BTK Kararı İle Adil Kullanım Kotası Sonrası Hız Arttırılacak - 1 Mayıs 2017
-
Peki ücret ve hız olarak nasıl bir şey bakıyorsun hocam ?
-
mkyb bunu yazdı
Hocam akksizlar çok pahalı, hız düşenlerde şu an denk geldiklerim 1mb/s e düşüyor çok kötü bu benim için (indirme yaparken kb/s leri görüyor) . İndirme yaparken reel 2mb/s in altını görmek istemiyorum (akk asildiktan sonra)
Tek yaşadığım için bütçem çok değil 50-60 tl arası bi şey vardı kafamda (dsmart tv+fiber 69 veriyor) eğer tv ile neti uygun veren bulabilsem öyle yapmayı düşünüyordum ancak pek makul yok o yüzden sadece net bakıyorum. Ve birde yalin olmasi lazım :)))
-
Gece saat 2-8 arası kotadan düşmüyor söylemi pek doğru gelmiyor. Anladığım kadarıyla AKK dolmuş olsa bile gece 2-8 saatleri arası tarifede sözü edilen maksimum hız geçerli. O saatler dışında AKK aşıldıysa belirtilen minimum hızda bir kullanım söz konusu. Olayı ben mi yanlış anladım yoksa genel anlamda bir kafa karışıklığı mı var?
NOT: Tüm mesajları okumadığım için konuya tam vakıf olamayabilirim. O yüzden mazur görün.
-
heza bunu yazdımkyb bunu yazdı
Hocam akksizlar çok pahalı, hız düşenlerde şu an denk geldiklerim 1mb/s e düşüyor çok kötü bu benim için (indirme yaparken kb/s leri görüyor) . İndirme yaparken reel 2mb/s in altını görmek istemiyorum (akk asildiktan sonra)
Tek yaşadığım için bütçem çok değil 50-60 tl arası bi şey vardı kafamda (dsmart tv+fiber 69 veriyor) eğer tv ile neti uygun veren bulabilsem öyle yapmayı düşünüyordum ancak pek makul yok o yüzden sadece net bakıyorum. Ve birde yalin olmasi lazım :)))
O zaman en az 100 megabit almalısın ki AKK sonrası hızın 24 megabit olsun. 50-60 liraya bu kota olaylarından önce zaten alamazdın 100 megabit interneti. En ucuz Uydunet veriyordu 80 liraydı yanılmıyorsam onlarda malum kota saçmalığını çıkardı.
-
ttnet'te de AKN diye bi halt çıkmış... Adil kullanım noktası diyorlar
-
BURAK_X bunu yazdı
internet explorer 6.0
-
yunusdogan bunu yazdıBURAK_X bunu yazdı
internet explorer 6.0
:'(
-
mkyb bunu yazdıheza bunu yazdımkyb bunu yazdı
Ben bu zamana kadar hep yanlış hesaplamışım demek ki bu hız olayını :))))) eyvallah hocam.
-
BURAK_X bunu yazdı
Mağara nasıldı? Soğuk muydu dostum? :))
-
Superonline'ın reklamlarına bakıyorumda. Hala hız üzerinden pompalamasyon yapıyorlar. Ancak şu da bir gerçek: 16 megabit internet bugün gayet yeterli bir hız. Ancak 16 megabitten aşağısı artık iş görmez. İşkence olur. 16 megabit hiçbir konuda problem yaşatmıyor. Bunun 3 katını mevcut altyapı ile, ara sokaklara fiber çekilmemiş eski muhitlerde Kablonet ile alabiliyoruz. 50 megabit internet hız olarak muhtemelen benim gibi birine bile önümüzdeki 6-7 yıl daha yetecektir. Dolayısı ile hız pompalamanın çok da bir anlamı kalmadı. Oyunculara Ping pompalayabilirler ama. O konuda Kablonet çok kötü.
mkyb tarafından 17/May/17 13:49 tarihinde düzenlenmiştir
Cücük kadar kotalarla 1000 megabit vermelerinin de bir anlamı olmazdı zaten. Bence o yüzden altyapı çalışmalarını kota kaldıracak veya büyütecek alanlara öncelik vererek yapmalarını tavsiye edebilirim. Hız vermesinler demiyorum. Hobi olarak gene versinler. Ancak pek bir önemi yok, biz tüketiciler olarak bunun farkındayız, bunu bildiğimizi bilerek hareket etsinler diyorum.
Öncelik kotaları büyütmek, mümkünse kaldırmak ve maliyet olmalı.