folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi

TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    improper
    improper's avatar
    Erkek
    twilight_flame bunu yazdı

Bu tür şartlarda anlamadığım nokta şu babamın vefatından dolayı miras yoluyla üzerimize geçen kardeşim, annem ve benim ortak tapulu evimiz ve tarlamız var, şimdi benimki hisseli tapu oluyor ama sonuçta üzerimde tapu var, ben başvuramıyorum bu mantığa göre. Bu hususta bilgisi olan var mı?

Evde olan hissenin değeri 1milyon TL yi geçmeyecek. Geçmiyordur büyük ihtimalle belediyelerde evlerin değeri düşük gözüküyor genelde, başvur sen başvururken belli olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek
    mavii bunu yazdı

devir olayı nasıl oluyor? Misal bir arkadaşıma da başvuru yaptırdım eğer kurada çıkarsa ben devir alabiliyor muyum?

Toki evlerinde noter devri yapıyorlar hak sahipleri ondan kaç abi o sistem güvenilir değil. İnşaat ilerleyip borç bankaya düştüğü zaman alman daha mantıklı.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Umarım ve dilerim cidden ihtiyacı olanlara çıkar, ana babasından hiç mal kalmayacak hisse bile kalAmayacak kişilere.  Yine keza kötü ve düşük gelirli işlerde çalışanlara çıksın inşAllah. Evlencem ev lazımcılara çıkmasın, evlilik gayet keyfi mevzudur... Ana babası hiç olmayan ya da hayırsız ana veyahut babası olanlara çıkar inşAllah. Birçok kardeşi olana dahi çıksın arzu etmem anasız babasız yalnız kişiler var, anasıyla tek başına hayatta mucadele edenler var, onlara çıkar dilerim Allah büyük... 0,6x kredi dönemindeki gibi ağababalara yandaşlara fanatiklere it köpek serseri hoyrat dileklilere de dağıtmasınlar umarım.

Duamı da diledim GÜM.

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Değişken faizli hiç bir işe girmek mantıklı değil. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Konun başında sabit taksit denmiş ama öyle yazmıyor. Yorumların hepsini okumadım yazılmıştır belkide ama ne kadar artış olacağıda muallak bir şekilde söylenmiş. İdarece belirlenecekmiş. Her yıl en az %25 memur maaşı zammı olur. Seçim dönemlerinde daha fazla olur.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.
    Hak sahiplerine konutlar; %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
    Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme imzalama tarihine göre İdarece belirlenecektir.

https://talep.toki.gov.tr/500binkonut/basvuru_bilgilendirme_formu.pdf

hypnot1c tarafından 07/Kas/25 14:34 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

Umarım ve dilerim cidden ihtiyacı olanlara çıkar, ana babasından hiç mal kalmayacak hisse bile kalAmayacak kişilere.  Yine keza kötü ve düşük gelirli işlerde çalışanlara çıksın inşAllah. Evlencem ev lazımcılara çıkmasın, evlilik gayet keyfi mevzudur... Ana babası hiç olmayan ya da hayırsız ana veyahut babası olanlara çıkar inşAllah. Birçok kardeşi olana dahi çıksın arzu etmem anasız babasız yalnız kişiler var, anasıyla tek başına hayatta mucadele edenler var, onlara çıkar dilerim Allah büyük... 0,6x kredi dönemindeki gibi ağababalara yandaşlara fanatiklere it köpek serseri hoyrat dileklilere de dağıtmasınlar umarım.

Duamı da diledim GÜM.

umarım hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

oturduğum bölgenin en büyük lastikçilerinden birinin oğluna geçen sene toki çıkmıştı. zengin çok iyi sömürüyor ülkeyi çok :) nasılsa üstüne bir şeyi yok.

her yerde de havasını yapıyor.

zeybekustasi tarafından 07/Kas/25 17:23 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Olayın kolpalığını burdan anlayın.vergi oranını açık açık yazmıyorlar.

Anahtar teslim tarihinde, 3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden
    tahakkuk edecek Katma Değer Vergisi tutarı tahsil edilecektir.

Düşerse ne ala, ama yülseltirlerse.....

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

Anahtar teslim tarihinde, 3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden

Madde 28 – (Değişik : 3/12/1988 - 3505/23 md.)

Katma değer vergisi oranı, vergiye tabi her bir işlem için % 10'dur. Cumhurbaşkanı bu oranı, dört katına kadar artırmaya, % 1 'e kadar indirmeye, bu oranlar dahilinde muhtelif mal ve hizmetler ile bazı malların perakende safhası ve inşaatın yapıldığı arsanın veya konutun vergi değeri ve bulunduğu yeri esas alarak konut teslimleri için farklı vergi oranları tespit etmeye yetkilidir.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    siberturq bunu yazdı

Madde 28 – (Değişik : 3/12/1988 - 3505/23 md.)

Katma değer vergisi oranı, vergiye tabi her bir işlem için % 10'dur. Cumhurbaşkanı bu oranı, dört katına kadar artırmaya, % 1 'e kadar indirmeye, bu oranlar dahilinde muhtelif mal ve hizmetler ile bazı malların perakende safhası ve inşaatın yapıldığı arsanın veya konutun vergi değeri ve bulunduğu yeri esas alarak konut teslimleri için farklı vergi oranları tespit etmeye yetkilidir.

Sence ben bunu okumadan mı yazdım. 

% 10 diye yazsınlar açık açık neden kanuna atıf yapıyorlar. Ucunu açık bırakmak kolpaca...

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
Toplam Hit: 27749 Toplam Mesaj: 299
toki 500bin konut projesi