İçinizdeki Tanrıyı Bulun !
-
omerte hocama tam olarak değilsde katılıyorum. Herşey değişimek zorundadır.diyaelektik materyalizme göre.Ama buna türden türe dönüşüm olarak bakılmamlı.Öyle bir kanıt da yok.Darwin doğal seleksiyon dedi,bugün doğal seleksiyonun hiçbir evrimleştirme özelliği olmadığı görüldü.Mutasyon dedi yararlı mutasyonlar %1 olarak biliniyor.Kendileri mutant canlılar yaptılar.Kimini hayvanların başının yanında ayaklar çıktı kimi iki başlı oldu,onlar bir canlıyı evrimleştirmediler kaldıki doğa bunu yapsın.Bugüne kadar da kesin kanıt ara-geçit formu bulunamadı.Bulunsaydı evrim teori değil kanun olurdu.İnsan da diğer herşey gibi değişmek zorundadır.Yaratan bu kuralları koydu bize göre.sbt olan hiçbirşey yoktur.
Biraz sosyoloji okudum.Temel dayanak yine evrimdir.Ayrıca sosyolojiyi ağırlıklı olarak kullanan kişiler sosyalist tabanlı insanlıdır.Sosyalizm konusu tamamen farklıdır.Bazıları bunun türkiyeye uygulanabilceğini düşünüyor.Direkt sovyet rusya nesnelliği ile türkiye nesnelliğini bir tutuyorlar.Bu ülke için sosyalizm bir hayaldir.70 li yıllarda 500 bin e yaklaşan kitle vardı,bunlar devrim peşindeydi askeriyede arkalarındaydı,sonuç ne oldu ki o zaman koskoca sovyet rusya desteği vardı.Ama şimdi hiçbirşey yok.Ayrıca sosyalist gruplar parçalandı.Kimileri partiler kurup yurt sever gençlik adında örgütlenme çabasında(tkp),kimilerinin başuları yurt dışında örgütü yönetiyor,canlı bomba,yok özel mülkiyete saldırı,çatışarak gelişme yolunu tercih ediyorlar (dhkpc,tikko) kimileride sosyalizmin hele reel sosyalizmin yanlış olduğunu görüp bir kitle hareketine dönüştüler (pkk),bunlarda abdullah öcalanın yeni teorisi konferedalizm i destekliyor.Marksist felsefenin bu ülke şartlarına uygulanmayacağını gördü.... -
adam uçmuş bee.. :) Dostum Allah inanmıyor olabilirsin ama inanacağın günü sEnde göreceksin..Azrail i baş ucunda gördüğün zaman..
-
Ertan arkadaşım beni yanlış anladın.Benim devrimciliğim sosyalistliğim Atatürk devrimciliği ve sosyalistliğidir.İlerici olan herşeye açığım.
-
Allahin yaptigi isleri sorgulamayin bu bile sizi yanlisa suruklemeye yeter herseyin bir sebebi vardir
Allah vardir ve tektir herseyin yaraticisi odur
birgun bunu zaten anlicaksiniz oda bu uykudan uyaninca olacak ozamanda Allaha inanmak icin cok gec sanirim
bugun burdasin yarin masal........... -
eyv omerta hocam,anladım seni.Ama atatürk sosyalist bir devrim yapmamıştır.Uygulamaya çalışmış diyordur ama böyle bir örnek yok.İlk bankayı kuranda atatürktür.Liberal bir politika izlemiştir.İstersen pm den msn ver konuşuruz
-
Ertan hocam haklısın.Toplumsal olan hersey sosyaldir.Ben bunu kastettim.Atatürkte bir dava adamıydı.Amacı kendi ayakları üzerinde durabilen tam bağımsız bir TÜRKİYE kurmaktı.Yol olarak liberal ekonomiyi benimsemiştir.Ama bunu yaparken sınıflar arası uçurumun doğmamasına çalışmıştır.Köylü milletin efendisidir dözü buna iyi bir örnektir.Günümüze bak.Köylü birilerinin uşağı olmuş durumunda.Yani köylüyü birilerinin kölesi yaptılar.Benim demek istediğim buydu.Atatürk devrimlerinden eser kalmamış.abd bağımlısı bir ülke olmuşuz.Dış borçlar bilmem neremize kadar girmiş.Yani demek istediğim ertan hocam 2.kurtuluş savaşı verilmeden bu ülke düzelmez.Ben bu yüzden devrimciyim diyorum kendime.
-
anladım hocam seni anladım. Atatürk ün onayladığım ve onaylamadığım yönleri var. Tam olarak herşeyi bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum
-
konunun başını okudum sonlarını okumadım...
bir kaç sorum var
sen içindeki tanrıyı keşvettinmi ?
tanrı yoksa ölünce insan ne oluyor ? -
ebedi sona ulaşıyo ve olmuyosun doğmadan önce yoksan o zaman da olmuyosun ve buna budizim deniyo(tanrı insandır)
-
tanrı insan bak buda bir inanç neyse konuyu açan cevap versin bende ondan sonra bazı cevaplar vericem.
Toplam Hit: 25336 Toplam Mesaj: 199