folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder BTK Kararı İle Adil Kullanım Kotası Sonrası Hız Arttırılacak - 1 Mayıs 2017

BTK Kararı İle Adil Kullanım Kotası Sonrası Hız Arttırılacak - 1 Mayıs 2017

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    caglar99 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    caglar99 bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Neyse hadi bakalım Allah'ın izniyle bu ay son. 3 megabit'e elvada, hoşgeldin 16 megabit.

ben şimdi anlamadım fibere kalkıyor falan denilmiş noluyor şimdi? adslde kalkıyor mu? kalktıktan sonra (kota hesabına) sokuyorlar mı sokmuyorlar mı?

Türk Telekom ve Superonline yakında fiberde AKK'yı komple kaldırıyor.

ADSL ve VDSL'de ise kota sonrası 3 megabite düşen hız arttıırıldı.

Hocam buna göre adsl ve vdsl'e yine bir kota var demek oluyor? Haksız mıyım? 

hocam DSL de AKK hızı yükseltilecek öncelikle 2018 sonunda kalkacak akk 

Bir dostum ile az önce sohbet ederken turk.net yetkilisinin bir akrabasını aradığını ve akk komple kaldırdığını söylemiş. Kendisi müşteri hizmetlerini aradığında her santralde kaldırmadıklarını söylemişler. Bu nedir ki böyle?

hocam 50 sayfadır bu konusuluyor zaten.

Bence sen bu video yu izle 

https://www.youtube.com/watch?v=G1uxwhdQ8sI

izledikten sonra tekrar özet geçeyim.

YAPA yani Telekominikasyon firmalarının kendi hatlarını alabildiği santrallerde turknet maliyeti kendisi karşılayıp AKK yı kaldırıyor fakat bu şuanda turknet müşterilerinin %20 sini kapsıyor yıl sonuna kadar %50 yi bulmak istiyorlar zamanla daha da artacak kendi hattı oldugu içinde darboğaz oluşmayacak.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglar99
    caglar99's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    caglar99 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    caglar99 bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Neyse hadi bakalım Allah'ın izniyle bu ay son. 3 megabit'e elvada, hoşgeldin 16 megabit.

ben şimdi anlamadım fibere kalkıyor falan denilmiş noluyor şimdi? adslde kalkıyor mu? kalktıktan sonra (kota hesabına) sokuyorlar mı sokmuyorlar mı?

Bir dostum ile az önce sohbet ederken turk.net yetkilisinin bir akrabasını aradığını ve akk komple kaldırdığını söylemiş. Kendisi müşteri hizmetlerini aradığında her santralde kaldırmadıklarını söylemişler. Bu nedir ki böyle?

YAPA yani Telekominikasyon firmalarının kendi hatlarını alabildiği santrallerde turknet maliyeti kendisi karşılayıp AKK yı kaldırıyor fakat bu şuanda turknet müşterilerinin %20 sini kapsıyor yıl sonuna kadar %50 yi bulmak istiyorlar zamanla daha da artacak kendi hattı oldugu içinde darboğaz oluşmayacak.

Teşekkür ederim hocam. Baya uzak kalmışım. Videoyu izledim anladım. Fakat tek bir soru kaldı aklımda. 150gb AKN liler limiti doldurduklarında (150 gb'yi) hızları hangi hıza düşecek? tek merak ettiğim konu budur.

Caglar.Boss
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Türknet'te kota dolunca hız 24 megabite düşecek.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    caglar99 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    caglar99 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    caglar99 bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Teşekkür ederim hocam. Baya uzak kalmışım. Videoyu izledim anladım. Fakat tek bir soru kaldı aklımda. 150gb AKN liler limiti doldurduklarında (150 gb'yi) hızları hangi hıza düşecek? tek merak ettiğim konu budur.

hocam sabit değil o hız kullandıgın pakete göre değişik hızlara göre düşme yapıyor.

http://www.webtekno.com/2017-yilinda-akk-asimi-sonrasi-internet-hizlari-nasil-olacak-h23573.html

4 Mbit/s - 8 Mbit/s arası artık 3 Mbit/s
    8 Mbit/s - 16 Mbit/s arası artık 5 Mbit/s
    16 Mbit/s - 24 Mbit/s arası artık 8 Mbit/s
    24 Mbit/s - 50 Mbit/s arası artık 16 Mbit/s
    50 Mbit/s - 100 Mbit/s arası artık 24 Mbit/s
    100 Mbit/s - 500 Mbit/s arası artık 32 Mbit/s
    500 Mbit/s - 1000 Mbit/s arası artık 64 Mbit/s

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

BTK'nın yayınladığı hız tablosu kafa karıştıyor.

Şöyle sadeleştirdim :

24 mbps'lik paket kullananların 8mbps'e düşecek 
    25 mbps'lik paket kullananların 16mbps'e düşecek 
    50 mbps'lik paket kullananların 16mbps'e düşecek 
    100 mbps'lik paket kullananların 24mbps'e düşecek 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ryans
    Ryans's avatar
    Erkek

amk süperonlinesi ay atlayalı 4 gün oluyor biraz önce msj geldi hızınız 3 mbit e düşecektir diye. 

izlediğim haftasonu netflixden 2 tane film . kaldırsa artık şu pezolar da rahatlasak.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSoCan
    iSoCan's avatar
    Erkek

turknet bu yapa olayında kaç mb hız veriyor 100mbite kadar mı yine ? 

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    iSoCan bunu yazdı

Hattın alabileceği max hızı veriyorlar. Genelde 50-70 megabit arası.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSoCan
    iSoCan's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    iSoCan bunu yazdı

taahhüt bozsak karşılıyorlar mı peki hocam ?

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    iSoCan bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    iSoCan bunu yazdı

taahhüt bozsak karşılıyorlar mı peki hocam ?

120 tl sine kadar karşılıyoruz diyorlar

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
Toplam Hit: 104044 Toplam Mesaj: 664
akk