TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi
-
80m2 2+1 240 !ay

-
Tokiden tanıdığım kim ev aldıysa kapatmak için ev ekstra bir ev parası ödedi..
-
bence en büyük sıkıntısı malı teslim almadan ödemeye başlamak
evi teslim aldıktan sonra banka devri ile satarsınız :)
birine kiralarsınız
vsvsvs
-
20 yıl sikicek adam arıyorlar. Banka daha mantıklı en azından bir kere sokacak
-
şartlarda komik olan bir kaç şey var aslında
* herhangi bir geliri olmayan katılabilir mi --> EVET
* Aylık hane geliri 147bin tl ye kadar olanlar katılabilir (aylık bu parayı kazanıp da evi olmayanda ne bilim)
-
by_todd bunu yazdı
* Aylık hane geliri 147bin tl ye kadar olanlar katılabilir (aylık bu parayı kazanıp da evi olmayanda ne bilim)
Hane geliri diyor orda, yani yaşadığın evde 3 kişi 50k maaş alırsa, yada 2 kişi 75k maaş alırsa demek bu. Yani en az 147 değil, maks 147 alanlar katılabilir demek.
-
Silvanus bunu yazdıby_todd bunu yazdı
Hane geliri diyor orda, yani yaşadığın evde 3 kişi 50k maaş alırsa, yada 2 kişi 75k maaş alırsa demek bu. Yani en az 147 değil, maks 147 alanlar katılabilir demek.
aynı hanee bu kadar kazancı olupda evi olmayanda yalandan gidipde buraya yazılmasın.
gerçekten ihtiycı olanın önüne geçmesin..
-
by_todd bunu yazdıSilvanus bunu yazdıby_todd bunu yazdı
aynı hanee bu kadar kazancı olupda evi olmayanda yalandan gidipde buraya yazılmasın.
gerçekten ihtiycı olanın önüne geçmesin..
Hocam bilemezsin onu, hane geliri 145 olup, başka sebeplerden birikim yapamamış, borç ödeyen vs insanlar da var ev alamayacak durumu olan. O adam için de ev ihtiyaç.
-
toki daha ilkişyerim ve müstakıl arsa musterek arsalardaı dagıtmadı , 500 bınkonutu nasıl yapar bılemıyorum
4 yıl gectı uzerınden
-
Hocalar şöyle bi hesap yaptım, yaklaşık 13 yıldır kiradayım, şu anda 15k kira veriyorum. Bunu direkt 13 yıla vurunca bugün 2340k para ediyor, yani 2+1 ev parası.
Şimdi ilk 2 sene kiram 500 liraydı, sonrasında 650-800-1000-2500 derken 15k ya kadar çıktı. 11 Sene aynı evdeydim (3+1), son 2 yıldır farklı bir yerdeyim (1+1).
Yani ödediğim kira 13 yılda 30 katına çıkmış. Maaş da o günden bugüne kadar 20-25 katına çıktı.
Şimdi yaptığınız hesaplarda 2 milyonluk ev 20 sene sonra 30 milyona geliyor. Bence gayet makul.
Kira gibi ödediğiniz paralar sonucunda bir ev sahibi olacaksınız. Diğer türlü benim gibi havaya ödemeye devam edeceksiniz.
LynXMaSTeR tarafından 06/Kas/25 10:56 tarihinde düzenlenmiştir