TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi
-
aklı olan adam sadece tarla alır. bu evler alınır mı alınır ama yatırım olarak değil içine girip oturacaksan alınır.
-
Şartları taşıyan başvursun, 8.000 TL civarı aylık taksitler, her yıl olan artışlar kira artışı gibi hatta daha düşük. Şartlarda kiraya verilebilir yazıyor evin konumu sana uygun olmazsa en kötü taksidin 2 katı paraya kiraya verirsin ev kendini öder cebine de taksit kadar para girer.
TOKİ'den ev alıp zarar edeni görmedim, evler depreme dayanıklı oluyor kalıp beton vs. 300bin TL civarı parayla (peşinat) daha iyi yatırım yapilabilecek bir fırsat bulmak imkansıza yakın.
-
Bu tür şartlarda anlamadığım nokta şu babamın vefatından dolayı miras yoluyla üzerimize geçen kardeşim, annem ve benim ortak tapulu evimiz ve tarlamız var, şimdi benimki hisseli tapu oluyor ama sonuçta üzerimde tapu var, ben başvuramıyorum bu mantığa göre. Bu hususta bilgisi olan var mı?
-
20 yılın sonunda anca evin olur diğer türlü borcun hep artacağı için kiradaymışsın gibi olur üfe tüfe az değil yıllık %35 civarında zaten yıllık faizli kredi ne kadar ki
-
twilight_flame bunu yazdı
Bu tür şartlarda anlamadığım nokta şu babamın vefatından dolayı miras yoluyla üzerimize geçen kardeşim, annem ve benim ortak tapulu evimiz ve tarlamız var, şimdi benimki hisseli tapu oluyor ama sonuçta üzerimde tapu var, ben başvuramıyorum bu mantığa göre. Bu hususta bilgisi olan var mı?
rayiç bedelin 1m geçmemesi gerekiyor toplamda
-
arkadaşlar soktuğum tokisi şartları değiştirecektir. Emin olun benim başıma geldi burada tek doğru olan %10 peşinat
3+1 için başvurdum 3 ayda bir şu gün teslim bu gün teslim sallayıp duruyorlar. 180.000 TL olan başlangıç fiyatı şu an 2.388.344.25 TL Kdv %1 iken bu gün %10sakın 2.mil. 'a ev veriyolar demeyin 180.binlik ev neden 2,3 milyon neden 6 ayda bir zamlanıyor. 1022 TL sabit vermek varlen neden 12 bin TL den altı ayda bir en az %20-25 zamlansın
O KADAR ÇOK BAHANE VARKI GEREKÇE YER BULAMADIK
-
bunların tam konumlarını nasıl görebiliriz mesela antalya konyaaltı neresi tam mahalle vs göremiyormuyuz
-
-
erebos bunu yazdı
Yapay zekaya hesaplattırınca böyle çıkıyor 3milyonluk ev için
TOKİ'de artış mekanizması, borcun faizsiz olarak 20 yıla bölünmesi ve ardından taksitlere artış uygulanması mantığıyla çalışır.
Ödenecek Peşinat300.000 TLBaşlangıçta ödenen tutar.
Tahmini Toplam Taksit Ödemesi (20 yıl)Yaklaşık 9.000.000 TL Artışlar dahil 20 yılda ödenen tahmini taksit toplamı.
Toplam Geri Ödeme (Tahmini)Yaklaşık 9.300.000 TL(300.000 TL Peşinat + 9.000.000 TL Taksitler)
20 yılda toplam kaç TL değil bu enflasyonda kaç dolar veya kaç Gr altın ödediğin önemli.
Bence bedava
DrKill tarafından 06/Kas/25 18:16 tarihinde düzenlenmiştir -
devir olayı nasıl oluyor? Misal bir arkadaşıma da başvuru yaptırdım eğer kurada çıkarsa ben devir alabiliyor muyum?