folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek
    Hocular,şu dinazorlar konusuna değinmek istiyorum,gerçi epey geride kaldı ama durum şu,insanoğlu dünya üzerinde yaşamaya başlamadan uzun zaman önce dinazor nesli tükendi,sadece mamutlar ve bir kaç tür iri sürüngen kalmıştı.Mamutlar zaten dinazor değiller,fillerle akrabalar,nihayetinde tükendiler.Diyebilinir ki mamutlar niye niye tükendiler,şunu söyleyebilirim yakın yüzyılda bile soyu tükenen bir çok hayvan türü oldu,az kalan mamutları insanlar da tükettiler,az sayıları da tükendi gitti.Diğer sürüngenlerin kimisi tükendi,bazıları ise hala genelde Afrika ve o civarda nesillerini sürdürüyorlar.

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Konu kapanmıştır diye birşey yazmadım ama sen açtın konuyu bende devam edeyim. Öncelikle kreston hocama hak veriyorum. Şunu eklemek istiyorum bazı arkadaşlar diyor ki düşünme kafayı sıyırırsın,imanın gider v.s. Arkadaşlar siz tamamen yanılıyorsunuz.Aşırı derecede bu konu üstüne durulmazsa ise birşey olmaz.Ayet de de denildiği gibi "Allah aşırıya gideni sevmez" ve yine bir pardon 800 küsür kez denildiği gibi "Ne kadar az düşünüyorsunuz?" Demek ki Allah da bize düşünü demekte. Türkiyedeki en iyi ilahiyçılardan biri olarak gösterilen bana göre en iyi olan Ali Rıza Demircan hoca dahi dediğine göre zaman zaman şüphe düşüyormuş.O insan bile şüphe duyuyorsa acizane biz ne yapmayalım.Ama düşündükten sonra o Allah ı bulabiliyor,önemli olan çıkışta Allah'a erişebilmektir.Erişemezsen hayatın kayar,hem burda hem orda acı çekersin. Herşey Allah ı tespih eder

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    la karizma sen uçmadan ziyade çok dana bi adamsın dediklerini önce tart senin inancın olabilir ama önce biras araştır biyerden duydun 2 sözle gelip burda artslik yapma sen kaç tane sosyolk tanıyon bütün milleti arkasında getiren ve yüzyıllarca onları bir yöne iten ..
    söylediklerini önce bi düşün tart...

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    İlk olarak herseysanal sana cvp veriyorum.Yazığın iğrenç şey benim midemi bulandırdı.Seni bir müslüman olarak seninde bir müslüman olduğunu farz ederek seni kınıyor ve ne kadar iğrenç şey yazdığının farkında olman için Allah ıslah etsin seni diyorum.Böyle birşeyi bir ateist yazmaz sen nasıl yazarsın,yazmaya cesaret edebilirsin anlamıyorum,vicdan diye birşey var.Bu kadar pis birşey yazılır mı???

Gelelim ntxsoft,kuran basit olmalı diyorsun.Kuran kitapların en kutsalı en mükemmeli,onun için anlaşılması kolay değil.Çünkü Allah böyle yaparak insanları daha çok düşünmeye sevk etmiş olabilir.Kuran arapça olarak inmiştir ve arapçanın dil özellikleri öyle,öyle olunca da türkçeye tam çevirisi yapılamıyor.En basit olarak düşün,yabancı eserler türkçeye çevirisinde eser özünden birşeyler kaybediyor.Onun için herşey orjinaliyle güzeldir.Yapay hiçbirşey orjinali kadar güzel olabilir mi? diyor ve sözü mcyargica bırakıyorum :)

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ilk ve son cvp verecegim ben şuna inanıyorum siz nederseniz diyin ben ALLAHA inanıyorum inancımdan vazcaymam kim nederse desin isterse agzıyla kuş tutsa da unutmayın BU EVRENİN TEK SAHHİBİ ALLAH (CC) BAŞKA CVBIM YOKTUR
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    last_wolf
    last_wolf's avatar
    Erkek
    arkadaşlar herşey bi sınawdan ibaret hayat bi sınavdır bu yaşadıklarınız sınavdır hatta burada konuşulanlarda sınavınızın birer parçasıdır.
    sözüm Allah(C.C)'nun varlığından şüphe duyanlara :
    sizin aklınıza şöyle bi soru gelse cevaplarınızı merak ediyorum.
    Soru:Kader vardır.İntihar etmenin cezasıda ebedi cehennemdir.peki Allah(C.C)'u intihar edenlerin kaderine neden intihar etmeyi yazmıştır.Onların suçu ne????
    (Arkadaşlar lütfen Allah(C.C)'nun varlığından şüphe duyanlar cevaplasın)

Düşman,pusuda güzel Dost ayakta Ay, yıldızla güzel Birde Bayrakta.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    ALLAH her keze özgür hür irade vermişdir senin kendin yaptılarına karışmaz o sana kalmıs sen eğlenirken müdahale etmz ki intiharına karışsın...
    Her kez kendine yapıyo..
    Ama soru şu:
    Adam zaten ALLAH a inanmıyo bu soruya nie cevap versin ki bilse zaten inançsız olmaz:)

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    evet arkadaşın dediği gibi bu soruyu yanlış sormuşsun:)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BYCEZA
    BYCEZA's avatar
    Erkek
    İÇİMİZDE TANRI DİYE BİRŞEY YOKTUR SADECE SAÇMA SAPAN DUSUNME DUYULARIMIZ VARDIR O DA ALLAH VERGİSİDİR AMA ALLAHA KARSI GELEBİLECEK KADAR ADİ VE KÜSTAH DIR
    Haa sen içinde tanrı olduguna inanıyorsan benim tahribat nickim
    byceza şifrem de 11 harfli sifremin 9 rakamını yazıyorum (05432837) İÇİNDE TANRIN VARSA SÖYLESİN SANA KARDESİM BENDE SANA İNANIYM YOKSADA SAÇMA DUSUNCELErİNLE İNSANLARIN AKLINI KARISTIRMA

Hani Diyorduk ya Reis Alayına İsyan İsyan..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Tanrı diye birşey yoktur. Evrende Bulunan Herşeyin Tek Sahibi Allahtır..Siz istesenizde istemesenizde,inansanızda inanmasanızda bu tek gerçektir..! Kader konusuna gelince kader konusu hala tam anlamıyla çözülememiştir.! Bunu hiçbir insan oglu tam anlamıyla ifade edememiştir ! madem onların kaderinde intihar etmek varmış peki onlarınn suçu ne gibi saçma sorulara cevap olarak: Eger beni yaratan bu saatte bu yerde bu olacak diye istemişse buna ben degil peygamberler bile itiraz edemez ki edememiştir de !
    Sonuç olarak bu konuyu başlatan arkadaşımız kendi soruna cevap ararken bir çok kişinin aklını bulandırdıgına eminim ! Senin bütün sorularına cevap kıyamet günündedir ! Kıyametin de alametleri zuhur etmekte zaten ! Umarım bir an önce bu saçma düşüncelerinden sıyrılırsın !

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
Toplam Hit: 25039 Toplam Mesaj: 199