folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bedelli Askerlik 25 Yaş 15 Bin Tl 25 Gün Askerlik

Bedelli Askerlik 25 Yaş 15 Bin Tl 25 Gün Askerlik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

Ticari, yas egitim vb konularda askere gitmek istemeyenler olabilir anliyorumda. 

simdi bazıları çıkıyor askerlik nedir orayi görmemiş teneffus etmemiş vs vs buradan yok soyle olcak yok boyle olmali yok mantikli olanı bu felan filan fıstık .

gitmek istemiyorsan bedelli çıktıysa parani ode otur sus. Gidenler gitmis olanlar sanki salak gereksiz oluşlarını ballandira ballandira anlatıyorsunuz .

herkes senin kafanda olursa her sikilen ulan ben sikildim millette sikilsin kafasında yani o zaman hiç birşey iyiye gitmez, gelecek nesiller önceki nesillerin çektiklerini çekmek zorunda değil.

bu askerlik için de öyle 

okul eğitim içinde öyle.

birşey de iyiye gitsin diye uğraş ben çektim herkes çeksin diye uğraşma.

ben askerlik mantıklı bir sisteme otursun giden amelelik yapmasın asker kendi işini yapsın kafasındayım adam ne kafasında.

Hocam benim dediğim ile snein dediğin ne alaka. Askere gidersiniz veya gitmesiniz, gitmek istemezsiniz, iş güç vardır, aile sorunlar vardır. Bunların tamamı farklı bir mevzu. 

Askerlik yapana salak muamalesi yapılması. Kimse keyfinden ötürü askere gitmiyor. 

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bana verin 20 bin ben bir kere yaptım hemde batman j. komando olarak bir kere daha sizin yerinize yaparım (((: 

espri bi yana bedelli için gerçekten ihtiyacı olanlar faydalanır inşallah. çünkü benim arkadaşlarımdan bile bedelli çıkmasını bekleyenler var...

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Resmi bir açıklama henüz yapılmadı ekim gibi olucak sanırım ama agustos celbi ne olucak bu durumda ?

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DarkFall bunu yazdı

İnş istemeyenler gider diyen zihniyet cahildir. Bu mentaliteye sahip insanlar ile bu ülke hep geri kalmaya mahkumdur.

Devlet bile açıkladı 400 bin ihtiyaç var 5,5 milyon birikmiş var, azıcık matematik yap bakalım kaç yılda eritiyorsun bu kadar bekleyeni? 

Sanıyor musun 5,5 milyon gidecek, tabiki gitmeyecek. Herkesin işi gücü çoluğu cocuğu olmuş, devlet kredi vermiş 10 yıl borcu var belki, ya da bakmakla yükümlü birisi var, ya da çok iyi bir geliri var.

Her bir askerin devlete maliyeti aylık 500 tl minimum, 5,5Milyonu, zorla yaşı gelince askere aldığında çarp, 2,750,000,000. (herkesin er olarak gittiğini düşünürsek.)

Şimdi kalkıp klavye delikanlıları, vatanı kim savunacak bilmemne diyecek.

Arkadaşım, vatanı profesyonel asker savunacak, eğitimli, gerçekten silah tutmayı bilen, hedefi 12 den vuran asker savunacak, bu adamların maaşına da teşvik amacıyla bedelliyle birlikte yüksek zamlar yapılması doğru olur.

Bu bekleyen 5,5milyon kişi zaten sizin dilinizde poşet ve 6ayda 3 kez mermi atan sözde asker.

Ki, çok fazla genç nüfusa sahibiz, bence bu bedelli askerlik düzenli olarak birikmeye bağlı, 3milyon kişi biriktiğinde çıkmalı, oda tahminen 3 yılda bir.

Dileyen direkt iş hayatına atılır bedelli yapar, dileyen mezun olup hemen aradan çıkarır şeklinde olması en mantıklısı.

Senin gibi bir kelimeden çıkarım yapıp insanları guruplara sokanlar asıl cahillerdir. Neymiş ben gitmek istemeyen herkes gider inşallah dedim diye cahil ve ülkenin batmasının sebebi oldum ? 

Sen önce bir aynanın karşısına geçte, bu kişi bunu yazdı bende bunu anladım ama benim anladığım şeyimi kast etti acaba diye düşün, iki saniyede burada dandik romanlar yazma.

Kimse askerliğe gitmeyecekse başım üstüne veya  herkese eşit 2-3 ay yapılıcaksa desteklerim

ama senin gibi semirmiş insanların olduğu kesim para verip gitmiyicek, hayatın adil davranmadığı bir kişi gidip orada bir ton eziyet çekicek ? sen önce bencilliğini bırak

Askere gitsen 90 mermi verseler 90 nıylada sanki adam vurucaksında burda 3-5 mermi atıyormusuz askerde askerlik gereksiz diyorsun.

askerlik devletin 20 yaşına gelenleri alıp çalıştırdığı bir iş yeridir. sen ne sanıyordun dağlarda gezip terorist mi vurucağını ? 

Bitanesi ağlayın der biri gitmek siteyenlerde gidemez inşallah der. kardesim ben 365 gün askerlik yaparken benim alt devrem göz göre göre cürük oldu bedavadan gitti ben ona ağlamadım senin gibi bir korkak için mi ağlıyıcam amk :D.(ağla diyen arkadaş için burası) askere isteyerek gidenlerin sayısı çok azdır zaten siz hâla birşey biliyormuşsunuz gibi konusun iyi oluyor bu sıcak havalarda. isteyerek gidipte kapıdan içeri girip ilk istikametin yedikden sonra sikerim böyle yeri diyenleride çok gördüm güya mhp li koyu ülkücüydü cogusu :D

adama bak ya bu son günlerde böyle tiplere uyuz oluyorum bir şey söylersin hemen akp li yaparlar. birşey dersin pkk lı derler akıllı geçiniyorsunuzda gölgesi varsadece sizde o aklın.

"Ben sikildim sizde sikilin" diyormşusum hassiktir lan. kimse sikilmesin diyorum herkes eşit sikilsin diyorum zorunuzamı gitti ? gider tabi siz toplumun en elit en bilgili en değerli kesimi olduğunuz için askerliği gereksiz insanlar yapar biz parasını verir kurtuluruz diyorsunuz. Ben daha insancılını söylüyorum ama 

do_som tarafından 17/Tem/18 13:58 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, bedelli askerlik düzenlemesinde, 25 yaş sınırı, 25 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel öngörüldüğünü bildirdi. 

Daha önceki uygulamalardan farklı olarak bu düzenlemede 25 günlük temel askeri eğitim verilmesi öngörülüyor. 

iyi iyi fiyat 20 den 15 e düştü , bedelsiz askerlik bedelli askerlik kalmadan herkesin 30gün yapması gerekir bence

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek

Kisa donemler icin olmadi bu, 1 ay gidecegime 5 ay giderim daha iyi. Gerci maas konusunda vermedigim paranin 2 kati zarara giriyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KasiRGamsi
    KasiRGamsi's avatar
    Erkek

sana gelince.. ne ben sezar'ım,ne de sen brütüs'sün ne ben sana kızarım, ne de zatın zahmet edip bana küssün artık seninle biz, düşman bile değiliz"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slordy
    slordy's avatar
    Erkek
    KasiRGamsi bunu yazdı

Çok şükür :))

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

o 25 gün için idari izin verme zorunluluğu getirilirse eyvallah da, ben 25 gün için işten çıkarılacaksam sikerim o bedelliyi komple 5 ay yapar gelirim. öyle saçma şey mi olur ya

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
Toplam Hit: 402613 Toplam Mesaj: 761
bedelli askerlik