İçinizdeki Tanrıyı Bulun !
-
ewt sadece ademin kovulması dinazorların yok olması diil bisürü şey var nickimyok neyse yaa offf off gene herşey bi şey için yaratılmıştır hiç bişey boşuna yaratılmamıştıra geldik söyleyin öyle ise bütün nedenleri bilmek istiyorummm
-
sen KURAN in turkce mealini oku bi ogrenirsin eger okumayi biliyorsan
-
İslam dini kesinlikle doğru bir dindir ve hiçbir çelişki yanlış hiçbirşey yoktur.
Dinazorlarla insanlar aynı zamanda yaşamış da olabilir hz.adem ile hz.havva gelmeden önce yok olmuş da olabilir.Amaç doğal dengeyi korumak.Bu kadar düşünemiyor musunz ya.Şimdi kurbağaların olmadığını varsayın bakalım ne olacak.Bir sürü çekirge çıkacak meydana.Bakın avusturalyaya doğal dengesi bozuldu diye şimdi çekirge istilaları başladı.Her türü dengeleyen bir tür olması gerek yoksa dünya mahvolur.Ama insanı dengeleyen bir tür olamaz.Çünkü insanoğlu tamamen farklıdır,aklını kullanabilen,konuşma hızını ayarlayabilen,düşünebilen,öleceğini bilen tek varklık insandır -
karizma bence bu düşüncen tamamen saçma bi cvp bulamıyorsan Kuran'ın mealini tamamen oku sorunun cevabını çok rahat bulacaksın.
-
Ya hocalar kuran okumak çözüm değil.Benim çok komünist arkadaşım var hepsi en az kuranı iki kere okumuştur ama Allah ı inkar ediyorlar.Demin de söylediğim gibi anlamadıkları için.Kuran ın çevirisi yapılamaz.Yapılınca orjinalliği bozuluyor.Bana çelişkili dedikleri ayetlerin gerçeklerini okuyunca hepsi susuyor.Çünkü türkçesi ve arapçası farklılık gösteriyor biraz.Bu farklılık da kuranın yanlış yorumlanmasını sağlıyor.Bazı insanlarda bundan çıkar sağlıyor.Kimi kitap yazıyor dinin yalan saçma sapan olduğunu savunuyor.Be embesil herif kuranı gerçek manada anlayan hiç ateist insan gördünüz mü? Böyle birşey olabilir mi?
-
Kur'an ı Belki anlamaya bilirsiniz O yüzden size Risale-i Nur Külliyatı nı öneririm Çok öğrenmek istiyosan bir kaç tanesini ok ondan sonra konuşalım. Tamam mı kardeşim
-
ne bu kuranı oku kuranı oku ben okuorum bak az önce kapattım ve 50 ayyetten biri kafamı karıştırıo örnek:
haramları hellari sıralamışlar kuranda işte kan içmek haram domuz haram şarap başka bi hayvanın parçaladığı hayvanı yemek haram falan ve demişki en alıtnda bundan önceki indirilen kitaplardaki helal ve haramların hepsi sizin içinde geçerlidir. e şimdi bu hristiyanlar lakır lakır şarap içio domuz yiyio e dicenizki incil deişti tamam deişti ii güzelde kuranın gelme sebebi bu deilmiydi zaten deişti die geldi veyahut deiştikten sonra geldi sonuçta allah deiştiğini biliodu:)
peki kuranda neden öle yazmış ha türkçesi diceksiniz ananem gelsin orayı bulup okutturcam bakim neymiş. -
Evet hocam haklısın,Risale-i Nur Külliyatı bir nevi Kuran'ın tefsiridir.Üstat Said'i Nursi nin hapisinede yazdığı kitaptır.O zaman yazıldığı için osmanlıcadır.Ama yeni basımları mevcut.Tamamen anlaşılabilir bir türkçe ile yazılmış,tam tercümesi yapılamaz bunun da ama yine de okuyun.Mesela evrim teorisini güzel bir biçimde anlatan Tabiat Risalesini okuyun.O kişi bunu 1900 lü yıllarda yazıyor.Türkçesini okuyun,evrim teorisinin mantıksız birşey olduğunu anlayacaksınız. Ben çıkıyorum,konuya akşam bakacağım artık,siz tartışın.Unutmayın ki HAK YOL İSLAM
-
beyler kur'an konusunda şunu söyleyeceğim.biliyorsunuz tarih veya din derslerinde okumuşsunuzdur kur'an ın indiği yıllarda arap edebiyatı çok çok çok ileriydi ve bu da kur'an ın mükemmel bir dille yazıldığını gösteriyor.Bu yüzden şimdi dahi edebiyet o kadar ileri olmadığı için kur'an daki bir çok yazının anlamı anlaşılamıyor.Bunu sebebi budur onun için çok süper arapça bilmek gerek ki bu da bizler için nerdeyse imkansız bu yıllarınızı alır ama kur'an öğrenmek için değer...
-
nickimyok:
ne bu kuranı oku kuranı oku ben okuorum bak az önce kapattım ve 50 ayyetten biri kafamı karıştırıo örnek:
haramları hellari sıralamışlar kuranda işte kan içmek haram domuz haram şarap başka bi hayvanın parçaladığı hayvanı yemek haram falan ve demişki en alıtnda bundan önceki indirilen kitaplardaki helal ve haramların hepsi sizin içinde geçerlidir. e şimdi bu hristiyanlar lakır lakır şarap içio domuz yiyio e dicenizki incil deişti tamam deişti ii güzelde kuranın gelme sebebi bu deilmiydi zaten deişti die geldi veyahut deiştikten sonra geldi sonuçta allah deiştiğini biliodu:)
===============================================
dikkat ederseniz herşey bir değişim içindedir ve çağlara göre kitap şekillenir.Kıyamet kopana kadar da kuran hak kitap olarak inmiştir.O kitap bize kıyamet gününe kadar yetecek buyuruluyor. Şarap'a gelelim.Şarap'ın haram edilmesi bildiğim kadarıyla bir rahip'in içki içmesiyle başladı.Şeytan bunu kandırarak içkiyi içiriyor sonra bütün kötülükleri yaptırıyor.Allah da o andan sonra hz. isa ya vahiy gönderiyor.Domuz etine gelince. Eşini kıskanmayan tek hayvan domuzdur arkadaşlar ayrıca kendi pisliğini yiyen tek hayvandır.Domuz eti yiye yiye insanlar domuza benziyor.Dikkat edin buna.Mesela hristiyanlar artık bu duruma geldi.Geçen de iki ailede adamlar karılarını değiştirdiler.Bu da demek ki eşelerini kıskanmıyorlar.... Neyse herşey o zaman ki şartlara göre ayarlanmıştır,incilin orjinali ne olup olmadığını da bilmiyoruz onun için son ve doğru kitap olan Kuranı okuyalım
İyi akşamlar
Toplam Hit: 27474 Toplam Mesaj: 199