folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ben varım mod yetmıyomu :)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    Tugrulbaba alınma ama valla ertan harbi ii paylaşım yapıyor Allah için :P

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Biraz geriden geliyom kusura bakmayın ama şarap en başta dinimizce yasak değildi bir gün kimdi tam hatırlamıyorum peygamberimizin yeğeniydi galiba işte fazlaca kaçırıyo içkiyi ve bir deveyi kesiyo bunun üsütüne peygamberimiz buna yol açıyosa içki yasaklansın diyo ve ayet geliyor. Ömer Hayyam okuduysanız bunu kullandığını çok görürsünüz.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Erkek
    arkadaşlar affınıza sığınarak 6 sayfaya kadar okuyarak geldim kusura bakmazsanız oraya kadar olan bölümden bir kaç açıklama yapmak istiyorum. dünyanın yaratılışı konusunda bi açıklama. dünya Allah (cc) kendi yarattığına aşık oldu ve bu yarattığının yüzü suyu hürmetine bu dünya kainatı yarattı. dinazor meselesin bilemem ama bu yaratılışta hata veya yanlışlık yapılması imakansısızdır. Allahın sıfatları arasında mubin(etrafı kuşatan ilmi ile herşeyi önceden bilen) vardır. ve bu sıfat göz ardı edilmez.

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    Erkek
    birdiğer mesele ise kuran meselesi. kuran Allah katında tekdil olan arapça olarak inmiştir. diğer dillere çevrildiğinde anlamlarında bazı farklılıklar oluşmaktadır. farklılık olunca kitap Allahın kitabı olmaktan çıkıyor. mealler okunmalı dır arkadaşlar. ama bi hadisi şerif vardırki. her asırda kuranı o asra uygun telaffuz edecek bir şahsiyet göndereceğini söylemiştir. bunu kuranın bir mucizesi olarakmı anlarsınız bilmiyorum. yani hiçbir zaman eskimeyen bir kitap bence bu bir mucizedir. ve allah kelamı dır.

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    Erkek
    diğer meselede içki . ayetde içkinin tek damlasının bile zarar verdiğini okumaktayız. arkadaşlar bide şu pencereden bakın . bir bal, bir elma, bir sirke, bir üzüm. bunlar kuran geçen meyvelerdir. ve bunların şifa kaynağı olduğu anlatılmaktadır. bunu araştıran bilim adamları bu kanıyı kesin bir biçin de ıspatlamıştırlar. bi düşünü allah bize faide sağlayacak rızıkları yüce kitabında bildirmiştir. zarar veren leride de buyrun karar verin . faide sağlayanı yerseniz hem sağlık ve sıhhat +emanet olan bedene ii baktığınız için sevap alacaksınız. zarar verende tam tersi olarak mukabele görecektir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Bilgilendirmeler için Allah razı olsun hocam

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scream_vasiyet
    scream_vasiyet's avatar
    Erkek
    karizmatrixxx tam benim kafadan çıktın aynı cümleleri ben 1 yıldır forumlara yazıyorum ama insanlar bunu anlamıyorlar yada anlamak istemiyorlar korkuyorlar.ya gerçekten çok derin konuşcam şimdi yine bi 30 dk mı alcak nese ben şahsen ataisttim şimdi lütfen eleştirmeyin herkezin inancı kendine şimdiden eyw.

açım diye ağlama marketleri yağmala xP
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    kimse senin ateistliğine karışmıyor,o senin seçimin,zorla birşey de yaptırılmaz.Gözünün önündeki mükemmeliği görmeyecek kadar körleşmişsen diyecek birşey yok.Yarım saat değil senelerce konuşsan hiç birşey olmaz. Biz sadece yanlış bildiğiniz ve bu yüzden din öyledir Alllah böyledir dediğiniz şeylerin doğrusunu anlatmak istedik bilgimiz yettiğince.Ama şunu unutmayın kuranda çelişki yoktur buyuruyor Allah.İddia edilen gibi varsa söyleyin bizde bilelim.Ateistsen illah ben böyleyim benim bildiklerim kendime göre doğru diyorsan o zaman yolun açık olsun.Bize göre öldükten sonra Allah ın doğrularıyla sorgulanacaksın

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerta
    omerta's avatar
    Erkek
    ARkadaşlar ben sosyoloji okumuş biri olarak şunları diyebilirim.Dinler tarihine göre hz.Adem(İLK İNSAN)in yaratılışı 5165 yıl öncesine dayanır.İlk insanın çıkışıysa bilim adamlarına göre 3.5-4 milyon yıl öncesine dayanır.Şunuda söyliyeyim insan maymundan türememiştir.İnsan kendine özgü özellikleri olan bir canlıdır.Diğer canlılar gibi.Farkı alt sınıfı yoktur.Yani maymun maymundur, insanda insan.Evet insan evrim basamaklarından geçmiştir diğer canlılar gibi.Ve günümüz modern insanı oluşmuştur ve evrimleşmeye devam etmektedir.Genler arası alış veriş nesilden nesile aktarılarak.10 milyon yıl sonrasında insanın alacağı vücut anatomisini bilemeyiz.Zeka seviyesinin ulaşacağı durumuda bilemeyiz.Şu anda beynimizin %5 ini kullanıyoruz.Dahiler %10 unu kullanmaktadırlar.İlk insan kafatası kemikleri incelendiğinde kafa yapısının bizden küçük ve beyinlerinin 600-700 gram civarında olduğunu söylüyor bilimŞu anda normal bir insanın beyninin ağırlığı1.5 ila 1.8 kilogram arasında değişmekte.Bu da gösteriyorki insan beyni büyümekte ve gelişmekte.10 milyon yıl sonrasını düşünemiyorum.Ama bir yaratanada inanan biriyim.Neden derseniz?uzayı bize hep sonu olmayan bir boşluk olarak öğrettiler ama değilmiş.Big bang teorisi uzayın sonsuz olmadığını ispatlıyor.Büyük patlamayla uzay oluşuyor ve uzay tekrar küçülerek yoğunluğu artıyor ve küçülüyor iç basınçla patlıyor.Bu şekilde uzay yani evren 6 kere oluşmuştur.Yani uzayında bir çapı ve sınırı vardır.peki uzayında bir çapı ve sınırı varsa sonsuz olan nedir.Aslolan nedir?İşte ben bu noktada yaratan diyorum.Kimileri allah der tanrı der.Ne derseniz deyin.Ama yoz ve yobaz olmayın.böyle bir gücü tek isime hapsetmeyin.Düşünün uzay sonsuz değil ve uzayın ötesinde bir güç.Düşünce olarak devrimci bir insanım,sosyalizme eşitliğe inanırım ama büyük bir gücün varlığınada inanırım.Dinler tarihine inanmam.Bilme ve bilimselliğe inanırım.Ertan arkadaşımıda tebrik ederim profiline baktım ne göreyim?Yılmaz Güneyin resmi.Önemli olan yozlaşmamak.Sadece ağacı görmiyelim.Tüm ormanı görelim.Benim ülkemde,yurdumda,vatanımda din adına insanlar kandırılıyor,yozlaştırılıyor.Oyunlara gelmiyelim diyorum.dostça ve dostlukla.

omerta:(mafyanın suskunluk yasası)
Toplam Hit: 25042 Toplam Mesaj: 199