TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi
-
Çekiliş ücretlerini işletmeleri yine öyle göze batan bisey değil de,
Bu çekilişten hemen sonra evlerin taksitlerinin toplanmaya başlandığı gibi seyler duyuyorum.
Evler diyelim cekilisten 3-4 yil sonra teslim edilmeye başlandı. İnsanlar o süre zarfında, boyuna konut taksitleri mi ödeyecek?
Ustelik sürekli artan oranda :)
-
korkarabatak bunu yazdı
Bu çekilişten hemen sonra evlerin taksitlerinin toplanmaya başlandığı gibi seyler duyuyorum.
Evler diyelim cekilisten 3-4 yil sonra teslim edilmeye başlandı. İnsanlar o süre zarfında, boyuna konut taksitleri mi ödeyecek?
Hocam Evin anahtarını aldıktan sonra taksitlerini ödemeye başlıyorsun.
-
TeLeVoLe bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
her proje farklı oluyor.
bu projede sözleşmeler 2026 Şubat ayı itibariyle imzalanacak ve sözleşme yapıldığında ödemeler başlayacak. evler ise 2027 Mart ayından sonra teslim edilecek.
https://evsahibiturkiye.gov.tr/assets/docs/kitap.pdf
-
TeLeVoLe bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Öyle yazmıyor. Yanlış bilgi.
Hak sahiplerine konutlar; %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.https://talep.toki.gov.tr/500binkonut/basvuru_bilgilendirme_formu.pdf
Anahtarı aldığınız anda Evin %lik KDV sini ödeyeceksiniz ama :D
hypnot1c tarafından 14/Kas/25 13:17 tarihinde düzenlenmiştir -
hypnot1c bunu yazdıTeLeVoLe bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.https://talep.toki.gov.tr/500binkonut/basvuru_bilgilendirme_formu.pdf
Toki 546 Konutlar
toki 720 konutlar
toki 552 Konutlar
Toki 272 Konutlar
enson Deprem Konutları 1.2.3.4.5.6 Etapları da dahil olmak üzere bu saydıgım ve gördüğüm hiç bir toki kampanyasında girmediği evin taksidini ödeyen tek bir kiş görmedim. Bu bilgi yanlış.
sözleşme Banka ile imzalanıyor. Ortada ev yok bir şey yok.
Sözleşme tokinin taşeronlarıyla yapılıyor evin tüm yerleri tek tek gezildikten sonra anahtar alındıktan sonra ev tamamdır eksiği gediği yok denilip imza alındıktan sonra taksitleri ödenmeye başlanıyor.
Yoksa sizin dediğin gibi olsaydı Ödeme tablosunu çıkarırdılar. Buda bir Yerde Kalırken İki kira vermek gibi olur. -
TeLeVoLe bunu yazdıhypnot1c bunu yazdıTeLeVoLe bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Toki 546 Konutlar
toki 720 konutlar
toki 552 Konutlar
Toki 272 Konutlar
enson Deprem Konutları 1.2.3.4.5.6 Etapları da dahil olmak üzere bu saydıgım ve gördüğüm hiç bir toki kampanyasında girmediği evin taksidini ödeyen tek bir kiş görmedim. Bu bilgi yanlış.
sözleşme Banka ile imzalanıyor. Ortada ev yok bir şey yok.
Sözleşme tokinin taşeronlarıyla yapılıyor evin tüm yerleri tek tek gezildikten sonra anahtar alındıktan sonra ev tamamdır eksiği gediği yok denilip imza alındıktan sonra taksitleri ödenmeye başlanıyor.
Yoksa sizin dediğin gibi olsaydı Ödeme tablosunu çıkarırdılar. Buda bir Yerde Kalırken İki kira vermek gibi olur.hocam şu anda duyurulana göre eve girmeden ödemeler başlayacak. eskiden olmamış olabilir ama bu olmayacağı anlamına gelmez.
-
Yukarda da yazılmış farklı projelerde farklı olabilir ama ben sözleşmede yazanı söylüyorum sana. Şurada okuduğumu yanlış mı algılıyorum ben ?
https://talep.toki.gov.tr/500binkonut/basvuru_bilgilendirme_formu.pdf

ya da şurada ?

https://evsahibiturkiye.gov.tr/assets/docs/kitap.pdf
Değişmişte olabilir fakat kendin bile dediğin gibi sözleşme ev yok iken banka ile yapılıyorsa sözleşmesi sonrası yine yazılana göre bir sonraki ay taksit ödemesi başlar.
Şu durumda deneyiminden ziyade ben sözleşmede ki yazılanarı dikkate alırım ve yazdığını yanlış olarak kabul ederim.
-
Ya bi evin içine girersin yaşarsın taksitlerini ödersin ,
Ya da o evi kiraya verirsin yine taksitlerini ödersin.
Yıllarca ortalıkta olmayan eve para mi verilir aydan aya amk.
Ulan zaten bu insanlar fakir zaten kira ödüyorlar sana ekstra taksidi nasıl ödesin.
-
1. Aşama Banka ile Ev Kredisi Sözleşmesi. Peşinat verilir taksit sayısı belirlenir.
2. Aşama Taşere firma ile evin teslim alındığına dair sözleşme. ( Ödeme bu sözleşmeden sonra başlıyor )
@hypnot1c Hocam paylaştığınız görüntü şu an geçerli. MME Tokilerin tümü için. -
TeLeVoLe bunu yazdı
1. Aşama Banka ile Ev Kredisi Sözleşmesi. Peşinat verilir taksit sayısı belirlenir.
2. Aşama Taşere firma ile evin teslim alındığına dair sözleşme. ( Ödeme bu sözleşmeden sonra başlıyor )
@hypnot1c Hocam paylaştığınız görüntü şu an geçerli. MME Tokilerin tümü için.Nerede yazıyor link atar mısın ?