folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ghost_67
    ghost_67's avatar
    Erkek
    buarada herşeysanalın yazdığı hikaye tarzı saçmalık kadr iğrenç bişey hayatta görmedim hiçkimse hiçbir vasıfla böyle birşey yazmayı cürret edemez paylaştığın için seni kınıyorum kusuruma bakma!!!!

TÜRKLER Size Dokunmadıkça Siz TÜRKLERE Dokunmayın!!! Hz.Muhammed(s.a.v)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ghost_67
    ghost_67's avatar
    Erkek
    walla zumsuk sna ktılıyorum bnce belli bi akıl yaşı gelen kadr beklenmeli bütün kitaplar okutulup doğru olanı kendi seçmeli yoksa herkes babadan oğula aynı dine inanıyor meslek değilki bu inanış şekli!!

TÜRKLER Size Dokunmadıkça Siz TÜRKLERE Dokunmayın!!! Hz.Muhammed(s.a.v)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    kafama takılan bişey var şimdi ben başka dine geçsem bunu çevremdekiler dahi ayıplar.Zaten doğup büyümüşüm çevremdeki 1-2 kişi hariç herkez müslüman ancak şu var aynı şekilde hristiyanlarda olabilir.Yani belki geçemez belki okuyakmaz onlara ne olcak gerçekten merak ediyorum.
    -------------------------------------------------------------------------------------------

Kuranda Allah her kavime peygamber gönderdiğini açıkça söylüyor
    Eğer gerçekten haberi olmamış kişilerden hesap sorulacak diye bir şey yok. Omuzlarının üstünde taşıdığı cisime biz kafa diyoruz,onun içindekine de beyin.Bu beyin boşuna verilmedi,kendisi araştırıp öğrenecek,soracak,sorgulayacak,bu ona ve bize, herkese farzdır

-----------------------------------------------------------------------

Birde kafama takılan konu bana kalırsa önce normal doğsun sonra aklı başına gelince istediği dini sorsunlar çünkü bana kimse müslüman olmak istiyormusun demedi ancak nufus kağdımda islam olarak geçiyor.Bu şekilde yazan tecavuzcular, gaspcılar, şerefsizlere ne demeli bunlar hem islamiyeti kötülüyor hemde onların din kısmına islam yazanada yazdıranada bir günah işlettiriyor bence aklı başına gelene kadar din kısmı boş kalmalı en azından ne seçeceğine karar versin ne islamı karalasın nede başka bişey yapsın.

------------------------------------

Her insanın bir dini vardır.Din bir hayat biçimidir,kimlikte yazılan değil,ateistinden komünistine,mollasından yahudisine kadar herkesin bir dini vardır.Din = yaşayış biçimi
    --------------------------------------------------------------------------------------

Burdan döve döve islam öğretilsin okullarda diyenlerede bi cvp olsun.Sonra o adamlarda başkalarına döve döve tecavuz edecekler başkalarından döve döve para alacaklar ve diğer devletler bunları görecek islamde herkezin böyle bişey yaptığını sanacak.

Yani iki ucuda pis bu değneğin.

------------------------------------------------------------------------------

İslam sevgi dinidir,islamın kelime anlamı da barıştır.Bunu çoğu kişi de bilmez. Allah insana zulm etmez,insan insan zulm eder, insana değil de Allah a kulluk edelim. Ayrıca şunu karıştırma
    islam = Allah sözü, müslüman = islamı uygulamaya çalışan

islam ile insanı bir tutma,insan yapıyor diye islamı karalama hakkınız yoktur,islam kurandır,kurandan örnek ver açıklayalım,peygamberimizden örnek ver açıklayalım,bana insandan değil,çünkü insan çiğ süt emmiştir,nankördür......

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_deep_darkness
    the_deep_darkness's avatar
    Erkek
    görüyorum da bu konu baya ilgi çekmiş..bir kişi çıkıp dinle ilgili ortaya bir şeyler atınca millet hemen coşuyor..yazıları okumadım ama şöyle böyle tahmim edebiliyorum..18 sayfa içinde en az 18 kişi küfretmiştir konuyu açan kişiye..
    konuya gelince;din konusu gerçekten karışık bir durum,bir aralar ben de böyle düşünüyordum ve hala kafam biraz karışık..açıklanamayan o kadar çok şey var ki..

One Ring To Rule Them All... One Ring To Find Them, One Ring To Bring Them All And In The Darkness Bind Them!...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vertigoneto
    vertigoneto's avatar
    Erkek
    Arkadaslar sanırım konu hakkında yetismis arkadaslar var burada bu nedenle ben kafama takılanları sorayım dedim. YArdımcı olursanız sevinirim. Gercekten bunlar beni zorlayan sorular. Bu nedenle bir yaratıcı guce inanıyorum ama din konusu kasıyor beynimi. Sevgiyle. Ozelden mailde atabilirsiniz arkadaslar. Ancak sakıın bana fetulah siteleri ve adnan hoca siteleri onermeyin cunku hicbirinde mantıklı cevap bulamadım.SOrularım:
    1- Kuranı kerimi H.z Ebubekir yazdırdıktan sonra neden ilk mushaf yakıldı? (Karışıklık olmasın diye demiş. Peki yazdırdığı karışıklık yaratmazmıydı? VE sonraki kopyaları?)
    2-Mehmet Akif Kuranı türkçeleştirdikten sonra neden yakmıştır.(Beğenmediği söyleniyor ama bu mantıklı değil)
    3- Niçin Hz mUhammed ulvi seylere yonelecegine cinsellige evlilige fazla onem vermistir.
    4-Dİnle ilgili bir soruda Hristyan din adamlarının sülalesine küfretseniz bile adamlar ısrarla yumusak bir yuzle cevaplama yoluna gitmelerine ragmen bizimkiler neden hemen asalım bunu, dinsiz, zındık, mendebur gibi ifadelerle insanları kendinden kaçırmaktadırlar. YA da direk Allaha göndermektedirler. (Bu öneridir sadece.)
    5-MAdem islamiyet birlestirici bir din neden Hz. Muhammedin vefatından sonra birbirlerine dusmuslerdir ve o an daha İslamiyet cokk tazedir. Bırakın birbbirlerini incitmeyi birbirlerine daha baglı olmaları gerekmezmiydi

Bu nedenlerden dolayı Türklüğümle sonuna kadar gurur duyuyorum. Eger İslamiyet Bİze gelseydi biz onu tüm dunyaya tasırdık ki oyle olmustur. Ama Araplar(DAha dogrusu seyhler) islamiyetin besiginde olmalarına ragmen oglancılık playboy kızları, birbirini satma gibi acaip iliskiler icindedirler. TANRI TURKU KORUSUN.Lutfen iyi bilen arkadaslar ozelime de yazarsa cevapları sevinirim. Saolun simdiden

Hayatta iki şey sonsuzdur. Bİrincisi evren ikincisi insanların aptallığı. Ancak birincisinden o kadar emin değilim. <br> <br> A.Aynştayn <br>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek
    sen çok mu prof.sun abicim ?

bidefa bu konu hakkında "sizin aklınız almaz, fazla kurcalamayın ateist olursunuz, napıcan yaşa git, inanırsan öteki dünya olmasada bişi kaybetmezsin, inanmazsan biz cennete gideriz siz yanarsınız" gibi basit yorumlar yapmayalım lütfen.

bize bu akıl sorgulamamız için verilmiş. aklım almıyorsa inanmak zorunda da değilim o halde. ha eğer alıyorsa, o zaman sorgulamadan emin olamam öyle değilmi ?

hiçbişeyi sorgulamadan körü körüne inanırsanız inandığınızı sanarsınız ki burada tanrıyı savunanların çoğu öyledir eminim. içinizde eksik bişiyler kalır ama kimisi bundan rahatsız olmaz, yaşıyım gidiym der, bu eleman gibilerde sorgular işte en doğrusu bu bence.

tanrının varlıgını yoklugunu tartısmıcam ztn tartısmıs millet yeterince ama sunu söyliyim, aklınız sizi nereye götürüyorsa oraya gidin. eğer gerçekten aklınızla, ruhunuzla, kalbinizle, tamamen birşeye inanıyorsanız, içinizde en ufak bir şüphe dahi yoksa, o inanç islam da olsa ateizm de olsa agnostizm de olsa o yolda gidin.

tanrı yoksa zaten sorun yoktur.

varsa da size verdiği akılla bulduğunuz yoldan dolayı sizi cezalandırması haksızlık olacaktır.

kendinizi en iyi siz bilirsiniz abicim..

bir imzam bile yok
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    Bende birzamanlar bu düşünce içersindeydim
    Ama Allahın cezasımıdır bilinmez herkes sizden uzaklaşıyor
    Siz inançsız biri oluyorsunuz içinize çekiliyorsunuz
    Ve tutunacak dalınız olmuyor
    Allah herzaman bizlere yardımcıymış bunu anladım

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0dZX
    N0dZX's avatar
    Erkek
    lan ahmak adam hem "tanrı sizsiniz" diyosun hemde altta "cennetle cehennem arasında bi yerden" diyosun eee ne alaka bunlarda senin cennet we cehenneminmi bi göstersene seninkileri bi görelim: puahahahhaha:P lan olum sırf özentilik,sırf hit almak için şöyle şeyler yapmayın ii madem ALLAHsın öldürsene beni sonra tekrar dirilt hadi bekliyom çabuk

SENİ YÜZYILIN SAFI İLAN EDİYORUM heeuheueuhehe!!!!

hayatta yenilmiş olan kazıkların toplamına "tecrübe" denir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    vertigoneto arkadaşın sıraladığı gibi bir çok madde var açıklanacak.Denildiği gibi kuranın orjinalleri yakılmıştır ama günümüze kadar de değişmeden geldiği söyleniyor.Ertan arkadaşımızla saoolsun sabah 5 ine kadar bu konuyu tartıştık msn de oda kuranın değiştirildiğine şiddetle karşı çıkıyor.

http://www.islamiyetgercekleri.org/islkurdeg.html bu adreste konu ile ilgili doyurucu bir açıklama mevcut.

Bu arada yaratılış üstünde durmak istiyorum.Bu konuda ertan beni pek tatmi etmedi ki mevzu şöle;

Kuran da "insalar çamurdan yaratılmıştır" sözü her zaman mevcuttur. Ama şimdi eski çağlara gittiğimizde daha kitapların hiç birinin inmediği zamanlarda ki yaratılış efsanelerinin yine aynı böle oldugunu görecez.

1)Gılgamış Destanı: "Ellerimi yıkadım. Bir parça çamur koparıp yazıya attım. Ve bu yazıda ,kahraman Engidu"yu yarattım."

2)Sümer"lilerin Enuma-eliş Destanı: "Bunun üzerine ben de Ea"nın yardımını istedim. Toprağı, Kingu"nun kanıyla yoğurdum. İlk insanı meydana getirdim."

3)Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanrıça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukarıya kaldırdı, denizleri yeniden sınırlarına itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yarattı."

4)Mısır"da Luxor Tapınağı"nda bulunan kabartma bir resim: "Kral Amonhotap III olarak betimlenen Tanrı Khnemu çömlekçi çarkında erkek ve dişi iki insanı yaratıyor."

5)Hesiodos Destanı. "Namlı, şanlı Hephaisdos"u çağırdım hemen. "Bir parça topral al, suyla karıştır" dedim. "İçine insan sesi koy, insan gücü koy."

6)Yunan Efsaneleri"nden: "Gözyaşlarımla toprağı çamur haline getirdim ve yoğurdum (Prometheus anlatıyor.) Bir insan heykeli yaptım. Sonra bu heykele ruh verdim. İlk ölümlü yaratıklar oluştu böylece.)

7)Tevrat"tan: "Ve Rab Allah yerin toprağından Adam"ı yaptı ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam yaşayan can oldu."

8) Kur"an, Mü"minün 12-16: "And olsun ki Biz insanı süzme çamurdan yarattık."

9) Kur"an, Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onları cıvık bir çamurdan yarattık."

10)Kur"an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Artık onu tamamlayıp içerisine de ruhumdan üfürdüğüm zaman kendisi için derhal ona secdeye kapanın."

"Kurandaki yaratılışta buyuk ihtimalle bu efsanelerden etkilenmiş olabilir" gibi bir düşünceyi de düşünmeden edemiyor insan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    gecenin kasvetiyle pek açıklayamadım,anlamaman doğlardır : )

Şimdi arkadaşlar islam bir bütündür,hak olan dinler islam içinderdir,yahudilik,hristiyanlık bunalaraın geneline sanırım semavi dinler deniyor. Kaynak birdir bu kaynak da Allah tır.İnsanlar tek şekilde yaratılmıştır Allah da gönderdiği tüm dinlerde bunu belirtmesi doğaldır. Senin verdiğin yazıtlarda da anlaşıldığı gibi o kavimlere peygamberler gelmiştir ve dini tebliği etmişlerdir,o insanlarda yazıtlara kazımışlardır,bu bahsettiğin olay da ispatımızdır. Her kitap bir b irinin tasdiki niteliğindedir. Diğer kitaplarla kuranın temel kıstasları aynı olmak zorundadır :)

Değişen ise yaşam şartları, çünkü o zamana göre o tarz kurallar geçerli bu döneme göre aynı kuralları uygulamaya çalışrısan kargaşa çıkar,bu kitapları programın yeni versiyonları gibi düşünebiliriz. Her biri birbirinin tastiği.En son kitap da kurandır.Allah Teala bu kitabın kıyamete kadar SABİT kalacacağı yani değişmeyeceği,başka peygamber göndermeyeceğini açıkça iletmiştir.

İnşallah açıklayabilmişimdir

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 27458 Toplam Mesaj: 199