Soma'da Maden Faciası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2009
    Erkek

    Ölenlere Allah'tan rahmet eylesin kalan ailelerine Allah sabır versin inşallah.

    İçeride daha fazla kişinin olduğu söylentileri dolaşıyor. Sağ çıkmaları çok zor fakat inşallah biz yanılırız, inşallah sağ salim evlerine dönerler.

     

    Görünen köy klavuz istemez diye bir söz var bugünü aynen özetliyor. 23 ekim 2014 tarihli chp manisa milletvekillerinin verdiği soru önergesinde soma da her ay işçi yaralanmalarının ve kayıplırının olduğuna dikkat çekiliyor. Bu kömür madenine dikkat edilmesi falan yazıyor(Belgesi googla da var) Aynı tarihte bu gensoru önergesi akp liler tarafından reddediliyor. Hatta akp li orospu çocuğu şamil tayyar: eften püften soru önergeleriyle muhalefet önümüzü tıkıyor. diyor.(Beyaz Tv canlı yayını). 

    Ben merak ediyorum zihinlerin uyanması için daha kaç can gitmeli. Bu ülkede bir maden işçisi bir ambulans sedyesini kendi canından daha değerli olarak görüyorsa bu zihniyet yapısından hesap sormamız gerekmez mi.?

     Bu ülkeye idam cezası bir an önce gelmeli.. Başbakan denen kahpenin evladı ölen işçilerden için özür dilemek, hatayı kabullenmek yerine iş kazası, kader vs. diyebiliyorsa bunun üzerine daha ne söylenebilir.

    .......................................................................

    Daha aklımda bir sürü düşünce var yazmayacağım amk. Facebookda,twitter da daha hala patlamanın paralel yapı tarafından yapıldığını söyleyenler var amk. Burada biz saatlerce yazalım ne değişecek.


    xxx
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    şöyle bir yazı dolaşıyor;

    "komplo teorilerinden değil; direkt soma'da görev yapan bir arkadaşımdan öğrendiklerimi yazacağım, dün de ondan öğrendiklerimi yazmıştım, tüm haberler mahsur kalan 300 işçiden bahsederken o söylemişti 1000 kişiden fazla olduğunu bana.

    çok uzatmayacağım, neden saatlerdir bir sürü sedye çıkarılmasına rağmen ölü sayısının değişmediğini, ailelere neden bilgi verilmediğini, zaten hayatını kaybetmiş insanları neden yaralı süs vererek çıkardıkları anlatacağım.

    hani bakan diyor ya "15 yaşındaki birinin madende çalışıyor olması mümkün değil, araştırdık, yalan bilgi." diye, hayır, aslında değil. resmi olarak elbette çalışmıyor. ki kendisi de uykusuzluk / yorgunluk / stres gibi nedenlerle belki; sabah 8 gibi yaptığı açıklamada kaçırdı ağzından, "işçi olmayanlar da çıkıyor ceset olarak." dedi, rakam vermeyi ardından bıraktı.
    ...

    devamı için : https://eksisozluk.com/entry/42755248


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Yuh, hala mi PARALEL ?!
    ╭∩╮(-_-)╭∩╮
    凸(-_-)凸
    (ノಠ益ಠ)ノ彡
    ͡๏̯͡๏
    ︵ヽ(`Д´)ノ︵
    ⊙﹏⊙
    Sonunda ╦̴═─ davrandiracaklâr ha ..

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    paralel

     

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek
    paduwan bunu yazdı

    paralel

     

     

    bu insan mı yavv?


    Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2008
    Erkek
    Underground bunu yazdı
    paduwan bunu yazdı

    paralel

     

     

    bu insan mı yavv?

     

    fake hesap, atlamayın hemen.


    %40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

     

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KzoM35Jwzxk

     

    samaccc tarafından 15/May/14 02:48 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    @HeadBanger 72 saatle iyi kurtarmışsın baştan okuyayım dedin azına sıçmışın forumun. evet iş ve iş güvenlikçilerinin parasını patron adam verir martta denetlenmiş diosun peki o denetlemede ne çıkmış belliki bişi çıkmamış. DEVLET dedin ya hani bak işte direk siyasete girdi olay. bu ülkede köprü yapılır normlade bir köprünün ayak derinliği 20 mt. olması lazım (atıyorum) denetlemeye gelen adamı basrsın rüşveti 20 mt yerine 10 metre dalarsın maliyetide yarı yarıya azaltırsın.

    valla kimse kusura bakmasın bu yazdıklarım için ulan kaç kişi öldü saçma salak açıklamalardan başka yaptıkları ne var ki ? olayı tam bilmiyorum müstaşar koruması vatandaşa saldırmış tekmelemiş herhalde kadıköyde polis müdahalesi oldu eminim başka yerlerdede olmuştur bide alışmışlar aşırı uç grupların galayanına siz gelmeyin ewde oturun koyun gibi demeye :S Ölen insanlar bir daha gelmiyecek dünyaya. ve şunu söylüyorum artık bu ülkede kendine insan deyip geçinen görevini kötüye kullanan, rüşvet yiyen vatandaşı ezen işini aşını sırf bu çıkar yolla kuran insan bozmalarıyla aynı ülkede yaşadığım için ben utanıyorum! abi nasıl vicdan var ya sende ölü adama oksijen maskesi takıp kaçırıyorsun sırf ölümleri az göstermek için peki sebep ney amaç ney yani ? afyonda patlama oldu hatırlıyonuzmu bak o zman nolduysa şimdide aynısı olucaktır ewet unutulucak abicm sonuçta sonsuza kadar yas ilan edemeyiz ama gözünü seveyim bu kadar insan hayatı ucuz olamaz ya vallahi içim acıdı bak yemiin ediyorum.

    ananızı babanızı katmak istemiyorum belki yapmışlardır belki yapmamışlardır ama şeref onur ve erdem gibi kavramların hiç bir zaman eğitime dahil olmadığı ve kendi kendine öğrendiğin için bu tür şeyleri maalesef vicdan kavramında ters orantılı gelişim gösteriyor demekki evet hocam kendine bir sor bakalım yeterli derecede miyiz insan olmak için diye bazı şeyler daha yazarım ağar kaçar ksr bakmayın gençler.

    Son bir insanın ölmesi Kaderdir evet doğru peki ya göz göre göre öldürülmesi ?


    Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Ölenler için üzülmekten başka yapılabilecek bir şey yok:(

    Devlet adına üzüntü,yas bildirerek açıklama yapanların çoğunun samimi olmadığını (söz ve icraat bakımından ), sadece günün şartlarına göre açıklama yapan birer tiyatro oyuncusu olduklarını düşünüyorum. 

    Müteahhit <------------------------------>Devlet çizgisinde neler olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

    Çok Yazık oldu göz göre göre kaybedilen yüzlerce can.

    Allah Rahmet Eylesin.

     


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    2820 Allah rahmet eylsin


    Minimalist Değilim Tembelim
Toplam Hit: 54997 Toplam Mesaj: 394