folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    hoca hayırdır ne saçmalıyorsun kendi kendine

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    dogrusu ben kurana inanmam ama tanrının varlıgına inanırın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Connection
    Connection's avatar
    Erkek
    fatalpc sen forum kullanmadınmı comez oldugun nerden bellı o düzenle secenegını holy bosuna koymamıs degılmı abısı

"Çevrelerine uymak için kendini yontanlar,tükenip giderler" Connection® MSN: koray@maviates.org
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    uzaylioglan hoca sana bir soru sorayım bakalım.Madem tanrıya inanıyorsun,dine inanmıyorsun,bu tanrı seni neden yarattı,ne amacı vardı da insanları,dünyayı yaratma zahmetine katlandı,hem bu tanrı nasıl hep var,daha önce nerdeydi,ne yapıyordu? Çevrendeki herşeye bakarsan bir neden sonuç ilişkisi ile kurgulanmış olduğunu görürsün. Sonuç ne insan,neden yaratıldı,kuranda geçiyor nedeni,
    ama sana göre sonuç ne insan, neden ne,neden yok

bana insanın neden yaratıldığını açıklarsan sevinirim :) sadece insan değil tabi,tüm gezegenler,hayvanlar bitkiler

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    Arkadaslar şiddetle tavsite ederim ki şu siteye bi göz atın

http://www.islamiyetgercekleri.org/

Zaten ben bunları okuduktan sonra süpheye düşmeye başladım aman siz dikkat edin :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    ERtan bu verdiğim siteye bir siteye bir göz at..

Tanrıya inanma sebebim zaten çevredeki olaylar.İnsanın mucizevi organları.Beni inandırmaya yönelten bunlar.Ama kitapta çok çelişkili şeyler mevcut.Ben kitaplara inanmıyorum ama Tanrıya inanıyorum.Ama şu soru aklıma geliyo tanrı varsa bize nie kitap gibi bişi göndermedi.Hadi kitap gönderdi diyeceksiniz o zaman nie içinde bir yıgın celişki var??

Şunu unutmayınki Kuran da yazan bilgiler daha önceden de mevcuttu.Bazıları bilmedikleri için " Bak işte yıllar öncesinden kuranda yazılıydı.Kuran mucizevi bir kitap" diyebiliyorlar.Oysa biraz eskileri mısır tarihi aractırırsanız bunların zaten eskiden de mevut olacagını göreceksiniz.

İnsanlar neden yaratıldı? Doğdugumdan beri bu sorunu yanıtıını arıyorum bende :D..Tesadüf denirse bana saçma geliyo...Tanrı yarattı diyincede kitabı saçma geliyo ikilemde kalıyorum..

"İnsan topraktan yaratılmıstır" Bu Kuranda gecer..Ama daha kuran çıkmadan öncede bi takım kitaplardada insanların topraktan yaraldıgı belirtilir(DESTANLARDA) Kuranda gecen mucizeler ise daja önce ki belgelerde benzerleri mevcuttur. Yani Kuranda o dönem bilinmeyen bişi yoktur hepsi daha önceden biliniyordu.Ama çogumuz bunalrı bilemdiği için Kuran mucizevi gibi görünüyor bence.....Şunları yazarken bile çarpılırım die korkuyorum aslımda :D hem inanıyom hemde içimde bi gariplik var...

"bilinmeyen bir bilgi" adlı kitabi okuyon mehmet ali şahdoglu yazdı bu kitabi okuyunca bana Tanrı mantıklı geldi.Sizde okuyon derim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Öncelikle sorduğum soruların cevabını vermedin zaten uğraşsan da veremezsin

Gelelim çelişkilere,ben arkanda bıraktığın 17 sayfayı da okumuştum,biliyorum ve ona göre yorum yapıyorum,sen okumadan direkt atladın ve ilk golünü yedin,kişilerin fikirlerini oku...

Allah kuranda çelişki yoktur diyor ben buna inanırım ve bu doğru :)
    Verdiğin site gibi binlerce site vardır.Bu insanlar kurana kendi yorumlarını katıyorlar,tek bir harf ile anlam bütünüyle değişiyor :) computerwolf arkadaşımız bana SÖZDE KURANDA ÇELİŞKİLER diye birşey gönderdi,ben onların gerçeklerini yazdım ve o da kabul etti. Diyeceğim şu ki kuranda çelişki yoktur arkadaşım,varsa burda açıkla gerçeğini söyleyelim veya söyleyecek birilerini bulalım (bilgimiz yetmeyebilir)

site mi istiyorsun,o zaman mustafa akyol hocanın sitesine bak

www.kurandaceliskiyoktur.com

Gelelim mucizelere.Bundan 3300 yıl önce 12. gezegen biliniyordu,ama bilim adamları şimdi buldu :) Evt eskiden çok şey biliniyordu,belki şimdikinden daha çok şey,kaç kez dünya yıkılıp kuruldu bunu da bilemeyiz.... Kuranda mucizelere o şekilde bakma,mesela h.z. peygamberin (sav) ayı ikiye bölmesi bu bir mucizedir... O senin dediklerin de eskiden bilinen dediklerinde bir mucizedir,herşey bir mucizdir aslında ve en mükemmelide kuran ve gönderildiği resulallah tır

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    artik bu globallesme dedikleri sey inanclarimizida etkilemeye baslamis gördügüm kadariyla. Bu kadar irdelemeyin filanda demiycem cünkü dogru yolu bu sekilde bulabiliriz dogal olarak.
    Baskalarinin düsünceleri digerlerini etkiliyorsa ki iste o digerleri gercekten düsünmüyorlardir. Yeniden dünyaya gelen bir canlidan tutunda topraktaki görünmeyen organiklerin olusumuna kadar herseyde bir mekanizma vardir...bu mekanizma kendi kendine mi olusuyor yada calisiyor..elbette hayir..gördügümüz ve göremedigimiz her seyin üzerindeki güc Allah tir...Ben düsünerek hem bilissel hemde duyussal anlamda Allah in varligini kur-an nin yol gösterici oldugunu peygamberlerimizinde sosyolog olmadigini cok daha iyi anladim..Daha degisik düsünen arkadaslarimizida saygiyla selamliyorum.biraz daha sabredip ömür sona erdiginde gercekleri görerek is isten gectigini farketmesi belkide hic bir ise yaramayacak...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    uzaylioglan arkadaşımız flood korumasına takıldığı için cvp veremiyor,hak geçmemesi için yazıyorum....

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ghost_67
    ghost_67's avatar
    Erkek
    walla okuyodum 8.sayfadan sorasına gücüm yetmedi sadece şunları söyliyim:

eğer hiçbir din hakkında bilgisi olmayan birisine yahudilğin müslümanlığın hristiyanlığın kitabını wersek ve tam anlamıyla hepsini okusa Kuranın doğru olduğunu bulacaktır.Hristiyanlarda bunun farkında fakat işlerine gelmediği için hristiyanlara Kuranı okumalları söylenmiyor oysa şuanda çoğumuzun ewinde incil wardır.ve hiçbirimiz incil daha doğruymuş diipte hristiyan olmayız.

kader konusunda ise Allah bize bi akıl vermişki diğer canlılardan farkımız olsun diye herkesin başlangıç ve sonuç kaderleri aynıdır yani doğum ve ölüm diğerleri kişinin tercih edecei yoldurr.yaşamımız sırasında birçok yolayrımıyla karşılaşırız bu yolayrımlarında seçeceğimiz yol işte bizim kaderimizdir yani kaderimizde bizim elimizde.

dinazorlar ise doğal dengeden başka bişey değildirki herşey insanlar için yaratılmıştır ve buna karşı gelen(Şeytan dediğimiz varlık)Allahın huzurundan kovulmuştur.(kendini bizden daha üstün gördüğü için)

ve şuda var şuanda ateistim diyen çoğu kişinin ağzında Allah belanı versin allah korusun gibi kelimeler farketmiyolar ama çok sık kullanıyolar.Allah inancı hepimizin içinde war inananında inanmayanında.

ayrıca Kuranın türkçe mealini okumak incil gibi diğer kitapların değişmesinden farksızdır.çnkü onlarda hz. İsa öldükten sonra incili ezberleyenlerin aklında kalan ve YORUMLADIKLARI şeylerdir.oyüzden Kuran'ın asıl diliyle okumak gerekir.

bnm belki yaşım daha ufak ama bnde çok şüpheye katıldım ama mantıklı bişekilde düşününce aklımda hiçbir soru işareti kalmadı.

buarada biz millet olarak cinlerden korkarız nedn çnkü varlığı Kuran ile tespit edilmiştir şuanda Kuranda yazan hiçbirşeyi kimse inkar edemiyo nie sebebi belli Kuran bir mükemmel zeka sonucu yazılan en mükemmel yazıttır!!!Kabullenin yada etmeyin size kalmış ancak okuduğunuzda içinizde bişeyler olduğunuz hissetiğiniz tek yazılı eser Kurandır bunu sebebide Kuranı yazan yüce varlıktır...

başka sözüm yoq

TÜRKLER Size Dokunmadıkça Siz TÜRKLERE Dokunmayın!!! Hz.Muhammed(s.a.v)
Toplam Hit: 27461 Toplam Mesaj: 199