İçinizdeki Tanrıyı Bulun !
-
eskiden bi köyde kesinlikle Allah'a inanmayan bi adam varmış.
aynı köydeki evliyaya kendisini müslüman yapması için teklif götürülmüş.kimsenin onu müslüman yapamadığını anlatmışlar falan filan.
neyse evliya demişki onu şurda bekletin ben geleceğim.
beklemişler beklemişler evliya yok.Ateist adam iyice sinirlenmiş.
evliya sonunda gelmiş.
ateist adam bekletilmiş olmanın verdiği sinirle evliyaya bağırmış kızmış.
evliya ise gayet sakin bir şekilde kendisine yolculuğunu anlatmış.
''yolda geliyordum baktımki dere var.sonra bir baktım ağaç devrildi.tahtalar kendi kendine şekil almaya başladı ve kendi kendine bir kayık oldu.bende kolaylıkla karşıya geçtim.bunun için biraz geç kaldım'' der.
ateist adam iyice sinirlenir.sen ne saçmalıyorsun be hiç kendi kendine kayık mı olurmuş gibi sözler söyler.
bunun üzerine evliya ona.gördüğün gibi herşeyin bir yaratıcısı vardır.basit bir kayığın bile bir yaratacısı olduğunu kabullenirken,binbir güzellikle donatılmış şu evrenin bir yaratıcısı olduğunu nasıl kabullenmessin demiştir.ve adam müslüman olup Allaha inanmaya başlamıştır.
arkadaşlar bunu bi yerde okumuştum.belki çok basit bir hikaye ama yinede anlatmak istediği çok büyük.bu kadar şeyin kendi kendine olduğuna hangi mantık inanır.bu kadar şeyin bir yaratıcısının olmadığına kim nasıl inanır.
Allah vardır ve birdir. -
bizden önce dinazorların yaşadığı varlığı kesin olarak kanıtlandı insanlar yokken dinazorların varlığının ne gereği vardı
-
Dinazorların varlığı yıllardır biliniyor.Zaten kuran ile uyumlu birşey.Allah önce dünyayı yaratıyor,içine varlıklar yerleştiriliyor,sonra hz.adem ile hz.havva cennetten kovulunca oraya yerleştiriliyor.Onlar oraya yerleştirildiğinde dünyada zaten herşey mevcut
-
neden önce var olan dinazorların sonra yok olması gerekio yoksa bu bir hatamıydı mükemmeliyet nerde (!)
-
Aslında herşey öyle bir mükemmellik içindeydiki, o zaman dinazorlar vardı çünkü doğal dengenin sağlanması gerekirdi.İnsan oğlu dünyaya geliyor ve bu tür diğer türlere nazaran insanoğlunun hayatını daha çok tehlikeye sokuyor.İnsan nesli yok olursa o zamanda hesap falan olmaz değil mi? Allah bu türü ortadan kaldırıyor.Eğer bu tür devam etseydi insan nesli yok olurdu.Onun için yaratan bir sebeple (asit yağmuru veya göktaşı çarpması tam bilinmiyor) yok etmiştir
-
Bence evrenin ve dünyanın mükemmelliğini tartışmaya bile gerek yok. big bang patlaması sırasında en ufak bir farklılık olsaydı evren oluşmadan yok olucaktı. milyarda bir gibi bir olasılıkla evrenimiz oluştu. dünyamızdaki yaşamda böyle birşeydir. dinazorlar çevre koşullarına adapte olamadıkları için öldüler. yaşayanlar ise bugünkü canlılığa öncülük ettiler.
gelelim din konusuna. daha önce ben ertanla konuşmuştum zaten bu konuyu. ben şuanda deistim. deist allaha inanan fakat dine inanmayan insandır. ataist ise ikisinide red eder. kendi açımdan konuşayım. ben de sizin gibi peygamberlerin toplumu yönlendirmek için dini uydurduklarını ve zeki insanlar oldukları düşünüyorum. Fakat böyle olmayabilir. bu yüzden bu konuda yorum yapmadan önce yada bir karara varmadan önce özellikle islam dinini araştırıcam. bunun için kuranı okumayı düşünüyorum. en kısa zamanda. benim tavsiyem nötr bi şekilde kuranı okumanız. ondan sonra karar vermeniz. -
herşey mukemmel ama yaratılan dinazorlar sonradan insanların hayatını tehlikeye sokuyor sonra yok ediliyor öyle ise neden yaratılıyor ki
-
Evt konuşmuştuk ama dediğim gibi kuranın sadece alıp türkçesini okursan çoğu şeyi yanlış anlayacaksın.Çünkü tam çevirisi hiçbir zaman yapılamaz.Onun için takıldığınız yerleri çok iyi bilen bir tefsirciye sormanız.Çünkü kuran da hiçbirşey yanlış değil.Bazı insanlarda bu çeviriyi anlamadıkları için kafalarına göre herşeyi çekip çeviriyor,sonra da Allah böyle yaparsa ben Allah inanmam diyor.Ve birçok insan bu şekilde.Bunun için dediğim gibi iyi bilen bir insana söyleyin.Bazı ahmaklarda hala türkçe kuran diye tutturuyor.Benim elimde türkçe yazılı bir ayet var.Bu ayeti açıkla diyince hiç kimse bunu yapamadı.Çünkü öyle birşey ki bazı kelimelerin 8-10 karşılığı var.Orda hangi anlamda kullanıldığını bulmak için iyi derecede arapça bileceksin
-
Yazıyı dikkatli okusaydın görürdün.Dedim ki doğal dengeyi sağlamak için.Eğer dinazorlar olmasaydı x türü aşırı derece artış gösterecek ve doğal hayatı yok edecekir.O yüzden daha güçlü bir tür yaratıyor Allah görevleri bitince de siliyor.Unutmayın ki herşey insan için tasarlanmıştır.Bir düşünün bakalım meyveler,sebzeler olmasa ne yiyecektiniz.Bitkiler olmasa ilaç ne ile yapılacaktı,fotosentez nasıl olacaktı.Herşey bir kaya parçası olsayıdı.. Dağlarında görevi var,dünyayı sarsılmalardan korur.Dengede tutar.Dağlar olmasa dünya sallana sallana dururdu (pek emin değilim,benim yorumum böyle dağlar konusunda) ..... Herşeyin bir amacı ve görevi var hiç birşey boş yaratılmamıştır
-
dimi karizma son soru iyiydi şimdi biri çıkıp dicekki e cennetten kovuldular dünyaya geldiler ama dinazorlarla aynı yerde yaşayamıcakları için dinazorlar mefta oldu peki allah adem in dünyaya gelceğini bilmiomuydu ki dinazorları yarattı. ama bu dinazor konusu biraz saçma olabilir türü tükenen tek yaratık o deil ve hepsini dinle bağdaştırmaya kalkarsak işimiz var demektir
Toplam Hit: 25025 Toplam Mesaj: 199