folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Doğa Üstü Olaylar

Doğa Üstü Olaylar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    abdestini alsende kurtulyani

boyle seyler olur neden olmasin kiii

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    kor4y valla uzun cenabet dolaşınca olurmu bilmem ama benim 1 hafta - 10 gün cenabet dolaştığım olmuştur. Ama hec bişey yok walla
    ------------
    oha lan ne ettin öle çarpılcaksınız aq.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    herşeyden öte günah şimdi bişi diecektim salla demiyim ne olur olmaz ama yok yok dicem sokayım onlara onları düşüneceğine gelicekmi gelmicekmi diye önce işlediğin günahı düşün cenabetken her attgın adım günah oluyormus ben böyle biliyorum

Cenabet dolaşmayalım dolaşanları uyaralım :P

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    lan niksizi bu topici açtığına pişman ettiniz amk:D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    hadi bakalım 29. sayfada benden olsun :D

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    yok abi niye pişman olsun bea

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Erkek
    iso ne yaptın abi sen ya

yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Selam 'ın aleyküm mürid arkadaşlarım,bu topic 'te açılan konuya tıklanma hızı ve mesaj sayısı fazla olunca,durumun ciddiyetini kavradım,istedim ki bazı konular da tecrübe ve deneyimlerinden yola çıkarak aklınızda takılan soru işaretlerini söndüreyim.

Başlarken... Kesinlikle sıkılmayacaksınız,rahat okuyabilmeniz için,bir takım imla kurallarına dikkat edip,fazla tekniğe girmeden aşikar bir şekilde yazmaya,düşüncelerimi yazıyla ifade etme yolunu seçtim. Umarım rehber niteliği taşır.
    Buyrun...

Soru: Cin'lere inanıyor musun?

Cevap: Eğer Allah 'a ve islam dinine inanıyorsanız "hayır" diyemezsiniz,çünkü böyle bir durum da 'şirk'e düşersiniz. Allah 'ın kattiyen yarattığı tüm varlıklara inanmak imanın belirtisidir. İki türlü hayır cevabı verebilirsiniz,birincisi inanıyorsunuz ama cin olaylarını benimsemiyorsunuzdur,bu farklı bir açıklama yoludur. Böyle bir durum da şirk 'e düşmezsiniz.

Soru: Ama büyüklerimiz anlatıyor,ne yani inanmayalım mı?

Cevap: Bir insanı sömürmenin(etikleme,korkutma,yola getirme)en etkili yolu,kişinin üstün din duygularını kullanmaktır. Ebevyenlerimiz çoğu bir yerde duyduğu,kesinliği kati olmayan ve tamamen çocukları korkutup bağımlı hale getirmek için doğa üstü olayları malzeme seçip en etkili kişiden,yani kendilerinin ağzından bize aktarmaktadırlar. Bu yüzden bu olaylar,nesiller boyunca,kesinliği belli olmayan bir şekilde günümüze kadar gelmiştir. Çoğu insanlar olayları abartır,diyelim ki başınızdan bir olay geçti ve araya bir ay girdi,bu olayı başkaları ile paylaşırken,farkında olmadan aşırı bir şekilde tasarlarsınız olayı,her insan da kendini net benimsettirmek ve topluma kabul ettirme duygusu vardır. Her şey insanoğlunun hayal edebilme kapasitesi ve yetisine kalmıştır,gece gördüğünüz ve mekan,zaman,karakter bir birini tamamlarken,üstünüzden geçen şeyin kesinlikle 3. boyut bir varlık olduğunuza kanaat getirtmişsinizdir,çünkü şartlar uygundur. Her şey tamamen size bağlı.

Soru: Cin çıkarma olayı gerçek midir?

Cevap: Müslümanlar da iyi ya da kötü diye ayrım yaptığımız kavramlar,cin 'lerde de vardır. Denk gelir,besmelesiz,cünub ya da başka bir halde bir olay gerçekleştiriyorsunuzdur ve on an o varlık oradadır,savunmasız kalkansız olduğunuz olduğunuz için cin tarafından korkutulursunuz,bu çarpa diye geçer hark dilinde ama gerçek anlamı korkutmadır. Bazı insanların psikolojileri aşırı kuvvetlidir ve herkesin korktuğu bir olay da en son korkan en son algılayan kişiler onlar olur. Cin kavramına birazdan geçeceğim...
    Bir örnek ile: Bir bilgisayarınız var ve antivirüs&firewall koruması yoktur,bu hacker 'ın %100 sizi hack 'leyeceği anlamına gelmez,ama savunmasızsınızdır. Denk gelirse hack 'lersiniz.
    Cin çıkarmayı,büyük islam alimleri yapar,gerçek anlam da hiç bir kimse size garanti veremez, ve bu konuda tefsir,yorum yapmakta bana düşmez. Bizin tanımladığımız şekiller de,onlar çok farklı yorum yaparlar.
    Cin 'i çıkarmanın tek yolu,etkilenmiş insanın karakteri ve alimin Allah 'a olan bağımlılığı ve kerametidir. Yüce Allah gerekli görür ise vücuduna cin musallat olan insanı temizler,bu olay sadece cin için geçerli değidlir,gerçek şudur ki; Yüce Allah her zaman kendisine yakın olanların dua ve beddua 'larını kabul eder.
    Genel tabiri ile,alim cin çıkarmak için şahıs ile bire bir konuşmak ister,şahsın içinde ki cin,kendisini dolaylı olarak etkileyerek kendisinin adını söylememesini ister. Şahıs cesaretini toplayıp cin ya da cinlerin adını söylediği vakit,alim bu cinlerin adını bir kağıda yazıp yakar. Ve Allah 'ın izni ile şahıs rahatlamış bulur kendini.
    Kaldı ki bu hocalar,alimler piyasa da medya da gördüğümüz insalardan değildir. Genellikle şehirde uzak,kendi halinde yaşayan,gerçekten kendini Allah 'a bağışmlamış,bu işi organize şekilde yapmayan insanlardır. Kattiyen sizden en ufak bir hediye istemezler,eğer ısrar edip kendisine Allah 'a yaptığı hizmet dolayısı ile para teklifinde bulunsanız,kesinlikle taraflarından hoş karşılanmayacak ve oradan kovulacaksınız. Bu insanlar,gönül insanlarıdır. Sizi misafiri edip,varını yoğunu sizinle paylaşacak deredece erdemli insanlardır. Kendini dünyavi işlerden,paradan,puldan,mülkten soyutlamış insanlardır. Herkes tanımaz bunları,kendi hallerinde,garip yaşarlar. Büyük ama gerçekten büyük derece maneviyatları vardır. Konuyu toparlamak gerekirse; cin çıkarma olayı garantili değildir,hocalara sadece cin çarpması içinde de gitmek yanlıştır. Rahatlamak için,sınava girececeğiniz zaman ya da başka kendinizi huzursuz hissetiğiniz ruh durumlarında baş vurduğunuz nadide insanlardır. Cin çıkarmak için,kişinin karakteri ve hocanın Allah ile yakınlığı söz konusudur. Aşırı olarak,cinlerinizin ismini alıp,yakarlar. Başka türlü yöntemler,kesinlikle emin olmayıp,vurgulamama rağmen,"sapkınlıktır".
    Örneğin kişiyi soymak,vücuduna bir şeyler sokmak,pis şeyler içirip yedirmek. vs..

Soru: Cinler bana da musallat olurlar mı?

Cevap: Bu örneği halk dilinde anlatmak gerekirse,bir insan davulla uğraşıyorsa davulcu,ilimle uğraşıyorsa hoca olur.
    Kalkıp psikolojisinizi tamamen 3. boyut varlıklara açıyorsanız,korunmasızsınız demektir. Eğer gerçekten cinler ile uğraşıyorsanız ve ne yaptığınızdan,ilminizden emin değilseniz korkabilirsiniz=çarpılabilirsiniz.
    Aşırı korkak bir insandan,gece mezarlığa gitmesini isteyemezsiniz. Bir çok insan da kendi kendini korkutur. Yani korkutmaya şartlandırılmışlardır. Bu adam gece derken,aklına cin gelir,bir gölge de korkar ve bu insan aşırı gelir,pat diye psikolojisi alt-üst olur.
    Cin çarpma olayını psikolojiye bağlayabiliriz. Aslında psikologların size verdiği türlü ilaçlar,düşünme yetinizi kaybedip sizi tamamen yiyip,tüketen bir organizmaya dönüştürmektir,iradenizi bir ölçüde kaybedersiniz. Buradan şöyle bir mantık çıkarabiliriz,eğer kabaca "deliren" bir insanı psikoloji ilaçları düzeltiyor ya da daha da mahf ediyorsa,"mantık" |kafatasından| geçer.
    Tefsirlere göre bu varlıkların adı cindir,ama farklı çeşit ve isimleri de olabilir,gerçek şudur ki; dünya üzerinde sadece insanlar yaşamıyorlar. Bu yüzden bu tür varlıklara kendimizi savunmazsız bırakmak istemiyorsak,benimsememek gerekir.
    Eğer zihin sınırlarnızı kaldıramayacağınız 3. boyut varlıklara açarsanız,"korkabilirsiniz".
    Onca gündelik önemli iş içinde,sırf gizem ve macera olsun diye bazı varlıklarla dalga geçerseniz,bunun karşılığını alırsınız.

Soru: Cinlerden korunmak için ne yapabilirim?

Cevap: Cünub(cinsel ilişki ya da mastürbasyon sonrası abdest almama hali) dolaşmamak,yanınızda cevşen-i kebir taşımak bir ölçüde psikolojik olarak rahatlamanızı ve 3. boyut varlıklardan Allah 'ın izni ile korunmanızı sağlayacaktır. Unutmayın ki yalnızlık sadece Allah 'a mahsustur. Psikolojinizi kaldıramayacağınız "şeylere" şartlandırmayın.
    Genel geçer anlamı ile,yastık altında bıçak bulundurmak,bir yer de bir eşya bırakmak vs. tamamen batıl inançtır. Ekmek kırıntılarının gerçekten yerde bırakmak,toplamamak Yüce Allah 'ın nimetlerine saygısızlıktır. Kimsenin sizi bu tür olaylar ile korkutmasına izin vermeyin. Eğer cin görürseniz bile korkmayınız,kendinizi gerçekten Allah 'a şartlandırıyorsanız korkmazsınız. Her korkunç bir olay da aklınıza 3. boyut varlıkları getirmeyiniz. Mantıksal düşünmek ve dua etmek sorunu çözecektir.
    Konu hakkında ufak bir detaya girmek istiyorum,geçenler de internet 'te dolaşan ve söz de genç bir bayanın içine girmiş cini çıkartmak için okunan duaların video 'ya çekilmesinden bahsedeceğim.
    Öncelikle video 'yu açarken gerçek anlam da korktum. Evet korktum. Ama bir şeye dikkat ettim. Adamın biri afedersiniz,"eşşekçe" kızın üzerine çullanmış,dizini göğüsüne bastırmış ve dua okuyor. Bre cibilliyetsiz,evet dua okuyorsun da,nasıl izin verdin böyle bir şeyin kayıda alınmasına? Bu tür insanları bin metreden tanıyın,yobaz,üçkağıtçı din sömürücüleridir. Dua 'sı da Allah 'ın iznli ile bir şeye yaramayacakır.
    Orada ki,doğaldır ki boğuk bir ses çıkaracak,çünkü yere uzanmış bir şekilde ve birileri ona baskı yapıyor. Aslında kız sağlıklı,ama orada ki insanlar onu bir mahlükat,cin çarpmış biri olarak görülüyorlar. Kız çevresinden etkilenmiş. Ve sırf bu yüzden kız kendini korkutmaya meyilleştirmiş.
    Söz de benim ablamı da cin çarptı,bir kaç hocaya göstermişlerdi,ama ablam o benim,ben tanırım onu,öyle bir karakter de değil,bazı insanlar sizi kendi emelleri doğrultusunda "korkutabilirler".
    Yani depresyon ya da benzeri bir şeyi ilaçla,mantıkla tedavi edebilmek varken ve olay gerçekten tıp dahilinde ise,insanların umutlarını,duygularını ve psikolojilerini kullanmak doğru değildir.
    Son çare,büyük gerçekten Allah 'a yakın,halkın dilinde meşhur olmayan bir din adamı bulmak ve bunun Allah 'a dua etmesini beklemektir.
    Sonuç itibari ile,bu tarz şeylere aldanmayın.

Soru: Cin çarpması kalıcı mıdır?

Cevap: Bazı haller de evet,kişinin karakteri kuvvetli değilse,sürekli bir korku halinde bulabilir kendini. Bu da 3. boyut varlıklara kapı açacaktır sürekli olarak. Ne kadar geç müdahale edilirse,kalıcılığı ve yerleşmesi o kadar garanti olur.
    Kişinin karakteri kuvvetli değilse,düşünme,hayal etme yetisini durdurmak için psikolojik ilaçlara başvurulabilinir. Bir uzman dahilinde tabii.
    İkinci bir vaka ise,kafatası içinde ki kan sisteminin beyne karışması sonucu,beyin işlevini yitirir ve şahıs dengesizleşir. Sokakta gördüğümüz "deliler" bu tarzdadır.

Soru: Cin nedir,onlardan neden korkuyoruz?

Cevap: Aslında cinlere gerçek anlamı ile hakaret etmediğiniz sürece ve kendinizden eminseniz,cin diye hitap edebilirsiniz.
    Bunlar sizi çarpmazlar. Öyle bir şey kesinlikle yoktur. Cinler kesinlikle şeytanlar ile karıştırılmamalıdır. Çok farklı şeyler.
    Şeytan Allah 'ın meleklerinden biridir ve kovulmuştur. Şeytan"lar" 'ın olup olmadığı bile bilmiyoruz,çünkü şeytanın üremesi söz konusu değildir,kovulurken tek bir şekilde kovuldu.
    Cinler ise,adları ve varlıkları kesin olmayan(gerçek mana dışında),Allah 'a ibadet edilmek için yaratılan,insanın bir takım özelliğini taşıyan mahlükatlardır.
    Ruh kavramına inanıyorsak,cin kavramına da inanmalıyız.
    Yüce Allah ne yaparsa güzel,ne çizerse(haşa,gerçek anlam dışında) hoş.
    Medya,insanlar ve diğer kuruluşlar cinleri çok farklı,öcü,insan yiyen ve benzeri bir takım kötü kılıklarda insanlara lanse ediyorlar,bu tür şeyler de aynı hayvan,bitki ve türevleridir. Nasılda bir hayvan(aslan vs.) sizi parçalayabiliyorsa,nasıl ki bir bitki sizi zehirleyebiliyorsa(mantar vs.)cinler de sizi korkutabilir. Eğer safariye çıkmışsanız ve aslanlara karşı gereki bilginiz yok ise,yem olursunuz. Eğer cinlerle uğraşıyorsanız ve gerekli ilminiz yok ise,çarpılırsınız.

Son notlar: Buraya kadar gelmişseniz,kafanızdan bir takım soru işaretlerini atmışsınız demektir. Cinler hakkında duyduğunuz şeylerin %99 'u şehir efsaneler,uydurmalar ve abartmalardır. Bu konuyu gerçekten merak ediyorsanız; http://www.efsanler.com sitesine göz atabilirsiniz.
    Kendinizi korkutmaya şartlandırmayın,bir insan bazı olayları aşırı bir şekilde abaratarak anlatabilir. Gördüğünüz herşeye,her olaya cin damgası,cinler diye kavram getirmeyin.
    Her zaman mantıksal düşününüz,ilmin faydalarından yararlanınız.
    Hz. Muhammed(s.a.v) efendimiz; "İLİM ÇİN'DE BİLE OLSA,GİDİP ALINIZ" demiştir.
    Gerçek anlam da herşeyi bir sebebe bağlayınız,bağlayamıyorsanız bunu cin hikayeleri ile süsleyip anlatmayınız,insanoğlu çözülebilmiş bir varlık değildir,biz ona bakarken ne düşündüğünüz bilemeyiz.Eşyaların dağılması depreme,elektro manyetik dalgalara,eşyaların kaybolması dalgınlığa,3. boyu varlıklar filmlere,medyaya ve diğer şeylere bağlı olabilir. Tekdüze olmayın,düşünmeyi seçin,bilmediğiniz basamaklara çıkmayın.
    Tek rehberiniz,ilm alimleridir.
    Allah hepinizi Hz. Muhammed(s.a.v) efendimiz ile kevser havuzunu size nasip etsin.
    Selametle.

SON NOT: Aklıma gelmişlen,bir çok insan,bu varlıklardan korktuğu için,psikolojikmen rahatlamk için,din kavramını benimsemeyip başka dinlere kayarlar. Dinden sapmadır bu.
    Eğer dini benimsemeyip,cinlerin açıklamasını kozmo sepeblere bağlıyorlarsa,kendilerini rahatlamak için,türlü sebepler bulmuşlardır.
    Lütfen herşeyi iyi okuyunuz,iyi anlayınız.
    Bu varlıklardan korkmanız için hiç bir sebep yok.
    İslam 'da her şey harikulade bir mantık içindedir.
    Kimseden korkmayınız,lütfen yazdıklarımı benimseyerek okuyunuz.
    Bu yüzden duyarlı olun,insanları geyik türü süslenmiş cin hikayeleri ile korkutmayınız,bu insanların dinleri ve vazgeçtikleri diğer özdeğerler boynunuza vebal olmasın.

Written Info
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    VoLaTiLe
    wolatile@hotmail.com
    25 Mayıs 2006 Perşembe : 20:38
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Thanks to: "ertan"

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devasa24
    devasa24's avatar
    Erkek
    ne kadar cok yorum yazıılmıs yaw bu kadar konu acılmısken bende anlatayım ama benı basımdan gecen bır olay artık cinmidir perimidir bilmiyorum bundan ıkı yık once koye gitmiştim arkadasla anlasmıstık koyde ava gıdecektık bizim koyde evımız var kımse yok evde arkadas eve gitti ben senı sabahın erken saatındeuyandırırım dedi sonra ben tamam dedim uymaya calısıyorum tam gozlerım kapanacak birde baktım kulagımın içinde müthiş bir ses kulagımın zarı patlıyacak sandım nasıl bir ses tiz sesi gibi ilkinde irkildim herhalde kafam yatıga tam oturmamıs oyle oluyor dedım tekrar yattım ve daha tam uyumadan baktım aynı kulagımın içinde sonra şuurum acık gözlerımde acık ama ben ne yapıyorum kafamı yataktan kaldıramıyorum sanki biri kafaı yataga yapıstırmıs sonra aynı tiz sesi kulagımda müthiş patladı ardan bir süre sonra ben kafamı yataktan kaldırmaya basladım kendıme geldım ve sabaha kadar yatmadım kalktım muzik actım sabaha kadar muzik dinledım korkudan ve ben o olay hakında kımseden bahsdetmedım neyse ben sehıre geldım aradan bir zaman gecti ve arkadas canım sıkılyor anahtarı ver sızde kac gun takılayım bende anahtarı verdım benım basımdan boyle bır olayıda anlatmadım yanı o anda anlatmak aklımdan gecmedı neyse arkadas gitti bir kac gun takıldı benım yasadıgım olayların aynısı kendısıde yasamaya basladı hatta o o kadar korkmustu yatagı balkona goturmustu geldı bana anlatı dedi sizin evde ben boyle boyle olaylar yasadım bende kendısıne aynı olayları bende yasadım dedım arkadas o gun bu gundur bizim evde uyumuyor
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    CİN" adıyla işaret edilen; gerçeği itibariyle insan gözü tarafından görülemiyen; bazen de sahip oldukları özellikler dolayısıyla, bazı insanlara maddemsi görüntüler verebilen bu varlık türünün yapısı iki katmandan oluşur:

1-CAN... Algılamada yetersiz kaldığımız "bilinç" türü...

2-PERİSPERİ denilen "hologramik dalga beden"!.

Kur`ân-ı Kerim’de "CİN" kelimesiyle tanımlanan; halk arasında "peri", "dev", "hayâlet", "CİN", "CİNNÎ", "iyi saatte olsunlar" diye bilinen; görüntülerine göre çeşitli isimler takılan; spiritlerin, ölmüş kişilerin "RUH"u sanarak çağırma yoluyla iletişim kurdukları; son olarak da anlattıkları masalları yutacak fikir düzeyindeki kişilere kendilerini "UZAYLI VARLIKLAR" olarak tanıtan görünmeyen "bilinç varlıklar"dır!..

"NEFS"i itibariyle varlığını, hayâtiyetini, "ben" bilincini bundan önceki bölümde belirtmiş olduğumuz üzere mutlak "RUH"tan alır...

Bilinç mükemmeliyeti olarak, evrende "İNSAN"dan sonra gelmektedir...

Kendi varlığını bilebilmesi, perisperiye (dalga bedene) bürünmesinden itibaren olmaktadır ki, bu da CİNlerin bir nevi doğumu olmaktadır kendi yapılarına göre...

Mutlak mânâda ölümü, kıyâmet denen anda olmaktadır aynen insan gibi...

Basit mânâdaki yani bizim umumi olarak anladığımız şekildeki ölümleri ise, kendilerine tâyin edilmiş ömürleri sonunda perisperilerinden (dalga bedenden) soyutlanmaları tarzında olmaktadır... CİNler kendilerinden birisinin ölümlerini, onun aralarından kaybolmalarıyla anlarlar...

Yaşama süreleri yâni ömürleri hakikatta insanlarla aynı süre almasına rağmen, yapı şartları ve özellikleri dolayısıyla, bu süre bazen bize göre 700-1000 yaşını bile bulmaktadır... Yâni gerçekte, kendi öz zamanlarına göre 60-70 senelik ömürleri, bizim zaman birimimize kıyaslandığı takdirde, karşımıza 1000 seneye yakın bir ömür süresi çıkabilmektedir...

Yapıları sebebiyle çok gelişmiş imkânlara sahip olmalarına rağmen, düşünce seviyesi, bilinç olarak, insanlardan üstün olanına da rastlanmaktadır... Şurası kesin olarak bilinmektedir ki, üstün insan, üstün CİNden daha üstün olmaktadır...

Karakter olarak insandan daha zayıf bir yapıya sahiptirler... Olumsuz olarak adlandırılan davranışları çokça ortaya koymaya yatkındırlar... Ve genellikle bu çeşit işlerle uğraşırlar... Ancak buna rağmen içlerinde, iyileri, dine bağlı olanları ve hattâ ender de olsa evliyaları vardır...

En büyük özellikleri ve eğlenceleri, insanların zayıf taraflarından faydalanarak, müsait olan yapıları dolayısı ve sebebiyle, onları kendilerine bağlı kılmak, istediklerini yaptırmak, adeta kulları olarak kendilerine hizmet vermelerini sağlamak, taptırtmaktır...

Şeytan diye bilinen, yahut da şeytana ait olarak bilinen işlerin tamamı gerçekte CİNlere aittir... Çünkü şeytâniyet, CİNlerin bir vasfıdır!. CİNlerin dışında ayrıca, şeytan diye bir varlık yoktur...

CİNlerin özelliklerinden bundan sonraki bölümlerde daha geniş bir şekilde devam edeceğimizden, şimdilik burada kesiyor ve büründükleri örtüye geçiyoruz:

CİNler, hareketlilikleri ve madde kaydında olmamaları dolayısıyla, geçmişi tamamen bilebilmektedirler...

Geleceğe ait bilgileri, gene yapıları dolayısıyle bir ölçüde bilmeleri mümkün olmakta ise de, detaya inememektedirler... Pek çok kere de geleceğe ait verdikleri bilgileri yanlış çıkmaktadır.

2. PERİSPERİ (Ruhu hayvânî):

Yapısı henüz bugünkü ilmin tesbit edemediği dalgalardan oluşmuştur... Ancak bu sahada vazifeli olanların bir süre çalışması sonucu, perisperinin, yani dalga bedenin yapısını tesbit etmeleri hiç de güç olmayacaktır...

"İnsan" bölümünde açıkladığımız, "insandaki dalga bedenle" aynı özelliklere sahiptir...

Ayrıca, beden gibi, birşeye bürünmüş değildir; bedenin fonksiyonlarını da perisperi yüklenmektedir.

Diledikleri takdirde maddemsi bir görüntü verebilmektedirler...

Bizim zaman ve mekan kayıtlarımızla bağlı değillerdir...

İstedikleri anda dünyanın herhangi bir yerinde veya semanın herhangibir bölgesinde olabilecek seyyaliyete ve hıza sahiptirler...

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
Toplam Hit: 53897 Toplam Mesaj: 315