İçinizdeki Tanrıyı Bulun !
-
IroN-EaGLe bence yanlış düşünüyorsun "Eger beni yaratan bu saatte bu yerde bu olacak diye istemişse buna ben degil peygamberler bile itiraz edemez ki edememiştir de ! "
birincisi kaderi siz hayatımızda olup biten her saniyenin yazılmış olarak hali gibi algılıyorsunuz kader bu değildir!
ölüm kalım sizin iradenizdedir(intahar konusunda) Allah kimseye hiçbirşeyi zorla yaptırmaz İslam kolaylık dinidir.
Kimseyi zorla müslüman edecek değilsiniz. Bu tür konularda olaya inançsızmış gibi yaklaşan insanları daha çok hoşgörü ile karşılamalı ve sizin değil onların anlayabileceği tarzda konuşmalar yapmalısınız. -
şimdi arkadaşlar isteyen reklam desin isteyen nurcu dinci.. bunlar gerçekler konunun da bir kısmında geçtiği üzere risale-i nur külliyatından bahsetti arkadaşlar aklınızda ki sizi dinden çıkarmaya kadar gidecek Allah (cc) yoktur düşüncesi, bu dünya neden yaratılmıştır, biz maymundan mı geldik yaratılışımızdaki gaye, sonumuz nolacak öldükten sonra... gibi zihni sürekli meşgul eden ve yine dönüp dolaşıp aynı noktaya getiren sorulara tatmin edici cevaplar bulabilirsiniz -zamanla- dili ağır olduğundan dolayı insanlar bi sayfa bile okumadan vazgeçmişlerdir.. -siz onlardan olmayın- tavsiyem bu kitapları iyice özümsemiş kendi hayatında uygulamaya geçirmiş insanlarla irtibata geçmeniz zaten gerisi gelecektir Allah' ın izniyle...
"İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan sadece kendine gece yapar." -
abi sen yahova şahitlerine mi karıştın!!!
-
Peygamberimizin söylediği bir söz var:
''Senin dinin sana,benim dinim bana''
Bu söz çok şeyi açıklıyor aslında. -
Kreston hocama tamamen katılıyorum,kader aslında insanın elindedir,irade denilen birşey var,sen istemdikçe zaten kimse zorla birşey yaptıramaz.İki çeşit irade var külli ve cüzzi...İSlam dini mantık dinidir,kolylık dinidir,düşünmeyi emreder.sadece ben müslümanım namaz kılıyorum faln yetmiyor.Özünü anlamak gerek.Ayrıca İslamda niyet de çok önemlidir.
Tanrı yoktur Allah vardır,kuran da Allah diye geçiyor o zaman Tanrı kelimesi bizi bağlamaz.Herkes istediği dine inanır ama önemli olan düşünüp de gerçeği bulmaktır.Yanlış yola sapmış arkadaşlarımıza anlayış ile yaklayış onların neden bu yola girdiklerini öğrenip yardım etmemiz gerek.Sen aptalsın,danasın,malsın,Allah seni yakacak v.s. gibi ifadeler sadece kişiyi daha çok yaralar.Ona daha çok yardım etmeye çalışın.Çünkü bu size bir farzdır.Dininizi anlatmanız farzdır ama bunu zorla yapmacaksınız.Öncelikle dininizi iyi bilip de sonra anlatın,zaten islamı iyi anlatan bir insanın çeviremeyeceği kişi yoktur -
Friedrich Nietzche;
-Böyle Buyurdu Zerdüşt
-Deccal
OKUYUN O HALDE!!! -
Kardeşim biz nediyoruz burda zaten :) Meal Türkçe çevirisi demek.Orjinalini okuman için iyi derecede arapça bilmek gerek,o zaman emin olun ki aklınıza hiç bir soru takılmayacak ve Kuranın ne kadar mükemmel bir kitap olduğunu göreceksiniz
-
Katılıyorum hocam sana.O zaman bir kampanya başlatalaım
Haydi Tahribat, Kuran Okumaya ve Öğrenmeye :) -
God is love!
yunus :) -
burda yapılan bazı yorumları çok seviyesiz düşük buluyorum bunuda yorum yapan insanların cahilliğine yaş ortalamasının düşüklüğüne veriyorum... sonuç olarak şunu görüyorum ki toplumumuz araştırma sorgulamadan baya uzak bunun nedeni de bence ailevi baskı kültür unsuru... kafasını yorupta sorularıma cevap vermeye çalışan herkese çopk tşşkr essenlikle kalın...
Toplam Hit: 25037 Toplam Mesaj: 199