyı ben sana tavsiye etmiyorum.Allah hepimizi bu beladan uzak tutsun. Çok dert eden arkadaşlar var ise pm atsın evimin telefon numarasını vereyim orda yaşayıp yaşamadığımı sorun. Kimseyi bir şeye inandırma niyetinde değilim,biz maden önlerinde hastanelerde kardeşlerimizi ararken siz yine burda klavye başından siyaset yapıyordunuz. Ben yumruk yok deyince yandaş oldum. Dün makarnacı koyun dediklerinize bu gün madenci kardeşim diyorsunuz.Yarın sokakta görseniz yolunuzu değiştirirsiniz.Bu terbiyesizlik bu utanç size yeter mi? Sanmıyorum.

Bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadardır. Çok yüreği yanan,merak eden varsa buyursun soma'ya gelsin.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Tayyibi tanımasak nasıl sinirli adam olduğunu bilmesek görüntüleri izlemesek az daha yazılanlara inanacaktım güzel savunma yapmış arkadaşlar

adam yaptığını kabul etti sadece isteyerek yapmamıştır diyor bunlar hala savunuyor 

harbi millet fena troll olmuş

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

"Maksimum 300-302 işçi kaybetmiş olarak kapatırız" diyen bakan ... ne diyim ne söyliyim daha 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Bu olaydan sonra bakıyorum da bazıları koyun bile değil. Bildiğin tek hücreli amip olarak kalmışlar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

insan hayatının hiçe sayıldığı dalga geçildiği bir ülkede

beyler bende bi maden ocağı satın alıp 1 milyar $ servet yapmak istiyorum

ne dersiniz iyi para var gibi bu işte?

işçiler ölüncede 3 maymunu oynarım kaçar giderim

güzel iş valla

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek
    recobaba bunu yazdı

http://www.habervaktim.com/yazar/65090/koc-ailesinin-taseronlugundan-soma-holdingin-sahipligine.html    amk ampülleri çok üzülmüş belli oluyor , timsah göz yaşı bile dökemedi lan senin bb nın , neymiş gözönünde olan anlatında bilelim , 300 kişi öldü ampülün taşeronu yüzünden demek provakasyonsa provakatörüz mk artık laf anlayacak haliniz aklınız vicdanınız falan kalmamış sizin, linç edilip it gibi gebertileceksiniz sonunda  

haaa senin başbakan türbanlı bacıya tokat atmış reco hayırdır ? gözlerin falan yaşardımı , üzme kendini bu kadar kesin türban takmış kamalistmason falandır 

herşeyin bir şeyi vardır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    evet RecepBaba bi tek sen prematuredogan ve bu sitenin %10 en dogrusunu dusunuyor. Biz gorduklerimizi, duyduklarimizi, yeteri kadar degerlenirebilecek kapasitede degiliz.

Allahta tuttugunuzu altin ediyor. Yalan yok gorduk 17 Aralikta, Allahin eli ayagi yok ama vesile olanlar var, Bu hukumetin 1 dedigindr 2, 2 dediginde 1 ciktigini goruyorum.

ve su an sadece dua edebiliyorum vefat edenler icin..I

ve ulkenin temeli olan ADALET, TABELA OLMUS parti adinda, YANDASINA BAKARKEN BANDAJLI, HASMINA BAKARKEN MERCEKE bakiyor. bunuda yayinlanmayan meclisTV de gayet berrak goruyorum.

Ama sorumlulari ve paydaslari hakkinda da geri kalanini C.C. duanin bed'iyle havale ediyorum..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    recobaba bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    recobaba bunu yazdı

Allah senin belanı versin. Allah sana tez vakitte baba kardeş acısı yaşatsın. Allahın laneti senin üzerine olsun.

Ölenlerin hepsi benim kardeşimdi zaten,aynı acıyı ben sana tavsiye etmiyorum.Allah hepimizi bu beladan uzak tutsun. Çok dert eden arkadaşlar var ise pm atsın evimin telefon numarasını vereyim orda yaşayıp yaşamadığımı sorun. Kimseyi bir şeye inandırma niyetinde değilim,biz maden önlerinde hastanelerde kardeşlerimizi ararken siz yine burda klavye başından siyaset yapıyordunuz. Ben yumruk yok deyince yandaş oldum. Dün makarnacı koyun dediklerinize bu gün madenci kardeşim diyorsunuz.Yarın sokakta görseniz yolunuzu değiştirirsiniz.Bu terbiyesizlik bu utanç size yeter mi? Sanmıyorum.

Bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadardır. Çok yüreği yanan,merak eden varsa buyursun soma'ya gelsin.

Eyvallah, o insanlar sadece senin kardeşin olsun; oradaki acı sizin, o olaydan da rant elde etmek bizim işimiz olsun. 

Zaten biz olaya çokmak sokmak isteyen olmamış şeyleri olmuş gibi gören, Tayyip'in tokatını montaj yapan siz orada madenci abilerimizin yasını tutarken " ehueahusıda iyi oldu koyunlara" diyen insalarız dimi sizin için?

Yahu ne kadar ucuz laflar bunlar. "Çok yüreği yanan,merak eden varsa buyursun soma'ya gelsin." Soma'ya gelmedik diye dış mihrak mı oluyoruz anlamadım ben? 

Hiç siyasetle işim olmaz. Asla bir partizan olmadım ama çıldırttınız kardeş, şu tutumunuz çıldırttı beni. 

Somalıyız falan diyorsun adam Soma'ya geliyor,köpeği yerde insanları tekmeliyor, "gelin bir de benim yanımda yuh çekin" diyor, yetmiyor insanınıza tokat atıyor, köpeklerini üstüne salıyor. Biz burdan buna isyan ediyoruz artık sizin nasıl kalın deriniz varsa klavye başı siyaset yapmak kolay diyorsun Pes!

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

şu konuyu derin konulara taşıyında

gerçekleri yazalım

ağzımıza geleni yazalım

yapılan şerefsizlikleri yazalım

yazacaz şimdi yok yere uzaklaştırılacaz

Toplam Hit: 58565 Toplam Mesaj: 394