İçinizdeki Tanrıyı Bulun !
-
evet ertan o kitap bende var ve okudum
Kuranida okursan budnunyanin anlamini nasil oldugunu yani cogu soruna Kuranda cevap bulacagina eminim -
belkide inanç insanların herşeyin boş olduğuna inanmak istemediklerinden doğmuştur.herkez böyle düşündüğü zaman bi düzensizlik kaos ortamı olr böyle olmaması içnde inançlar var
-
çeşitli kültürlerin mitolojilerinden başlayıp pagan inanışlara ve büyük dinlere,dinler
tarihine çalışıp ;yanında felsefe,arkeoloji,antropoloji ve psikoloji öğrenip,sosyoloji denen bilimi yalayıp yutup,cografya iklim,besin kaynakları ve insan yaşantısı üzerindeki doğrudan ve dolaylı ilişkilerini inceleyip;kütüphane büyüklüğünde envanterleri tarayıp
vb.araştırma yapıp konuşmanın daha olumlu(bilimsel ve inanılası,tatmin edebilecek) sonuçlar vereceğini düşünüyorum.
tabi yarın bir bilimadamı şimdiye kadar hiç bilinmeyen ve kaotik olarak diyalektik sonuçlara gebe bir buluş,saptama yapana değin...
yani abı-hayatı arayan gılgamış gibi hep bişiler öğrenecek ama genede bir gün öleceksin.ama aramaktan kendini alıkoyamayacaksın(umarım koyamayacaksın zira düşünmek insana özgü müthiş bir yetenektir)
aşağıdaki linkte;merak eden arkadaşlara okyanustan bir damla
http://www.kitap.tubitak.gov.tr/k174.html
-
bi de şu yönden bak: ben sana ayda bi tanrı var ona inanmazsan sonsuz acı çekiceksin yani hani bu mailler var ya bu maili bilmem kaç kişiye göndermezsen die onun gibi sırf bilinç altına yerleşmiş die korkudan inanıyosun
-
o tip maillerle islam dinin bir alakası yok,bunlar islamı karalamak için uydurulmuş hurafelerdir.
Baskı,evt baskı ile insan kontrol edilebilir ama bilgili bir insana söz anlatamazsın.Benim bildiğim bir konuya kim olursa olsun günlerce anlatsa bile yine fikrimden vazgeçiremez.Çünkü kendimden,düşüncemden eminim. Akıl süzgeçinden geçirip doğru yolu bulmak pek zor değil
Şimdi birşey diyeceğim.Biraz iddialı bir açıklama olacak ama :))
Kim olursa olsun,ateist,komünist,dinsiz,deist v.s. Din,evrim teorisi,yaratıcı,uzay,materyalizm v.s. ne olursa olsun her ortamda herkesle tartışmaya hazırım.Bu konuda kendime baya bir güveniyorum,elbette herşeyi bilmem mümkün değildir,dilimin döndüğünce açıklarım açıklayamadığım şeylerinde cvbı mutlaka vardır,onu da hocalarımızdan öğrenirim -
ya sana diyorumli git kurani oku sorularina cevap bulacaksin
soyle bana ozaman kurani kim yazdi yani nasil oldu eger biri yazdi diyorsan 100yilar onceden bugunki cogu seyi nasil bildi bilimin suan yeni yeni buldugu cogu sey kuranda yer aliyor bu nasil ola bilir yada boyle yuce bir kitabi nasil bir kisi yaza bilirki
sorularina cevap kuran derim her koyun kendi bacagindan asilirmis -
ben doğrunun yanındayım,be_cool hocamın bahsettiği konuyu düzeltmek isterim. Siz sanıyorsunuz sanki bilim şuanki haliyle gelişmiştir.Mesela 1 sene önce falan 10. gezegen konusu ortaya çıkmıştı,halbuki o 3000 yıl önce biliniyodu,sonra eskiden de hangi bitkinin hangi ilaca çare olduğu biliniyordu,burçlar falan biliniyordu,dünya haritası çıkarılmıştı v.s. Bunlar çok önceleride biliniyordu,bilim bunların gerçekliğini onaylayan araştırmalar ypaıyor ve eskideki olan şeylerin kesin doğru olduğunu kanıtlıyor.Bu değil ki h.z. peygamber (sav) kuranı kendisi yazmış.O Allah sözüdür. Okuma yazma bilmeyen bir insan.....
Mesela kuranda gün ismi 360 kez geçer,ay ismi 12 kez geçer.İnsan 117 biyolojik materyalden meydana gelir ve kuranda insan kelimesi 117 kez geçer,bu örnekleri çoğaltmak mümkündür...
-
Bu Muhtereme Şefkat Tokatı Lazım ))
-
milet insanlar neden ıslamı kotuluyor anlamıyorum ,islam kötü bir din ise neden insanlar ıcın ıyı olmayan davranısların hepsi yasaklanmıstır insana zarar veren davranıslar yasaklanmıstır
-
karizmatix(tam olarak yazamadım) arkadaşım sen ateislerin çok olduğu yerlerde büyümüşsün sanırım sen şimdi burda anlatılanların hepsini unut (dinazor,evrim,adem(a.s) felan filan) Sana çok güzel bir tavsiyem var.Kuran-ı kerimi de okumayı boşver çünkü kafanda o kadar soru warken bişey anlayamazsın. Sana iki kitap tavsiye edeceğim tüm kitapcılarda bulabilirsin...
Kendini Arayan Adam - Halit ERTUĞRUL
Düzceli Mehmet - Halit ERTUĞRUL
NESİL YAYINLARI
Bu iki kitabı okuduktan sonra eminim ki aklında herşey daha bir net hale gelecektir.Bişey rica edeceğim bu iki kitabı okursan buraya bi konu açarsan yada bana PM arasan sevinirim...
Toplam Hit: 27476 Toplam Mesaj: 199