Bedelli Askerlik 25 Yaş 15 Bin Tl 25 Gün Askerlik
-
kafkavari bunu yazdı
Ticari, yas egitim vb konularda askere gitmek istemeyenler olabilir anliyorumda.
simdi bazıları çıkıyor askerlik nedir orayi görmemiş teneffus etmemiş vs vs buradan yok soyle olcak yok boyle olmali yok mantikli olanı bu felan filan fıstık .
gitmek istemiyorsan bedelli çıktıysa parani ode otur sus. Gidenler gitmis olanlar sanki salak gereksiz oluşlarını ballandira ballandira anlatıyorsunuz .
herkes senin kafanda olursa her sikilen ulan ben sikildim millette sikilsin kafasında yani o zaman hiç birşey iyiye gitmez, gelecek nesiller önceki nesillerin çektiklerini çekmek zorunda değil.
bu askerlik için de öyle
okul eğitim içinde öyle.
birşey de iyiye gitsin diye uğraş ben çektim herkes çeksin diye uğraşma.
ben askerlik mantıklı bir sisteme otursun giden amelelik yapmasın asker kendi işini yapsın kafasındayım adam ne kafasında.
-
DarkFall bunu yazdı
"Hayata hiç atilmadan askere giden arkadaşların, hayata erken atilan ve sorun yaşayanları anlamasını beklemeyin."
nice commet RIP
-
Yaş 25 bedel 15, bunu yerde yaymalıyız, kamu yoklaması yapıyorlar şuan
-
zaten ben 1 yaş ile kaçırırım diyordum :)
-
Ya yine kim bilir hangi bakanın oğlunun Askerlik zamanı gelmiştir, yaşı belki cahilce söylem türeteceğim ama o çocuğun yaşına göre ayarlıyor olabilirler.. Geriye kalan halk çokda şeylerinde değil yani.
-
ortada çok söylenti var
biri diyor 95üstü gelcek 15k para istiycekler
biri diyor 93 gelcek 18 istiycekler
o yüzden resmi bi haber gelmeden yorum yapmak zor olacak bence.
birde şehir efsanesi tadında bir söylenti yok efenim askerlik yapmayı bekleyen 5,5m kişi var. TSK her yıl düzenli 350k küsür er vs alıyor. bu sebeple bu adamların askerliğini tamamlası sanırım 16 yıla tekabül ediyor.
bir an önce çıkasada ziraat bankası önünde askerlik hatırası çektireceğim daha aq
sonra milletten linç yeriz :W
-
do_som bunu yazdı
İnsallah askere gitmek istemeyen herkes gitmek zorunda kalir
-
Aslında olaya bakınca iki tarafta haklı.
Ortada ciddi bir adaletsizlik var, askerlikte yaşanılanlar, özellikle doğuda görev almış askerlerin yaşadıklarının maddi değil manevi kayıplarının para olarak bir karşılığı yok. Çoğu gidenin bedelliye itiraz etmesinin sebebi bence budur bazı şeylerin parasal olarak gerçekten karşılığı olmuyor müridler.
Öteki taraftan askerliğin bokluğunu gitmemiş dostlarımıza anlatan gidilmez diyen yine bizleriz, şimdi bu insanlar olacakları bile bile neden gidip çile çeksinler.
Bu durumun suçlusu tamamen hükümetin yanlış politikasıdır. Askerde 6-12 ay sürünen adam da haklıdır, gidip sürünmek istemeyen de. Biz böyle bölünmüşken bu adamlar garibanı savaşa sürer kalanında parasını yer.
Ben mezun olduğum yaz direk askere gittim arkadaş çevremden kimse gitmedi herkes bana mal dedi şimdi hepsi takla atıyor napacağız diye, bunlardan olmayın kendinizi değil her türk erkeğini düşünün.
-
Ben çektim siz de çekin mantigindaki insanlar Aziz Nesinin söylediği çoğunluğun içindedir.
Bircok gencin askere gitmesi ülkeye tamamen zarardır. Onlarca iyi mühendis hayattan kopuyor, bir arkadaşıma uzun dönem geldi çocuğun hayati kaydı. Güzel mühendislik projeleri yapardı.
Ben aynı keza, eşim yabancı, çocuğum var, sirketim var. Elemanlari kovup, hanımı çocuğu memleketlerine yollayip 5 ay askerlik mi yapsam vatana millete hayirli olurum? Yoksa arge yapıp ihracata devam etsem mi hayirli olurum?
E bunları askere gitmeden neden yaptım? Önce askere gitmeliydim birçok salağa göre. Okurken maddi durumum iyi olmadığı için okula başladığım gün işe de başladım, o gündür bu gündür çalışıyorum.
Bireysel düşünmekten vazgeçin, beyni çalıştırın lütfen.
-
Kaan bunu yazdı
Ben çektim siz de çekin mantigindaki insanlar Aziz Nesinin söylediği çoğunluğun içindedir.
Bircok gencin askere gitmesi ülkeye tamamen zarardır. Onlarca iyi mühendis hayattan kopuyor, bir arkadaşıma uzun dönem geldi çocuğun hayati kaydı. Güzel mühendislik projeleri yapardı.
Ben aynı keza, eşim yabancı, çocuğum var, sirketim var. Elemanlari kovup, hanımı çocuğu memleketlerine yollayip 5 ay askerlik mi yapsam vatana millete hayirli olurum? Yoksa arge yapıp ihracata devam etsem mi hayirli olurum?
E bunları askere gitmeden neden yaptım? Önce askere gitmeliydim birçok salağa göre. Okurken maddi durumum iyi olmadığı için okula başladığım gün işe de başladım, o gündür bu gündür çalışıyorum.
Bireysel düşünmekten vazgeçin, beyni çalıştırın lütfen.
Adamın askerlik konusundaki düşüncelerine birebir katılmakla beraber üniversiteye başlarken hayalini kurduğum hayatı şu an yaşıyor olduğu için tebrik ediyorum. Üniversite Tunceli'de olunca makine mühendisliği ile ilgili bir alanda iş bulmak pek de mümkün olmadı, şu hayatı erkendenden kurmak da aynı şekilde mümkün olamadı..