Bedelli Askerlik 25 Yaş 15 Bin Tl 25 Gün Askerlik
-
enes bunu yazdı
Bir arkadaş beni aydınlatabilir mi ?
1 öğrenci bu bedelliden yararlanmak istese, fakat ekim,kasım,aralık hatta ocak ayları eğitim ve sınav dönemlerine denk geldiği için ona düşen celp döneminde gidemesse nolucak ?
Asker kaçağı mı sayılacak ? Yoksa bunun belirlediği bir tarihe göre en yakın celp dönemine mi atılıcak ?
Agustos dusunuluyor kanka ogrenci olanlar icin ozen gosterecez denmisti.
Ayrica h.sonu denize gireriz ne la otelde kalmaya mi gidiyosunuz :D
-
affetmez bunu yazdı
Çalışana tatil bence bu. Bir de çanakkale izmir gibi yerlere de verilecekmiş. Çanakkaleye düşersek haftasonu denize gireriz. 21 gün tatil yapmaya kalksak zaten 4-5 bin gider. Bir de askerlik fotoğrafı iş yapıyor bazı durumlarda. Fotoğrafımız olacak
Ahahahahah denize girmeyi düşünüyor adam 21 gün soluk aldırmayacaklar buraya yazıyorum :)))
-
Merhabalar,
Aşağıdaki fotoğrafı Karabük'ün manzarası en iyi tepelerinin birinde Hıdırlıkta çektim. Yeni bir mezar gördüm yanına gittim.. Benimle aynı yıl doğmuş biri bir kurşunla toprağa girmiş.. Ben o gün Safranbolu manzarasını seyrederken onun hemen arkamda o mezarda olması benim çok ağırımı gitti. Uzun uzun edebiyat yapmayacağım. Ancak canını kaybetmek yerine eşi Nur'la annesi babası kardeşiyle daha uzun süre yaşamak isterdi. Eğer bu yaşta bedenine bir kurşun gireceğini bilse çok daha okur yüksek lisans filan yapardı sanırım...
Tabi askerlik sisteminden tutunda herkesin sorumlulukları hakkında uzun konuşabiliriz. Ancak mevcut sistemde birileri askere gidip canlarını kaybediyorsa ailesi felaket yaşıyorsa şahsım adına çok fazla şeyi önemseyemiyorum.
İyiki vardın Eren Bülbül..
İiki vardın Çavuş Ömer Bilal Akpınar..

zeybekustasi tarafından 29/Tem/18 11:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Kreyzi bunu yazdıenes bunu yazdı
Bir arkadaş beni aydınlatabilir mi ?
1 öğrenci bu bedelliden yararlanmak istese, fakat ekim,kasım,aralık hatta ocak ayları eğitim ve sınav dönemlerine denk geldiği için ona düşen celp döneminde gidemesse nolucak ?
Asker kaçağı mı sayılacak ? Yoksa bunun belirlediği bir tarihe göre en yakın celp dönemine mi atılıcak ?
Agustos dusunuluyor kanka ogrenci olanlar icin ozen gosterecez denmisti.
Ayrica h.sonu denize gireriz ne la otelde kalmaya mi gidiyosunuz :D
Bir bok çıkaracaklar milleti birbirine kattılar kanka netleşsede işimize gücümüze baksak :F
-
yasa resmi gazetede yürürlüğe girmiş, tazminat alıp alamayacağımızla ilgili net bir bilgi yok mudur henüz?
-
ArduouS bunu yazdı
yasa resmi gazetede yürürlüğe girmiş, tazminat alıp alamayacağımızla ilgili net bir bilgi yok mudur henüz?
Adam akıllı hiçbir bilgi yok ki ya.
-
Telekinesis bunu yazdıArduouS bunu yazdı
Adam akıllı hiçbir bilgi yok ki ya.
valla hurriyet yada milliyet'de ekonomi bölümünde gördüm. alabileceğimizden bahsediliyor ama hala net birşey yok aqü.
-
MSB klavuzu yayınlamış ama site çökmüş :)
http://asal.msb.gov.tr
E-Devlet sistemine başvuru eklenmiş
https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-bedelli-basvurusu
1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci Maddesi gereğince, bedelli askerlik işlemlerinizi başlatmak üzeresiniz.
Bedelli askerlik müracaatınızın kabul edilebilmesi, iki işlem basamağından oluşmaktadır. Bu işlem basamakları;
1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alacağınız barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanınız ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedelin yatırılması gerekmektedir.
2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alacağınız üç (3) adet banka dekontu aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurmanız gerekmektedir.
engin01288 tarafından 03/Ağu/18 12:02 tarihinde düzenlenmiştir -
engin01288 bunu yazdı
1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci Maddesi gereğince, bedelli askerlik işlemlerinizi başlatmak üzeresiniz.
Bedelli askerlik müracaatınızın kabul edilebilmesi, iki işlem basamağından oluşmaktadır. Bu işlem basamakları;
1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alacağınız barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanınız ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedelin yatırılması gerekmektedir.
2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alacağınız üç (3) adet banka dekontu aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurmanız gerekmektedir.
Ben anlamadım, hesap numaralarını vermiş zaten. Direk internet üzerinden ödeme yapıp onun dekontu ile askerlik şubesine gitsek olmuyor mu? İlla fiziki olarak mı yatırmamız gerekiyor?
-
Telekinesis bunu yazdıengin01288 bunu yazdı
Ben anlamadım, hesap numaralarını vermiş zaten. Direk internet üzerinden ödeme yapıp onun dekontu ile askerlik şubesine gitsek olmuyor mu? İlla fiziki olarak mı yatırmamız gerekiyor?
Bildiğim kadarıyla fiziki olarak gitmek Zorunlu